قوانین املاک / در هنگام خرید و فروش مسکن به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

در هنگام خرید و فروش مسکن به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

قوانین ملکیتگ ها:۹۷, خرید و فروش مسکندون دیدگاه چاپ ایمیل
در حالی که روزانه حجم انبوهی از معاملات خرید و فروش مسکن در شهرهای مختلف انجام شده و به ثبت می‌رسد برخی از خریداران و فروشندگان در برخی از این معاملات به‌دلیل در نظر نگرفتن برخی ملاحظات و احتیاط‌های لازم قبل و حین انجام معامله با مشکلاتی مواجه می‌شوند که می‌تواند برای مدتی طولانی منجر به ایجاد دردسر برای آنها شود.

به گزارش ملک رادار و به نقل از دنیای اقتصاد، انجام هر معامله‌ای به خصوص معاملات خرید و فروش مسکن مستلزم رعایت و در نظر گرفتن برخی نکات و ملاحظات است؛ این موضوع به ویژه برای خریداران آپارتمان‌های مسکونی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، چرا که مسکن گران‌ترین و هزینه‌بر‌ترین جزء اقتصادی خانوار است که هر فرد حداقل برای یکبار نسبت به تبدیل تمام دارایی خود به آن به منظور داشتن سرپناه اقدام می‌کند.

کارشناسان معاملات مسکن می‌گویند دست‌کم در چند مورد باید ملاحظات و احتیاط‌های لازم در زمان خرید آپارتمان از سوی خریداران لحاظ شود که یکی از این موارد احتیاط درباره معاملات واحدهایی است که قولنامه‌ای بوده یا سند و پایان کار ندارند؛ هم‌اکنون حجم قابل‌توجهی از املاک مسکونی نوساز، فاقد سند و پایان‌کار هستند که بنا‌بر اعلام سازنده یا مالک آنها در آینده سند مالکیت برای این واحدها صادر خواهد شد.

اما کارشناسان معتقدند در زمان انجام معامله این واحدها خریداران باید استعلام‌ها و احتیاط‌های لازم را به عمل آورند و تمام جوانب حقوقی و خسارت‌های احتمالی ناشی از عدم انتقال سند مالکیت یا عدم صدور پایان کار در زمان مشخص شده را در متن قرارداد ذکر کنند؛ در واقع لازم است از فروشنده بابت پرداخت همه هزینه‌های لازم برای صدور پایان‌کار و سندمحضری، تعهد گرفته شود تا در زمان مشخص شده اسناد و مدارک رسمی و معتبر مربوط به مالکیت ملک را تهیه و به نام خریدار منتقل کند.

دومین احتیاط مربوط به خرید واحدهای مسکونی است که مستاجر در آن سکونت دارد؛ هم‌اکنون حجم قابل توجهی از آپارتمان‌ها در شرایطی به بازار فروش عرضه شده‌اند که مستاجر در این واحدها سکونت دارد؛ با توجه به اینکه خریدار جدید شناخت دقیقی از مستاجر ساکن در آپارتمان ندارد در صورتی‌که قرار است مستاجر به سکونت خود در آپارتمان ادامه دهد، لازم است خریداران با احتیاط بیشتری نسبت به خرید این آپارتمان‌ها اقدام کنند.

سومین احتیاط در زمان خرید مسکن مربوط به متقاضیان خرید واحدهای نیمه‌کاره یا آپارتمان‌های پیش‌فروشی است؛ با توجه به اینکه معاملات پیش‌فروش مسکن همچنان به‌صورت غیررسمی انجام می‌شود و امکان فروش واحدهای نیمه‌کاره به‌صورت همزمان به چند نفر وجود دارد، لازم است خریداران و متقاضیان بازار پیش‌خرید، قبل از اقدام برای انجام این معاملات احتیاط‌های فنی و حقوقی را لحاظ کنند؛ از جمله اینکه از سازنده بنام و معتبر و شناخته شده در منطقه مورد نظر اقدام به پیش خرید آپارتمان کند و متن قرارداد را در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسانند. همچنین در زمان پیش خرید حتما قیمت مقطوع تعیین شود تا خریداران در آینده از بابت تغییر قیمت‌ها متحمل زیان نشوند.

آزاد بودن ملک

متعاملین

کد رهگیری در معاملات ملکی

آشنایی با قوانین تقسیم ملک مشاع

ويژگي‌هاي سند عادي ملك

نگاهی به قوانین و اصطلاحات اجاره

قوانین ملکیتگ ها: اجاره آپارتمان, اجاره خانه, اجاره نشینی, رهن و اجاره آپارتمان, سرقفلی, قانون مالک و مستاجر, قوانین اجارهبدون دیدگاه چاپ ایمیل

مبایعه نامه

مبایعه نامه چیست؟