بازار املاک / دست دلالان را برای تغییر نرخ ها باز گذاشته است

دست دلالان را برای تغییر نرخ ها باز گذاشته است

بازی دلالان با نرخ اجاره مسکن. نبود شفافیت در برخی معاملات از جمله مسکن، هرچند زمستان فصلی برای جا به جایی، مستاجران نیست اما نرخ اجاره مسکن برای آن حائز اهمیت است.چندی پیش بانک مرکزی در جدیدترین گزارشی که ارائه کرده اعلام کرد متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران طی این ماه نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۷.۷ درصد افزایش را تجربه کرده که همین افزایش یافتن نرخ قیمت مسکن خود باعث می‌شود که نرخ اجاره هم متناسب با آن رشدپیداکند

برای بررسی این موضوع سراغ چند مشاور املاک رفتیم. نعمتی  یکی از مشاوران املاک کشوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، می گوید: تلاطمات در بازار اجاره نسبت به تابستان کاهش پیدا کرده است چرا که مالکان و حتی مستاجران به نوسانات در بازارها و نتیجه برجام نیز توجه می کنند!

چرا نرخ تورم اجاره مسکن در آذرماه منفی نشد؟

البته  محیطی یکی دیگر از مشاوران املاک کشور در منطقه جنوب تهران بر خلاف سایر مشاوران املاک معتقد است که بازار اجاره آرام شده و همین آرامش خود باعث دلگرمی تعدادی از متقاضیان شده است.

او می گوید: سرعت رشد نرخ اجاره مسکن در تهران پس از افزایش تا ۵۲ درصد، کاهش یافته و البته با اینکه انتظار می‌رفت تورم این بخش در پاییز و زمستان منفی شود، به دلیل کمبود فایل‌های مرغوب و جا ماندن از رشد قیمت مسکن، نسبت به کاهش قیمت مقاوم شده است.

 بررسی‌ها حکایت از آن دارد که شاخص قیمت مسکن معامله شده با افزایش مواجه شده است. بر اساس اطلاعات اخذ شده از سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران طی این ماه نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۷.۷ درصد افزایش را تجربه کرده است.

دلالان مسکن، نرخ دلار را بهانه گرانی می کنند!

این را  مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان مطرح می کند.

او می گوید:  به هیچ عنوان آمار‌های که بانک مرکزی در رابطه با افزایش نرخ اجاره و یا نرخ خرید و فروش مسکن را تایید نمی‌کنم، برخی از سوداگران و همچنین افرادی که قصد دارند بازار اجاره را نابه سامان کنند اعلام می‌کنند که همزمان با افزایش نرخ دلار و ارز نرخ اجاره و همچنین نرخ مسکن هم بالا می‌رود که از همین تریبون اعلام می‌کنم که به هیچ عنوان اینکه نرخ دلار بر بازار اجاره و بازار مسکن تاثیر خواهد گذاشت را قبول ندارم.

به گفته خسروی،  نرخ دلار چند هفته است که افزایش یافته بنابراین در نیمه دوم سال که به طور طبیعی قیمت مسکن و همچنین خرید و فروش مسکن کاهش می‌یابد هیچ اثری در بازار مسکن نخواهد گذاشت و به طور قطع هم قیمت‌ها هم تغییری نخواهد کرد.

طبق آمارهای اتحادیه مشاوران املاک؛ بررسی‌های کف بازار نشان می‌دهد که قیمت مسکن باثبات شده و بازار مسکن هم به آرامش رسیده است.

طرح اجاره داری حرفه ای در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد

محمود محمود زاده معاون مسکن وساختمان وزیر راه وشهرسازی هم با تایید صحبت‌های رئیس اتحادیه مشاوران املاک، می گوید: بازار اجاره برخلاف آمار‌هایی که بانک مرکزی ارائه می‌دهد دچار افزایش نشده و به طور طبیعی در نیمه دوم سال هم به دلیل کمبود عرضه مسکن توسط مالکان به کمتر خرید و فروش یا عرضه می‌شود.

به گفته محمودزاده؛  دولت تاکنون اقدامات بسیار زیادی برای رونق بازار مسکن و همچنین بازار اجاره انجام داده و با اجرای طرح اجاره داری حرفه‌ای و همچنین طرح جهش تولید مسکن که خود باعث افزایش تولید مسکن خواهد شد به طور قطع در بخش اجاره هم تاثیر گذار خواهد بود.

