بازار املاک / وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

گروه استان‌ها ــ هفدهم شهریورماه پارسال بود که زلزله ۵.۱ ریشتری به برخی از واحدهای مسکونی در روستاهای شهرستان رامیان و به صورت محدودتر در آزادشهر خسارت وارد کرد، مسئولان وعده داده بودند خانه‌های مردم زلزله‌زده حداکثر در یکسال احداث شود...

 از رامیان، لحظات ابتدایی بامداد هفدهم شهریورماه بود که تکان‌های شدید، لرزه بر اندام نحیف خانه‌های کاهگلی روستاییان انداخت، دیوارها ترک‌های عمیقی برداشت و پایه‌ها آنقدر سست شده بود که دیگر تاب و توان تحمل سقف بالای سر را نداشت. زلزله به برخی از روستاهای شهرستان رامیان خسارت وارد و خانه‌های مردم آسیب فراوانی دید.
در همان ساعت اولیه پس از زمین لرزه، مسئولان از نقاط دور و نزدیک استان خود را به رامیان رساندند، کانون زلزله در روستاهای " قورچای" و " ویرو" بود و به تبع بیشترین خسارت‌ها هم در همین مناطق رخ داده بود.
با اینکه آوارشدگی در پی زلزله 5.1 ریشتری رامیان اتفاق نیفتاد اما به علت ترک‌ها و شکاف‌های عمیقی که در دیوارها و سقف خانه‌های روستایی ایجاد شده بود این واحدهای را برای سکونت کاملا غیرایمن کرده بود.
بازسازی خسارت‌های ناشی از زلزله در بخش مسکونی روستاهای رامیان پس از گذشت چند ساعت آغاز شد و نخستین واحد مسکونی بازسازی شده نیز در مدت یکماه در روستای قورچای به بهره برداری رسید. همین موضوع مردم را برای بازسازی خانه‌هایشان امیدوار کرده بود اما برخی قول‌ها و وعده‌های غیرکارشناسی مسئولان به مردم زلزله‌زده، در کنار مشکلات اقتصادی و گرانی مصالح و فقر انباشت شده از گذشته سبب شد ساخت خانه‌های جدید با چالش‌های زیادی مواجه شود.
با اینکه گفته شده بود خانه‌های تخریب شده در زلزله رامیان حداکثر در مدت یکسال ساخته می‌‌شود اما هنوز روستاییان به ویژه در روستای ویرو با ساختمان‌های نیمه تمام و دست خالی مواجه هستند.
یکی از روستاییان که خانه‌اش در زلزله 17 شهریور پارسال تخریب شده بود در این باره اظهار داشت: بعد از زلزله بسیاری از مسئولان به روستا آمدند هرکدام شان، وعده‌ای به مردم دادند و قرار بود تا آخر کنار مردم بمانند تا خانه‌هایشان ساخته شود.
وی گفت: بعد از چند هفته دیگر سرزدن‌های مسئولان مختلف به روستاییان به پایان رسید و الان که خیلی از خانه‌ها نیمه تمام مانده، کسی سراغی از ما نمی‌گیرد.
ساخت منازل مسکونی زلزله‌زدگان رامیانی پس از 8 ماه به کجا رسید؟
قالیباف در رامیان: تلاش گروه‌های جهادی در مناطق زلزله زده و سیل زده گلستان ستودنی است
بازسازی خانه‌های زلزله‌زدگان رامیانی بعد از 5 ماه به کجا رسید؟
این پیرمرد درباره اینکه ساخت برخی خانه‌ها به اتمام رسیده است، هم گفت: کسانی که خانه‌هایشان به پایان رسیده گاو و گوسفندشان را فروختند یا یک قطعه زمین فروختند تا خانه‌هایشان را کامل کند اما همه روستاییان وضع خوبی ندارند که بتوانند خانه‌هایشان را بسازند. مردم در این کار مانده‌اند و فقر هم دست‌شان را بسته است.
یکی دیگر از اهالی روستای ویرو هم گفت: با 60، 70 میلیون تومان که نمی‌شود خانه ساخت. تقریبا همین مبلغ به مردم داده شده و با این پول یک اتاقک هم نمی‌توان ساخت.
وی افزود: روستای ما دور افتاده و محروم است و اغلب مردم شرایط اقتصادی خوبی ندارند. همانقدر گاو و گوسفند یا زمین دارند که بتوانند خرج زندگی‌شان را بدهند. الان یکسال از زلزله گذشته و تقریبا نیمی از خانه‌های مردم زلزله زده این روستا ساخته نشده است.
مرتضی احمدی، مدیر بنیاد مسکن شهرستان‌های آزادشهر و رامیان در این باره اظهار داشت: بعد از زلزله پارسال 250 واحد مسکونی در 10 روستای شهرستان رامیان و یک روستا در آزادشهر خسارت دید.
وی گفت: الان که یکسال از آن حادثه گذشته از مجموع 250 واحد خسارت دیده، 234 واحد عملیات ساخت آن اجرایی شد و مالکان برخی واحدها نیز از ساخت و بازسازی خانه‌های خود به دلایلی که داشتند، انصراف دادند یا استقبال نکردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان‌های آزادشهر و رامیان افزود: 205 واحد مسکونی، عملیات اجرایی آن به پایان رسیده است و واحدهای باقی مانده نیز در مرحله سقف قرار دارد.
به گفته وی در مجموع بازسازی خانه‌های مردم زلزله زده رامیان پس از گذشت یکسال 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. احمدی درباره عدم تحقق وعده ساخت یکساله خانه‌های روستاییان گفت: در بازسازی، مشارکت مردم حرف اول را می‌زند و در روستای ویرو در روزهای اول بعد از حادثه برخی از مالکان به رغم اینکه شرایط و تسهیلات برای شروع عملیات ساخت و ساز فراهم شده بود، با تأخیر ورود کردند و برای همین اکنون کمی با مشکل مواجه شده‌اند.
وی افزود: در کنار آن، شرایط اقتصادی که بر جامعه حاکم شد و افزایش قیمت‌ها سبب شد که کار با کندی پیش برود. با اینحال برای این واحدهای باقی مانده از هر طریق ممکن پیگیری می‌کنیم تا ساخت و ساز آنها به اتمام برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم 

