بازار املاک / چگونه می توان از خروج ارز برای خرید خانه در خارج جلوگیری کرد؟

چگونه می توان از خروج ارز برای خرید خانه در خارج جلوگیری کرد؟

ایرانی ها در سال گذشته میلادی ۷ هزار و ۱۸۹ ملک در ترکیه خریداری کردند که طبق همین منبع آماری نسبت به سال 2017 رشد ده برابری را نشان می دهد. البته ترکیه تنها مقصد ایرانیان برای خرید ملک نیست، امارات، ارمنستان، قبرس، گرجستان، اسپانیا، کانادا و ... هم کشورهایی هستند که ایرانیان در آنجا با خرید ملک سرمایه گذاری انجام داده اند

چگونه می توان از خروج ارز برای خرید خانه در خارج جلوگیری کرد؟
خرید ملک در ترکیه و امارات پای ثابت آگهی های ماهواره ای است، در تمامی شبکه های ماهواره ای با تصاویری از خانه های لوکس و مدرن توسط یک مدل زیبا به زبانهای مختلف از شما دعوت می شود تا با خرید ملک در این دو کشور اقامت آنجا را اخذ کرده و بدون ویزا به سایر کشورها سفر کنید.

تبلیغاتی که چندان بی اثر نبوده و آنگونه که مرکز آمار ترکیه می گوید؛ ایرانی ها در سال گذشته میلادی ۷ هزار و ۱۸۹ ملک در ترکیه خریداری کردند که طبق همین منبع آماری نسبت به سال 2017 رشد ده برابری را نشان می دهد. البته ترکیه تنها مقصد ایرانیان برای خرید ملک نیست، امارات، ارمنستان، قبرس، گرجستان، اسپانیا، کانادا و ... هم کشورهایی هستند که ایرانیان در آنجا با خرید ملک سرمایه گذاری انجام داده اند؛ گفته می شود که ایرانی‌ها هر سال به طور متوسط ۴ میلیارد دلار، ارز برای خرید خانه در خارج از کشور هزینه می‌کنند. 

برای مثل در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰ ایرانی ها، هر سال ۷۲۰۰ خانه در ترکیه خریداری کرده اند. با حتساب ۲۰۰.۰۰۰ دلار که شرط ارایه پاسپورت ترکیه است‌، دست کم ۱.۵ الی ۲ میلیارد دلار به مقصد ترکیه از ایران خارج شده است. امار دقیقی از خرید ملک توسط ایرانی ها در سایر کشورها در دست نیست. اما با همین رقمی که به مقصد ترکیه از کشور خارج شده است، هزاران واحد ساختمانی می توان در کشور ساخت. اما چرا خریداران ملک حاضر نیستند پولشان را در داخل کشور سرمایه گذاری کنند؟ 

رویا که عمدتا برای خرید و تفریح به استانبول ترکیه سفر می کرده و حالا یک واحد آپارتمانی در این شهر خریده است، انگیزه خود را اینگونه عنوان می کند: من هر سال چند بار برای خرید، تفریح، شرکت در کنسرت و دیدار اقوام به ترکیه سفر می کردم، قصد کردم یک ویلا در شمال کشور تهیه کنم، اما با مشورت دوستان تصمیم گرفتم، با این مبلغ در ترکیه ملک بخرم، چرا که به لحاظ فرهنگی آزادتر است، قیمتها مانند ایران است و در بعضی موارد مانند پوشاک ارزانتر از ایران هم هست، تنوع محصولات اورجینال بالاست. 

در کل ترجیح دادم به جای خرید ویلا در شمال با همان پول در ترکیه ملک بخرم. حسن شخص دیگری است که در یکی از شهرهای مدیترانه ای ترکیه خانه خرید است و می گوید برای شغلش و اینکه بتواند از پاسپورت ترکیه استفاده کند به خرید ملک در ترکیه روی آورده است. وی که یک تاجر مواد غذایی است می گوید: معمولا فرایند اخذ ویزا با پاسپورت ایرانی برای حضور در کشورهای اروپایی و حتی برخی کشورهای همسایه چندین هفته طول می کشید لذا تصمیم گرفتم با اخذ پاسپورت ترکیه این روند را تسهیل کنم.

