بازار املاک / معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

فاطمی عقدا: امکان ساخت ۱ میلیون مسکن وجود دارد/ دهک‌های درآمدی تفکیک شود


معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دولت آقای رئیسی سال آینده یعنی بعد از یک سال از آغاز دوره کاری خود باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته باشد. این وعده‌ای است که رئیس دولت به مردم برای چهار سال آینده داده است. حال این وعده تا چه حد شدنی و قابل تحقق است و چه امکانات و لوازمی برای اجرایی شدن آن باید در دسترس باشد را سید محمود فاطمی؛ کارشناس مسکن و معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی برای ما توضیح داده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی با تاکید براینکه امکان ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال وجود دارد گفت: قطعا امکان ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی درسال وجود دارد، اما باید لوازم آن مهیا شود. تامین زیر ساخت‌های لازم می‌تواند زمینه‌های تحقق وعده آقای رئیس جمهور را ایجاد کند.

فاطمی عقدا در خصوص مولفه‌های لازم برای تحقق وعده ساخت و ساز مسکن در دولت سیزدهم گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند. در حال حاضر عوامل اجرایی مثل صنعتی سازان، انبوه سازان، سیستم‌های حمایتی در بخش تامین منابع در کشور وجود دارد از این نظر مشکل چندانی وجود ندارد، مساله مهم تفکیک اولویت‌ها و مولفه‌ها از یکدیگر است.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: قطعا نیازی نیست که یک میلیون واحد مسکونی در سال با حمایت همه جانبه وتامین مالی دولتی ساخته شود. بخشی از هزینه ساخت و ساز را افراد پردرآمد و دهک‌های بالا متقبل می‌شوند چرا که از عهده پرداخت اقساط و وام‌های نسبتا سنگین بانکی برمی آیند؛ لذا در این موضوع نیازی به حمایت مالی آنچنانی دولت وجود ندارد.

 فاطمی عقدا خاطر نشان کرد:، اما برخی از دهک‌های جامعه به دلیل عدم تامین منابع مالی و یا عدم توانایی پرداخت قسط‌های سنگین بانکی باید به صورت مستقیم مورد حمایت مالی دولت در ساخت و ساز‌های مسکن قرار بگیرند. جامعه هدف یعنی دهک‌های کم درآمد باید مورد حمایت‌های بیشتر دولتی قرار بگیرند، پس تفکیک دهک‌های نیازمند به ساخت و ساز و خرید مسکن برای حمایت‌های دولتی موضوع مهمی است.

وی در این باره تصریح کرد: اگر دولت این موضوع و موارد را از هم تفکیک دهد پروژه انجام شدنی است و دولت از نظرتامین منابع ساخت و ساز با مشکل چندانی رو به رو نمی‌شود. دولت برای این منظور می‌تواند از منابع تعیین شده در طرح رشد و جهش تولید برای دهک‌های کم درآمد استفاده کند و دهک‌های شش به بالا در تامین هزینه‌های ساخت و ساز مسکن مورد نیاز خود یا فرزندانشان باید مشارکت مالی داشته باشند

اما دهک‌های شش به پایین جامعه حتما باید مورد پوشش‌های حمایتی مالی و تسهیلات بلند مدت دولتی قرار بگیرند.

سید محمود فاطمی عقدا درباره هدایت منابع بانکی به سمت ساخت و ساز مسکن برای تحقق وعده رئیس جمهور گفت: اگر تمامی منابع و تسهیلات بانکی در حوزه مسکن چه در بانک مسکن و سایر بانک‌ها به سمت تولید مسکن هدایت شوند و خانه‌های خالی که در بازار وجود دارد با قوانین سخت گیرانه مالیاتی عرضه شوند، از آن سود دولت نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد بهای خانه را وام آن هم با اقساط طولانی مدت پرداخت کند قطعا می‌توان منتظر تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال بود.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: این طرح شدنی است، چرا که خوشبختانه کشور هم از توان فنی و اجرایی بالایی برای ساخت و ساز مسکن برخوردار است وهم اگر دولت سنجیده عمل می‌کند می‌تواند با استفاده از منابع صندوق حمایت از تولید و جذب منابع مالی بزرگی از بازار سرمایه و حتی جذب سرمایه‌های خارجی بخش مسکن را دچار رونق کند.

فاطمی عقدا خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بازار ایران جذاب است دولت و مجلس با وضع قوانین مطلوبی در این موضوع می‌توانند در‌های کشور را به روی سرمایه‌های خارجی باز کنند تا خارجی‌ها با سرمایه‌های خود مسکن بسازند و در یک بازار رقابتی به فروش برسانند، قطعا آن‌ها هم مشتریان خاص خود را خواهند داشت. اگر روال براین اساس مدیریت شود حتما می‌توانیم در سال یک میلیون مسکن بسازیم. یعنی اصل قصه ساخت یک میلیون واحد در سال شدنی است.

