بازار املاک / آمار بانک مرکزی از بازار اجاره اشتباه است

آمار بانک مرکزی از بازار اجاره اشتباه است

بانک مرکزی در حالی از افزایش ۵۵ درصدی نرخ اجاره بها خبر داده که رئیس اتحادیه املاک کشور به شدت این موضوع را تکذیب کرده و از کاهش ۱۵ درصدی نرخ‌ها خبر داده است.

 بانک مرکزی در حالی در جدید‌ترین آمار منتشر شده از افزایش ۵۵ درصدی نرخ‌های اجاره خبر داده که رئیس اتحادیه مشاوران املاک و همچنین بررسی قیمت‌ها از کف بازار از کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی نرخ‌ اجاره بها خبر می‌دهند.

بر اساس آمار بانک مرکزی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و کل مناطق شهری طی آبان‌ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته به ترتیب ۵۱.۶ و ۵۴.۹ درصد افزایش یافته است. همچنین در مهرماه امسال نیز نرخ اجاره‌بهای مسکن در تهران و مناطق شهری کل کشور در مقایسه با مهر سال ۹۹ به ترتیب ۴۸.۴ و ۵۱.۳ درصد افزایش یافته بود

گفتنی است در آبان‌ماه سال ۱۳۹۹ بانک مرکزی از افزایش ۲۸.۷ درصدی نرخ اجاره‌بها در شهر تهران و ۳۱.۹ درصدی در کل مناطق شهری نسبت به آبان ماه سال ۹۸ خبر داده بود.

براساس این گزارش برخلاف این آمارها، اما محمود زاده معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی معتقد است که قیمت مسکن در شهر تهران با اجرای طرح نهضت ملی مسکن به سمت ثبات قیمتی و کاهش قیمتی رفته است.

به گفته این مقام مسئول قیمت مسکن به طور قطع تا پایان سال با تثبیت قیمتی روبه‌رو خواهد شد.

همچنین مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری هم با این نظر موافق بوده و چندی پیش هم خبر از کاهش قیمت مسکن در بسیاری از مناطق تهران داده بود.

خسروی در این باره اعلام کرده بود که بازار مسکن و به ویژه بازار اجاره با کاهش قیمت مسکن مواجه می‌شود و در حال حاضر هم این بازار با تثبیت و ثبات قیمتی روبه‌رو شده است. همچنین در همین رابطه هم بسیاری از مشاوران املاک این موضوع را تایید کرده‌اند.


خسروی گفت: به هیچ عنوان آمار‌های بانک مرکزی در رابطه با اعلام نرخ‌های بازار اجاره را قبول ندارم. مشخص نیست این آمار‌ها بر اساس چه داده‌هایی اعلام می‌شوند.

او ادامه داد: زمانی که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا سیاست تعیین نرخ اجاره مبنی بر افزایش ۲۵ درصدی نرخ اجاره را تعیین کرد، در همان زمان بانک مرکزی با اعلام افزایش نرخ ۳۰ درصدی باعث شد که این بازار به یک باره با افزایش ۵۰ درصدی نرخ روبه رو شود.

خسروی گفت: نمی‌دانم هدف بانک مرکزی از اعلام و ارائه این آمار‌ها چیست؟ و امیدوار هستیم دولت و وزارت راه وشهرسازی سیاست‌های درستی در قبال اعلام چنین آمار‌هایی به کار گیرند.

او افزود: در حال حاضر کف بازار نرخ‌های اجاره بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش داشته است.

البته طبق بررسی‌های صورت گرفته از بازار برخی از مستاجران از ارائه چنین آمار‌های گله‌مند هستند و معتقدند بانک مرکزی و دولت هربار با اعلام چنین آمار‌هایی باعث می‌شوند که نرخ‌های اجاره چندین برابر شوند.

