بازار املاک / بهای ساخت مسکن روستایی فرا تر از شهری

بهای ساخت مسکن روستایی فرا تر از شهری

عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها به ضرر روستاییان تمام شد نرخ مصالح ساخت مسکن و نهاده‌های ساختمانی در کشور رو به افزایش است؛ موضوعی که تاثیر مستقیمی بر قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی در شهرها دارد. در این میان گزارشات از پیشی گرفتن روند رشد قیمت تمام‌شده مسکن در روستاها نسبت به شهرها حکایت می‌کند.

 سال‌های متمادی است که مسوولان بر مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی در مقابل زلزله تاکید داشته 

از تسهیل شرایط ساخت‌وساز در روستاها صحبت می‌کنند ظاهرا رشد قیمت مصالح ساختمانی موضوعی فراتر از تصمیمات دولت و مجلس در این سال‌ها بوده است و اگر چه در دو سال گذشته سقف وام مسکن روستایی بالاتر از مصوبه دولت رشد داشته است اما همچنان برخی مصالح ساختمانی در روستاها به دلیل دور بودن از مراکز استان‌ها و هزینه‌های رفت و آمد به مراتب رشد قیمتی بیشتری نسبت به شهرها و مراکز استان‌ها را تجربه می‌کنند.

اگر چه این روزها در شهرهای بزرگ متوسط قیمت ساخت مسکن کمتر از شش میلیون تومان نیست و این عدد در روستاها حدودا پنج میلیون تومان است اما آنطور که گفته می‌شود کمبود مصالح ساختمانی در روستاها به بیشترین معضل متقاضیان و ساکنان روستاها تبدیل شده است.

در شرایطی که حدود نیمی از روستاهای کشور طی چهار دهه گذشته مقاوم‌سازی شده است، بنا به دستور رییس‌جمهور، سود تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۱۸ به پنج درصد کاهش یافت.

عواقب عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها

همزمان با اجرای طرح نهضت ملی مسکن با هدف ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، به دستور رییس‌جمهور سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی به یکباره از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود پنج درصد افزایش یافت. 

این افزایش سقف تسهیلات، آن طور که از نوع پرداخت آن مشاهده می‌شد می‌توانست تا حدودی رشد قیمت تمام‌شده ساخت مسکن را از روی دوش متقاضیان مسکن روستایی بردارد اما عدم همکاری سازمان برنامه و بودجه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت تسهیلات مسکن روستایی را متوقف کرده است.

آن طور که طبق برنامه و از سوی بنیاد مسکن اعلام شده تا سال ۱۴۰۵ بالغ بر ۷۰ درصد واحدهای مسکونی باید مقاوم‌سازی شوند اما رشد قیمت تمام‌شده ساخت مسکن از یک سو و عدم پرداخت تسهیلات از سوی دیگر قطعا عدد ۷۰ درصد را کوچک‌تر خواهد کرد.

ساخت‌وساز در روستاها با منابع مالی روستاییان انجام می‌شود

این روزها در اغلب روستاها هر ساخت‌وسازی هم که در حال انجام است فقط و فقط با منابع مالی خود روستاییان شکل می‌گیرد و رشد قیمت انواع مصالح ساختمانی به خصوص سیمان و آهن‌آلات و میلگرد باعث شده تا اغلب ساخت‌وسازها متوقف و نیمه‌کاره باقی بماند.

اما آنطور که از روستاها خبر می‌رسد این روزها در اغلب روستاها هر ساخت‌وسازی هم که در حال انجام است فقط و فقط با منابع مالی خود روستاییان شکل می‌گیرد و رشد قیمت انواع مصالح ساختمانی به خصوص سیمان و آهن‌آلات و میلگرد باعث شده تا اغلب ساخت‌وسازها متوقف و نیمه‌کاره باقی بماند.

در گذشته بیشتر به نوسازی واحدهای آسیب‌دیده در سوانح توجه می‌شد

حمیدرضا سهرابی مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان اینکه تا قبل از سال ۱۳۸۴ که طرح نوسازی مسکن روستایی شروع شد تنها ۷ درصد واحدها مقاوم بودند اما الان به ۵۰ درصد رسیده است، گفت: البته ۱۰ سال پیش از آن طرح بهسازی داشتیم اما بیشتر به نوسازی واحدهای آسیب‌دیده در سوانح پرداخته می‌شد. از سال ۱۳۸۴ به شکل جدی مقاوم‌سازی سالانه حدود ۲۰۰ هزار واحد کلید خورد که با فراز و فرودها یک میلیون و ۸۵۳ هزار واحد در این ۱۶ سال نوسازی شده است.