وی دراین باره توضیح داد: اگر زمینه‌ها برای سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن فراهم شد مثل مسکن مهر باید به سرمایه گذار خارجی زمین داده شود، اما با سرمایه‌های آن‌ها ساخت و ساز مسکن کلید زده شود. 

وقتی چنین موضوعی محقق شود مسکن تولید شده در یک بازار رقابتی با قیمت عادلانه به فروش می‌رسد. ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی در ایران امکان پذیر است، مشروط به اینکه ساختار اجرایی این طرح و پروژه ملی به صورت کامل تعریف شود و سهم هر کدام از دستگاه‌ها مشخص باشد.

 در کنار انبوه سازان و وزارت راه و شهرسازی، بهزیستی؛ کمیته امداد نیز اقشار مورد حمایت خود را این بار به صورت ویژه‌تر برای خانه دار شدن مورد حمایت قرار دهند. بی تردید با هدایت و نظارت صحیح می‌توان به تحقق وعده رئیس جمهور امیدوار بود.

معافیت اجاره املاک مسکونی

جعفر پورمختار مشروط شدن اعمال معافیت‌های مالیاتی در بخش درآمد‌های حاصل از اجاره املاک مسکونی مندرج در تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، به ثبت قرارداد اجاره نامه در سامانه املاک و مستغلات کشور را، در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول (مصوب ۱۴۰۱.۰۹.۰۶) عنوان کرد و افزود: یکی از آثار مثبت اجرای این قانون افزایش شفافیت و کاهش زمینه بروز مشکلاتی، چون زمین خواری، فرار مالیاتی و فروش یک ملک به چندین نفر و ... است.

وام ودیعه مسکن برای این افراد

سامانه خودنویس با موفقیت توانسته است فرآیند قراردادزنی بین موجر و مستاجر را شفاف و رایگان کند. این سامانه به طور عملی توانسته است به درستی مسکن‌های موجود در سراسر کشور را شناسایی کند و با ایجاد زیرساخت‌های لازم، اقدامات مخرب و واسطه‌گری در حوزه مسکن را به حداقل برساند. بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید تمام قراردادهای خرید و فروش، پیش‌فروش و اجاره املاک مسکونی و غیرمسکونی در سامانه خودنویس ثبت شود و کد رهگیری دریافت کنند.

قیمت مسکن ترسناک شد

با افزایش قیمت مسکن از سال ۱۳۹۷، سهم مسکن در سبد هزینه‌های خانوارها رشد چشمگیری داشته است. طبق آمار رسمی، این سهم در سال ۱۳۹۶، پیش از افزایش قیمت‌ها، ۳۳ درصد بود، اما در سال گذشته به ۴۲.۴ درصد افزایش یافته است.

سیگنال‌های تغییرات بین المللی برای...

بررسی‌ها میدانی نشان می‌دهد، مسکن در ۲ هفته اخیر با شتاب بیشتری به سمت رکود حرکت کرده است.

کم‌ درآمدها وام۱۵۰ میلیونی می گیرند

معاون بنیاد مسکن از تحویل ۲۵ هزار واحد مسکونی مددجویان خبر داد و گفت: ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کم درآمدها تخصیص داده می‌شود.

دریافت وام مسکن با بهره ۱۳ درصد

بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط … بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط بهره‌مند شوند.

حساب‌ و کتاب اقساط وام مسکن

در شرایط فعلی، وام مسکن با اوراق ممتاز (تسه) کلان‌ترین تسهیلاتی است که به متقاضیان خرید مسکن پرداخت می‌شود و اغلب افرادی که قادر به بازپرداخت اقساط آن باشند، می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

افزایش نرخ اجاره در تابستان

سه‌ماه اعمال «نرخ دولتی» برای اجاره‌بهای مسکن در کشور به‌خاطر «واکنش منفی بازار به مداخله نچسب» جواب نداد. تصویب شده بود اجاره‌های تابستانی حداکثر ۲۵درصد افزایش یابد؛ اما در عمل، ۴۲.۸درصد رشد کرد.

این افراد رایگان خانه دار می‌شوند

وزارت راه و شهرسازی جدیدترین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که نشان می‌دهد مجموع واحد‌های مسکونی شامل آنهایی که شروع‌شده، در دست ساخت و تکمیل‌شده، به ۲ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۴۵۰ واحد رسیده است.

خبر بسیار مهم برای متقاضیان مسکن ملی

طرح مسکن ملی برای کمک به قشر ضعیف است. قرار بر این است برای ساخت مسکن ملی وام مسکن ملی پرداخت شود اما صف دریافت وام مسکن ملی هر روز طولانی تر میشود.