ساختمان‌های پزشکان استاندارد نیست

رئیس نظام پزشکی‌همدان:‌ ساختمان‌های پزشکان همدان استاندارد نیست گروه استان‌ها_رئیس سازمان نظام پزشکی همدان گفت: یکی از دغدغه و نگرانی‌های اصلی ما، غیر استاندارد بودن ساختمان‌های پزشکان همدان است.

شاهکار بانک مسکن

شاهکار بانک مسکن: ۳۰۰ وام می‌دهد و یک میلیارد پس می‌گیرد! انتقاد از وام مسکن و بازپرداخت آن در ۱۲ سال، با انتقاد روزنامه‌نگاران همراه شد.

صدور سند برای اراضی تصرفی

معاون وزیر راه: صدور سند مالکیت برای اراضی تصرفی بدون معارض تسهیل می‌شود به گزارش ایران آنلاین،معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با توجه به لزوم تعیین تکلیف اراضی تصرفی بدون معارض، فرآیندهای صدور سند مالکیت برای صاحبان املاک و ساختمان های احداثی در این اراضی تسهیل می‌شود.

وزارت مسکن تغییر قانون نظام مهندسی

مهندس غرضی، رییس سابق نظام مهندسی: «وزارت مسکن در تغییر قانون نظام مهندسی دست برده است»/ به جای اینکه متخصص نظر بدهد سیستم اداری جواب می‌دهد و از این گرفتاری‌ها ‹حادثه متروپل› در آینده بیشتر هم می‌شود مهندس محمد غرضی، رییس پیشین نظام مهندسی درباره روند ساخت و ساز ساختمان ها در ایران و جلوگیری از پیشامد حوادثی نظیر متروپل آبادان در آینده اظهار داشت:

سیاست مالیاتی بازار مسکن

سیاست مالیاتی موثر بر وضعیت بازار مسکن مقایسه آماری فعالیت‌های ساختمانی و وضعیت معاملات نشان می‌دهد در تهران میزان عرضه و تقاضای آپارتمان‌های تازه‌ساز در صورتی که با کاهش ریسک متغیر غیراقتصادی (مذاکرات رفع تحریم‌ها) همراه شود، تقریبا برابر است.جریان ورودی آپارتمان به بازار مسکن تهران و کشور طی پارسال و البته سه سال جهش قیمت -۹۷ تا ۱۴۰۰- نزدیک به ۵۰درصد کاهش پیدا کرد و باعث شد خشکسالی کاملا بحرانی و پرمخاطره در بازار معاملات خانه‌های نو شکل بگیرد.

جزییات ساخت مسکن مددجویان تهران

در گفتگو با مهر مطرح شد؛ جزییات ساخت مسکن مددجویان استان تهران تعمیر ۱۵۱۱ واحد مسکونی مدیر کل کمیته امداد استان تهران جزئیات تامین و تعمیر مسکن مددجویان تحت پوشش این استان را تشریح کرد.

خبر مدیرعامل بانک مسکن

خبر بد مدیرعامل بانک مسکن برای خریداران خانه مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام...

مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام مسکن۷۰۰ میلیون تومانی وام مسکن چقدر شد؟ مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه ، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

شناسایی ۳۷۰۰ سازه با نقص ایمنی در کرج رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰، سه هزار و هفتصد دستگاه سازه با نقص ایمنی آتش‌نشانی در کرج شناسایی شد.

طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

از ۳ برابر شدن جریمه‌ها تا الزام به ارسال قرارداد متن کامل طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی که دو فوریت آن اخیرا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسیده بود؛ منتشر شد.جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را تهیه و تدوین کرده اند؛ دو فوریت این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است و برای بررسی های لازم به کمیسیون عمران ارسال شده است.

اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مطرح کرد اجاره داری حرفه‌ای راهی برای حل مشکلات بخش مسکن عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به افزایش اجاره‌نشینی به ۴۳ درصد، گفت: کاستی‌ها در حوزه تولید مسکن طی سال‌های گذشته منجر به افزایش اجاره‌ها و اجاره‌نشینی شده است.