اما مجید جودی معاون بازسازی بنیاد مسکن در گفت‌و‌گو با بازار با بیان اینکه سال گذشته از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی که مقرر شده بود وام ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت کنند ۱۸۰ هزار فقره را بانک‌ها اجرایی کرده‌اند گفت: از این میزان نیز ۱۲۵ هزار خانوار به بانک‌ها معرفی شده‌اند و ۷۵ هزار خانوار عقد قرارداد کرده‌اند و کار را شروع کرده‌اند. ۲۷ هزار واحد مسکونی نیز کار ساخت خود را به اتمام رسانده‌اند.

لزوم ایجاد سیستم‌های انگیزشی

او در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود با توجه به رشد دستمزدها و سایر اقلام مصالح ساختمانی متوسط ساخت مسکن در روستاها امسال افزایش چشمگیری پیدا کند؟ گفت: متوسط ساخت مسکن در روستاها برای یک واحد مسکونی قابل سکونت و نه اینکه به اتمام برسد، متری ۵/۴ تا پنج میلیون تومان است. اینکه وام ۱۰۰ میلیون تومانی پیشنهاد شد که به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد برای این بود که حداقل ۷۰ درصد هزینه ساخت برای یک واحد مسکونی ۶۰ متری را در بر بگیرد و پوشش دهد. 

جودی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم در این ۱۰ سال و تا ۱۴۱۰ نوسازی و بازسازی مسکن در روستاها شکل بگیرد و سرعت خوبی داشته باشد باید سیستم‌های انگیزشی ایجاد کنیم و تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی را هر چه سریع‌تر اجرایی کنیم ادامه داد:

 به هر حال افزایش دستمزدها و رشد قیمت مصالح ساختمانی در قیمت تمام‌شده ساخت مسکن در روستاها که معمولا مصالح ساختمانی کمیاب‌تر از شهرها است تاثیر بیشتری دارد. امیدواریم که امسال رشد قیمت تمام‌شده ساخت مسکن در روستاها زیاد نباشد تا اگر وام ۲۰۰ میلیون تومانی اجرایی شد و از سوی بانک‌ها به متقاضیان پرداخت شد بتواند حداقل تا ۶۰ درصد هزینه ساخت مسکن را پوشش دهد.

قیمت تمام‌شده ساخت مسکن در روستاها در سال جاری

از طرفی رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که امسال با توجه به رشد ۵۷ درصدی دستمزدها و رشد قیمت سیمان و فولاد آیا قیمت تمام‌شده ساخت مسکن نیز بیشتر از ۳۰ درصد خواهد بود؟ گفت: اعتقاد بنده این است که امسال قیمت تمام‌شده مسکن در روستاها ۱۵ درصد افزایش یابد.

اکبر نیکزاد ادامه داد: در این خصوص باید اذعان کنم که چون تولید مصالح ساختمانی را شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد مسکن افزایش خوبی برای تولید مصالح ساختمانی داده‌اند ما اگر بتوانیم وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی را برسانیم بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت تمام‌شده نخواهیم داشت.

شنیده‌ها حاکی از این است که برخی از متقاضیان ساخت مسکن روستایی به دلیل منتظر ماندن برای دریافت وامی که هنوز از سوی بانک مرکزی اجرایی و عملیاتی نشده است با هزینه تمام‌شده بالاتری نسبت به سال گذشته مواجه شده‌اند. برخی از متقاضیان ساخت مسکن روستایی می‌گویند که اگر وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی را سال گذشته دریافت می‌کردند واحد مسکونی آنها به اتمام رسیده و این روزها با رشد قیمت مواجه نمی‌شدند.

آیا فردا سه شنبه 26 مرداد 1400 تعطیل...

ساعات کاری ادارات و بانک ها سه شنبه 26 مرداد 1400 : تعطیلی ادارات تهران,تعطیلی ادارات دولتی,تعطیلی ادارات تهران فردا,تعطیلی ادارات تهران کرونا,تهران تعطیل شد,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تعطیلی ادارات کرونا,وضعیت تعطیلی تهران,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تهران تعطیل شد,تعطیلی بانکها در پنجشنبه,وضعیت تعطیلی تهران,تعطيلي بانك ها,ساعت کاری بانک ها ۱۴۰۰,تعطیلی تهران فردا,بانک ها فردا باز است

بررسی ماهیانه بازار معاملات مسکن شهر...

گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ که توسط اداره بررسی ­ها و سیاست ­های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است، مورد بررسی قرار گرفته است

واکسیناسیون سراسری خانواده بانک مسکن...

در این طرح قرار است ظرف حداکثر یک هفته تمامی کارکنان بانک اعم از شاغل و بازنشسته واکسینه شوند.

علت کمبود سیمان در بازار/ قیمت‌ سیمان...

