طراحی ودکوراسیون / در جهت کاهش تغییرات جوی تولید "بتن سبز" از مواد بازیافتی با قابلیت جذب دی‌اکسیدکربن هوا

در جهت کاهش تغییرات جوی تولید "بتن سبز" از مواد بازیافتی با قابلیت جذب دی‌اکسیدکربن هوا

تولید "بتن سبز" از مواد بازیافتی با قابلیت جذب دی‌اکسیدکربن هوا بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در جهان است اما تولید آن هزینه‌ی زیست محیطی زیادی در پی دارد. اکنون مهندسان ژاپنی روش جدیدی برای تولید بتن ایجاد کرده‌اند که طی آن از بازیافت پسماند بتن‌ها و ترکیب آنها با دی‌اکسید کربن، بتن جدید تولید می‌شود.

تخمین زده می‌شود که تا هشت درصد انتشار دی‌اکسید کربن جهان ناشی از تولید بتن است که بخش عمده آن از حرارت دادن به سنگ آهک برای ایجاد کلسیم که یکی از اجزای اصلی واکنش تولید بتن است، نشات می‌گیرد.

در مطالعات پیشین روش‌هایی برای کاهش یا جایگزینی این عامل اتصال(پیونده) مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله این روش‌ها می‌توان به استفاده از دی‌اکسید کربن جذب شده در ترکیب یا افزایش توان محصول نهایی برای جذب دی‌اکسید کربن هوا اشاره کرد.

پیونده(binding agent) به مواد و ترکیباتی اطلاق می‌شود که به عنوان یک بستر مابقی اجزا شیمیایی یک مخلوط پیچیده را در بر می‌گیرد.  

در این تحقیقات جدید، محققان دانشگاه توکیو فرآیندی را توسعه دادند که اثرات زیست‌محیطی بتن را از چند جهت کاهش می‌دهد.

این ماده جدید از بتن قدمی ساخته می‌شود که به طور معمول هدر می‌رود. این امر نه تنها باعث افزایش طول عمر این مواد قدیمی می‌شود بلکه فرآیند تولید آن در دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد صورت می‌گیرد که در برابر دمای ۱۰۰۰ درجه‌ای که طی آن سنگ آهک حرارت داده می‌شود بسیار کمتر است. مزیت دیگر این است که کربن‌دی‌اکسید مورد نیاز از دود صنعتی یا به طور مستقیم از هوا تامین می‌شود.



محققان برای آزمایش این فرآیند، بلوک‌هایی از دو پسماند ساختمانی یعنی خمیر سیمان سخت شده(HCP) یا ماسه سیلیس تولید کردند. این فرآیند با محلول بی‌کربنات کلسیم که از پودر آهک، آب دیونیزه شده و گاز دی‌اکسید کربن تشکیل شده است، آغاز می‌شود. این محلول درون قالب‌هایی که حاوی خمیر سیمان سخت شده یا ماسه سیلیس است پمپ می‌شود و سپس تا دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد حرارت داده می‌شود. محصول نهایی ماده‌ی جدیدی است که محققان آن را بتن کلسیم کربنات می‌نامند.

اگرچه این محصول از نظر زیست محیطی مناسب‌تر است اما استحکام بتن معمولی را ندارد. متوسط مقاومت فشاری این بلوک‌ها ۸.۶ مگاپاسکال است که بسیار از مقاومت ۲۰ تا ۴۰ مگاپاسکالی بتن‌های معمولی کمتر است. با این حال محققان می‌گویند که از این ماده می‌توان در ساختمان‌هایی با مقیاس کوچک‌تر استفاده کرد و با تحقیقات بیشتر آن را بهبود بخشید.

"تاکافومی نوگوچی"(Takafumi Noguchi)، یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: پیشرفت در این حوزه هیجان‌انگیز است. اما هنوز چالش‌های زیادی وجود دارد که باید بر آن‌ها غلبه کنیم. علاوه بر آن باید مقاومت و اندازه این بلوک‌های کربنات کلسیم را بهبود بخشیم. و اگر بتوانیم مصرف انرژی آن را بیشتر کاهش دهیم بهتر خواهد بود. با این حال، ما امیدواریم که در طول دهه‌های آینده، بتن کربنات کلسیم تبدیل به بتن مصرفی اصلی شود و راهی برای کاهش تغییرات جوی باشد.

بازسازی ساختمان

همسایه‌ای که به‌جای بازسازی خانه‌اش، مدام گلایه می‌کرد

زیباسازی نمای ساختمان و ویلا

چگونه رنگ فرش و مبلمان را ست کنیم

مبل و فرش در دنیای امروزی با استفاده از مصالح متنوع در طرح‌ها، مدل‌ها و رنگ‌های مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند و کار را برای انتخاب، خرید و ست کردن سخت‌ و سخت‌تر می‌کنند. ست شدن مبل و فرش عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند در ست شدن مبل و فرش منزل تاثیر گذار باشند. در این مطلب از مجله دلتا به عامل رنگ که یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین موارد در ست کردن مبل و فرش در دکوراسیون منزل است و در دنیای اطراف ما چیزی بدون رنگ معنا و مفهوم ندارد؛ پرداخته‌ایم.

همه چیز در مورد گچبری پیش ساخته سقف...

قبل از هر چیزی بد نیست توضیحی مختصر در مورد کلمه رابیتس ارائه دهیم و بگوییم که تلفظ آن به شکل کلمه؛ راویز اشتباه است. در زبان انگلیسی کلمه رابیتس معادل Expanded Metal Lath بوده و نوعی ورقه فولادی است که برای ساخت سقف کاذب از آن استفاده می‌گردد.

تفاوت موکت با سایر کفپوش ها

موکت از جمله کف‌پوش‌هایی است که در اکثر خانه‌های ایرانی می‌توانید مشاهده کنید چرا که زیبایی خاصی را به فضای خانه می‌بخشید ولی به مرور دیگر کف‌پوش‌هایی مانند لمینت، پارکت و ... به بازار آمده‌اند که تحولی خاصی را در دکوراسیون داخلی منازل ایجاد کردند البته هنوز که هنوزه موکت طرفداران خاص خودش را در فرهنگ ایرانی دارد.

میز تلویزیون مدرن

دکور کردن منزل با مبل چستر