بازار املاک / گرانی اجاره مسکن در کرمان

گرانی اجاره مسکن در کرمان

دردسرهای گرانی و مستاجران به حاشیه شهرها پناه بردند کرمان- کم کم به فصل جابه جایی نزدیک می شویم و نگرانی مستاجران از رشد نرخ اجاره بها افزایش پیدا می کند از سویی عده زیادی از مالکان و دلالان هم دندان طمع را برای بالا بردن اجاره بها تیز کرده اند.عدم نظارت بر بازار خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در کرمان سبب شده تا سلیقه ای عمل کردن در این بخش زیاد از حد باشد و مالکان و دلالان قیمت ها را به گونه ای وضع می کنند .که با معیشت شان جور در بیاید و هر قیمتی که دلشان خواست را به مستاجران ارائه کنند.


دلالان هر روز برای بالا بردن قیمت ها دست به ابتکاری جدید می زنند. 
یکی از این راه ها مراجعه به سایت دیوار و شیپور و اپلیکیشن هایی شبیه اینهاست که در آنجا اقدام با درج قیمت های نجومی تلاش خود را برای ایجاد حباب در بازار مسکن می کنند.

البته این فقط یکی از راه هایی است که دلالان برای جذب مشتری به کار می برند. 
از سویی دیگر حضور پررنگ دلالان در بخش خرید و فروش نیز باعث شده تا اوراق تسهیلات نیز به بالاترین نرخ خود برسد و خریداران واقعی از خرید منصرف شده و مجددا به سمت اجاره نشینی رفته اند.

بازی دو سر باخت مستاجران


در سال های اخیر شاهد رشد بیش از ۵۰ درصدی اجاره بهای مسکن بودیم و نرخ اجاره بها از ابتدای تابستان مشخص می شود.

 رشد بالای اجاره بهای مسکن در دو سه سال اخیر باعث شد تا بسیاری از مستاجران در کرمان به حاشیه شهر رانده شوند و مشکلات زیادی برای افرادی که دارای مسکن نیستند، به وجود آمد.

این مساله نشانگر آن است که بخش مسکن به ویژه در بحث اجاره بی در و پیکر است و هر روز شاهد نرخ بیشتری نسبت به روز قبل هستیم. 

هر سال دقیقا در روزهای آغاز پیک جابجایی شاهد نرخ های عجیب و غریب اجاره خانه در استان کرمان هستیم.

بسیاری از مستاجران برای فراهم کردن پول رهن و پرداخت آن به مالکان دچار سختی می شوند و بسیاری نیز توان فراهم کردن این پول را ندارد و مجبور می شوند به حاشیه شهر پناه ببرند.

اغلب مردم به ویژه اجاره نشین ها با شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه توانایی مالی مناسبی ندارند و درآمدشان با تورم و نرخ رشد کرایه خانه و رهن همخوانی ندارد

اغلب مردم به ویژه اجاره نشین ها با شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه توانایی مالی مناسبی ندارند و درآمدشان با تورم و نرخ رشد کرایه خانه و رهن همخوانی ندارد.

صاحبخانه ها ترجیح می دهند پول پیش را بالا ببرند و مبلغ بیشتری را دریافت کنند اما تورم اقتصادی در ایران باعث می شود که پول رهنی که مستاجر نزد صاحبخانه می گذارد آب برود و ارزش چندانی ندارد.

مستاجر بودن یک بازی دو سر باخت است و مستاجران چاره ای برای گریز از این مهلکه ندارند.

مستاجرها از مریخ نیامده اند

مهدوی یکی از شهروندان کرمانی است که در یکی از املاکی ها به دنبال اجاره منزل است به بازار می گوید: اجاره بهاها نجومی شده در حالی که ملک ها تمیز و بدون مشکل نیستند و این واقعا ناراحت کننده است.

وی تصریح کرد: صاحبخانه ها هزار جور شرط و ادا دارند اما کاش خود را یک لحظه جای مستاجرها می گذاشتند و می دیدند آیا این قیمت های سلیقه ای شان منصفانه است؟

وی افزود: مستاجرها هم اهل همین شهر و همین کشور هستند بخدا ما از مریخ نیامده ایم و فضایی نیستیم.

مهدوی ادامه داد: گرانی کمر ما را شکسته است و اجاره خانه هم نمی گذارد نفس بکشیم کاش موجرها هم به این مساله دقت می کردند و اجازه می دادند در این روزهای سخت ما هم نفس بکشیم و در کنار ما باشند تا بتوانیم از پس دیگر مخارج بر بیاییم.

تورم به شکل کلی باید حل شود تا مسکن هم ارزان شود

البته دولت نیز اقداماتی را برای مستاجران انجام داد که می توان به پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و... اشاره کرد که این مساله هم نتوانست در این بازار کمکی به مستاجران کند زیرا اجاره بهای مسکن رشد سرسام آور و افسارگسیخته‌ ادامه داری دارد.