البته بر خلاف صحبت‌های مسئولان بسیاری از مستاجران اعلام می‌کنند که پیش از مصوبه دولت بر روی نرخ کمتر از ۲۵ درصد با صاحبخانه خود توافق کرده بودیم، اما با دستورالعمل دولت، مالک میزان نرخ اجاره بها را تا ۴۰ درصد تعیین کرد.

در ابتدای امسال نرخ رشد سالانه اجاره در تهران ۳۲ درصد بود که در مهرماه به ۴۸ درصد و آبان ماه به ۵۱.۶ درصد رسید که نشان می‌دهد بازار اجاره به روند رو به رشدی را تجربه کرده است. 

طبق بررسی و آمار‌های که بسیاری از مشاوران املاک ارائه می‌دهند در حال حاضر مالکان در بسیاری از مناطق از جمله شمال شرق تهران و همچنین مناطق غرب کشور به دلیل آنکه دارای متراژ‌های بزرگی است متقاضی ندارد و از سوی دیگر هم بسیاری از مستاجران اعلام می‌کنند بسیاری از مالکان در شرایط کنونی به دلیل آنکه فایل مناسبی در املاکی‌ها نیست قیمت واحد خود را چندین برابر افزایش می‌دهند واین درحالی است که این واحد هیچ نقشه مناسبی ندارد.

بررسی وضعیت فعلی بازار اجاره نشان می‌دهد که بسیاری از فایل‌های کنونی را واحد‌های بزرگ متراژ دارای نقص واقع در نیمه شمال غرب تهران تشکیل می‌دهد. در حال حاضر پایه نرخ رهن بسیاری از واحد‌های مسکونی به بیش از ۳۰۰ میلیون تومان رسیده و حتی در مناطق شمالی کشور هم به بیش از یک تا دو میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران

بررسی آخرین وضعیت بازار وام مسکن

اوراق مسکن، همان برگه‌های امتیاز دسترسی آنی به وام ۵۰۰ میلیونی خرید مسکن در تهران، ۴۰۰ میلیونی در شهرهای بزرگ و ۳۰۰ میلیون تومانی در سایر شهرها است.

خریداران عقب نشستند، فروشندگان منعطف‌تر...

بررسی‌های میدانی از دفاتر مشاوران املاک تهران نشان می‌دهد با فروکش کردن فضای هیجانی ماه‌های گذشته، تقاضای خرید کاهش یافته و در مقابل، فروشندگان واقعی برای انجام معامله آمادگی بیشتری برای تعدیل قیمت و توافق دارند

قیمت خانه پس از توافق چه می‌شود؟

در سناریوی حصول توافق و تفاهم، قطعاً شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود تا جایی که شکاف تورمی سال‌های اخیر جبران شود؛ حتی در برخی نقاط این رشد می‌تواند فراتر از انتظارات باشد.

الان خانه بخریم یا صبر کنیم؟

طی ماه‌های گذشته قیمت نهاده‌های ساختمانی تحت تاثیر تورم عمومی روند افزایشی داشته است.

ممنوعیت جدید برای تخلیه مستأجران

بازار مسکن در ماه‌های آینده ممکن است تحت تاثیر اجرای چند تصمیم مهم دولتی، وارد فاز تازه‌ای شود؛ از ممنوعیت صدور حکم تخلیه مستأجران تا تعیین سقف افزایش اجاره‌بها و همچنین اجرای طرح‌های جدید برای حمایت از زوج‌های جوان و اقشار کم‌درآمد.

چرخش جنگی در بازار مسکن؛ خریداران کجا...

همزمان با تشدید تنش‌های منطقه‌ای، بازار ملک با افت شدید تقاضا، کاهش رشد قیمت‌ها و بازگشت فاصله قیمت‌های پیشنهادی و قطعی به سطح تاریخی مواجه شده است.

وام 500 میلیونی ساخت مسکن برای یارانه...

برنامه ساخت 50 هزار واحد مسکونی برای محرومان در حال اجرا است. این طرح در قالب برنامه ساخت 220 هزار واحد مسکونی براش دهک‌های پایین اجرا می‌شود.

بازار مسکن در انسداد کامل کاهش قیمت...

