بازار املاک / فصل نقل و انتقال مسکن

فصل نقل و انتقال مسکن

مالکان: رشد اجاره بها حداقل ۵۰ درصد؛ مشاوران املاک: فقط ۲۰ درصد در حالیکه اجاره بها از سوی مالکان و موجران بیش از ۵۰ درصد و مطابق با رشد نرخ تورم افزایش نسبت به اسفند پارسال دارد فعالان و املاکی ها رشد اجاره بها را فقط ۲۰ درصد عنوان می کنند. هنوز علیرغم اینکه به فصل نقل و انتقالات بازار مسکن دو ماهی باقی مانده است می بینیم که اجاره بها موضوع مهم این روزهای بازار مسکن شده است.

 رشد نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی نسبت به فصل نقل و انتقالات سال گذشته باعث شده تا برخی مالکان بدون توجه به مشاوران املاک نرخ های خود را در فایل های اجاره به ثبت برسانند.
افزایش سرسام آور اجاره خانه در چند سال اخیر، متقاضیان مسکن به ویژه اقشار کم درآمد و متوسط رو به پایین را با مشکلات بسیار زیادی مواجه کرده است. ا

لبته ساماندهی اساسی بازار مسکن و اجاره بها نیازمند ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای مسکن و تبدیل خانه از یک کالای سرمایه‌ای به کالایی مصرفی است که با وعده ای که دولت سیزدهم داد مقرر شد با اجرای برنامه ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی تا حد زیادی این تعادل محقق و بازار مسکن و بازار اجاره بها به یک ثبات نسبی برسند.

برخی از فعالان بازار مسکن و مشاوران املاک در خصوص اینکه دولت قرار است با ساخت مسکن در طول چهار سال آنهم به میزان 4 میلیون واحد مسکونی تعادل و کنترل بازار مسکن و اجاره بها مسکن را به دست بگیرد می گویند: 

بازار مسکن و به خصوص بازار اجاره بهای مسکن نیازمند تصمیم‌گیری های کوتاه مدت است چرا که ساخت خانه‌های طرح نهضت ملی مسکن با این روندی که در تامین زمین و منابع مالی دارد چند سال طول خواهد کشید.


رحیم زارعی مشاور املاک منطقه 11 در محله منیریه می گوید:

 به نظر نمی رسد ساخت 4 میلیون واحد مسکونی به این زودیها همانطور که مسکن مهر هنوز به مرحله نهایی خود نرسیده است به نتیجه برسد. خانه اولی ها همین الان نیازمند تامین مسکن هستند از این رو دولت باید به موضوع اجاره بهای مسکن به گونه ای ورود کند که هر چه سریعتر نسخه ای مناسب برای کنترل قیمت ها ارائه کند.

 اینطور که از بازار مسکن بر می آید امسال فصل نقل و انتقالات زودتر از سال های قبل آغاز شده است و برخی مالکان با جواب کردن مستاجران قبلی نرخ های پیشنهادی خود را بالاتر برده اند. و همانطور که رئیس اتحادیه املاک اعلام کرده است برخی از مستاجران مجبور به رفتن از شهر تهران به حاشیه شهرها به دلیل ارزان تر بودن قیمت ها شده اند.

این مشاور املاک البته رشد تقاضا در بازار مسکن را به ورود مهمان های ناخوانده نیز ربط می دهد و می گوید: این روزها تقاضای جدیدی در بازار مسکن با ورود اتباع افغان ایجاد شده است که همین تقاضا می تواند قیمت ها و نرخ های اجاره بها را بیشتر از گذشته جا به جا و افزایش دهد.

برخی از نمایندگان مجلس به خصوص رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز اخیرا در جلسات داخلی خود اعلام کرده اند که برای کنترل بازار اجاره بها، دولت باید در هیات وزیران مصوب کند که مالکان در سال جاری بیش از نرخ تورم اجازه افزایش اجاره بها را نداشته باشند به عنوان مثال در سال جاری تنها ۲۵ الی ۳۰ درصد امکان افزایش کرایه وجود داشته باشد نه ۶۰ الی ۷۰ درصد.

اما آنطور که بسیاری از فعالان بازار مسکن به خوبی به آن واقف هستند این همان مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا است که متاسفانه به صورت کامل و دقیق اجرایی نشد، لذا باید با نظارت قوی بر عملکرد بنگاه های معاملاتی این مصوبه را به درستی اجرایی کنیم تا در زمان کوتاه این بازار مدیریت شود.

هر چند بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که تعیین سقف برای اجاره بها نتیجه عکس می دهد و باید راهکار مناسب تری ارائه شود.
اما رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس نکته دیگری را مطرح می کند که پرداخت وام ودیعه مسکن می تواند کمک حال مستاجران باشد.

