بازار املاک / سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با «بازار» مطرح کرد بانک مرکزی و مرکز آمار در بازار تشنج ایجاد می کنند

قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه قیمت مسکن تا پایان سال افزایش نخواهد یافت، گفت: خواهش می کنیم بانک مرکزی و مرکز آمار به بازار مسکن تشنج وارد نکنند.

بازار؛ گروه راه و مسکن: روزهای پاییزی بازار مسکن در حالی این روزها وارد دومین ماه خود شده که معاملات مسکن در رکودی بی سابقه قرار دارد و به گفته آگاهان و فعالان بازار مسکن این روزها سوداگران و دلالان مسکن رغبتی از خود برای خرید نشان نمی دهند و هر متقاضی که در بازار دیده می شود خریداران واقعی و مصرف کنندگان هستند.

اما برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که حالا که این روزها خریدار مسکن کاهش چشمگیری داشته است برخی از دلالان و سرمایه دارها با ورود به بازار و خرید این گونه ملک ها با قیمت های پایین، در آینده با فروش همان ملک با قیمت بالاتر سودهای خوبی خواهند کرد.

البته فعالان با تجربه مسکن نیز بر این باور هستند که اگر قیمت مسکن دورنمای افزایش قیمت داشته باشد مصرف کنندگان واقعی و مردم عادی نیز هر طور شده وارد بازار مسکن شده و اقدام به خرید مسکن می کنند.

خرید و فروش مسکن این روزها در بازار به شکل قابل توجهی کاهش داشته است به طوریکه خرید فروش مسکن در شهر تهران در مبایعه نامه ۴۶ درصد و در بخش اجاره ۶۰ درصد کاهش داشته است

اما مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که این روزها با توجه به آغاز ثبت نام جهش مسکن به نظر می رسد رکود بازار مسکن به دلیل کاهش تقاضا بیشتر شده باشد؟ گفت: خرید و فروش مسکن این روزها در بازار به شکل قابل توجهی کاهش داشته است به طوریکه خرید فروش مسکن در شهر تهران در مبایعه نامه ۴۶ درصد و در بخش اجاره ۶۰ درصد کاهش داشته است.

از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۴ مهر ماه، کل قراردادهای ثبت شده در تهران ۲۴۶ هزار و ۷۴۱ مورد بوده که ۴۴ هزار و ۱۵۴ مورد آن مبایعه نامه و ۲۰۲ هزار و ۱۶ مورد آن اجاره نامه بوده است. کل قراردادهای تهران در این مدت ۱۶ درصد کاهش نشان می دهد که ۴۶ درصد در بخش مبایعه نامه و ۶۰ درصد در بخش اجاره کاهش داشته است

به گفته وی، از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۴ مهر ماه، کل قراردادهای ثبت شده در تهران ۲۴۶ هزار و ۷۴۱ مورد بوده که ۴۴ هزار و ۱۵۴ مورد آن مبایعه نامه و ۲۰۲ هزار و ۱۶ مورد آن اجاره نامه بوده است. کل قراردادهای تهران در این مدت ۱۶ درصد کاهش نشان می دهد که ۴۶ درصد در بخش مبایعه نامه و ۶۰ درصد در بخش اجاره کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه اصلی ترین دلیل کاهش معاملات مسکن در کنار برخی عوامل اقتصادی و سیاسی بالا بودن قیمت ها و کاهش قدرت خرید در طی چند سال گذشته است؟ ادامه داد: قیمت مسکن به قدری افزایش یافته است که متقاضیان مسکن که به دنبال واحد مسکونی سه خوابه بودند این روزها باید در پی خرید مسکن دو خوابه و حتی یک خوابه باشند.

خسروی تاکید کرد: قیمت مسکن تا پایان سال افزایش نخواهد یافت و هر متقاضی واقعی که قصد خرید دارد منتظر نماند. 

متاسفانه دادن برخی آمارهای غلط و نابجا از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی برای بازار مسکن، به یکباره می بینیم قیمت مسکن دستخوش تغییر و افزایش می شود. در حقیقت ایجاد تشنج در بازار مسکن از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار عایدی  جز افزایش قیمت مسکن نخواهد داشت

قلی خسروی انتقادی از برخی ارگانها مثل بانک مرکزی و مرکز آمار کرد و گفت: متاسفانه دادن برخی آمارهای غلط و نابجا از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی برای بازار مسکن، به یکباره می بینیم قیمت مسکن دستخوش تغییر و افزایش می شود. در حقیقت ایجاد تشنج در بازار مسکن از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار عایدی  جز افزایش قیمت مسکن نخواهد داشت. به عنوان مثال وقتی متوسط قیمت مسکن را به یکباره در تهران ۲۷ میلیون تومان اعلام می کنند برخی مناطق تهران قیمت های خود را بالا می برند. در صورتیکه اصلا لزومی به دادن قیمت و متوسط قیمت برای تهران و سایر نقاط در این شرایط نیست. 

