بازار املاک / مشکل مسکن فراتر از توان شهرداری

مشکل مسکن فراتر از توان شهرداری

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: بخشی از روند کنترل مشکل مسکن باید بر اساس سیاست عمومی کشور برای آسان کردن مسیر ساخت و ساز مسکن ارزان قیمت پیش برود.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص اینکه آیا پس از گذشت بیش از دو دهه از عمر شورایی شدن مدیریت شهری می‌توان قائل به وجود دستاورد قابل اعتنایی در این حوزه شد به میزان گفت: 

مهمترین دستاوردی که در حال حاضر می‌توان مورد اشاره قرار داد این است که با وجود شورا‌ها خود مردم به صورت مستقیم در سرنوشت شهر و نوع اداره شهر اثرگذار خواهند بود.
 البته نتایج در دوره‌های مختلف با سلایق مختلف این مساله را نشان داده است که اگر مردم به تصمیمی رسیدند سلایقشان به عنوان نحوه اداره شهر لحاظ شده است. 
امیدوار هستیم در آینده بتوانیم آن چیزی که امام خمینی (ره) به عنوان یک کار بزرگ در امور شورا‌ها پایه ریزی کردند را کامل‌تر کنیم تا نقش مردم در اداره شهر و اداره موضوعات اساسی خودشان هرچه بیشتر پر رنگ شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه سهم مدیریت شهری در مهار و کنترل مطالبات و نارضایتی‌های شکل گرفته در زمینه وضعیت مسکن را چطور ارزیابی می‌کنید گفت: 
قبل از پاسخ به این سوال باید اشاره کنم که در شهر تهران پس از پیروی انقلاب پروژه‌های مهمی به اجرا درآمده است. 
به ویژه که بسیاری از این زیرساخت‌ها براساس توان داخلی و دانش فنی مهندسان و نیروی انسانی کشور شکل گرفته است. 
گونه‌های متنوع توسعه که در سرانه‌ها در شهر تهران وجود داشته را اگر لحاظ کنیم و رشد آن‌ها را با وضعیت پیش از انقلاب مقایسه کنیم .
متوجه خواهیم شد که دستاورد‌های انقلاب در حوزه مدیریت شهری به خصوص در پایتخت به چه صورتی بوده است.


ساخت مسکن جزو وظایف شهرداری نیست
 
وی خاطرنشان کرد: البته ما کمبود‌ها و کاستی‌هایی داریم که باید این موارد را هم برطرف کنیم. 
اما باید به یاد داشته باشیم که رفع این کمبود‌ها در مواردی فراتر از توان شهرداری تهران است. 
یعنی رفع این مشکلات به مدیریت عمومی کشور بر می‌گردد و انتظار ما این است که مسوولان به ما کمک کنند. یکی از این مشکلات هم به موضوع مسکن بر می‌گردد. 
البته بخشی از مشکل مسکن باید توسط شهرداری تهران حل شود.
 یعنی شهرداری تهران با تسریع و تسهیل در صدور فرمان و نیز ایجاد مشوق‌ها برای رونق ساخت و ساز باید در این زمینه اقدام کند. 
بخش دیگری از روند کنترل مشکل مسکن هم باید بر اساس سیاست عمومی کشور برای آسان کردن مسیر ساخت و ساز مسکن ارزان قیمت پیش برود.

عباسی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان از ظرفیت بافت‌های فرسوده برای عرضه مسکن ارزان بهره گرفت گفت: 
برای موضوع تولید مسکن سیاست‌های ما باید به گونه‌ای باشد که مسکن را در بافت‌هایی ایجاد کنیم که آن بافت‌ها ناپایدار یا فرسوده هستند.

لینک خبر:

https://qwp.ir/mP-a

مسکن از سبد خانوارها پر کشید؟

تغییر قدرت خرید خانوارها، الگوی تقاضا در بازار مسکن تهران را تغییر داده و خریداران به سمت واحدهای کوچک‌تر و قدیمی‌تر رفته‌اند؛

بازار مسکن در رکود ماند اما خانه ارزان...

رکود معاملات و کاهش قدرت خرید خانوارها هنوز نتوانسته قیمت مسکن را پایین بیاورد. افزایش هزینه ساخت، به‌ویژه رشد ۱۰۶ درصدی قیمت مصالح ساختمانی، در کنار کاهش سهم زمین از قیمت تمام‌شده، همچنان یکی از موانع اصلی کاهش قیمت خانه به شمار می‌رود.

پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

رفتار بازار مسکن نسبت به تغییرات نرخ ارز با بازارهای دیگر تفاوت دارد. فعلا قیمت مسکن پابه‌پای دلار پیش نرفته است

کاهش تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش مسکن

طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تأثیر جنگ‌های اخیر بر اقتصاد کشور و بخش مسکن، گفت: مسئله مسکن صرفاً به میزان عرضه مربوط نمی‌شود، بلکه کاهش توان اقتصادی خانوارها، دسترسی مردم به مسکن را دشوارتر کرده است.

