بازار املاک / گرانی اجاره مسکن در کرمان

گرانی اجاره مسکن در کرمان

دردسرهای گرانی و مستاجران به حاشیه شهرها پناه بردند کرمان- کم کم به فصل جابه جایی نزدیک می شویم و نگرانی مستاجران از رشد نرخ اجاره بها افزایش پیدا می کند از سویی عده زیادی از مالکان و دلالان هم دندان طمع را برای بالا بردن اجاره بها تیز کرده اند.عدم نظارت بر بازار خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در کرمان سبب شده تا سلیقه ای عمل کردن در این بخش زیاد از حد باشد و مالکان و دلالان قیمت ها را به گونه ای وضع می کنند .که با معیشت شان جور در بیاید و هر قیمتی که دلشان خواست را به مستاجران ارائه کنند.


دلالان هر روز برای بالا بردن قیمت ها دست به ابتکاری جدید می زنند. 
یکی از این راه ها مراجعه به سایت دیوار و شیپور و اپلیکیشن هایی شبیه اینهاست که در آنجا اقدام با درج قیمت های نجومی تلاش خود را برای ایجاد حباب در بازار مسکن می کنند.

البته این فقط یکی از راه هایی است که دلالان برای جذب مشتری به کار می برند. 
از سویی دیگر حضور پررنگ دلالان در بخش خرید و فروش نیز باعث شده تا اوراق تسهیلات نیز به بالاترین نرخ خود برسد و خریداران واقعی از خرید منصرف شده و مجددا به سمت اجاره نشینی رفته اند.

بازی دو سر باخت مستاجران


در سال های اخیر شاهد رشد بیش از ۵۰ درصدی اجاره بهای مسکن بودیم و نرخ اجاره بها از ابتدای تابستان مشخص می شود.

 رشد بالای اجاره بهای مسکن در دو سه سال اخیر باعث شد تا بسیاری از مستاجران در کرمان به حاشیه شهر رانده شوند و مشکلات زیادی برای افرادی که دارای مسکن نیستند، به وجود آمد.

این مساله نشانگر آن است که بخش مسکن به ویژه در بحث اجاره بی در و پیکر است و هر روز شاهد نرخ بیشتری نسبت به روز قبل هستیم. 

هر سال دقیقا در روزهای آغاز پیک جابجایی شاهد نرخ های عجیب و غریب اجاره خانه در استان کرمان هستیم.

بسیاری از مستاجران برای فراهم کردن پول رهن و پرداخت آن به مالکان دچار سختی می شوند و بسیاری نیز توان فراهم کردن این پول را ندارد و مجبور می شوند به حاشیه شهر پناه ببرند.

اغلب مردم به ویژه اجاره نشین ها با شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه توانایی مالی مناسبی ندارند و درآمدشان با تورم و نرخ رشد کرایه خانه و رهن همخوانی ندارد

اغلب مردم به ویژه اجاره نشین ها با شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه توانایی مالی مناسبی ندارند و درآمدشان با تورم و نرخ رشد کرایه خانه و رهن همخوانی ندارد.

صاحبخانه ها ترجیح می دهند پول پیش را بالا ببرند و مبلغ بیشتری را دریافت کنند اما تورم اقتصادی در ایران باعث می شود که پول رهنی که مستاجر نزد صاحبخانه می گذارد آب برود و ارزش چندانی ندارد.

مستاجر بودن یک بازی دو سر باخت است و مستاجران چاره ای برای گریز از این مهلکه ندارند.

مستاجرها از مریخ نیامده اند

مهدوی یکی از شهروندان کرمانی است که در یکی از املاکی ها به دنبال اجاره منزل است به بازار می گوید: اجاره بهاها نجومی شده در حالی که ملک ها تمیز و بدون مشکل نیستند و این واقعا ناراحت کننده است.

وی تصریح کرد: صاحبخانه ها هزار جور شرط و ادا دارند اما کاش خود را یک لحظه جای مستاجرها می گذاشتند و می دیدند آیا این قیمت های سلیقه ای شان منصفانه است؟

وی افزود: مستاجرها هم اهل همین شهر و همین کشور هستند بخدا ما از مریخ نیامده ایم و فضایی نیستیم.

مهدوی ادامه داد: گرانی کمر ما را شکسته است و اجاره خانه هم نمی گذارد نفس بکشیم کاش موجرها هم به این مساله دقت می کردند و اجازه می دادند در این روزهای سخت ما هم نفس بکشیم و در کنار ما باشند تا بتوانیم از پس دیگر مخارج بر بیاییم.

تورم به شکل کلی باید حل شود تا مسکن هم ارزان شود

البته دولت نیز اقداماتی را برای مستاجران انجام داد که می توان به پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و... اشاره کرد که این مساله هم نتوانست در این بازار کمکی به مستاجران کند زیرا اجاره بهای مسکن رشد سرسام آور و افسارگسیخته‌ ادامه داری دارد.