بازار مسکن در شرایطی قرار گرفته که از یک سو قدرت خرید خانوارها برای ورود به بازار به شدت کاهش یافته و از سوی دیگر، افزایش هزینه های ساخت و کاهش حاشیه سود تولیدکنندگان، انگیزه سرمایه گذاری و ساخت وساز را تضعیف کرده است؛

پیش‌بینی تازه از قیمت مسکن در 1405

بازار مسکن درگیر رکود تورمی، افت معاملات و سردرگمی خریداران و فروشندگان است، برخی کارشناسان از احتمال رشد قیمت خانه تا پایان سال 1405 خبر می‌دهند

بازار مسکن زیر سایه تنش‌های نظامی

اگرچه بازار مسکن ذاتاً به دلیل ماهیت داراییِ ثابت، دیرتر از بازارهای مالی (مانند ارز و طلا) به تنش‌های ناگهانی واکنش نشان می‌دهد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که تغییرات رفتاری در میان مالکان و خریداران در شهرهای جنوبی آغاز شده است.

افزایش 25 درصدی رهن و اجاره‌بهای مسکن؛...

قیمت‌های سرسام‌آور رهن و اجاره‌بهای مسکن هر ساله مستأجران را یک گام به عقب می‌کشاند و باعث کوچ اجباری آنها به حاشیه شهرها، شهرستان‌های دورتر و یا حتی روستاها می‌شود.

افزایش سالانه اجاره‌بها از ۵۰ درصد هم...

بازار اجاره مسکن تهران در حال تجربه یک تغییر جدی در الگوی تقاضاست کاهش قدرت خرید خانوارها، افزایش تعداد خانوار‌های تک‌نفره و دشوارتر شدن شرایط اقتصادی برای زوج‌های جوان، بسیاری از مستأجران را از واحد‌های متوسط به سمت آپارتمان‌های زیر ۴۰ مترمربع سوق داده است.

وام ودیعه مسکن چند درصد است؟

وام ودیعه مسکن یکی از مهم ترین تسهیلات حمایتی دولت برای مستاجران محسوب می شود که با هدف کمک به تامین هزینه رهن و اجاره پرداخت می شود.

قیمت مسکن افزایش پیدا می‌کند؟

گودرزی درباره وضعیت خرید و فروش مسکن در پایتخت گفت: در بخش مربوط به خانه اولی‌ها و کسانی که قصد سرمایه‌گذاری دارند فعلا خرید و فروش چندانی انجام نمی‌شود و راکد است اما تعداد محدودی معاملات توسط کسانی که قصد تبدیل به احسن واحدهای مسکونی خود را دارند انجام می‌شود.

سیگنال تازه از بازار مسکن؛ قیمت‌ها به...

بازار مسکن و اجاره در ماه‌های اخیر با تغییراتی در الگوی معاملات و رفتار خریداران و مستأجران همراه شده و به گفته فعالان صنفی، شرایط متفاوتی نسبت به دوره‌های قبل در آن مشاهده می‌شود.

پلتفرم‌ های مجازی عامل قیمت‌ سازی‌ های...

پلتفرم‌های آنلاین هیچ حوزه نظارتی زیر نظر اتحادیه‌ها ندارند و تمام اتفاقات بد، نظیر قیمت‌سازی‌های کاذب و نوسانات شدید قیمت از همان‌جا آب می‌خورد.

محدودیت جدید دولت برای صاحبخانه‌ها

طرحی پیشنهاد شده است که براساس آن موجرها فقط در صورتی که مستاجر به موقع اجاره را نپردازد، واحد نیاز به بازسازی داشته باشد یا مالک قصد سکونت در ملک خود را داشته باشد،

سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

دبیر انجمن سیمان اعلام کرد هزینه سیمان در بدبینانه‌ترین برآوردها کمتر از یک درصد قیمت هر متر مربع مسکن است و نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش قیمت خانه ندارد.

بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد، رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است

سقف قانونی رشد اجاره بها تعیین شد

در بیستمین جلسه شورای عالی مسکن، اختیار تعیین سقف افزایش اجاره‌بها به استانداران تفویض شد.

مسکن جای طلا را در بازار گرفت

افزایش تمایل به خرید مسکن برای حفظ ارزش سرمایه، قیمت‌ها را در تهران و مناطق پرتقاضا در مسیر صعودی قرار داده است