بازار املاک / دولت مصمم به ساخت ۴ میلیون مسکن است

دولت مصمم به ساخت ۴ میلیون مسکن است

عضو هیئت‌‎‌ رئیسه مجلس گفت: شاهد عزم دولت از جمله شخص رئیس‌جمهور و وزیر راه و شهرسازی هستیم که به صورت روزانه برای اجرایی شدن پروژه ساخت ۴میلیون مسکن در ۴ سال تلاش می‌کنند.

مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه و کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در تماس تلفنی با برنامه رادیویی «صبح و گفتگو» درباره افزایش حاشیه‌نشینی کلان‌شهرها در چند سال اخیر در پی افزایش قیمت اجاره مسکن گفت: مسکن حوزه‌ای بلند مدت است که حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ حرفه با آن در ارتباط هستند؛ بنابراین رونق این حوزه، هم در اشتغال و تولید موثر است هم فاصله بین عرضه و تقاضا را کاهش دهد.

وی افزود: در حوزه مسکن باید به چند موضوع بپردازیم که یکی از آنها فاصله بین عرضه و تقاضا است. بر اساس سرشماری سال ۹۵ حدود ۶.۵ میلیون مستاجر داشته‌ایم که اینها بالقوه سهم زیادی از بازار رهن و اجاره را به خود اختصاص می‌دهند. به علاوه اینکه سالانه ازدواج‌های جدید، این عقب‌ماندگی را افزایش داده است.

یوسفی عنوان کرد: در دولت قبل و زمان مسئولیت آقای آخوندی حدود هفت سال هیچ برنامه‌ای برای مسکن نداشتیم و همه پروژه‌های این حوزه مثل مسکن مهر تعطیل شدند. البته مسکن مهر مشکلاتی داشت که باید اصلاح می‌شدند نه اینکه سرمایه‌های مردم و بیش از سه میلیون واحد مسکونی را بلاتکلیف بگذاریم و فاصله میان عرضه و تقاضا را افزایش بدهیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طرح جهش تولید مسکن که الان به قانون تبدیل شده در کنار قانون‌های مالیات بر خانه‌های خالی و خانه‌های لوکس، به سه وجه اصلی حوزه مسکن توجه می‌کند و می‌توان گفت قوانین قبلی خود را تکمیل کرده است.

وی با بیان اینکه این قانون به حوزه مالی توجه دارد، اظهار کرد: بانک‌ها را مکلف کردیم که نقش خود را در زمینه‌های مختلف از جمله خرید، فروش، رهن و اجاره ایفا کنند. نتایج این موضوع را باید با عملکرد سیستم بانکی در سال ۹۸ مقایسه کنیم.

یوسفی با اشاره به اینکه امروز تقریبا پروژه‌ای باقی نمانده که نیاز به تزریق منابع مالی داشته باشد و بگوییم مشکل مالی دارد، تصریح کرد: نکته بعدی حمایت از ساخت و ساز، تامین زمین ارزان و مسکن‌های حمایتی برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه و در نهایت بحث قانون مالیات بر خانه‌های خالی و خانه‌های لوکس است.

عضو هیئت‌‎‌رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از نظر قوانین در انتهای این زنجیره، سفته‌بازی و دلال‌بازی در حوزه مسکن باید کنترل می‌شد. البته اینکه کسی وعده بدهد که همه مشکلات حوزه مسکن را در کوتاه‌مدت برطرف خواهیم کرد حرف کارشناسانه و درستی نیست ولی شاهد عزم دولت از جمله شخص رئیس‌جمهور و وزیر راه و شهرسازی هستیم که به صورت روزانه برای اجرایی شدن پروژه ساخت ۴میلیون مسکن در ۴ سال تلاش می‌کنند.

وی تاکید کرد: باید این را بگویم که قانون‌گذاری با مجلس است و دولت اجرا خواهد کرد؛ اما در حال حاضر دولت در این زمینه مصمم است و طبق گفتمانی که دارد می‌خواهد این کار را انجام بدهد. امروز می‌بینیم که در حال تامین زمین و سامانه‌های مربوطه هستند. البته اینها دلیل بر این نیست که اشکالی وارد نباشد؛ اما با توجه به رکود و سکونی که در دولت قبل داشتیم انجام این اقدامات جای امیدواری دارند.

یوسفی با اشاره به اینکه ساخت ۴ میلیون مسکن برنامه بلند مدت است گفت: در برنامه‌های کوتاه‌مدت، باید بحث مالیات بر خانه‌های خالی و سامانه‌های ملی زمین و مسکن پیگیری شود که بنا بود اطلاعات را در کنار بقیه سامانه‌ها کامل کند؛ مالیات‌ها گرفته شود تا بخشی از سفته‌بازی در بازار کنترل شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بازار مسکن شاهد رشد بسیار زیادی در رهن و اجاره بوده‌ایم، اما این نکته که رشد قیمت‌های خرید و فروش تا حدی کاهش پیدا کرده است می‌تواند امیدوار کننده باشد. البته این موضوع مشکل مردم را در حوزه رهن و اجاره حل نکرده است.

منبع: مهر


چوب حراج به بازار مسکن

تعداد پیامک‌های «فروش واحد مسکونی با تخفیف‌های ۱۰ درصد، ۱۵ درصد و ۲۰ درصد» در بازار مسکن تهران به شکل محسوس افزایش یافته است.

خدمات بدون ثبت‌نام متوقف می‌شود

مطابق اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴، ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به موجب تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر و با هدف شناسایی برخط مالکان و ساکنان واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی و اداری، بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شد.

