بازار املاک / «سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

«سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

با اراده قوی دولت، ساخت بیش از یک میلیون واحد مسکونی امکان پذیر است عضو سابق شورای عالی مسکن، توجه ویژه به سامانه املاک و اسکان را از اولویت‌های نخست وزارت راه راه و شهرسازی دانست و پیرامون این مسئله خاطر نشان کرد: وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی، مدیریت و کنترل بازار است و نه ساخت و ساز مسکن.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ سید ابراهیم رئیسی،  در خلل کارزار انتخاباتی خود وعده ثبات بازار مسکن و تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی را به مردم  داد؛ در حال حاضر و پس از گذشت ۵۰ روز از انتخاب «رستم قاسمی» به عنوان وزیر راه و شهرسازی، وی اقدامات و اظهار نظرات مثبتی را پیرامون وعده‌  احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال را داشته و در گفتگو‌های متعدد با اصحاب رسانه زوایای مختلفی از وعده رئیس جمهور منتخب را تشریح کرده است.

علیرغم تمامی نکات مذکور تا کنون وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم نسبت به وضعیت سامانه املاک و اسکان بی اعتنا بوده و تمامی مصاحبه‌های انجام شده پیرامون این مسئله فقط از سوی «محمود محمود زاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهر سازی مطرح شده است.

این درحالی است که توجه به ابعاد نرم افزاری و ایجاد شفافیت در آمار‌های موجود در بازار مسکن به مراتب از اهمیت بیشتری نسبت به رویکرد‌های سخت افزاری در معقوله احداث و در کل ثبات بازار مسکن دارد.

در این راستا، «افشین پروین‌پور» عضو سابق شورای عالی مسکن و کارشناس این حوزه در گفتگو با بازارنیوز به مسئله بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان اشاره و پیرامون این موضوع اظهار کرد: در مرحله نخست باید خاطر نشان کرد که وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی و سیاست‌گذاران حاضر در این وزارتخانه، مدیریت و کنترل بازار مسکن است و نه ساخت و ساز خانه؛ ساخت و ساز مسکن فقط یکی از جنبه‌های وظیفه وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شود.

عضو سابق شورای عالی مسکن ادامه داد: در حال حاضر و در کنار تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی باید از طریق سامانه‌هایی نظیر سامانه املاک و اسکان تنظیم گری و در نتیجه تعادل در عرضه و تقاضای مسکن را برعهده بگیرد و این هدف مهم فقط با استفاده از تولید مسکن میسر نمی‌شود.

وی تشریح کرد: درحال حاضر میزان تعداد مسکن در مقابل تعداد خانوار‌ها بسیار زیاد است چرا که این خانه‌ها به صورت نا عادلانه‌ای توزیع شده است؛ هم اینکه به دلیل تغیر ماهیت مسکن به یک کالای سرمایه‌ای، تاکنونشاهد نوسانات قیمتی متعددی در بازار خود بوده است.

پروین‌پور متذکر شد: درحال حاضر اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی باید حمایت از سامانه املاک و اسکان باشد و در این راستا سیاست‌گذار حاضر در این وزارتخانه باید تمام تلاش خود را بر این مسئله متمرکز کنند؛  پس تحقق این اولویت وزارت راه و شهرسازی  می‌تواند به برسی کامل تقاضا‌هایی مصرفی و سرمایه‌ای موجود در بازار مسکن بپردازند.

این کارشناس مسکن با بیان این که کارکرد سامانه املاک و اسکان می‌تواند تا حدی باعث تعدیل قیمت مسکن در بازار شود گفت: با اجرا این سامانه و به دنبال آن ایجاد شفافیت در بازار مسکن، حباب قیمت‌ها ترکیده و میزان اجاره‌بها خانه‌ها تعدیل و روند کاهشی پیدا خواهد کرد؛ به هر حال سامانه املاک و اسکان ابزار نرم افزاری است که وزارت راه و شهرسازی ناگزیر است از آن استفاده کند.

وی در ادامه تاکید کرد: به اعتقاد من، اجرا و توجه ویژه وزارت راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان باید در دستور کار اصلی این وزارتخانه‌  قرار بگیرد؛ نکته‌حائز اهمیت این است که اولویت اصلی و فرعی برای سیاست‌گذاران وزارت راه و شهرسازی تغییر پیدا کرده است.

