بازار املاک / قیمت مسکن تا شهریور 1400 کاهش پیدا می کند؟

قیمت مسکن تا شهریور 1400 کاهش پیدا می کند؟

در دو سال اخیر با گرانی بیش از حد مسکن خیلی ها از کاهش قیمت آن ناامید شده اند و توان خرید آن را ندارند.


قیمت مسکن شاید بیش از چندین برابر شده و توان خرید آن برای گروه زیادی از هموطنان از بین رفته و این افزایش قیمت همچنان ادامه دارد و شاید بتوان گفت امیدی برای کاهش آن برای مردم نیست.رییس اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از دستورالعملهای ستاد کرونا مبنی بر تعطیلی و بازگشایی مکرر دفاتر املاک گفت: در شرایطی که معاملات در رکود شدید به سر می‌برد تعطیلات کرونایی وضعیت معیشتی مشاوران املاک را بدتر کرده و بسیاری از همکاران ما به رانندگی تاکسی‌های اینترنتی، میوه‌فروشی و حتی دستفروشی رو آورده‌اند.

مصطفی قلی خسروی  اظهار کرد: از حدود ۱۰ روز قبل برای چندمین بار در سال جاری دفاتر مشاور املاک به دستور ستاد ملی کرونا تعطیل شده و امروز مجددا این تعطیلات را تا یکشنبه تمدید کرده‌اند. سال گذشته هم این وضعیت را داشتیم. افراد شاغل در صنف ما با توجه به استفاده از تلفن و فناوری‌های جدید، کمترین ارتباط حضوری با متعاملین را دارند؛ در حالی که مشاغل دیگر که فضای کار آنها بسیار شلوغ‌تر از دفاتر املاک است تعطیل نشده‌اند.

وی افزود: این تعطیلات و بازگشایی‌های مکرر شدیدا در وضعیت معیشتی مشاوران املاک تاثیر می‌گذارد. حدود ۹۰ درصد همکاران ما طی یک سال اخیر راننده تاکسی‌های اینترنتی شده یا وارد مشاغل کاذب شده‌اند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه ما مولد مالیاتی و مولد اقتصادی هستیم و به کنترل قیمتها در بازار مسکن کمک می‌کنیم گفت: وقتی دفاتر املاک بسته باشند هرکس هر قیمتی دلش می‌خواهد برای خانه خودش تعیین و در سایتها درج می‌کند. در حالی که اکثر همکاران ما درخصوص قیمتهای کارشناسی و واقعی به فروشندگان، مشاوره می‌دهند و به ارزانی کمک می‌کنند. از طرف دیگر رونق اقتصاد به رونق بازار مسکن بستگی دارد؛ چرا که ۱۷۲ شغل کلیدی به صنعت ساختمان وابسته است.

خسروی تاکید کرد: از ستاد کرونا انتظار داریم با توجه به ارتباط کم مشاوران املاک با مراجعه کنندگان، ما را جزو صنوف گروههای شغلی یک قرار دهد؛ چرا که صنف مشاوران املاک در حال نابودی است و باید فکری برای این وضعیت کرد.

وی در واکنش به انتقادات برخی مسئولان وزارت راه و شهرسازی از صنف مشاوران املاک گفت: اگر بخش دولتی به مهمترین وظیفه خود در تولید و عرضه مسکن بپردازد گرانی‌ها تا این حد در بازار مسکن ایجاد نمی‌شود. مسکن اجتماعی که از روی کاغذ فراتر نرفت. سپس مسکن ملی را مطرح کردند و از سال ۱۳۹۸ قول دادند ۴۰۰ هزار واحد را تا دو سال به اتمام برسانند. الان چیزی که در عمل افتتاح کرده‌اند کمتر از ۴۰ هزار واحد است. یعنی به ۱۰ درصد وعده خود هم عمل نکردند. بعد می آیند از مشاوران املاک انتقاد می کنند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد: نه بازار مصالح، نه قیمت‌گذاری و نه سیاست‌گذاری، هیچ کدام در اختیار  اتحادیه مشاوران املاک نیست. یک واقعیت این است که تعداد مسکن در شهر تهران، کمتر از تقاضا است که علت اصلی آن به کاهش ساخت و ساز ناشی از سیاستهای اشتباه مسئولان برمی‌گردد. اما طی سالهای اخیر به محض اینکه مسکن گران می‌شد پیکان انتقادات را به سمت ما می‌گرفتند. به نظرم این رفتار مسئولان نوعی شانه خالی کردن از مسئولیت است. بی‌برنامگی خودتان را گردن دیگران نیندازید.

