قوانین املاک / انتقال وام مسکن روی ملک

انتقال وام مسکن روی ملک

انتقال وام مسکن یکی از موضوعاتی است که افرادی که وام مسکن دریافت کرده اند وقصد دارند مسکن دیگری تهیه کنند دربازه آن پرسش های بسیاری دارند. یکی از محورهای این سوال چگونگی انتقال وام آن مسکن به فرد دیگری است که قصد خرید خانه را دارد. برای این کار باید از روش انتقال مانده بدهی عمل کرد که جزئیات آن بدین شرح است که اگر مبلغ X تومان از وام وی باقی مانده است که Y تومان آن مربوط به سود تسهیلات دریافتی در چند سال آینده است ابتدا سود از آن کسر شود، یعنی (X-Y) و پس از آن 10 درصد آن را پرداخت کند.

البته اگر وام از محل اوراق حق تقدم(تسه) و درصورتیکه این انتقال وام بین بستگان باشد نیز باشد نیازی به پرداخت 10 درصد از مانده بدهی نیست. کارمزد این اقدام برای انتقال وام 1 درصد است.

آنچه  شرح داده شد مربوط به زمانی است که فرد قصد دارد که مابقی تسهیلات را صاحبخانه جدید بپردازد و در عوض این مبلغ را از کل قیمت مسکن کم کند

 اما در برخی موقعیت فرد مایل است که از وام مسکن خود همچنان استفاده کند و فرد قصد دارد تمام پول منزل را یکجا دریافت کند بنابرین از روش تعویض وثیقه استفاده می کند. 

در این روش فرد می توان سند مسکن جدید و قدیم را به صورت همزمان تعویض کند در این روش نیازی به پرداخت بخشی از مانده بدهی وجود ندارد و برای تمام تسهیلات بدون سپرده و باسپرده قابل 

استفاده بدون پرداخت بخشی از مانده بدهی قابل قبول است البته به شرطی که وثیقه جدید بتواند باقی مانده مطالبه بانک را پوشش بدهد این تعویض وثیقه یک هفته طول می کشد. 

البته اگر این تعویض وثیقه غیر همزمان اتفاق بیفتد فرد تا زمان جایگزینی وثیقه جدید باید مبلغی پول برحسب تسهیلات دریافتی به عنوان ودیعه نزد بانک بسپرد، ضمن اینکه پرداخت اقساط وام مطابق منوال قبلی پابرجاست.

البته اگر سقف وام از محل اوراق نشده باشد پس از تعویض وثیقه نیز می توان بقیه وام را تا سقف مجاز از محل اوراق برای خرید مسکن جدید دریافت کرد.

نکته اول نوشتن قولنامه

منظور از عملیات ساختمانی چیست؟

مشاعات ساختمان

شناسایی کامل فروشنده ملک

بررسی وضعیت سند ملک

پرداخت نکردن کل مبلغ قرارداد

مطالبه مفاصا حساب از فروشنده

قانون بازسازی ساختمان فرسوده

عدم پرداخت هزینه های ساختمان

تقسیم بندی پارکینگ ساختمان

قانون انتخاب مدیر ساختمان

با قوانین و مسائل حقوقی املاک در فروش و...

مسائل حقوقی املاک عرصه و اعیان خرید، فروش یا اجاره مسکن مانند بسیاری از مناسبات انسانی و اقتصادی مسائل حقوقی خود را دارد. آگاهی از این مسائل می‌تواند معامله مورد نظر را به معامله‌ای دلچسب و موفق تبدیل کند. عدم آگاهی کافی از قوانین حقوقی املاک نیز ممکن است چالش‌ها و مشکلاتی جدی را برای دو طرف به همراه داشته باشد. به همین دلیل توجه به مسائل حقوقی املاک در هنگام خرید، فروش، رهن یا اجاره می‌تواند بسیار مهم و حتی در بعضی مواقع سرنوشت‌ساز باشد.

قوانین مشاعات ساختمان

قانون ثبت اسناد و املاک3

‌فصل سوم - در آثار ثبت_ بند 21الی 25

‌قانون ثبت اسناد و املاک2

‌فصل دوم - اعتراض بند 13 الی 20

‌قانون ثبت اسناد و املاک1

‌باب اول - تشکیلات اداری ثبت_‌باب دوم - ثبت عمومی_بند 1الی 13

آزاد بودن ملک