قوانین املاک / قوانین مربوط به املاک مشاع

قوانین مربوط به املاک مشاع

برخی از ملک ها به یک نفر تعلق نداشته و چند نفر در آن شریک هستند. در این صورت این ملک را مشاع می گویند.

در چنین مواردی مشاور املاک باید قوانین زیر را در نظر داشته باشد:

1- در ابتدا سند مالکیت را با دقت بررسی کنید و در زمان فروش، از تمامی شرکا بخواهید که حضور داشت هباشند چون رضایت همگی لازم است.

2- ممکن است یکی از مالکان از طرف سایر شرکا وکالت فروش ملک را داشته باشد. 
در این صورت باید وکالت نامه را بررسی نموده و حدود اختیارات او را با دقت مطالعه نمایید. 
شما زمانی می توانید قرارداد را تنظیم کنید که وکیل دارای اختیار فروش، دریافت ثمن، اجاره و دریافت مال الاجاره، مبلغ ودیعه، عقد قرارداد ساخت و مشارکت و…باشد.
 همچنین در قراردادی که تنظیم شده است  باید مشخصات وکالت نامه درج شده و یک کپی خوانا از وکالت نامه در بایگانی نگهداری شود. دقت داشته باشید که برای جلوگیری از تخلف، از دفتر صادر کننده سند وکالت، صحت آن را جویا شوید.

3- یکی از مسائلی که ممکن است با آن روبرو شوید، نبود یک یا چند تن از شرکا به دلیل مفقودالاثر بودن و یا وجود شرکای محجور (صغیر، مجنون و یا سفیه) است. در این صورت دو نکته ار در نظر بگیرید:

– باید مجوز واحد سرپرستی دادسرای مربوطه که اجازه فروش، اجاره، معاوضه، عقد قرارداد ساخت و مشارکت را صادر کرده است، دریافت نموده و یک کپی از آن را  بایگانی کنید.
– باید از کسی که ادعای قیومت دارد، قیم نامه و مدارک شناسایی جهت احراز هویت دریافت شود. توجه کنید که از این مدارک نیز یک کپی تهیه شده و نگهداری نمایید.

4- در زمان تنظیم قرارداد، شخص تنظیم کننده سند باید کلیه مدارک و اسناد را بررسی نموده و به طرفین قرارداد نیز نشان دهد.

5- برای تقسیم ثمن حاصل از فروش و مبلغ ودیعه که توسط خریدار یا مستاجر پرداخت می شود، سهم هر کدام از شرکا براساس میزان سهمی که در ملک دارند محاسبه شده و به خود شخص یا وکیل او تحویل داده خواهد شد.

6- ممکن است صاحب ملک فوت کرده و اکنون وراث باید در مورد آن تصمیم گیری نمایند. در این صورت لازم است کلیه مدارک زیر را در اختیار داشته باشند:

– گواهی انحصار وراثت
– گواهی پرداخت مالیات بر وراث
– ارائه قیم نامه در صورت داشتن اولاد صغیر یا محجور
– حضور همگی وراث یا وکیل آن ها در بنگاه در زمان عقد قرارداد

متعاملین

کد رهگیری در معاملات ملکی

آشنایی با قوانین تقسیم ملک مشاع

ويژگي‌هاي سند عادي ملك

نگاهی به قوانین و اصطلاحات اجاره

قوانین ملکیتگ ها: اجاره آپارتمان, اجاره خانه, اجاره نشینی, رهن و اجاره آپارتمان, سرقفلی, قانون مالک و مستاجر, قوانین اجارهبدون دیدگاه چاپ ایمیل

مبایعه نامه

مبایعه نامه چیست؟