با وجود آنکه مستاجران در این شرایط از وضعیت بازار اجاره راضی نیستند و بسیاری از آن‌ها هم همچنان از افزایش نرخ‌های اجاره گله‌مند هستند و می‌گویند بدون اعلام افزایش قیمت، مالکان اجاره‌های خود را ۳۰ درصد افزایش داده‌اند و زمانی که آمار ارائه می‌شود و اعلام می‌کنند ۵۵ درصد گران‌تر شد به طور قطع مالکان اجاره را به ۷۰ درصد افزایش می‌رسانند.

در همین رابطه معصومی یکی از مستاجران که در منطقه ۱۲ ساکن است با بیان اینکه در نیمه دوم سال به طور معمول تعداد ملک برای اجاره بسیار کم است، اما معمولا نرخ‌های اجاره متعادل‌تر است، گفت: امسال بر خلاف سال‌های دیگر نرخ‌های اجاره به یک باره افزایش یافته و در حال حاضر در این منطقه قیمت اجاره بین ۱۰ تا ۱۵ درصد گران‌تر شده است.

مهدیاری یکی دیگر از مستاجران در منطقه ۵ تهران گفت: در کف بازار نرخ‌ها را گران‌تر می‌کنند تا مالکان بتوانند سود بیشتری کنند، اما در این منطقه باز هم مالکانی هستند که به این آمار‌ها توجه نمی‌کنند و نرخ‌ها را بالا نمی‌برند.

براساس این گزارش درست است که وضعیت بازار اجاره در بسیاری از کلان شهر‌ها به گفته مستاجران نابه سامان است، اما ارائه چنین آمار‌هایی خود باعث می‌شود که دلالان و سوداگران از این فرصت استفاده کنند و همچنان بر گرانی و افزایش نرخ‌های اجاره در بازار مسکن دامن بزنند.

به گزارش ساختمان آنلاین

اخذ پول در ازای ارائه "کد رهگیری"

کیسه‌ای که بنگاه‌داران برای وام ودیعه مسکن دوخته‌اند! یکی از شروط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت کد رهگیری است و با این‌که اتحادیه املاک بارها اعلام کرده دریافت کد رهگیری رایگان است، بسیاری از مشاوران املاک طلب هزینه می‌کنند.

خانه در جنوب تهران ارزان شد

رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه شهریور امسال در مناطق جنوبی تهران شاهد کاهش ۲ تا ۸ درصدی قیمتها بودیم گفت: تحرک نسبی بازار مسکن در شهریورماه ناشی از پایان فصل جابه‌جایی و رشد تقاضای سرمایه‌گذاری در شمال تهران بوده که بانک مرکزی این موضوع را به کل بازار تعمیم داده است.

رشد 41 درصدی تعداد معاملات مسکن تهران

جدیدترین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران دقایقی پیش منتشر شد که حاوی نکات جالب توجهی بود. اول اینکه نشان از رونق گرفتن خرید خانه در تهران داشت و دوم از تداوم رشد قیمت‌ها در یان بازار خبر می‌داد.

ثبت نام وام اجاره تا پایان آذرماه تمدید...

تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضی ثبت‌نام‌ کرده‌اند و بر این اساس حدود ۳۴۰ هزار متقاضی مدارک خود را بارگذاری و ۱۷ هزار نفر تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده‌اند.

قیمت روز آپارتمان در تهران؛ چهارشنبه ۷...

قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو...

فاطمی عقدا: امکان ساخت ۱ میلیون مسکن وجود دارد/ دهک‌های درآمدی تفکیک شود

آیا دارایی های پاسارگاد از کیفیت...

بانک پاسارگاد املاک تملیکی اش را ۲۰۰۰ میلیارد تومان حساب کرد بانک پاسارگاد بیش از هزار و ۱۱۸ واحد مسکونی، تجاری و زمین را تحت تملیک خود درآورده که در اموال تملیکی بسیاری از آنها در مرحله رسیدگی است و در اموال بانک نیز بیش از ۱۰۰ مورد فاقد سند ویا سرقفلی است.

صاحبخانه شدن در منطقه امین حضور تهران...

