بازار املاک / الزام مدرسه‌سازی برای انبوه سازانی که بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی می‌سازند

الزام مدرسه‌سازی برای انبوه سازانی که بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی می‌سازند

برخی با ساخت ۱۹۹ واحد قانون ساخت مدرسه را دور می‌زنند رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره کمبود مدرسه در مناطق انبوه‌سازی شده گفت: طبق قانون انبوه سازان اگر بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی می‌سازند در کنارش مدرسه هم باید بسازند، اما برخی انبوه سازان برای اینکه مساله‌شان را حل کنند به جای ۲۰۰ واحد، ۱۹۹ واحد می‌سازند تا به نوعی قانون را دور زده باشند.


"مهرالله رخشانی مهر" رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به تصادف سرویس مدرسه در استان کرمانشاه که منجر به فوت دو دانش آموز و مصدومیت ۱۶ نفر در مسیر رفتن به مدرسه شد، آن هم به این علت که در روستای محل سکونت خود مدرسه نداشته‌اند و مجبور شده‌اند به روستای دیگری بروند، با توجه به وقوع این حادثه به نظر شما تجمیع مدارس با چشم پوشی از وضعیت راه‌ها و جاده‌های کشور چه عواقبی در پی دارد؟ گفت: زیر نظام فضا و تجهیزات برگرفته از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، که در آن ذکر شده است، سازمان نوسازی مدارس به سمت ساخت مدارس بزرگ و مجتمع‌های آموزشی حرکت کند و از ساخت مدارس کوچک خودداری کند.

وی بیان کرد: وقتی از ساخت مدارس کوچک خودداری می‌شود و ما یک مجتمع می‌سازیم، معنی‌اش این است که دانش‌آموزان را از نقاطی که تعداد کمتری هستند به مجتمع آموزشی یا مدرسه بزرگی که احداث شده بیاوریم. وقتی جمعیت دانش آموزان کنار هم زیاد باشد، تعاملات اجتماعی، فرهنگی و مهارت برقراری ارتباط آن‌ها نیز بیشتر می‌شود.

رخشانی مهر در پاسخ به این سوال که آیا تجمیع مدارس از روستاهای مختلف در یک روستای دیگر با توجه به وضعیت جاده و راه‌ها اقدام درستی است؟ گفت: یک سری قوانین بالادستی به ما می‌گویند که به کدام سمت حرکت کنیم. نقش تربیتی مجتمع‌های آموزشی نسبت به مدارس کوچک به مراتب بیشتر است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بیان کرد: بعدها ما این چارچوب را یک مقدار آسان کردیم، یعنی برای مدارس ابتدایی این تجمیع اتفاق نخواهد افتاد یا حتی کمتر خواهد بود. مشخصا نباید دانش آموزان مدارس ابتدایی را تجمیع و با سرویس جا به جا کرد و برای مدارس ابتدایی شعاع کمتری تعریف شده است.

وی اشاره کرد: به همین خاطر از دل این تصمیمات کانکس بیرون می‌آید، جمعیتی که یک کانکس می‌‎تواند داشته باشد عمدتا زیر ۱۵ نفر است و ترجیح داده شد که مسئله مدارس ابتدایی با جمعیتی که دارند با همان کانکس یا مدرسه سنگی مرسوم همان منطقه حل شود.

رخشانی مهر افزود: اما برای متوسطه اول و عمدتا متوسطه دوم، مدارس شبانه روزی را تعریف شد. مدارس شبانه روزی برای مناطقی است که جاده ندارند و صعب العبور هستند. ماهیت مدارس شبانه روزی برای این است که دانش آموزان پراکنده در روستاهای مختلف را جمع کرده و یک جا مستقرشان کند تا مدام رفت و آمد نکنند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در جایی که امکان گذاشتن سرویس است، برای آن‌ها سرویس گذاشته می‌شود. اتفاقا خیلی از مناطق آموزش و پرورش و مردم روستا می‌گویند، درست است که شما مدرسه شبانه روزی ساخته‌اید، اما ترجیح ما بر رفت و آمد فرزندان به مدرسه و مجتمع آموزشی است و در متوسطه آموزش و پرورش ترجیح می‌دهند که دانش آموزان به مدرسه بزرگتری بروند.

وی تاکید کرد: الزاما بحث هزینه نیست، بلکه مبحث مهم، تربیت است. فلسفه تعلیم و تربیت می‌‎گوید که هرچه دانش آموزان یک مدرسه بیشتر و فضای مدرسه وسیع‌تر باشد، عملا فرآیند یادگیری و یاددهی مناسب‌تر خواهد بود.