شرایط دریافت وام مسکن

چندی پیش بود که وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن ۷۰۰ میلیون تومانی را داد. اما در ازای دریافت این وام افراد چقدر باید بازپرداخت داشته باشند؟ طبق محاسبات، اقساط تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت بازپرداخت ۱۲ ساله به حدود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد؛ این در شرایطی است که بسیاری از اقشار جامعه توان پرداخت چنین تسهیلاتی را ندارند. بر همین اساس، کارشناسان اعتقاد دارند این وام تاثیری در قدرت خرید متقاضیان واقعی خرید خانه ایجاد نمی‌کند.

تاثیر حذف ارز بر قیمت مسکن

یک کارشناس مسکن معتقد است که بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از تورم تاثیر می‌گیرد که دولت باید تلاش کند ترمز آن را بکشد، کما اینکه قیمت مسکن در تهران از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۶۰۰ درصد رشد کرده و به متوسط ۳۴ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است. بسیاری از کارخانجات تولید نهاده‌های ساختمانی طی چهار سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کردند اما از آن زمان تاکنون نه قیمت مصالح کاهش یافت و نه رشد قیمت مسکن کاملا متوقف شد؛ بر این اساس یک کارشناس مسکن معتقد است بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از

۳۰۰۰۰ مستأجر در استان خراسان شمالی

30000 مستأجر در استان خراسان شمالی گرفتار بروکراسی بانکی برای دریافت وام ودیعه مسکن بنا بر برآوردها٬ بیش از ۳۰ هزار نفر در استان خراسان شمالی مستأجر یا همان خوش‌نشین‌های سابق هستند که بیش از ۲۰ هزار نفر آنان در مرکز استان ساکن شده‌اند.که بیش از 20 هزار نفر آنان در مرکز اسان ساکن شده‌اند.

ساخت روستای جدیدجاسک

فرمانده نیروی دریایی سپاه: روند ساخت روستای جدیدالاحداث «لیره ای» جاسک ۹۰ درصد پیشرفت دارد روستای مسکونی جدیدالاحداث لیره ای جاسک توسط مهندسی نیروی دریایی سپاه با پیشرفت بالای ۹۰ درصدی در حال ساخت است.

دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی

دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی| ۳.۵میلیارد مالیات به مالکان تعلق گرفت بیرجند-درحالی یک هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی شناسایی شده که بسیاری از مردم در زمینه تامین و اجاره مسکن با مشکل مواجه هستند و طرح مالیات برخانه های خالی هنوز گرهی از بازار مسکن باز نکرده است.

نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

با حضور جمعی از مسئولین استانی؛ عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد یاسوج- با حضور جمعی از مسئولین استانی عملیات ساخت سه هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد. نماینده ولی فقیه در استان در این مراسم گفت: یکی از مشکلات مردم موضوع مسکن است که باید مسئولان به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

تهران وام اجاره‌خانه ۱۰۰ میلیونی شد

وام کمک ودیعه مسکن از سال ۱۳۹۹ در راستای حمایت از مستاجران وارد شبکه بانکی کشور شد که اکنون با موافقت شورای پول و اعتبار، سقف پرداخت این تسهیلات در سال جاری افزایش یافته است. با شیوع ویروس کرونا، یکی از برنامه‌های ستاد ملی کرونا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای حمایت ستاجران بود که در سال ۱۳۹۹ پرداخت این وام در شبکه بانکی آغاز شد.

ساخت هزاران خانه توسط تعاونی ها

در راستای اجرای پروژه ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور، هدفگذاری ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در چهار سال آینده به تعاونی‌ها سپرده شده است. به گزارش منیبان، با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، طرح دولت سیزدهم درباره ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی از پشتوانه قوی قانونی برخوردار شد. دولت در این راستا بخش تعاون را مکلف کرده که از ۴ میلیون واحد مسکونی، ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.

سرمایه گذاری در املاک

اگر قصد سرمایه گذاری در حوزه املاک را داریدسرمایه‌ گذاری در املاک، مسئله‌ای است که افراد زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این روش سرمایه‌ گذاری، اگر با دقت کافی و رعایت نکات و قوانین انجام شود. سود کلانی برای شما به همراه دارد. این املاک می‌تواند خانه یا مغازه باشد. اما سوال اصلی این است که خرید کدام یک بهتر است؟

خانه دار شدن مردم

تصمیم دولت برای خانه دار شدن مردم؟ فردین یزدانی کارشناس مسکن گفت: هیچ سیاستی برای بهبود بازار مسکن نمی تواند در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر بازار بگذارد ولی سیاست هایی مثل تولید مسکن اجاره ای و کمک به سرمایه گذاری برای ساخت و عرضه مسکن می تواند به بهبود وضع بازار کمک کند. بازار نابسامان مسکن در سال های اخیر بسیاری از اقشار کم در آمد را برای خرید خانه و تمدید اجاره بها با مشکل روبرو کرده است.