بازار املاک / قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

گزارش‌های ستاد خدمات سفر حاکی از این است که ظرفیت اقامتی بعضی شهرها از جمله شیراز، مشهد و جزایر جنوبی ۱۰۰درصد تکمیل شده و فعلا جالی خالی برای اسکان مسافران نوروزی در شهرهای بزرگ نیست، حتی در مدارس، حسینه‌ها و یا سالن‌های ورزشی. این وضعیت دست‌مایه‌ای شده تا عده‌ای خانه‌های شخصی خود را با قیمت‌های نجومی به مسافران اجاره بدهند.

 عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور ـ گفته شهرهای بزرگ زیارتی و گردشگری با مشکل اقامت روبه‌رو شده‌اند. 

سعید اوحدی، معاون توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه نیز همزمان با پایان موج اول سفرهای نوروزی گفته که با پیک اقامت در برخی استان‌ها روبه‌رو بودیم و در برخی از شهرها و استان‌ها به حد اضطرار رسیدیم. 

در شهرهای مشهد، شیراز و یزد دَرِ مساجد و تکایا به روی مردم باز شد و مسافران در این اماکن ساکن شدند.
سیدمصطفی فاطمی ـ دبیر ستاد خدمات سفر ـ هم گفته که با تکمیل ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی (هتل، هتل آپراتمان، مهمانپذیر و بومگردی‌ها)، از همان شب دوم فروردین‌ماه در شهرهای بوشهر، مشهد، شیراز و یزد از ظرفیت مساجد و حسینیه‌ها استفاده شده، زیرا سردی هوا به‌ویژه در شهر مشهد امکان اسکان مسافران در فضای آزاد را گرفته بود.

فاطمی همچنین در گفت‌وگو با ایسنا، قیمت اقامتگاه‌ها در برخی نقاط پرمسافر از جمله مناطق آزاد را عجیب و غریب می‌داند و می‌گوید: با توجه به ساختار مناطق آزاد، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در آن مناطق اجازه نظارت ندارند، اما به تبع آن مناطق، سایر نقاط کشور نیز به افزایش قیمت تمایل دارند، در نتیجه کنترل قیمت‌ها به‌ویژه در مناطق آزاد، ضرورت دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در جزیره کیش که از همان روزهای نخست تعطیلات، با تکمیل ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی مواجه شد، قیمت خانه‌های اجاره‌ای رشد فزاینده‌ای پیدا کرد؛ یک آپارتمان کوچک یک‌خوابه که در حالت عادی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد، در تعطیلات نوروز، شبی تا سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اجاره داده شده و الان هم جای خالی ندارد. 

قیمت یک سوئیت با ظرفیت اقامت دو نفر با ضعیف‌ترین خدمات و امکانات بهداشتی شبی دو و نیم میلیون تومان اجاره داده شده، درحالی که قیمت همین سوئیت کوچک تا قبل از تعطیلات شبی ۷۰۰ هزار تومان بود. نرخ کرایه روزانه خانه‌های دوطبقه ساحلی نیز فراتر از این ارقام است؛ یک شب اقامت در ویلایی دوطبقه که برای شش نفر ظرفیت دارد و تنها ویژگی آن مشرف بودن به دریا است، نزدیک به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

البته وضعیت قیمت هتل‌های کیش دست‌کمی از خانه‌های اجاره‌ای ندارد، قیمت یک اتاق دوتخته در هتل پنج‌ستاره این جزیره بیش از سه میلیون تومان است و نرخ یک شب سوئیت تک‌خواب در همان هتل به بیش از ۱۲ میلیون تومان می‌رسد.

 بنا به گفته مسؤولان گردشگری هزینه اقامت به‌ویژه در خانه‌های اجاره‌ای جزایر جنوبی و مناطق آزاد با توجه به ازدحام جمعیت از کنترل خارج شده است.

تحقیقا در هر شهری که با انبوه مسافر مواجه شده، همین وضعیت حاکم است. پیش از آغاز تعطیلات نوروز، اجاره یک هفته ویلایی دوطبقه با استخر در رامسر تا حدود ۲۶ میلیون تومان بود، البته این قیمت مشروط بر آن بود که از چندماه قبلِ نوروز آن ویلا به اجاره گرفته شود. برخی گزارش‌ها نیز حاکی از این است که نرخ کرایه روزانه برخی ویلاها با متراژ بالا و دارای استخر در شهرهای شمالی برای تعطیلات نوروز از ۱۴ میلیون تومان فراتر رفته است.