رخشانی مهر در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت قانونی مبنی بر ساخت مدرسه توسط انبوه‌سازان گفت: درباره انبوه‌سازی قوانین خوبی داریم، به طور مثال در ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش و پرورش آمده، انبوه سازان یا شرکت‌هایی که بیش از ۲۰۰ واحد می‌سازند، باید حتما مدرسه هم بسازند اما بعد از مدتی، این قانون از شورای آموزش و پرورش و سپس در هیات دولت حذف شد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در سال گذشته مجلس، مجموعه قانون و مقررات مالی وزارت آموزش و پرورش را مصوب کرد، در نتیجه این قانون مجددا احیا شد. بالاخره انبوه‌سازان موظفند در مناطقی که کار می‌کنند مدرسه را هم تامین کنند. همکاران وزارت راه و شهرسازی هم معتقدند با این کار هزینه تمام شده مسکن در آن منطقه بالا می‌رود، زیرا آن انبوه ساز هزینه ساخت مدرسه را از جیب خود پرداخت نمی‌کند و بلکه روی قیمت تمام شده بنایی که ساخته، سرشکن می‌کند، یعنی اگر مدرسه‌ای بسازد قطعا پولش را از مردم می‌گیرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: انبوه سازان می‌گویند که مدرسه را دولت بسازد تا هزینه مسکن‌ به مردم تحمیل نشود. وزارت راه هم زمین را تامین می‌کند، اما طبق قانون هزینه مدرسه را باید انبوه ساز بدهد، که او نیز با گران کردن مسکن، هزینه مدرسه را از مردم می‌گیرد. در این میان برخی انبوه سازان برای اینکه مساله‌شان را حل کنند به جای ۲۰۰ واحد، ۱۹۹ واحد می‌سازند تا به نوعی قانون را دور زده باشند. البته در برخی نقاط هم قانون اجرا می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که در هفته اول آذرماه که مصادف با بازگشایی حضوری مدارس بود، تعدادی از دانش آموزان یک مدرسه در کاشان با گاز مونواکسید مسموم شدند، با توجه به جمع آوری بخاری‌های غیراستاندارد چرا باز هم شاهد حوادثی از این قبیل در مدارس هستیم؟ گفت: ما تلاش کردیم مساله استاندارسازی سیستم‌های گرمایشی مدارس را تا جایی که ممکن است حل کنیم و اکنون مساله این نیست که سیستم استانداری در مدرسه وجود ندارد. این مدرسه اتفاقا استاندارد بوده و شوفاژ و موتور خانه مرکزی هم داشته است. بالاخره در یک موتورخانه ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید و یا با شروع فصل سرما یک سرویس دهی نیاز داشته باشد.

رخشانی مهر گفت: برخی از مدارس نیروی فنی ندارند و به دلیل‌ عدم شناخت این سیستم وقتی یک لحظه شوفاژها از کار می‌افتند یا کسی مهارت سرویس کردن آن‌ها را ندارد و یا مسئولان مدرسه بخاطر اینکه دانش آموزان سرما نخورند بخاری‌هایی که قبلا داشته‌اند را دوباره به مجموعه بر می‌گرداند و در مورد کاشان هم به این دلیل دانش آموزان مسموم شدند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پایان گفت: از این به بعد هرجایی خبر از مسمومیت دانش آموزان در مدرسه بخاطر گاز مونواکسید کربن را شنیدید بدانید که به دلیل خراب شدن سیستم گرمایشی مدرسه، مسئولان مدرسه دوباره بخاری را به کلاس درس برگردانده‌اند.

شرایط جدید وام ودیعه مسکن

دریافت این نوع وام معمولاً به شرایط خاصی متصل است که باید توسط درخواست‌کننده رعایت شود.

تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی

شورای عالی مسکن پیش از این تصویب کرده بود که‌ بانک ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن پرداخت کنند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این قانون اجرایی نمی شود و همین امر خود باعث کاهش میزان ساخت وساز در کلان شهرها از جمله تهران شده است.

تبخیر وام مسکن به ۳۰‌درصد می‌‌‌رسد

وام خرید مسکن در کشور تطابقی با متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان ندارد، درواقع سهم پوشش‌‌‌دهی وام درکل هزینه خرید خانه بسیار پایین بوده و همین امر از جمله دلایل بروز رکود تاریخی در بازار مسکن کشور تلقی می‌شود.

آخرین وضعیت بازار مسکن

در حال حاضر هزینه ساخت در مواردی به بیش از نرخ واحد‌های آماده در بازار مسکن رسیده است. بازار مسکن در رونق نسبی غیرتورمی پیش از عید به سر می‌برد، اما قیمت‌های اعلامی نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته و در مواردی کاهش نیز یافته است.

جدیدترین وضعیت بازارجدیدترین وضعیت...

رئیس اتحادیه مشاوران املاک از افزایش نقل و انتقالات در دفاتر املاک از دی‌ماه به دلیل نزدیک شدن به عید نوروز خبر داد، اما تاکید کرد که این رونق با افزایش قیمت همراه نبوده است.