پیش‌بینی بازار مسکن در نیمه دوم سال...

فصل اجاره به انتهای خود نزدیک شده و حالا مردم به دنبال پاسخ این سوال هستند که بازار مسکن و اجاره در نیمه دوم سال چه روندی را طی خواهد کرد؟ اگر اتفاق خاصی در بازار مسکن رخ ندهد، بازار اجاره و مسکن تا پایان سال روندی آرام را طی خواهد کرد.

خبر مهم خرید مسکن

هر چند تابستان امسال قیمت‌ها به طور قابل توجهی بالا نرفت، اما باید توجه داشت که در طی یک الی دو سال گذشته قیمت مسکن به شدت افزایش پیدا کرد و مردم دیگر قدرت خرید ندارند.

پرداختی ۹۶۰ میلیون تومانی دولت برای...

یکی از محل‌های تامین منابع مالی برای متقاضیان ورود به بازار مسکن،‌ وام خرید است. این وام از محل اوراق حق تقدم مسکن (تسه) به متقاضیان پرداخت می شود و برای زوجین تهرانی ۸۰۰ میلیون تومان و با احتساب وام تعمیر (جعاله) ۹۶۰ میلیون تومان است.

الان وقت خرید خانه هست یا نه؟

بازار ملک، فصل جابه‌جایی را با کسادی سپری کرد. دو ماه ابتدایی تابستان امسال معاملات مسکن شهر تهران در کانال ۳۰۰۰ فقره قرار داشت که رقم پایینیدو پیش بینی مهم درباره قیمت مسکن در پایان سال ۱۴۰۳محسوب می‌شود.

برای وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن چقدر...

مطابق آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در مرداد ۱۴۰۳ متوسط قیمت مسکن به ازای هر مترمربع ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که در مقایسه با ماه قبل (تیرماه) ۱.۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد. اثرگذاری وام ۹۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن به واسطه افزایش قیمت‌ها همچنان در حال کاهش است. امروز با این وام می‌توان ۸.۳ متر مسکن در شهر تهران خریداری کرد.

سورپرایز دولت پزشکیان برای مستاجران

عضو انجمن انبوه سازان مسکن کشور گفت: متقاضیان مسکن با ورود وزیر جدید راه وشهرسازی، چشم انتظار تخصیص زمین با قیمت صفر هستند.

بانک‌ها بزرگترین مافیا و علت گرانی مسکن...

بانک‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای اقتصادی در هر کشوری نقش مهمی در تعیین و تثبیت اوضاع مالی و اقتصادی دارند. در ایران نیز بانک‌ها نقش اساسی در اقتصاد ایفا می‌کنند اما در سال‌های اخیر، انتقادهای بسیاری به عملکرد برخی بانک‌ها وارد شده است. یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که در این زمینه مطرح شده، تلاش بانک‌ها برای بهبود مصنوعی وضعیت مالی خود از طریق بازار مسکن و انتشار مکرر آگهی‌های مزایده املاک است.

تغییر آهنگ رشد معاملات بازار مسکن

روند رشد نقطه به نقطه معاملات مسکن شهر تهران در تیر سال جاری با افزایش مواجه شده است.نرخ رشد نقطه به نقطه معاملات مسکن از تیر سال گذشته تا تیر امسال صعودی بوده و از منفی ۷۳ درصد به ۲۷ درصد رسیده این در حالی‌ است که در همین مدت رشد نقطه به نقطه متوسط قیمت هر متر مسکن در تهران نزولی بوده است.

مسکن‌ ملی متوقف شد

دستگاه پایش «مسکن‌سازی دولتی» از توقف ‌کار حکایت دارد. کارنامه پرداخت وام ساخت به مسکن‌ ملی به‌عنوان تنها تابلوی رسمی در دسترس برای رصد روند احداث خانه‌های دولتی‌ساز نشان می‌دهد، تیر ماه امسال تنها ۱۰۰ میلیارد تومان به سازنده‌های حدود ۴۰۰ هزار واحد مسکونی پرداخت شد

قیمت مسکن ۲۵ متری اعلام شد

ساخت مسکن ۲۵ متری که ابتدا قرار بود کلنگ آن برای اولین بار در منطقه 19 تهران زمین بخورد، متری 30 میلیون تومان اعلام شد.

با این روش منتظر ریزش قیمت‌ها باشید

طرح « مسکن مهر » در دولت نهم و دهم آغاز شد اما در همان دولت به پایان نرسید. دولت روحانی این طرح را با عنوان «مسکن ملی» ادامه داد و دولت سیزدهم همگام با اجرای طرح نهضت ملی مسکن نسبت به تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر اقدام کرد