به عنوان کسی که کشورش را دوست دارد و نمی خواهد سرمایه های وطنی از ایران خارج شود چه باید به این افراد می گفتم که مجاب شوند اشتباه کرده اند؟ چه می توانم بگویم؟ هیچ! در شرایطی که مردم ایران برای حداقلهای زندگی به اندازه بالاترین استانداردهای اروپایی هزینه می کنند و در نهایت نمی توانند به اندازه پولشان خدمات دریافت کنند، چگونه می توان آنها را متقاعد کرد که سرمایه شان را از کشور خارج نکنند؟

به اعتقاد نگارنده، با سه سیاست می توان سرمایه های داخلی را حفظ کرد، اول گشایشهای فرهنگی، مساله ای که نمی توان به راحتی از کنار آن عبور کند، باید مناطقی مانند مناطق آزاد اقتصادی با عنوان مراکز آزاد فرهنگی ایجاد شود؛ چون چه دوست داشته باشیم چه نه، بسیاری از افراد به دلیل آزادی هایی که در پوشش و ... وجود دارد زندگی در کشوری مانند ترکیه را ترجیح می دهند. 

دوم، باز کردن درهای کشور به روی جامعه جهانی است به حدی که اعتبار به گذرنامه ایرانی برگردد و افراد به راحتی و بدون اتلاف وقت بتوانند به کشورهایی که با آنها تجارت می کنند یا تحصیل میکنند رفت و آمد کنند و سوم ثبات اقتصادی است که هزینه زندگی در کشور را کاهش داده و در عین حال سرمایه افراد را ضمانت کند.


گروه مسکن - تجارت آنلاین

بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵، بازار املاک مسکونی در دبی روند صعودی خود را حفظ کرد و فروش پیش‌فروش به عنوان محرک اصلی رشد ظاهر شد. جدیدترین تحلیل بازار کاوندیش مکسول بیان می‌کند که تقاضا ناشی از اعتماد سرمایه‌گذاران و گسترش جمعیت بوده است که منجر به افزایش ۱۷.۱ درصدی کل معاملات مسکونی نسبت به سال گذشته به ۵۵۳۰۰ قرارداد شده است.

طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

دولت قصد دارد تا پایان سال با اجرای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن استیجاری در کلان شهر‌ها به کمک بازار اجاره آید.

خریداران از بازار مسکن فرار کردند

در حال حاضر نه تنها حباب بازار مسکن تخلیه شده بلکه واحدها بر روی دست سازندگان مانده و فروش نمی‌رود. به طوریکه دیگر ساخت و تولید دوباره مسکن برای همان سازندگان به صرفه نیست.

اقتصاد مسکن در آستانه فروپاشی

رکود بی‌سابقه در بخش ساختمان؛ محیط کسب‌وکار در بدترین شرایط 7 سال اخیر

تأثیر بحران بی‌آبی بر قیمت‌های بازار...

در هفته‌های گذشته، زنگ خطرهای مربوط به بحران کم‌آبی بیش از پیش در کانون توجه قرار گرفته است. اعلامیه مسعود پزشکیان درباره کاهش بارش‌های پاییزی خبر از آینده‌ای چالش‌برانگیز می‌دهد. وی هشدار داد اگر تا پایان آبان‌ماه بارندگی مطلوبی رخ ندهد، ممکن است جیره‌بندی آب در شهرهای بزرگ اجرایی شود.

افزایش قیمت مسکن قطعی شد

بازار مسکن ایران همواره در تقابل با تحولات بین‌المللی قرار داشته و ابزارهایی مانند تحریم‌های سازمان ملل یا مکانیسم ماشه اثرات عمیقی بر آن گذاشته‌اند.

بازار مسکن از خواب بیدار شد؟

نوسانات قیمت ارز و طلا در هفته‌های اخیر تاثیری بر قیمت مسکن در مناطق شمالی نداشته و نرخ‌ها ثابت است؛ دلیل آن هم به رکود کاری برمی‌گردد.