پرداخت وام مسکن فقط با حضور واسطه ها

در بازار مسکن ایران پدیده‌ای جدید مشاهده شده است؛ واسطه‌هایی که با همکاری بنگاه‌های املاک، روند دریافت وام بانکی را برای خریداران سرعت می‌بخشند. این افراد که معمولاً در سیستم بانکی نفوذ دارند، با دریافت مبالغی خدمات خود را ارائه می‌کنند. هرچند حضور این واسطه‌ها می‌تواند روند دریافت وام را برای متقاضیان تسهیل کند، اما سوالاتی درباره شفافیت، عدالت و نظارت بانکی بر این فرایندها مطرح شده است.

رونق بازار مسکن ایران

همزمان با کاهش تنش‌ها در منطقه و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، به نظر می‌رسد رکود بازار مسکن نیز رو به بهبود رفته و میزان معاملات مسکن رشد کرده است. در همین راستا، منصور غیبی،‌ کارشناس بازار مسکن، گفته است، میزان معاملات مسکن در دی‌ماه افزایش یافته و بالاترین میزان خرید مربوط به خریدهای سرمایه‌ای بوده است. حالا سوال این است که با تشکیل دولت دونالد ترامپ، بازار مسکن چه وضعیتی پیدا خواهد کرد.

قیمت خانه افسار پاره کرد

مهمترین مولفه‌های مهم اثرگذار در تعیین قیمت مسکن، نرخ ارز است؛ بنابراین دور از انتظار نیست که افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بر روی قیمت‌ها در بازار مسکن اثر گذار باشد.

افزایش قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

تحولات سیاسی می‌تواند به چالش‌های جدیدی برای اقشار کم‌درآمد و متوسط منجر شود. رشد سریع قیمت‌ها در بازار مسکن، توان خرید مردم را کاهش داده و موجب افزایش شکاف طبقاتی در تأمین مسکن خواهد شد. این وضعیت ممکن است به بحران‌های اجتماعی مانند افزایش نرخ بی‌خانمانی و کاهش سطح رفاه عمومی منجر شود.

فروش اقساطی مسکن آغاز شد

مدیرعامل بانک مسکن از فروش اقساطی ۷۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: بانک مسکن باید ۱۷۲ هزار میلیارد تومان برای این طرح تامین مالی انجام دهد.

معاملات مسکن از رکود خارج شد

بررسی‌ بازار مسکن نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است.

تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

بازار مسکن در شرایط رکودی قرار دارد و خریداران با احتیاط وارد این بازار می‌شوند. با توجه به تحولات سیاسی منطقه و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، کارشناسان معتقدند که تثبیت امنیت و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی می‌تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند. در این شرایط، خریداران باید پیش از افزایش قیمت‌ها اقدام کنند تا از افزایش تقاضا و گرانی بعدی جلوگیری کنند.

پشت پرده گرانی خانه فاش شد

واحدهای طرح نهضت ملی مسکن که قرار بود زیر یک میلیارد تومان ساخته شوند

هزینه اوراق وام بانک مسکن چقدر است؟

وام مسکن یکی از روش‌های اصلی تأمین مالی خرید خانه در ایران است که از طریق روش‌های مختلفی مانند وام‌های بانکی، صندوق‌های پس‌انداز مسکن، وام جوانان و اوراق تسهیلات مسکن (تسه) ارائه می‌شود.

احیای بازار مسکن با روش مجلس

در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد، خرید واحدهای آماده مسکن مهر به مراتب ارزان‌تر از واحدهای در حال ساخت نهضت ملی مسکن بوده و برای مردم مقرون‌به‌صرفه تر است.

بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود. بر اساس گزارش اتاق تعاون ایران، دو عامل اصلی در افزایش اخیر قیمت مسکن مؤثر بوده‌اند: در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود.

حال بازار مسکن چطور است؟

موتور اصلی تورم مسکن که خریداران سرمایه‌ای بودند، اکنون تقریباً خاموش شده و این موضوع به رکود سنگین در معاملات مسکن منجر شده است.

وام قرض‌الحسنه 750 میلیون تومانی

این وام با شرایطی خاص و بازپرداخت بلند مدت طراحی شده است تا این قشر از جامعه بتوانند با هزینه‌ ای مناسب و امکانات بهتر به خرید یا ساخت مسکن اقدام کنند.

شوک بزرگ به خریداران مسکن!

قیمت مسکن طی سال‌های اخیر افزایش بی‌سابقه‌ای داشته و بازارهای موازی نیز بر این روند تاثیر گذاشته‌اند. در این میان قیمت دلار یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار بر بازار مسکن بوده است.

خبر خوش برای خریداران مسکن

همزمان با نوسانات ایجاد شده در بازار مسکن شاهد آن هستیم که استقبال خریداران از واحدهای مسکن اقتصادی با توجه به پایین بودن قیمت‌ها بیشتر شده که طبق آمارها تا ۴۸ ماه آینده فاز اول آن افتتاح می‌شود.