عضو سابق شورای عالی مسکن تصریح کرد: تنظیم بازار مسکن از طریق سامانه املاک و اسکان در نهایت به شناخت میزان عرضه و تقاضا و تعیین و تکلیف مالکیت افراد نسبت به املاک ختم می‌شود؛ پس از تحقق این اهداف، وزارت راه و شهرسازی می‌تواند درحوزه ت..

تحقق وعده ساخت مسکن، منوط بر اراده قوی دولت

پروین پور در ادامه به وعده احداث یک میلیون مسکن در سال توسط وزارت راه و شهرسازی اشاره و پیرامون این مسئله اظهار کرد: تحقق این وعده بستگی به اراده دولت دارد؛ زمانی که اراده قوی برای تحقق این هدف در تمامی دستگاه‌های دولتی وجود داشته باشد به طور قطع احداث این تعداد واحد مسکونی هم قابل اجرا خواهد گفت و به جرئت می‌توان گفت که با اراده محکم دولت، امکان ساخت بیش از یک میلیون مسکن در سال هم امکان پذیر خواهد بود.

این کارشناس حوزه درپایان تشریح کرد: این اراده می‌تواند خود را به شکل اعمال حاکمیت دولت بر بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی برای تخصیص زمین‌های خود برای تکمیل این‌پروژه، نشان دهد؛ اگر این اراده در تمامی سطوح دولت جاری شود، یقینا احداث این حجم از احداث مسکن امکان پذیر خواهد بود.


گفتنی است که رستم قاسمی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه مدیران شرکت راه آهن، از راه‌اندازی سامانه ثمن برای ثبت نام متقاضیان جهش تولید از چهارشنبه هفته جاری(۲۸ مهر) خبر داد. اما تا کنون هیچ صحبتی در نورد سامانه‌املاک و اسکان نداشته است.

نیوز

افزایش شدت بارندگی و آب‌گرفتگی معابر...

در حال برآورد خسارات هستیم هرمزگان مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با اشاره به امکان شدت گرفتن بارش‌ها و آب‌گرفتگی معابر در بندرعباس تا قبل از ظهر امروز، گفت: در حال برآورد خسارت‌های وارد شده به بخش کشاورزی و مسکونی در استان هستیم.

ببینید دیگه سوراخ موش هم نمیشه اجاره...

بررسی تحولات بازار مسکن تهران حاکی از آن است که طی ۱۰ سال اخیر قیمت مسکن حدود ۱۶۰۰ درصد افزایش یافته است. خبرآنلاین با انتشار کارتونی از مهدی عزیزی به این موضوع پرداخت.

قیمت مسکن بعد از توافق وین

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه تورم بازار مسکن در ۹ ماه گذشته نزدیک صفر بوده است پیش‌بینی‌های غیر منتظره درباره قیمت مسکن بعد از توافق وین! مصطفی‌قلی خسروی اظهار کرد: این روزها اخبار خوبی از پیشرفت مذاکرات هسته‌ای شنیده می‌شود که به نوعی موضع عزتمندانه دولت آیت الله رئیسی در تعاملات بین‌المللی را نشان می‌دهد. همین مسأله باعث شده تا انتظارات افزایشی، جای خود را به انتظارات کاهشی در بازارهای طلا، ارز و به خصوص مسکن بدهد.

اگر ازدواج نکنید خانه، بی خانه!

اگر مجردانی که ثبت نام کرده اند تا زمان تحویل واحد ازدواج نکنند، طبیعتاً واحد مسکونی تحویل خانوارهای واجد شرایط می‌شود.محمود محمودزاده در گفتگو با خبر رادیو اظهار کرد: از دوشنبه ۲۰ دی تا کنون تعداد مردان مجرد بالای ۲۳ سالِ ثبت نام کرده در سامانه ثمن (سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن) به حدود ۱۲۰ هزار نفر رسیده است.

افزایش مقاومت در برابر زلزله با مصالح...

تولید مصالح سبک از ماسه بادی، از جمله فناوری‌هایی است که با توجه به کارکردهای بالای ساختمانی و اقتصادی، مورد توجه فعالان این حوزه قرار گرفته است. نایب رئیس هیات‌مدیره شرکت مهندسی نوآوران تکساز صنعت (تایکو) گفت: ماسه بادی در بسیاری از مناطق خشک و نیمه خشک جهان به عنوان یک چالش اساسی در تخریب مزارع کشاورزی، راه‌های ارتباطی و مناطق مسکونی مطرح است.