گران‌سازی مسکن توسط مشاوران املاک

درحالی که بازار مسکن با کاهش تقاضا مواجه شده است اما عده‌ای به دنبال افزایش قیمت در همین شرایط هستند. با نگاهی به آگهی‌های موجود در پلتفرم‌های مجازی، بازار اجاره‌ مسکن این روزها شاهد پدیده‌ «فروش دلاری» است.

قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

کاهش چند درصدی قیمت‌ها در شمال تهران به دلیل جنگ، تقریبا همزمان با اخراج اتباع غیرمجاز رخ داد که باعث شد اجاره‌بها در مناطق جنوبی تهران هم نزولی شود. اینها در کنار رکود معاملات در سایر مناطق، این تصور را ایجاد کرد که شاید بازار وارد مسیر تازه‌ای شود، اما چندی نگذشت که خبر بازگشت معاملات و ثبات نسبی شرایط منتشر شد.

وضعیت نابسامان بازار مسکن

وضعیت نابسامان بازار مسکن سبب شده تا بسیاری از زوج‌های جوان توانایی مالی برای خرید یا رهن مسکن را نداشته باشند.

مستأجران، قربانی آمار

میانگین رشد تورم اجاره شهری در مردادماه امسال نسبت به سال قبل 34.6‌درصد بوده که 8 واحد درصد کمتر از دوره مشابه (مرداد1403 نسبت به مرداد1402) است.

نسخه کره جنوبی برای مستاجران ایرانی

بازار اجاره در ایران همواره یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی بوده است. نوسان‌های شدید، تورم عمومی و کمبود عرضه مسکن سبب شده‌اند که مستاجران در شرایط دشواری قرار گیرند.

حباب قیمت مسکن ترکید

با توجه به تغییر سبک زندگی در کشورمان، جنس تقاضای مسکن تغییر کرده است.

تورم اجاره مسکن به کف رسید

تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در شهرهای کشور به ۳۴.۶ درصد رسیده که کمترین میزان طی دست‌کم چهار سال اخیر است.

مصائب متقاضیان مسکن ملی

کامل کردن واحد مسکن ملی با خرید تجهیزات داخلی مانند کابینت، پکیج، شیرآلات، در و پنجره و... چقدر بودجه نیاز دارد

وضعیت بازار اجاره مسکن در سال ۱۴۰۴

امسال بازار اجاره در بخش تمدیدها متعادل‌تر از سال گذشته بود و یکی از عوامل اثرگذار بر کاهش تقاضا، تغییرات جمعیتی بوده است.

آغاز ثبت‌نام جدید مسکن ملی

طرح نهضت ملی مسکن یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های دولت برای تأمین سرپناه اقشار مختلف جامعه است. این طرح که در ادامه سیاست‌های «مسکن مهر» اجرا می‌شود، با هدف ساخت میلیون‌ها واحد مسکونی در سراسر کشور دنبال می‌شود.

وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

بازار مسکن کشورمان که در سال‌های اخیر جهش مستمر و افسارگسیخته قیمت‌ها را تجربه کرده بود، در روزهای بعد از جنگ ۱۲ روزه فصل جدیدی را آغاز کرد.

وعده جدید برای متقاضیان مسکن ملی

تورم و افزایش قیمت مصالح ساختمانی فشار را به مبلغ آورده اولیه متقاضیانی که باید به تدریج مبلغ خرید مسکن از نهضت ملی را پرداخت کنند، به شدت افزایش داده است.

کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران

کارشناس بازار مسکن گفت: مستاجران و حتی صاحبخانه‌ها به دلیل نبود ثبات در وضعیت سیاسی کشور ترجیح داده‌اند که جابجایی محل سکونت را به تعویق بیندازند و تا حد امکان انجام ندهند و طوری که وضعیت بازار نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته جابجایی مردم در شهر تهران کاهش داشته است.

منتظر سقوط شدید قیمت مسکن باشید

بازار مسکن پس از تخلیه کامل حباب قیمتی، در مسیر ثبات قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا دو سال آینده خبری از افزایش قیمت‌ها نباشد؛ این در حالی است که به گفته رئیس کانون انبوه‌سازان، در برخی مناطق حتی کاهش نرخ نیز مشاهده شده است.

سقوط تاریخی بازار اجاره

در سال ۱۴۰۲، بحران مسکن در ایران وارد مرحله‌ای بی‌سابقه و نگران‌کننده شد؛ مرحله‌ای که نه‌تنها امید بسیاری از خانوارهای مستأجر برای ورود به بازار خرید یا بهره‌مندی از طرح‌های ملی مسکن را به یأس بدل کرد، بلکه شمار زیادی از آنان را به دلیل فشار طاقت‌فرسای اجاره‌بها و هزینه‌های جانبی تأمین سرپناه، به مرز فروپاشی اقتصادی کشاند.

ناترازی بانک‌ها سد راه پرداخت وام نهضت...

علیرضا نوین، عضو کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از عملکرد بانک‌ها و وزارت راه در اجرای نهضت ملی مسکن، ناترازی مالی، اختلاف آماری، احتکار زمین و اختلال سامانه ثبت‌نام را از مهم‌ترین موانع ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی دانست و خواستار هماهنگی جدی میان دستگاه‌ها شد.

مسکن ایران در کما

بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند. رکودی که … آرمان امروز: بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند.

پیش‌بینی عجیب درباره قیمت مسکن در...

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران با اشاره به رکود شدید در بازار مسکن اعلام کرد: رکود خرید و فروش مسکن در بهار امسال نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته و قیمت‌های فعلی به دلیل عوامل روانی و اجتماعی واقعی نیستند.

سکه شدن وضع مستاجران و مشاوران املاک

سامانه‌های الکترونیک ثبت قراردادهای اجاره و خرید و فروش مسکن، نقش مهمی در شفاف‌سازی و ساماندهی بازار مسکن ایفا می‌کنند.