خسروی درباره پیش‌بینی وضعیت آینده بازار مسکن گفت: در حال حاضر فقط می‌توانیم امیدوار باشیم که دولت رئیسی وعده احداث سالیانه یک میلیون واحد را محقق کند تا ثبات قیمتی که هم‌اکنون در بازار مسکن ایجاد شده به هم نخورد. امیدواریم یک وزیر کارآمد در حوزه راه و شهرسازی، زمام امور را به دست بگیرد و ساخت و ساز افزایش پیدا کند.

محمد اسلامی اظهار داشت: تاکنون ۲۸ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی از طرح اقدام ملی مسکن به بهره برداری رسیده است.

تغییر دکوراسیون آشپزخونه چند درمیاد؟
قیمت روز ساخت کابینت بازار خدمات
تغییر دکوراسیون آشپزخونه چند درمیاد؟ قیمت روز ساخت کابینت بازار خدمات

مهم‌ترین بخش از اظهارات وی را در ادامه می‌خوانید:

 برای طرح اقدام ملی مسکن ۵۰ هزار هکتار از اراضی وزارت جهاد کشاورزی را در اختیار گرفته ایم و وام ساخت مسکن را از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش داده ایم که بیش از ۵۰ درصد هزینه ساخت مسکن را پوشش می‌دهد.

 با شناسایی یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی،  مشخصات آن‌ها را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داده ایم و قانون جدید مالیات بر خانه‌های خالی درباره آن‌ها از مرداد امسال اجرایی شود.

 نکته ویژه قانون جدید مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات مضاعف بر خانه‌های خالی حقوقی است که دو برابر خانه‌های حقیقی دریافت می‌شود.

 تاکنون سه میلیون نفر در سامانه جامع املاک و اسکان نام نویسی کرده اند که به دلیل شرایط کرونا تا پایان شهریور مهلت نام نویسی خانوارها در این سامانه تمدید شده است. البته وضعیت مسکن حدود ۲۵ میلیون خانوار را شناسایی کرده ایم که این وضعیت برای آن‌ها به صورت پیامک ارسال می‌شود تا آن را تأیید یا رد کنند.

 بورس مسکن را نیز راه اندازی کردیم و خودمان نیز به عنوان خط شکن؛ تعدادی مسکن در آن قرار دادیم تا دستگاه‌های دیگر نیز خود را در این بورس بفروشند.

 دولت سیزدهم اعلام کرده است می‌خواهد سالانه یک میلیون مسکن بسازد که زمین، زیرساخت‌ها و نظام مهندسی آن آماده است، اما تعداد متقاضیان باید بررسی شود. در طرح اقدام ملی مسکن برای ۴۰۰ هزار واحد مسکونی جانمایی شده است.

 در شهر پردیس ۱۵ هزار مسکن مهر تحویل داده شده است، اما صاحبان آن‌ها نیاز ندارند و در آن‌ها ساکن نشده اند.

 ۷ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری زیرساختی در پردیس انجام داده ایم و امکانات بسیاری در آن احداث کرده ایم، اما تا زمانی که صاحبان واحدها در آن ساکن نشوند؛ این شهر آباد نمی‌شود.

 در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۱۱ هزار کیلومتر یعنی سالانه به طور میانگین؛ یک هزار کیلومتر آزادراه و بزرگراه ساخته ایم.  بیشتر نقاط حادثه خیز جاده‌ها را نیز بهینه سازی کرده ایم و در ماه‌های آینده ۵۰۰ کیلومتر بزرگراه نیز که در مرحله آسفالت است به شبکه راه‌های کشور افزوده می‌شود.

 امسال ۱۰ هزار میلیارد تومان برای وام ودیعه مسکن پیش بینی شده و برای افرادی است که تاکنون دریافت نکرده اند.

 در سال ۹۹ حداقل ۶۵ درصد میزان اثاث کشی بر اساس قانون اجاره بها کاهش داشته و این آمار در شهرهای دیگر غیر از تهران بالای ۸۰ درصد بوده است.