در شرایط جوی مناسب جاده‌ها بازگشایی...

معاون استاندار لرستان با بیان اینکه خوشبختانه بارندگی اخیر خسارتی به منازل مسکونی و زمین‌های کشاورزی وارد نکرده است، گفت: بارندگی‌ها ادامه دارد و امیدواریم خسارت‌بار نباشد. در صورت شرایط جوی مناسب، تمامی جاده‌ها بازگشایی می‌شوند.احمدرضادالوند در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به آخرین وضعیت استان لرستان پس از بارندگی‌های شب گذشته گفت: از عصر روز جمعه بارندگی‌ها آغاز شد و باعث بروز سیلاب آزادراه «خرم زال» و نیز محور قدیم پلدختر- اندیمشک شد.

وام 1550 میلیونی برای خانواده‌هایی که...

ماجرا چیست؟ براساس طرح جوانی جمعیت خانواده‌های دارای فرزند سوم مشمول وام‌‌های متعددی می‌شوند؛ از وام ۳۰ میلیون تومانی تا وام ۴۸۰ میلیون تومانی خرید مسکن. اما شرایط دریافت این وام چیست و وام فرزند سوم چه زمان پرداخت می‌شود؟

مسکن را از عوامل تاثیرگذار بر کاهش زاد...

رئیس بنیاد مسکن، پیری جمعیت از دغدغه‌های مهم است، مسکن را از عوامل تاثیرگذار بر کاهش زاد و ولد دانست و بر لزوم همکاری همه بخش‌ها و همت مسئولات برای رفع مشکل تامین مسکن تاکید کرد.اکبر نیکزاد در جلسه بررسی ساخت ۲۵۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی در صدرا، ضمن بیان اینکه بحث مسکن خانواده‌ها را دچار مشکلات عدیده کرده است، گفت: چند سالی است در بحث مسکن ورود جدی شده و مردم تا حدودی از فشار مسکن خارج شده‌اند.

آغاز دریافت مالیات از خودروها و...

رئیس سازمان مالیاتی: از مجموع درآمد شهروندان هم مالیات می‌گیریم افرادی که با اهداف سوداگرانه اقدام به خرید و فروش ساختمان، طلا، ارز یا خودرو می‌کنند، با توجه به افزایش ارزش از زمان خرید، مابه‌التفاوت این بازه زمانی مشمول مالیات می‌شود.سرانجام سازمان امور مالیاتی گرفتن مالیات از خودروها و خانه‌های گران‌قیمت را آغاز کرد. رئیس این سازمان اعلام کرد: مالیات بر مجموع درآمد هر فرد ظرفیت جدید دیگری است که در دست اقدام است.

تأمین زمین برای ساخت دو میلیون واحد...

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر برای ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی زمین تامین شده است. محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای قانون جهش تولید مسکن، گفت: وزارت راه‌ و شهرسازی شرایط تامین زمین مورد نیاز برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال را فراهم کرده است.

افتتاح ۵۰۰ واحد مسکونی مدد جویان کمیته...

عملیات ساخت ۳۰۰ واحد مسکونی ویژه مدد جویان کمیته امداد در استان لرستان شروع شد. شیخ پور مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان گفت: امروز ۵۰۰ واحد مسکونی مدد جویان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان به بهره برداری رسید.

عرضه واحدهای قدیمی بیش از تقاضا واحدهای...

با وجود کسادی معاملات مسکن در اغلب مناطق تهران، واسطه‌های ملکی غرب پایتخت از رونق نسبی در این محدوده خبر می‌دهند. علت آن می‌تواند به ازدیاد عرضه آپارتمان در منطقه ۵ مربوط باشد. اگرچه آپارتمانهای قدیمی و ناقص در بازار مسکن به وفور وجود دارد، عرضه خانه‌های نوساز در بازار کاهش یافته و همین مساله فاصله قیمتی بین واحدهای نوساز و عرضه واحدهای قدیمی را تشدید کرده است.

عضو شورای شهر تبریز: مخالف برنامه‌...