یک فعال حوزه مسکن در کرمان به بازار در این خصوص اظهار کرد: مسئولان تصور می کنند با ساخت یک میلیون مسکن در سال در قالب طرح های مختلف می توانند ترمز افزایش قیمت را بکشند در حالی که این یک درمان بلندمدت است.

عده زیادی از جوانان پس از ازدواج به دنبال اجاره مسکن هستند اما با قیمت هایی سرسام آور مواجه هستند.

وی تصریح کرد: کاش وزارت صمت و راه و شهرسازی به این مساله به شکل تخصصی ورود می کردند و این مشکل را از راه صحیحش حل می کردند.

اگر برای کنترل این بازار برنامه ریزی درستی انجام نشود تا تابستان شاهد افزایش چشمگیر کرایه خانه خواهیم بود.

رشد قیمت مصالح ساختمانی و... باعث شده در بخش ساخت و ساز نیز شاهد رکود باشیم که همین افزایش قیمت میلگرد و سیمان و...هم در بخش اجاره بها نقش مهمی دارد

کریمی با اشاره به اینکه وضعیت ساخت و ساز هم به عنوان عمل متعادل کننده بازار مساعد نیست، گفت: 

رشد قیمت مصالح ساختمانی و... باعث شده در بخش ساخت و ساز نیز شاهد رکود باشیم که همین افزایش قیمت میلگرد و سیمان و...هم در بخش اجاره بها نقش مهمی دارد.

وضعیت بازار در بخش خرید و فروش هم خوب نیست و باید قوای سه گانه این مساله مهم را به شکل دقیقی برنامه ریزی کنند. البته نهادهای عمومی هم باید در این زمینه مسئولیت خود را انجام دهند.

البته تورم فقط مختص به مسکن نیست و تا وقتی که برای کنترل تورم در همه زمینه ها قدمی برداشته نشود نمی توان جلوی رشد نرخ اجاره بها را نیز گرفت.

دولت بازار مسکن را متشنج می کند

یکی دیگر از فعالان بخش مسکن در کرمان به بازار گفت: دخالت دولت در بحث اجاره بها یک روش غلط است و مالک و مستاجر را مقابل هم قرار می دهد و این کار درست نیست.

پس از کرونا شاهد بودیم که مالک و موجر با افزایش ۱۵ درصدی با هم توافق داشتند .

که دولت با نرخ گذاری باعث شد تا قیمت ها رشدی بالای ۲۵درصد داشته باشند و موجر ها عنوان می کردند که این تصمیم دولت است و حق دارند افزایش اجاره بهای بیشتری را داشته باشند.

 بانک مرکزی از بازار مسکن داده هایی را ارائه می کند که صحیح نیست و همین مساله بازار را متشنج می کند.

 بازار مسکن چه در بخش خرید و فروش چه رهن و اجاره سایلنت است گفت: بازار رکود عجیبی را تجربه می کند.

مسئولان از کاهش قیمت ها خبر می دهند و قیمت سکه و دلار هر روز رشد دارد و قطعا بازار مسکن نیز از این مقوله تاثیر می گیرد.

اجاره بهای یک ملک از بهای ملک تعیین می شود و اگر نرخ خرید و فروش مسکن کاهش یابد قطعا اجاره بها نیز کم می شود.

گرانی نمی گذارد آب خوش از گلوی مردم پایین برود و رسیدن فصل اجاره نیز برای مستاجران به یک کابوس ترسناک تبدیل شده است. 

مالکان بر اساس اعلام دولت حق خود می دانند که اجاره بها را به طرز شگفت انگیزی بالا ببرند.

 بسیاری از کرمانی ها به حاشیه شهر پناه برده اند و بخش عظیمی از جوانان نیز قادر نیستند که با قیمت های فعلی خانه مناسبی را برای شروع زندگی اجاره کنند.

بازار مسکن پس از خروج گسترده اتباع به...

خروج گسترده اتباع غیرمجاز از کشور، زمینه‌ساز کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها و ورود بازار به دوره‌ای از ثبات شده است.

رکود سنگین در بازار ملک

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت فایل‌های فروش در تهران ۸.۵ درصد افت کرده است. همچنین قیمت مسکن در برخی محله‌های منطقه یک، سه و حتی بخش‌هایی از منطقه دو، نسبت به یک ماه گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

خروج اتباع افغان قیمت مسکن در تهران را...

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که با شدت گرفتن خروج اتباع، عرضه مسکن در بخش املاک کلنگی به‌ویژه در مناطق پایین‌شهر افزایش یافته است.

ربزش سنگین قیمت مسکن در راه است

خریداران واقعی نباید فریب تحلیل‌های هیجانی را بخورند؛ کاهش قیمت اگر هم رخ دهد، تدریجی و غیرقابل لمس خواهد بود.