این موضوع طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا سال گذشته اجرایی شد که متاسفانه بانک‌ها در پرداخت آن به خوبی همکاری نکردند، حال امیدواریم در شورای عالی مسکن برای پرداخت وام ودیعه مسکن تدبیر شده و مشکلات مربوط به پرداخت آن حل شود.


از سوی دیگر اما مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با «بازار» معتقد است که اینکه می گویند نرخ اجاره بها رشد زیادی کرده است صحت ندارد و با قطعیت می گویم که وضعیت در بازار اجاره آرام است.

خسروی در پاسخ به این پرسش که آیا تعیین سقف اجاره بها از سوی ستاد ملی کرونا هنوز هم اعتبار دارد و مالکان باید به آن تن بدهند؟ گفت: مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص بازار اجاره که در آن افزایش تا سقف ۳۰ درصد با توجه به شهر محل سکونت برای تمدید اجاره بها اجازه داده شده است، در کشور اجرا می‌شود و اعتبار دارد و مالکان و مشاوران املاک باید از آن مصوبه تبعیت کنند و اجاره بها را نباید بیش از نرخ مصوب افزایش دهند.

او در پاسخ به این پرسش که گویا فصل نقل و انتقالات بازار اجاره بها تا حدودی زودتر سر رسیده است؟ گفت: این هم همان اقدامات دلالان است و اکنون فصل نقل و انتقالات و اجاره نیست. باز هم تاکید می کنم که املاکی ها خارج از مصوبه ستاد ملی کرونا، نرخ‌گذاری بازار اجاره را انجام ندهند.


عضو کمیسیون عمران مجلس نیز در گفتگو با بازار در پاسخ به این پرسش که چرا مجلسی ها در خصوص ساماندهی بازار اجاره بها اقدامی در دستور کار خود ندارند؟ 
 سال گذشته هم در همین روزها مجلسی ها نگرانی خود را در خصوص بازار مسکن و اجاره بها ارائه کردند اما دولت تا خواست اقدامی کند دیدید که رشد اجاره بها بسیاری از مستاجران را مجبور به ترک محل زندگی و مهاجرت به شهرهای اطراف و دور از مرکز کرد. ما به خوبی نگرانی جامعه از افزایش شدید اجاره بها را حس می کنیم و باید در این خصوص تدبیری از سوی دولت و مجلس صورت گیرد تا وقتی به اوج نقل و انتقالات رسیدیم از رشد اجاره بها افسوس نخوریم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری که زود بازده باشد تا بتواند به تعادل بازار مسکن و اجاره بها کمک کند می توان ارائه کرد؟ افزود: خوشبختانه طرح مالیات بر خانه های خالی از سکنه بعد از سال ها اجرایی شد اما چندان سرعت و پیشرفت خوبی نداشت چرا که واحدهایی که شناسایی شدند اکثرا واحدهای مسکونی لاکچری بودند. اما به هر حال با ساخت و سپس الزام آن واحد مسکونی به عرضه می تواند تعادل خوبی در بازار مسکن و قیمت ها در بازار ایجاد کند.

در فصل زمستان ١۴٠٠، شاخص قیمت اجاره بهای واحدهای مسکونی در مناطق شهری، به عدد ٢٧٩,٧ رسید که نسبت به فصل قبل ۶.۴ درصد افزایش داشته است. به نظر می رسد باز هم امسال سال سختی برای بازار اجاره مسکن را پیش رو داشته باشیم و همانطور که اکثر کارشناسان عنوان کرده اند برای تعادل بازار مسکن باید به سمت افزایش عرضه و اجاره داری حرفه ای حرکت کنیم.

تمدید قرارداد‌ اجاره مسکن حکم تخلیه...

جزئیات تمدید یکساله قرارداد‌های اجاره مسکن و صدور حکم تخلیه برای مستأجران شهر تهران و سایر کلانشهرها 25 درصد، سایر نقاط شهری 20 درصد که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق مالک و مستأجر با نرخ‌های کمتر از موارد فوق بلامانع است. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای بسته پیشنهادی وزارت راه برای حمایت از مستأجران،‌گفت: تا آخر کنار مردم می‌مانیم.

قانون اجاره‌داری قبل از زمستان تهیه شود

محمدباقر قالیباف گفت: وزارت مسکن و شهرسازی پیشنهاد قانون اجاره داری را با دو ماده دیگر ارائه کرده تا قبل از زمستان قانون اجاره داری نیز تصویب شود.