موج جدید حاشیه‌نشینی در راه است

با وجود خروج گسترده متقاضیان واقعی، قیمت‌ها در مهرماه باز هم ۳ درصد جهش ماهانه را تجربه کرد؛ پدیده‌ای که شکاف میان «انتظار گران فروختن» و «توان صفر خریدار» را به مرز انفجار رسانده است

گرفتن وام مسکن بدون دردسر

در حالی قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات در معاملات فرابورس به ۱۳۷ هزار تومان رسیده که زوجین تهرانی برای دریافت وام ۱.۲ میلیارد تومانی باید ۳۵۷ میلیون تومان هزینه کنند.

بازار مسکن در انتظار تصمیم فروشندگان

یک کارشناس بازار مسکن گفته است که مراجعه متقاضیان خرید و فروش مسکن به دفاتر مشاوران املاک اندکی افزایش یافته اما فروشندگان نیز همچنان مردد هستند و اقدامی جدی برای فروش ملک خود نکرده‌اند. او معتقد است که تعداد فایل‌های موثر، مناسب و قابل اعتماد ملکی در مناطق مختلف، اندک است.

هفت استعلام حیاتی قبل از معامله ملک

برای جلوگیری از ضرر و زیان، با چند استعلام ساده پیش از پرداخت وجه بیعانه، در مراحل اولیه معامله ملک، استعلامات ضروری را انجام دهید

تلاقی رکود و تورم

این سکوت بازار، آرامشی پیش از طوفان نیست، بلکه نقطه‌ای است که در آن قیمت‌ها در سطح بالا تثبیت شده‌اند.

تفاوت اجاره به شرط تملیک با رهن و اجاره...

وقتی قیمت مسکن بالا می‌رود، کارشناسان تلاش می‌کنند طرح تازه‌ای پیش بکشند تا شاید زهر بازار را بگیرند. ایده اجاره به شرط تملیک فقط یکی از این موارد است.

متوسط قیمت دلاری مسکن مشخص شد

با ثبات ارز و طلا، تقاضای سرمایه‌ای به مسکن رفته اما به‌دلیل ضعف قدرت خرید و رشد دوبرابر قیمت نسبت حقوق، رکود بازار ادامه‌دار است.

جهش شدید قیمت مسکن در راه است؟

برخی کارشناسان و فعالان بازار ملک انتظار دارند این فاصله جبران شود. اما بعید است در کوتاه مدت و دست کم تا پنج ماه آینده جهش قابل توجهی در بازار ملک رخ دهد.

انقلاب بزرگ در بازار مسکن ایران

ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی به تقریبا ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد. با توجه به وضعیت کنونی نظام بانکی، تورم بالا، نرخ بهره سنگین و محدودیت درآمدی خانوارها که امکان پرداخت اقساط کلان را ندارند، تأمین این حجم سرمایه تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

راهکار دولت برای تحرک بازار مسکن

دولت طرحی با عنوان «مسکن توکنی» را به‌عنوان یک نظام جدید تامین مالی برای تحرک بازار مسکن مطرح کرده است.

وام مسکن ۲ برابر شد

بانک مسکن در اقدامی مهم و حمایتی، سقف تسهیلات خرید و تعمیر مسکن را در سال ۱۴۰۴ به‌طور رسمی افزایش داد.

تحرکِ شکننده در بازار مسکن

بازار پس از ماه‌ها سکون، دوباره در حال حرکت صعودی است؛ با این حال، مشکلات سامانه‌های ثبت قرارداد همچنان یکی از موانع اصلی در مسیر رونق معاملات محسوب می‌شود.

دروغی بزرگ به نام کاهش قیمت مسکن

هیچ کاهش قیمتی در بازار مسکن ثبت نشده و تمامی آمار‌هایی که پیش از این برای کاهش قیمت مطرح شده بود، غیرکارشناسی و بدون آمار بود

ترفند جدید دلال‌ها برای جیب خریداران...

نبود آمارهای رسمی از قیمت مسکن در تهران سبب شده تا فضای خریدوفروش به نفع واسطه‌ها باشد.