بررسی نرخ اجاره یک شب اقامتگاه‌های غیررسمی در رشت که پیش‌بینی می‌شود هفته شلوغ‌تری به نسبت هفته اول تعطیلات نوروز داشته باشد، نشان می‌دهد قیمت‌ها سه تا چهار برابر شده است. آپارتمان چهارنفره مبله‌ای که در شهر رشت در روزهای عادی شبی یک میلیون تومان اجاره داده می‌شود  برای هر شب در نوروز به چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.

محسن داوری، فرماندار مشهد که جزو شهرهای پرازدحام و شلوغی بود که تمام ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی آن تکمیل شده و از اماکن اضطراری همچون مدرسه، خوابگاه، سالن وروزشی و حسینیه برای اسکان مسافران نوروزی استفاده شده، نیز مهمترین مشکل مسافران این شهر را به هزینه‌های اقامت مربوط دانسته و گفته که واحدهای اقامتی غیررسمی مبالغ بالاتری از مسافران و زائران درخواست می‌کنند.

این پیش‌بینی و احتمال مطرح است که با توجه به رشد سفرهای نوروزی در هفته دوم تعطیلات، قیمت‌ها به ویژه در خانه‌های اجاره‌ای با جهش قابل توجهی در روزهای آینده مواجه خواهد شد که حتما نظارت و کنترل جدی‌تری را می‌طلبد.

بازار اجاره مسکن از کنترل خارج شد

یافته‌های جدید از بازار اجاره تهران حاکی از پدیده‌ای شگفت‌انگیز است، رهن کامل آپارتمان نوساز در شهرری، با وجود امکانات کمتر و کیفیت هوای پایین‌تر، از تهرانپارس پیشی گرفته و معادله منطقی قیمت‌گذاری در پایتخت را برهم زده است.

زلزله قیمتی در مسکن نیمه دوم ۱۴۰۴

بازار مسکن در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ با نوساناتی مواجه است که خریداران و سرمایه‌گذاران را به دو راهی سخت می‌کشاند. کارشناسان توصیه می‌کنند قبل از تصمیم‌گیری، وضعیت قیمت‌ها و روند معاملات را به دقت بررسی کنید.

شناسایی واحدهای مسکن استیجاری آغاز شد

روند شناسایی این واحدهای مسکونی در قالب طرح مسکن استیجاری آغاز شده و مدیران کل بازدیدهای خود را شروع کرده اند.

باید منتظر گران شدن قیمت مسکن باشیم؟

اثر تحریم‌ها روی بازار مسکن چگونه است؟ آیا تحریم‌ها می‌تواند جهشی در قیمت‌ها ایجاد کنند؟

دستور مهم پزشکیان برای مستاجران

پزشکیاندستوری صادر کرد که می‌تواند برای مستاجران نویدبخش باشد؛ دستوری که با افتتاح هزاران واحد مسکونی حمایتی و طرح‌های گسترده شهری و حمل و نقل، فصل تازه‌ای از دسترسی آسان‌تر به مسکن و خدمات شهری را در سراسر کشور آغاز می‌کند.

وام ودیعه مسکن به خط پایان رسید

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها، میزان ناکافی وام نسبت به رشد اجاره‌بها است. در حالی که قیمت رهن و اجاره در بسیاری از شهرها جهش‌های چندبرابری داشته، مبالغ وام ودیعه معمولاً تناسبی با نیاز واقعی مستأجران ندارد و تنها بخش کوچکی از مشکل را حل می‌کند.

پرداخت وام ویژه به متقاضیان مسکن ملی

پرداخت وام به متقاضیان مسکن ملی از ضروری‌ترین پیش‌شرط‌های موفقیت این طرح به شمار می‌رود. در شرایطی که قیمت زمین و مصالح ساختمانی روزبه‌روز افزایش می‌یابد، بخش بزرگی از جامعه توان مالی کافی برای ورود به پروژه‌های مسکن را ندارد.

میانگین واقعی قیمت مسکن اعلام شد

بازار در شرایطی قرار گرفته که نوسانات، نبود معاملات مستمر و عدم تناسب هزینه‌ها و درآمدها، موجب شده هم فعالان این حوزه و هم متقاضیان با مشکلات جدی مواجه باشند.

کاهش تورم اجاره بها به حدود ۳۴ درصد

نرخ تورم اجاره بها از حدود ۴۳ درصد در تابستان سال گذشته به حدود ۳۴ درصد رسیده و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته نزدیک به ۱۰ واحد درصد کاهش یافته است.