صاحبخانه شدن در منطقه امین حضور تهران چقدر خرج دارد؟هر متر مربع یک دستگاه واحد مسکونی ۹۴ متری، با عمر بنای ۴ سال، واقع در منطقه امین حضور تهران، خیابان نیک دامغانی به مبلغ ۱۴ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد.

وقوع انفجار و آتش‌سوزی در یک مجتمع...

انفجار و آتش‌سوزی در یک مجتمع مسکونی در گوتنبرگ سوئد به زخمی شدن ۲۵ تن انجامید.

چهار گروهی که با قانون جدید صاحب خانه...

آخرین وضعیت تسهیلات مسکن محمود زاده معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: استفاده نکردن از تسهیلات دولتی در حوزه مسکن از اول انقلاب، نداشتن مالکیت شخصی، متاهل بودن و حداقل ۵ سال سکونت در شهری که تقاضا دارند از شرایط واگذاری مسکن در قانون جدید است.

شرایط استفاده از طرح جهش تولید مسکن

محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی شب گذشته با حضور در شبکه خبر به تشریح جزئیات قانون جهش تولید و تامین مسکن پرداخت و گفت: قانون جهش تولید مسکن قانون مساله محور است

برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی را به دیزل...

آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز بر الزام نصب دیزل ژنراتور در برج‌ها، مجتمع‌های مسکونی و ساختمان‌های بلند مرتبه تاکید کرد.

یارانه، حقوق بازنشستگی و اجاره،...

نتایج بررسی ها نشان می دهد که بیشترین سهم منابع درآمدی خانوارهای شهری و روستایی در سال گذشته از محل یارانه ها، حقوق بازنشستگی و اجاره مسکن شخصی بوده است.

نوسازی تمامی واحد‌های مسکونی روستای...

رئیس بنیاد مسکن انقلاب: تمامی واحد‌های مسکونی روستای دهگاه بروجرد نوسازی می‌شوند

ایرانی‌ها چند خانه در ترکیه خریدند؟

خرید مسکن توسط ایرانی‌ها در ترکیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است.

وام 480 میلیونی برای مردم کمرشکن است

عضو کمیسون عمران مجلس گفت: عمده افراد فاقد مسکن از اقشار کم درآمد کارگر و کارمند هستند که حقوق آنها کفاف پرداخت اقساط این وام را نمی‌دهد.

شاه‌کلید خانه‌دار شدن مردم در دستان...

در حال حاضر بخشی از سرمایه بانک‌ها، خانه‌های خالی است که از همین راه به‌دست آمده که بانک‌ها با افزایش قیمت مسکن از عرضه آن خودداری می‌کنند.

پیش بینی بسیار تلخ از بازار اجاره مسکن

این روز‌ها بازار اجاره‌بها با افزایش بهای شدیدی روبرو است و راهکاری‌هایی نظیر پرداخت وام ودیعه مسکن نیز نتوانسته گره‌ای از مستاجران باز کند، در چنین شرایطی بسیاری از افراد مجبور به مهاجرت به حاشیه کلان‌شهر‌ها بخصوص تهران شده‌اند.

میلگرد ارزان شد/مردم منتظر کاهش قیمت...

-دولت وعده کاهش قیمت سیمان را داده و میلگرد هم کمی ارزان شده است. دبیر انجمن انبوه‌سازان می‌گوید اگر قیمت مصالح ساختمانی بیشتر نشود و ثبات قیمتی ادامه داشته باشد، مسکن در ادامه سال گران نمی‌شود. اما مردم منتظر کاهش قیمت مسکن نباشند.

جدیدترین قیمت مسکن در مناطق مختلف...

بررسی قیمت روز آپارتمان‌ها در مناطق مختلف تهران نشان می‌دهد برای خرید آپارتمان در مناطق مختلف بسته به متراژ و سال ساخت باید هزینه‌های مختلفی پرداخت کرد.

آخرین قیمت خرید مسکن سه‌شنبه ۳۰ شهریور

در این مطلب به آخرین قیمت خرید مسکن در روز سه شنبه ۳۰ شهریور پرداخته‌ایم.