قوانین املاک / شرایط معافیت مالیاتی ملک

شرایط معافیت مالیاتی ملک

مکان زندگی هریک از افراد خانواده، اجداد یا افراد تحت تعهد صاحب ملک، ملک تجاری محسوب نمی‌شود و مشمول پرداخت مالیات نیست. در صورتی که با ارائه اسناد ثابت شود که مبلغی برای اجاره پرداخت می‌شود، مالیات به آن تعلق می‌گیرد. گاهی صاحب ملک، واحد مسکونی خود را با عقد قراردادی اجاره می‌دهد و مکان دیگری را برای محل زندگی خود اجاره می‌کند.

در این شرایط، درآمد اجاره‌ای که طبق آن مالیات مورد محاسبه قرار می‌گیرد برابر است با تفاوت مبلغی که صاحب ملک از اجاره ملک خود دریافت می کند با مقدار مبلغی که به عنوان اجاره برای محل زندگی خود می پردازد.

همانطور که گفته شد، درآمد حاصل شده از اجاره املاک و واحدهای مسکونی در تهران با بنای مفید تا 150 مربع شامل معافیت مالیاتی می‌شوند. 

در سایر نقاط این عدد به 200 متر مربع می‌رسد و واحدهایی تا این مساحت مشمول معافیت می‌شوند.

املاک مسکونی که بیشتر از سه واحد تجاری دارند و اصول و الگوی قوانین وزارت شهرسازی را رعایت کرده باشند، در تمام مدتی که اجاره داده می‌شوند، شامل معافیت کامل از مالیات اجاره می‌شوند.


اگر یک شخص به جز ملکی که به اجاره داده است، هیچ منبعی برای کسب درآمد نداشته باشد و ملک اجاره داده شده تنها دارایی وی باشد.

 باید از طریق نامه‌ای چگونگی وضعیت خود را به سازمان امور مالیاتی گزارش کند. در این موارد، آن ملک تا مقدار مبلغی که به صورت سالیانه توسط سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود.

 از مالیات معاف خواهد شد اما باقی‌مانده درآمد حاصل از اجاره مشمول مالیات می‌شود.

متعاملین

کد رهگیری در معاملات ملکی

آشنایی با قوانین تقسیم ملک مشاع

ويژگي‌هاي سند عادي ملك

نگاهی به قوانین و اصطلاحات اجاره

قوانین ملکیتگ ها: اجاره آپارتمان, اجاره خانه, اجاره نشینی, رهن و اجاره آپارتمان, سرقفلی, قانون مالک و مستاجر, قوانین اجارهبدون دیدگاه چاپ ایمیل

مبایعه نامه

مبایعه نامه چیست؟