کاربری ساختمان پزشکی بهاران مسکونی است .عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: من مخالف برنامه تلویزیونی شهرداری هستم چراکه عملاً به یک ویترین کم اثر برای مدیران شهری تبدیل شده بود.روح الله رشیدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سعی می‌کنم تمام مسائل مربوط به شهر را نه به عنوان مدافع و یا مخالف شهرداری بلکه به عنوان یک عضو برای همه بازگو کنم.

قانون جدید برای فروش املاک ایرانیان در...

خبر‌ها حاکی از آن است که بر اساس تصمیم جدید دولت ترکیه، ایرانی‌ها تنها با این شرط می‌توانند املاک خود را به فروش برسانند که آن را ۴۰ درصد زیر قیمت و به اتباع ترکیه بفروشند. قوانین جدید اخذ اقامت در ترکیه کدامند؟ چندسالی می‌شود که برخی از مردم به جهت کسب اقامت و یا سرمایه‌گذاری در ترکیه اقدام به خرید ملک در این کشور می‌کنند، متأسفانه این رویه به دلیل عدم جذابیت سرمایه‌گذاری در داخل کشور سرعت گرفته و سرمایه‌های بسیاری از ایرانیان از کشور خارج می‎‌شود، اما

قیمت سیمان _سیمان گران می‌شود؟

بازار سیمان در ثبات است اما دبیر انجمن سیمان می‌گوید وزارت صمت و وزارت نیرو بدون اطلاع قبلی و با مکاتبه تصمیم گرفتند برق صنایع سیمانی را سهمیه‌بندی کنند. گاز صنایع سیمانی هم از قبل سهمیه‌بندی شده بود. اما آیا سهمیه‌بندی برق و گاز واحدهای سیمانی قیمت این کالا را دوباره افزایش می‌دهد؟ قیمت هر پاکت سیمان امروز ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰زیر ۲۵ هزار تومان بود. به گفته عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنعت سیمان، بازار سیمان تنظیم شده و ثبات و تعادل در بازار به چشم می‌خورد.

ماجرای پیامک خانه‌های خالی چیست؟

پیامک ارسال شده برای فراخوان مالکان خانه‌های خالی از سرشماره V.MASKAN جعلی نیست .در روزهای اخیر پیامکی با مضمون فراخوان مالکان خانه‌های خالی برای تکمیل اطلاعات خود در سامانه ملی املاک و اسکان ارسال شده است که درست یا جعلی بودن این پیام‌ها در حاله‌ای از ابهام به سر می‌برد!

تمدید طرح کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید...

تمدید طرح کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق بانک مسکن .طرح کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق مسکن تا پایان بهمن‌ماه سال جاری تمدید شد.یک ماه پیش و در جریان افزایش قیمت اوراق مسکن بود که مسئولان بانک مسکن به مناسبت هشتاد و سومین سالگرد تأسیس بانک، اقدام به کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق بانک مسکن کردند.

چرا قانون مالیات بر خانه‌های خالی اجرا...

معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشورگفت: اطلاعات و داده‌های ما از خانه‌های خالی قابل اتکا نیست. محمد مسیحی - معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: به اجرای قانون " مالیات بر خانه‌های خالی" مصمم هستیم، اما اطلاعات ما قابل اتکا نیست.

وام 200 میلیون تومانی برای مقاوم سازی...

رضا حمیدی، مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، از تصویب افزایش مبلغ تسهیلات یارانه دار مسکن روستاها تا سقف 200 میلیون تومان خبر داده است.برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ وام‌های بانکی، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

آخرین وضعیت تامین مسکن در تهران

رئیس سازمان نوسازی شهر تهران از امضای تفاهم‌نامه بین شهرداری و وزارت راه برای تامین مسکن خبر داد. نیاز نیست به حاشیه برویم محله خوب فقط مسکن خوب نیست قرار است به زودی تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری تهران و وزارت راه در خصوص تأمین مسکن امضا شود. مسکن در داخل شهر ساخته می‌شود و قرار نیست شهر افقی رشد کند.

۱۹ کشته در آتش‌سوزی یک ساختمان در...

مقامات آمریکایی اعلام کردند که آتش سوزی بزرگ در ساختمانی در نیویورک ۱۹ کشته از جمله ۹ کودک بر جای گذاشته است. به گزارش شبکه خبری ای‌بی‌سی‌نیوز، اداره آتش نشانی نیویورک روز یکشنبه گفت که بیش از ۶۰ نفر نیز در حادثه آتش سوزی زخمی شدند.