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اضافه کرد: اینکه مدام گفته می شود ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد بدون شک نه در کالاهای اساسی بلکه بر بازار مسکن هم تاثیر می گذارد. همین اقدامات تب بازار مسکن را بالا می برد.

وی با تاکید بر اینکه رشد نرخ تورم بر برخی کالاها مثل روغن، برنج و حبوبات تاثیر می گذارد اما مسکن گنجایش رشد قیمت را فعلا ندارد گفت: خرید و فروش مسکن به قدری کاهش داشته است که بنده به عنوان رئیس اتحادیه املاک در دفتر خود ماههاست که حتی یک مورد خرید و فروش مسکن نداشته ام.

بارها گفته ام و باز هم تاکید می کنم که متقاضیان واقعی مسکن منتظر نمانند و مسکن بخرند چرا که سیاست ها همواره آبستن حوادث است و هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. پس متقاضیان واقعی منتظر نمانند و مسکن خریداری کنند

قلی خسروی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به رکود حاکم بر بازار مسکن، توصیه شما به مصرف کنندگان واقعی و مردم عادی در این وضعیت چیست؟ آیا مسکن بخرند؟ گفت: بارها گفته ام و باز هم تاکید می کنم که متقاضیان واقعی مسکن منتظر نمانند و مسکن بخرند چرا که سیاست ها همواره آبستن حوادث است و هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. پس متقاضیان واقعی منتظر نمانند و مسکن خریداری کنند. 

رئیس اتحادیه املاک در خصوص خرید ملک در ترکیه نیز گفت: همانطور که سال گذشته اعلام کردم که خریداران ملک در ترکیه مراقب باشند که به سرنوشت خریداران ملک در گرجستان و دبی دچار نشوند الان هم می گویم که خرید ملک در ترکیه خطرناک است. همین الان وقتی سفرای ۱۰ کشور از ترکیه اخراج می شوند بدون شک سرمایه ها از ترکیه فرار و ارزش لیر باز هم کاهش می یابد. چرا که امنیت است که منجر به خرید ملک می شود. 

جزئیات پرداخت وام ۵۰۰ میلیونی مسکن

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اعلام اینکه بیش از ۹۰ درصد واحدهای تعمیری آسیب‌دیده از جنگ تکمیل شده‌اند، گفت: پیش‌بینی می‌شود تعمیر سایر واحدها تا پایان ماه جاری به اتمام برسد.

قیمت مسکن صعودی‌تر شد

قیمت آپارتمان در تهران طی مهر ماه، ۱۱ درصد نسبت به شهریور افزایش پیدا کرد.یک رشد ماهانه ۲ رقمی که حکایت از اوج‌گرفتن تورم مسکن در ابتدای نیمه دوم سال دارد.

رشد سه‌برابری قیمت آپارتمان در شمال...

بازار مسکن شهر‌های شمالی کشور در سال ۱۴۰۵ با دو مسیر متفاوت روبه‌رو شده است؛

گران‌ترین شهرهای ایران برای خرید مسکن

متوسط قیمت مسکن در شیراز براساس جدیدترین فایل‌های فروش مسکن متری 121 میلیون و 500 هزار تومان است. تقریبا متری 100 میلیون زیر قیمت مسکن در تهران.

ثبت نام زمین رایگان دولتی ۱۴۰۵

بر اساس اطلاعیه منتشرشده در مهرماه ۱۴۰۵، ثبت درخواست واگذاری اراضی مسکونی در بیش از ۱۴۰۰ روستای کشور از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی امکان‌پذیر شده است.

تاثیر تورم ۱۰۶ درصدی مصالح ساختمانی بر...

مصالح ساختمانی حدود ۱۵ درصد از بهای تمام‌شده مسکن را تشکیل می‌دهند و برای اصلاح قیمت‌گذاری در این بازار باید بهای تمام‌شده تاریخی مورد توجه قرار گیرد.

روش جدید شناسایی خانه‌های خالی

شناسایی خانه‌های خالی در کشور وارد مرحله تازه‌ای شده و قرار است با بررسی اطلاعات سکونتی خانوارها و تطبیق آن با میزان مصرف انرژی، آمار دقیق‌تری از واحدهای مسکونی بدون سکنه تهیه شود.

رئیس اتحادیه املاک: انتظار جهش قیمت...