امسال خانه بخریم یا نه؟

از ابتدای سال تاکنون، رشد قیمت مسکن کمتر از نرخ تورم و سایر بازارهای دارایی بوده و در واقع مسکن عقب‌تر از سایر سرمایه‌گذاری‌ها حرکت کرده است. با این حال، این بدان معنا نیست که قیمت‌ها اصلاً افزایش نداشته‌اند؛ در واحدهای کوچک‌متراژ و ارزان‌قیمت، معمولاً ساخت‌وسازهای چندین ساله، رشد اندکی مشاهده می‌شود. در مقابل، برخی واحدهای لوکس حتی کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند.

تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور

روند کاهشی تورم در بازار اجاره مسکن کشور در شهریور ماه ۱۴۰۴ ادامه یافت و تورم نقطه به نقطه شاخص اجاره مسکن در این ماه، به ۳۴.۴ درصد رسید که کمترین میزان طی دست‌کم سه سال اخیر است.

مکانیسم ماشه فعال شد؛ بازار مسکن در...

ما با شرایط اقتصادی نامساعدتری مواجه خواهیم شد. در این صورت نه تنها تا پایان سال، بلکه حتی سال آینده نیز امیدی به بهبود وضعیت نخواهیم داشت.

قیمت مسکن ۳۰ درصد ریخت

متأسفانه این بازار از جو روانی عمومی جامعه آسیب می‌پذیرد، اما به طور کلی می‌توان گفت که با توجه به جنگ اخیر و از طرفی خروج اتباع بیگانه و همچنین جذاب شدن بازارهای موازی مانند بازار ارز و طلا، بازار مسکن چندان تغییری نخواهد داشت و چه بسا کاهش قیمت نیز همانند گذشته تجربه کند.

قیمت مسکن بعد از فعال شدن مکانیسم ماشه...

خود مکانیزم ماشه با توجه به این که ظرفیت جدیدی برای تحریم شدن وجود ندارد و تقریباً تمامی بخش‌ها، اشخاص و حتی گاهی برخی نهادها، سازمان‌ها و افراد به طرق مختلف دوبار یا چندین بار تحریم شده‌اند، می‌توان گفت که مکانیزم ماشه تحریم جدیدی اضافه نمی‌کند.

شرایط جدید دریافت وام تعمیرات مسکن برای...

بانک مسکن شرایط جدید دریافت وام تعمیرات مسکن را اعلام کرد؛ این تسهیلات تنها به متقاضیان خرید و تعمیر خانه ارائه می‌شود و سایر افراد واجد شرایط بازسازی یا نوسازی مسکن، به دلیل محدودیت منابع، مشمول دریافت وام نیستند.

پیش‌بینی مهم درباره بازار مسکن تا پایان...

آمار‌های رسمی جدید، نشان می‌دهند که میانگین سهم مسکن از کل هزینه‌های خانواده از مرز ۳۸ درصد عبور کرده‌است. این روند که قدرت خرید خانوار در سایر بخش‌ها را تحلیل می‌برد، نشان‌دهنده عمیق‌تر شدن یک بحران ساختاری در اقتصاد و معیشت شهروندان‌است.

بساز بفروش‌ها نابود شدند!

هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در تهران بدون احتساب قیمت زمین به ۳۰ میلیون تومان رسیده است؛ فعالان صنعت ساختمان خواستار مشارکت گسترده‌تر بخش خصوصی و اصلاح قوانین محدودکننده در اجرای طرح نهضت ملی مسکن شدند.

چوب حراج به بازار مسکن

تعداد پیامک‌های «فروش واحد مسکونی با تخفیف‌های ۱۰ درصد، ۱۵ درصد و ۲۰ درصد» در بازار مسکن تهران به شکل محسوس افزایش یافته است.

خدمات بدون ثبت‌نام متوقف می‌شود

مطابق اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴، ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به موجب تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر و با هدف شناسایی برخط مالکان و ساکنان واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی و اداری، بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شد.

گران‌سازی مسکن توسط مشاوران املاک

درحالی که بازار مسکن با کاهش تقاضا مواجه شده است اما عده‌ای به دنبال افزایش قیمت در همین شرایط هستند. با نگاهی به آگهی‌های موجود در پلتفرم‌های مجازی، بازار اجاره‌ مسکن این روزها شاهد پدیده‌ «فروش دلاری» است.

قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

کاهش چند درصدی قیمت‌ها در شمال تهران به دلیل جنگ، تقریبا همزمان با اخراج اتباع غیرمجاز رخ داد که باعث شد اجاره‌بها در مناطق جنوبی تهران هم نزولی شود. اینها در کنار رکود معاملات در سایر مناطق، این تصور را ایجاد کرد که شاید بازار وارد مسیر تازه‌ای شود، اما چندی نگذشت که خبر بازگشت معاملات و ثبات نسبی شرایط منتشر شد.