در شرایطی که سیمان در بازار ایران کمیاب شده، صادرات آن به عراق و افغانستان ادامه دارد

اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار...

عضو هیئت‌مدیره بانک از اعطای تسهیلات به ۲۲ هزار و ۱۰۷ واحد در بافت فرسوده به متقاضیان نوسازی واحدها معادل هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان خبر داد.

اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را...

اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اجاره املاک مسکونی را ابلاغ کرد.

خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی...

متن کامل بند ۱ مصوبات جلسه ۷۲ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با موضوع حمایت از خانوارها در زمینه اجاره املاک مسکونی

انتقاد یک کارشناس مسکن از...

بنیه مالی خانوار را بالا ببرید انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز/ بنیه مالی خانوار را بالا ببرید

افزایش نرخ سود وام مسکن

شکستن رکورد هزینه وام در تابستان هزینه وام مسکن در روز 17 مرداد ماه رکورد خود در تابستان را شکسته و برای نخستین بار در این فصل به کانال 61 هزار تومان وارد شد. این اتفاق سبب شد تا نرخ سود وام مسکن ارتقا یافته و به 20.9 درصد برسد.

آخرین وضعیت بازار مسکن

معاملات نصف شد بررسی تحولات بازار مسکن در مردادماه ۱۴۰۰ حاکی از آن است که رکود این بخش سنگین‌تر شده و میزان معاملات مسکن نصف شده است.

قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته...

مسکن در آمریکا گران شد به دنبال کاهش شدید در بخش عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم امسال به بالاترین سطح خود در طول تاریخ معاصر این کشور رسیده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قیمت مسکن در آمریکا ۲۳ درصد اندازه گیری شده که این رقم نسبت به بازه مشابه به فصل قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

سرقت ماسه‌های ساحلی برای ساخت ویلا!

برخی در شهرهای شمالی از ماسه‌های ساحلی برای ساخت خانه استفاده می‌کنند. دبیر انجمن انبوه‌سازان تهران با تایید این خبر می‌گوید: قیمت زمین در شهرهای شمالی جذاب و ساخت و سازهای غیر اصولی رونق گرفته است. عده‌ای از ماسه سواحل برداشت غیرقانونی دارند تا برای بلوک چینی یا دیوار چینی ساختمان‌های غیرمجاز استفاده ‌کنند.

بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات،...

رئیس اتحادیه املاک کشور گفت: به وزارت راه و شهرسازی گفتم که این سامانه و نحوه استفاده از آن را در تلویزیون و کانال‌ها آموزش دهید تا مردم مطلع شوند و بتوانند ثبت نام کند، اما متاسفانه به توصیه ما عمل نکردند.

چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات...

به نظر می‌رسد با اتمام مهلت ۱۲۰ روز قانونی برای تثبیت خالی بودن واحد مسکونی، به زودی سازمان امور مالیاتی برای مالکان خانه‌های بدون کاربر برگه‌های مالیاتی صادر کند. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی این روزها مرتباً عنوان می‌کند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که به قانون مالیات بر خانه‌های خالی مشهور شده، معرفی شده‌اند.

چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده...

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر، فقط تکمیل ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد آن باقی مانده است که تا اواخر شهریور یا مهر سال جاری، به پایان می‌رسد.

کمبود فایل در بازار اجاره

جست وجوی موتورهای جستجوی آگهی‌های ملکی از کاهش نسبی فایل اجاره نزد واسطه‌ها و مشاورین املاک، حکایت دارد.

قیمت یک خانه نقلی در تهران چند؟

در چند روز اخیر قیمت تعدادی خانه نقلی در نقاط مختلف تهران که برای فروش به آژانس های املاک سپرده شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به شرایط اقتصادی موجود خرید خانه های بزرگ سخت شده است و بیشتر خرید ها به سمت و سوی خانه های نقلی و کوچک حرکت کرده است

داستان پرغصه اجاره بها در اصفهان و...

گروه استان‌ها-هر چند وعده‌هایی داده شده بود که با طرح‌هایی مثل مالیات بر خانه‌های خالی، قیمت مسکن و اجاره کنترل شود اما این وعده‌ها محقق نشد و قیمت‌ها هم افزایش نجومی پیدا کرد و مستاجران با مشکل مواجه شدند. - اخبار استانها -

مستاجران بدون خانه و قیمت‌های نجومی

رسول جهانگیری رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: بازار مسکن درحال رکود تورمی است، یعنی تورم به اندازه‌ای افزایش پیدا کرده که خرید و فروش دچار رکود شده است.

تعطیلی ادارات و بانک ها

تعطیلی دو هفتگی سراسر کشور 16 مرداد تا 31 مرداد 1400 به علت کرونا