با وجود رشدی که ابتدای سال جاری در هزینه ساخت و قیمت‌ها در بازار مسکن ایجاد شد پیش‌بینی نمی‌کنم این بازار تا پایان سال ۱۴۰۵ با جهش قیمتی قابل‌توجهی مواجه شود و به نظر می‌رسد نوسانات این بازار محدود باشد.

افزایش سهم ودیعه در اجاره مسکن

سهم «پول پیش-ودیعه» به «اجاره ماهانه» در قرارداد اجاره افزایش یافته است. در این شرایط قابل‌توجهی از مستاجران نیز از این تغییر نسبت استقبال می‌کنند.

وام مسکن روستایی ۱.۱ میلیارد تومان شد

برای ساخت هر واحد مسکونی ۵۰۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود که متقاضیان تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی می‌توانند ۴۰۰ میلیون تومان بیشتر دریافت کنند

قیمت آپارتمان در یک سال بیش از 2 برابر...

قیمت پیشنهادی مسکن در مناطق 22گانه تهران طی یک سال گذشته جهش کم‌سابقه‌ای داشته و در برخی مناطق رشد قیمت به 146 درصد رسیده

سقف جدید وام بانک مسکن، شرایط دریافت

سقف وام خرید مسکن ۱۴۰۵ از محل اوراق گواهی حق تقدم در بانک مسکن افزایش یافته است.

نرخ اجاره مسکن دولتی پلکانی شد

وزارت راه و شهرسازی با ابلاغ دستورالعمل جدید بسته مدیریت بازار اجاره، سهم پرداختی کرایه مسکن استیجاری را مستقیماً به دهک درآمدی خانوارها متصل کرد؛ حمایتی که پرداخت اجاره‌بها را تا ۶۵ درصد برای قشر کم‌درآمد کاهش می‌دهد.

موج گرانی دلار به مسکن سرایت می‌کند؟

افزایش نرخ دلار و طلا ممکن است در کوتاه‌مدت اثر مستقیمی بر قیمت مسکن نداشته باشد، اما در میان‌مدت از طریق افزایش هزینه مصالح ساختمانی و تورم بر بازار مسکن تاثیرگذار خواهد بود

سود وام زوجین چقدر است؟

به طور میانگین، خرید یک واحد ۸۰ متری در تهران به بودجه‌ای حدود ۱۷ میلیارد و ۴۰ میلیون تومان نیاز دارد. بنابراین، وام دو میلیارد تومانی خرید مسکن تنها حدود ۱۱.۷ درصد از بهای چنین واحدی را پوشش می‌دهد.

قیمت مسکن نیمه دوم سال با رکود تورمی...

در این دوره، کاهش قدرت خرید و فشارهای تورمی باعث رکود در معاملات مسکن شده است؛ در عین حال انتظار می‌رود که قیمت‌ها در ادامه سال افزایش یابد. این شرایط باعث شده تا سؤال اساسی دربارهٔ نحوهٔ تصمیم‌گیری خریداران بر پایهٔ انتظارات شخصی آن‌ها مطرح شود.

کمک بلاعوض 300 میلیونی برای تأمین مسکن

سازمان بهزیستی برای حمایت بیشتر از مددجویان 400 میلیون تومان وام کم‌بهره با نرخ سود 4 درصد و همچنین 300 میلیون تومان کمک بلاعوض برای تأمین مسکن پرداخت می‌کند.

موج جدید اجاره دلاری خانه در تهران

اجاره دلاری خانه که تا پیش از این بیشتر در مذاکرات خصوصی میان مالکان و مستاجران دیده می‌شد، حالا به آگهی‌های ملکی هم راه پیدا کرده است.

مسکن از سبد خانوارها پر کشید؟

تغییر قدرت خرید خانوارها، الگوی تقاضا در بازار مسکن تهران را تغییر داده و خریداران به سمت واحدهای کوچک‌تر و قدیمی‌تر رفته‌اند؛

بازار مسکن در رکود ماند اما خانه ارزان...

رکود معاملات و کاهش قدرت خرید خانوارها هنوز نتوانسته قیمت مسکن را پایین بیاورد. افزایش هزینه ساخت، به‌ویژه رشد ۱۰۶ درصدی قیمت مصالح ساختمانی، در کنار کاهش سهم زمین از قیمت تمام‌شده، همچنان یکی از موانع اصلی کاهش قیمت خانه به شمار می‌رود.

پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

رفتار بازار مسکن نسبت به تغییرات نرخ ارز با بازارهای دیگر تفاوت دارد. فعلا قیمت مسکن پابه‌پای دلار پیش نرفته است