تاکنون ۲۵۰ هزار خانوار ثبت نام کرده اند و این وام برای افرادی است که تاکنون دریافت نکرده اند و سقف این وام برای تهران به ۷۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. دلیل اصلی پرداخت این وام این است که مردم اثاث کشی نکنند و ما زمین ۹۹ ساله برای ساخت واحد اجاره‌ای می‌دهیم.

مطالب مرتبط:

لیست شهرهای قابل ثبت نام در طرح مسکن ملی خرداد 1400
زمان بازپرداخت طرح ملی مسکن در سال 1400
از وام مسکن روستایی چه خبر؟
 اخیرا وزیر راه و شهرسازی گفته وام مسکن تا ۵۰ درصد قیمت مسکن را هم پوشش می‌دهد. نهایت سقف وام مسکن هم‌اکنون ۲۴۰ میلیون تومان است و این اظهارات وزیر راه و شهرسازی ابهاماتی را به همراه داشت که آیا او حداقل از آمارهای رسمی منتشر شده درباره قیمت مسکن مطلع نیست که این طور اظهارنظری کرده است؟

طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی متوسط قیمت مسکن در تهران حدود ۳۰ میلیون تومان است که حتی اگر متقاضی یک خانه ۴۰ متری بخواهد بخرد حداقل ۱٫۲ میلیارد تومان باید خرید خانه هزینه کند. از نگاه برخی سخنان اخیر وزیر راه و شهرسازی هم می‌تواند سیگنال مثبتی درباره افزایش وام مسکن باشد.

در همین حال انتشار اخباری در مورد احتمال افزایش سقف وام خرید مسکن، به هجوم برخی سفته‌بازان برای خرید اوراق تسهیلات مسکن و فروش آنها با قیمت‌های بالاتر در ماه‌های آینده منجر شده است.

خبرگزاری مهر در این مورد نوشته است: انتشار اخباری در خصوص احتمال افزایش سقف وام خرید مسکن سبب شده تا معاملات این روزهای اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن، با افزایش شدید عرضه مواجه شود.

علاوه بر این، دیروز پس از سال‌ها میزان وام نوسازی مسکن روستایی دو برابر و معادل ۱۰۰ میلیون تومان شد.

حمید رضا سهرابی، مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن درباره جزییات پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی نوسازی مسکن روستایی توضیح داده است که شش بانک از جمله مسکن، تجارت، صادرات، رفاه، کشاورزی و ملت از سمت بانک مرکزی دستورگرفته‌اند که این وام را پرداخت کنند و پیگیری‌ها برای پرداخت این وام از بانک‌های ملی و سپه هم ادامه دارد.

از سوی دیگر همچنین سقف وام مسکن پرداختی به کارکنان و بازنشستگان عضو صندوق نفت به منظور کمک به تأمین مسکن تا ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

اما در حال حاضر سقف وام مسکن چقدر است و برای بهره‌مندی از آن چقدر باید هزینه کرد؟ زوج‌های تهرانی می‌توانند تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان شامل ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۴۰ میلیون توان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۴۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه آن ۲۳ میلیون و ۹۶۰هزار تومان می‌شود که همراه با هزینه چهار میلیون و ۷۹۲ هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۸۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند در مجموع باید ۲۸ میلیون و ۷۵۲ هزار تومان پرداخت کنند.

برخی مشاوران املاک می‌گویند انتظارات تورمی در بازار مسکن تعدیل شده است، اما کمبود فایلهای نوساز می‌تواند اثرات تورمی بر کل بازار ایجاد کند. افزایش ۳ درصدی قیمت در خردادماه هرچند بنا به گفته کارشناسان اهمیت چندانی ندارد اما آمارها از رشد قیمت در مناطق پرتقاضا، به‌ویژه در نیمه جنوبی تهران حکایت دارد.

به گزارش تیتربرتر

بازار مسکن زیر فشار تاریخی

در ماه‌های اخیر، در حالی که بازار ارز و طلا با جهش‌های پی‌درپی در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند، بخش مسکن همچنان در سایه رکودی عمیق و طولانی‌مدت باقی مانده است.