ناظر نرخ اجاره مسکن کیست

روز گذشته وزیر وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد قرارداد‌های مستاجرین در قالب بسته حمایتی جدید به‌صورت یک ساله و خودکار تمدید می‌شود و نیازی به تخلیه نیست. نقش مشاوران املاک در بازار اجاره با وجود تعیین نرخ افزایش اجاره‌بها برای مستاجران، مشاوران املاک مدعی هستند هیچ نقشی در نرخ‌های اجاره ندارند.

احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان : احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی در خرم‌آبادمی شود مدیرکل راه و شهرسازی لرستان از آغاز ساحت 2 هزار و 200 واحد مسکن نهضت ملی در خرم آباد خبر داد .

کیفیت شن و ماسه کهگیلویه و بویراحمد...

انتقاد معاون عمرانی استاندار؛ کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت و ساز‌های مسکونی کهگیلویه و بویراحمد ضربه وارد کرده است. کیامرث حاجی‌زاده در نشست شورای فنی با انتقاد از کیفیت پایین مصالح ساختمانی به خصوص شن و ماسه. کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت‌ و سازهای مسکونی ضربه وارد کرده و از عملکرد دستگاه‌های متولی در این زمینه رضایت نداریم.

افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر

سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان از افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر در کشور خبر داد و گفت: سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد. بازار مسکن و اجاره، بازاری کاملاً اقتصادی بوده و ارتباط مستقیم بین خرید و فروش و اجاره داری، وجود دارد.

تعداد خانه‌های خالی کاهش یافت

تعداد خانه‌های خالی با افزایش قیمت مسکن کاهش یافت مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی با بیان "افزایش قیمت مسکن، تعداد خانه‌های خالی را کاهش داد"، گفت: ۸۰ درصد اطلات حساب‌های بانکی برای شناسایی خانه‌های خالی غلط بود.

کاهش اخذ پروانه با افزایش عوارض...

قیمت مسکن از تورم جا مانده است عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان گلستان با بیان این که افزایش عوارض در گرگان صدور پروانه را کاهش داد، گفت: مسکن از تورم جا مانده و تورم جلوتر از قیمت فروش ساختمان حرکت می کند. طبق پیش بینی ها، افزایش عوارض ساختمانی در گرگان سبب شد استقبال سازنده ها به اخذ پروانه کم شده و این امر بر درآمد شهرداری تأثیرگذار است.

وام 600 میلیونی بانک تجارت برای مسکن

وام 600 میلیون تومانی بانک تجارت برای چه افرادی است؟ بانک تجارت به اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برای خرید و ساخت مسکن وام 600 میلیون تومانی پرداخت می‌کند. البته این بانک برای خرید یا ساخت خانه گروه قضات هم وام ویژه‌ای تدارک دیده که مبلغ آن از تسهیلات اعضای هیئت علمی متفاوت است.

عوامل قیمت گذاریه مسکن

قیمت خانه در کشور به عوامل مختلفی بستگی دارد و دائما در حال تغییر است. داشتن درکی مناسب از این عوامل در زمان خرید و فروش یک ملک، باعث می شود تا یک تصمیم گیری درست حاصل شود. عوامل تاثیر گذار بر قیمت یک ملک

خرید اوراق تسهیلات مسکن

هزینه خرید اوراق تسهیلات مسکن چقدر شد؟ بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق تسهیلات مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق وام مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۳۸ هزار و ۶۰۰، ۱۴۰ هزار و ۸۰۰ و ۱۳۹ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارند. هزینه خرید اوراق تسهیلات هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل‌های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

مالیات اجاره بی حساب

محمد معتمدی: صاحبخانه آموزش ما اجاره را گران نکرده ولی سازمان مالیاتی از او مالیات اجاره بیشتر می‌گیرد!!!

فروش مسکن در ترکیه ۲ برابر شد

آمارهای رسمی نشان داد که فروش املاک مسکونی ترکیه در ماه مه بیش از دو برابر شد زیرا تعداد خریداران جهش یافت و روس‌ها برای دومین ماه متوالی در صدر خریداران قرار گرفتند. به گزارش منیبان، داده‌های موسسه آمار ترکیه (TurkStat) نشان می‌دهد که باوجود هزینه‌های وام‌گیری بالا و قیمت‌های مارپیچ، فروش خانه در ماه گذشته ۱۰۷.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به ۱۲۲هزار و ۷۶۸ خانه رسید. اقدامات قرنطینه برای مهار پاندمی ویروس کرونا در ماه مه سال گذشته شاهد کاهش فروش به ۵۵هزار و ۱۶۶ دستگاه بود.