وام ۳۶۵ میلیونی مستأجران

سقف وام ودیعه مسکن مستأجران در تهران به ۳۶۵ میلیون تومان رسیده است؛

پاییز «رکودزا» در انتظار بازار مسکن

صدای پای پاییز «رکودزا» در شرایطی به گوش فعالان بازار مسکن می‌رسد که افزایش هزینه نهاده‌های ساختمانی، قیمت تمام‌شده ساخت را بالا برده و هم‌زمان افت قدرت خرید، تقاضای مصرفی را محدود کرده است؛

سقف ۲۷ درصدی افزایش اجاره‌بها

در نبود آمار رسمی از بازار مسکن، تصویر روشنی از وضعیت بازار اجاره هم وجود ندارد. داوود بیگی‌نژاد نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت بازار اجاره می‌گوید تمدید قراردادها التهاب بازار اجاره را کاهش داده و نقل‌وانتقال در این بازار را کمتر کرده است.

تداوم رکود معاملات و افزایش گرانی

بازار مسکن در حالی با تداوم رکود معاملات مواجه است که رشد هزینه ساخت، کاهش قدرت خرید و تشدید نااطمینانی‌ها از آینده بازار، فاصله قیمت خانه با توان مالی خانوارها را بیشتر کرده است.

قیمت دلار و طلا مسکن را گران می‌کنند؟

در کوتاه‌مدت ممکن است اثر مستقیمی نداشته باشد، ولی در میان‌مدت به هر حال افزایش قیمت دلار از طریق کانال‌های تورمی که وارد می‌کند،

زمان تحویل واحد‌های مسکن ملی

وزارت راه و شهرسازی از تحویل ۸۰ هزار واحد مسکونی در دولت چهاردهم خبر داد.

بحران بازار مسکن عمیق تر شد

بحران بازار مسکن عمیق تر شد تورم نقطه‌به‌نقطه مسکن در مردادماه به ۳۲.۵ درصد و تورم اجاره‌بها به ۳۱.۸ درصد رسید؛

هزینه ساخت مسکن به 60 میلیون تومان رسید

افزایش شدید هزینه ساخت مسکن در کنار رشد قیمت زمین و کاهش قدرت خرید خانوارها، رکود بازار مسکن را عمیق‌تر کرده

وام مسکن ۲ میلیاردی

در حالی بازار مسکن شهریورماه در آرامش نسبی به سر می‌برد، افزایش هزینه ساخت، تورم و سیاست‌های دستوری همچنان فشار صعودی بر قیمت‌ها وارد می‌کند.

نسبت بازدهی مسکن به دیگر بازارها کاهش...

بازدهی مسکن در مقایسه با سایر بازارها کاهش یافته و متوسط قیمت پیشنهادی واحدهای مسکونی در ماه گذشته ۲.۳ درصد افزایش یافته است.

آشفتگی در بازار مسکن

در 5 سال اخیر یکی از بی سابقه ترین دوره های جهش قیمتی را تجربه کردیم، به طوری که هزینه ساخت مسکن در این بازه زمانی بیش از 1000 درصد افزایش یافته است.

عامل اصلی رشد قیمت مسکن و اجاره‌بها

افزایش چندبرابری قیمت مصالح و تجهیزات ساختمانی، یکی از عوامل اصلی رشد هزینه ساخت‌وساز و به تبع آن افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بهاست.

ثبت نام مسکن استیجاری زوج های جوان

فرصت ثبت درخواست مسکن استیجاری زوج های جوان برای متقاضیان استان های تهران و خراسان رضوی آغاز شده است؛

آغاز پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن

با تصمیمات اتخاذ شده در شورای‌عالی مسکن، روند بهره‌مندی اقشار کم‌برخوردار از تسهیلات حوزه مسکن شتاب گرفته و آمار متقاضیان دریافت وام در شهرهای جدید با رشد قابل توجهی همراه بوده است.

سقف وام مسکن افزایش پیدا کرد

با تصمیم هیات عالی بانک مرکزی، سقف وام‌های مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم افزایش یافت.

تصمیم جدید دولت برای بازار اجاره

بستر ثبت‌نام متقاضیان آماده شده و تلاش می‌کنیم ثبت‌نام مسکن استیجاری را با حداکثر ظرفیت ممکن تا پیش از هفته دولت آغاز کنیم.

عرضه مسکن متری از فردا آغاز می‌شود

در شرایطی که بخش قابل توجهی از درآمد خانوارها صرف هزینه‌های مسکن می‌شود، شهرداری با اجرای طرح «خانه‌ریز» به دنبال فراهم کردن امکان خرید سهم‌های کوچک از یک ملک مشخص برای شهروندان است.