پیش‌بینی از قیمت مسکن در دی و بهمن

به دلیل نوسانات افزایشی قیمت ارز و طلا، برخی کسانی که امروز متقاضی بالقوه بازار مسکن هستند ترجیح می‌دهند مستاجر بمانند ولی طلا و ارز خریداری کنند؛

نحوه ثبت نام وام مسکن 1404

وام مسکن مددجویان بهزیستی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان و با نرخ سود ۴ درصد به مددجویان بهزیستی برای خرید، احداث و تأمین ودیعه مسکن در سال 1404 اعطا میشود.

تورم اجاره مسکن کاهش یافت

گزارش جدید مرکز آمار ایران حاکی است، در یکسال منتهی به آذر ۱۴۰۴ تورم مسکن، ‌آب، برق و گاز نسبت به یکسال منتهی به آبان امسال ۲ دهم درصد کاهش یافته است.

اجاره‌بها از تورم سبقت گرفت

بازار اجاره مسکن تهران در آذر ۱۴۰۴ وارد فاز تازه‌ای از بحران شده است؛ داده‌های میدانی نشان می‌دهد میانگین اجاره‌بهای هر متر مربع در پایتخت به بازه بی‌سابقه ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان رسیده؛

تغییرات در بازار مسکن ورق بازگشت و...

نسبت «قیمت به اجاره مسکن» به‌عنوان یک دماسنج اصلی بازار معاملات آپارتمان‌های تهران، در آخرین به‌روزرسانی این دستگاه سنجش اوضاع، در فاصله بسیار پایین از «نقطه اوج تاریخی» قرار گرفته و حتی از «سطح میانگین تاریخی» هم پایین‌تر آمده‌است؛

جزئیات وام ۴۰۰ میلیون تومانی مستأجران

شرط اصلی بهره‌مندی از این وام، نداشتن سابقه مالکیت مسکن و معرفی توسط نهادهای ذی‌ربط است.

واگذاری مسکن اجاره ای دولت به مستاجران

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، نیمه ماه جاری جزئیات طرح «استیجار عمومی» را اعلام کرد.

پیش بینی بازار مسکن در زمستان 1404 و...

احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

نوروز امسال عامل تعیین‌کننده در بازار مسکن نخواهد بود؛

مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت...

جاماندگان بازار ارز به مسکن پناه بردند رکود ادامه دارد.

پایان رکود مسکن نزدیک است

بازار مسکن پس از ماه‌ها رکود، نشانه‌های جدی از تحرک و افزایش تقاضا نشان می‌دهد.

نسل Z صاحبخانه می‌شود؟

بازار مسکن آن‌قدر دور از دسترس نسل زد شده که بسیاری از جوانان دیگر حتی برای خانه‌دار شدن تلاش نمی‌کنند

پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

زمان خرید مسکن رسید

بازار مسکن ایران در ماه‌های اخیر بیش از هر چیز با دو نشانه متناقض شناخته می‌شود: رکود عمیق در معاملات و تداوم فشار قیمتی.

تحلیل اقتصاددان از آینده بازار مسکن در...

قیمت مسکن طی سه هفته گذشته، براساس سطح میانگین، کمتر از یک‌درصد، نسبت به متوسط قیمت آبان، افزایش پیدا کرده، اما معاملات به شکل محسوسی بیشتر شده است.

کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

توجه دولت به نیازهای اساسی کارمندان، به‌ویژه در حوزه مسکن، به یکی از مهم‌ترین موضوعات رفاهی و اجتماعی تبدیل شده است؛ اقدامی که می‌تواند نه‌تنها کیفیت زندگی کارکنان را ارتقا دهد، بلکه اعتماد عمومی به سیاست‌های حمایتی دولت را نیز تقویت کند.

نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

اقساط سنگین و بی‌تعهدی بانک‌ها در حوزه مسکن، دوره انتظار خانه‌دار شدن مردم را به حدود ۱۰۰ سال رسانده است.

وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در...

نوسازی و مقاوم‌سازی این واحد‌ها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود ۷ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که منابع خرید 10 هزار مسکن استیجاری از طریق فروش یا تهاتر املاک لوکس وزارت راه و شهرسازی تامین می‌شود،

وام خرید مسکن توهمی بزرگ

رکود در بازار مسکن با قیمت بالا، تورم و وام‌های ناکافی، ساخت و ساز را متوقف کرده است.