مالکیت زمین‌های وقفی حصه اصفهان

ضرغامی: مالکیت زمین‌های وقفی بافت مسکونی منطقه حصه در شمال شرق اصفهان تعیین تکلیف می‌شود گروه استان‌ها- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از منطقه حصه از لزوم تعیین تکلیف اسناد مالکیت مردم از یک سو و ارائه خدمات عمومی از جمله لزوم آزادسازی برخی زمین‌های وقفی برای ایجاد مدرسه، مسجد و اماکن تفریحی خبر داد.

ورود بازرس کل و بررسی ساختمان های...

ورود بازرسی کل استان قزوین به رفع مشکل ساختمان های ناایمن بازرس کل قضایی استان قزوین گفت: با تشکیل کمیته ای، واحدهای مسکونی ناامن و در معرض خطر شناسایی و برای رفع مشکل آنها اقدام می شود. عبدالله آقاعلیخانی با حضور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گفت:

تیغ تیز اجاره مسکن روی گلوی مردم

وزیر راه و شهرسازی: تیغ تیز بی‌سروسامانی اجاره مسکن را از گلوی مردم بر می‌داریم رستم قاسمی از ارائه بسته جدید خروج بازار اجاره‌بها از بحران به رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: با تایید سران قوا این بسته حرکتی اساسی به جای مُسکن‌های زودگذر است.

آغاز عملیات احداث واحد مسکونی

آغاز عملیات احداث پنج هزار واحد مسکونی در ایلام مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در جلسه شورای تأمین مسکن استان ایلام با اشاره به اینکه سهم این استان از نهضت ملی مسکن ۳۲ هزار و ۶۰۱ واحد است گفت: عملیات احداث پنج هزار واحد مسکونی در استان ایلام آغاز شده است. عملیات احداث این واحدها شامل پروژه واقع در بلوار دانشجو شهر ایلام با مساحت چهار هزار و ۶۹۹‌ متر مربع و زیربنای ۲۱ هزار و ۲۰۰ متر مربع در ۹ طبقه احداث خواهد شد.

منزلتان را با سوسک ها شریک شوید

مسئولان این شرکت اعلام کردند درمان‌هایی که برای مبارزه با سوسک‌ها کشف شده کاملاً بی‌خطرند و برای اعضای خانواده یا حیوانات خانگی ضرری نخواهند داشت. 2 هزار دلار پول بگیرید ولی منزلتان را با سوسک ها شریک شوید پیشنهاد عجیب یک شرکت کنترل آفاتبه گزارش ورنداز : مسئولان این شرکت اعلام کردند درمان‌هایی که برای مبارزه با سوسک‌ها کشف شده کاملاً بی‌خطرند و برای اعضای خانواده یا حیوانات خانگی ضرری نخواهند داشت.شرکتی به صاحب‌خانه‌ها 2 هزار دلار پیشنهاد می‌دهد تا 100 سوسک را در خانه‌‌شان رها کنند

دلار مانع رشد بازار مسکن

ورود تعداد قابل‌توجهی از تقاضای سرمایه‌ای به بازار معاملات مسکن و اثرگذاری تورمی افزایش نرخ دلار دو عامل تاثیرگذار بر جهش قیمت مسکن در سال ۹۷ بودند که بازار این روز‌های مسکن را نیر تحت‌تاثیر قرار داده‌اند. رشد شدید قیمت دلار در دو ماه ابتدایی سال‌جاری، به‌عنوان یک مانع مهم در مسیر بازگشت قیمت مسکن به سطح متعارف، شناسایی شد. وضعیت قیمت در بازار معاملات مسکن همواره با دو دماسنج درونی و بیرونی ملکی مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرد.

دلایل رشد نجومي اجاره‌بها

وضعيت اجاره‌نشيني در تهران به نقطه بحراني رسيده است مهدي سلطان‌محمدي، كارشناس بخش مسكن در خصوص وضعيت اجاره‌بها در تهران به «اعتماد» گفت: همان‌گونه كه شاهد آن هستيم، سقف 25 درصدي كه از سوي دولت براي اجاره مسكن مطرح شده بود از سوي مالكين رعايت نشد. با نزديك شدن به فصل تابستان، فصل جابه‌جايي مستاجران هم شروع مي‌شود. اما گراني اجاره‌ها باعث نگراني بسيار شديد مستاجران شده كه اين خود تهديدي براي افزايش حاشيه‌نشيني نيز شده است.

راه اندازی سامانه پایش ساختمان‌های نا...

مدیرکل بازرسی لرستان مطرح کرد؛ راه اندازی سامانه پایش ساختمان‌های نا ایمن در استان مدیرکل بازرسی لرستان گفت: سامانه الکترونیکی پایش ساختمان‌های ناایمن در استان باید با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری‌های راه اندازی شود.