پشت پرده سقوط آزاد قیمت مسکن

باتوجه به داده های مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه ۱۴۰۴ روندی کاهشی داشته است که به نظر می رسد این روند کاهشی بیشتر از آنکه به دلیل ساماندهی بازار خرید و فروش ملک باشد ناشی از عوامل دیگری است.

وضعیت بازار مسکن بعد از جنگ ۱۲ روزه

در بخش مسکن شرایط مثل ماه‌های گذشته است و رونق چندانی نداشته.

خبر مهم برای خریداران مسکن ملی

اصلی‌ترین مانع، کم‌کاری شبکه بانکی در پرداخت وام‌های مسکن و بی‌توجهی به قانون جهش تولید مسکن است.

مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت...

بررسی‌های آماری و داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه امسال روندی کاهشی داشته و نشانه‌هایی از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در این بازار مشاهده می‌شود.

تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

بر اساس دستورالعمل‌ جدید نهادهای انتظامی، اجاره هر نوع ملک به اتباع غیرمجاز از این پس غیرقانونی محسوب می‌شود. در صورت تخلف، نه‌تنها قولنامه تنظیم‌شده فاقد اعتبار است، بلکه ملک مورد نظر نیز پلمپ، مهر و موم و در صورت لزوم، مصادره خواهد شد.

واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و...

تنش‌های اخیر بین ایران و اسرائیل موجب مهاجرت ساکنان تهران به شهر‌های دیگر، به ویژه استان‌های شمالی شده است.

پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

در شرایطی که کشور در بحبوحه تابستان و فصل نقل‌وانتقالات قرار دارد، و هم‌زمان بسیاری از شهرها تحت تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم تنش‌های جنگی و فضای ناامن منطقه‌ای قرار گرفته‌اند، انتظارات عمومی از دولت برای ایجاد تغییرات اساسی در حوزه مسکن بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

مالکان با انصاف شدند

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در شرایط کنونی کشور با همدلی و اتحاد مردم شاهد آن هستیم که بسیاری از مالکان اجاره‌های خود را کاهش و یا بخشیده‌اند.

دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

در نشست شورای مسکن موضوع ساماندهی بازار اجاره و تعیین نرخ کارشناسی اجاره‌بها پیگیری شد.

پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

در حالی‌که فصل‌های بهار و تابستان طبق عرف سال‌های گذشته، همواره به‌عنوان زمان طلایی معاملات مسکن شناخته می‌شدند، فصل‌هایی که به دلیل بهبود شرایط آب‌وهوایی، افزایش جابه‌جایی خانوارها، پایان سال تحصیلی و شروع پروژه‌های ساخت‌وساز، تقاضا برای خرید، فروش و اجاره ملک به اوج می‌رسید، امسال شرایط به‌گونه‌ای متفاوت و نگران‌کننده رقم خورده است.

خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۸۴۰ هزار واحد داریم که از پنج سال پیش عملیات ساخت آنها آغاز شده است و به طور قطع یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در وزارتخانه پیگیر آن خواهیم بود، همین است.

وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه با سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای دهک‌های اول تا سوم از طریق نهادهای حمایتی پرداخت می‌شود و نرخ سود آن نیز ۴ درصد در نظر گرفته شده است.

مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، کاهش توان خرید خانوارها و نبود نظارتی مؤثر، مستأجران را در تنگنای تلخ انتخاب میان «ماندن یا رفتن» قرار داده است.

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

وام ودیعه مسکن، نوعی کمک‌هزینه بانکی است که به مستاجران پرداخت می‌شود تا بخشی از ودیعه (رهن) یا اجاره ماهانه مسکن را تأمین کنند. در سال ۱۴۰۴، این وام به‌صورت هدفمندتر از سال‌های گذشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی، وضعیت تاهل و میزان درآمد خانوار، به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

کاهش نرخ اجاره خانه‌های کلنگی

نایب رئیس اول اتحادیه املاک گفت: در پی خروج گسترده اتباع، عرضه خانه‌های کلنگی افزایش یافته و نرخ اجاره در این بخش کاهش پیدا کرده است، اما سامانه‌های ثبت قرارداد همچنان با مشکل مواجه‌اند.

اجاره مسکن از حقوق ماهانه پیشی گرفت

بسیاری از اجاره‌نشین‌ها با این دغدغه روبه‌رو هستند که آیا توان پرداخت مبلغ بالاتر اجاره را خواهند داشت یا نه، و این موضوع نگرانی‌هایی درباره تأمین هزینه‌های روزمره زندگی‌شان ایجاد می‌کند.

افزایش چراغ خاموش اجاره بهای مسکن

این روزها همزمان با نزدیک شدن به فصل اجاره مسکن بررسی ها و آمارها حاکی از آن است که قیمت ها روز به روز در حال افزایش است و این در حالیست که حدود دو ماه پیش وعده تعیین سقف اجاره مسکن و کنترل این بازار از طریق ابزارهای نظارتی داده شده بود.