یک فعال حوزه مسکن در کرمان به بازار در این خصوص اظهار کرد: مسئولان تصور می کنند با ساخت یک میلیون مسکن در سال در قالب طرح های مختلف می توانند ترمز افزایش قیمت را بکشند در حالی که این یک درمان بلندمدت است.

عده زیادی از جوانان پس از ازدواج به دنبال اجاره مسکن هستند اما با قیمت هایی سرسام آور مواجه هستند.

وی تصریح کرد: کاش وزارت صمت و راه و شهرسازی به این مساله به شکل تخصصی ورود می کردند و این مشکل را از راه صحیحش حل می کردند.

اگر برای کنترل این بازار برنامه ریزی درستی انجام نشود تا تابستان شاهد افزایش چشمگیر کرایه خانه خواهیم بود.

رشد قیمت مصالح ساختمانی و... باعث شده در بخش ساخت و ساز نیز شاهد رکود باشیم که همین افزایش قیمت میلگرد و سیمان و...هم در بخش اجاره بها نقش مهمی دارد

کریمی با اشاره به اینکه وضعیت ساخت و ساز هم به عنوان عمل متعادل کننده بازار مساعد نیست، گفت: 

رشد قیمت مصالح ساختمانی و... باعث شده در بخش ساخت و ساز نیز شاهد رکود باشیم که همین افزایش قیمت میلگرد و سیمان و...هم در بخش اجاره بها نقش مهمی دارد.

وضعیت بازار در بخش خرید و فروش هم خوب نیست و باید قوای سه گانه این مساله مهم را به شکل دقیقی برنامه ریزی کنند. البته نهادهای عمومی هم باید در این زمینه مسئولیت خود را انجام دهند.

البته تورم فقط مختص به مسکن نیست و تا وقتی که برای کنترل تورم در همه زمینه ها قدمی برداشته نشود نمی توان جلوی رشد نرخ اجاره بها را نیز گرفت.

دولت بازار مسکن را متشنج می کند

یکی دیگر از فعالان بخش مسکن در کرمان به بازار گفت: دخالت دولت در بحث اجاره بها یک روش غلط است و مالک و مستاجر را مقابل هم قرار می دهد و این کار درست نیست.

پس از کرونا شاهد بودیم که مالک و موجر با افزایش ۱۵ درصدی با هم توافق داشتند .

که دولت با نرخ گذاری باعث شد تا قیمت ها رشدی بالای ۲۵درصد داشته باشند و موجر ها عنوان می کردند که این تصمیم دولت است و حق دارند افزایش اجاره بهای بیشتری را داشته باشند.

 بانک مرکزی از بازار مسکن داده هایی را ارائه می کند که صحیح نیست و همین مساله بازار را متشنج می کند.

 بازار مسکن چه در بخش خرید و فروش چه رهن و اجاره سایلنت است گفت: بازار رکود عجیبی را تجربه می کند.

مسئولان از کاهش قیمت ها خبر می دهند و قیمت سکه و دلار هر روز رشد دارد و قطعا بازار مسکن نیز از این مقوله تاثیر می گیرد.

اجاره بهای یک ملک از بهای ملک تعیین می شود و اگر نرخ خرید و فروش مسکن کاهش یابد قطعا اجاره بها نیز کم می شود.

گرانی نمی گذارد آب خوش از گلوی مردم پایین برود و رسیدن فصل اجاره نیز برای مستاجران به یک کابوس ترسناک تبدیل شده است. 

مالکان بر اساس اعلام دولت حق خود می دانند که اجاره بها را به طرز شگفت انگیزی بالا ببرند.

 بسیاری از کرمانی ها به حاشیه شهر پناه برده اند و بخش عظیمی از جوانان نیز قادر نیستند که با قیمت های فعلی خانه مناسبی را برای شروع زندگی اجاره کنند.

شکست برنامه دولت رئیسی در بازار مسکن

هیچ راه نجاتی برای بازار اجاره باز نشده است .پیشنهاد راه‌اندازی شرکت‌های اجاره‌داری حرفه‌ای، مترقی‌ترین سیاستی بود که می‌توانست با وارد کردن مسکن استیجاری انبوه به بازار کلانشهرها و کاهش هزینه اجاره از طریق قراردادهای بلندمدت، تا حدودی فشار به خانوارهای مستأجر را کم کرده و بازار اجاره را نیز تا حدودی رقابتی کند

عواقب دخالت دستوری در بازار اجاره مسکن

کارشناسان معتقدند بازار اجاره به دلایلی همچون اثرپذیری از اقتصاد کلان و فراگیری گسترده و هم‌چنین هر نوع دخالت دستوری در این بازار به امتناع مالکان از اجاره دادن خانه‌های خود منجر شود و فشار به بازار اجاره را افزایش دهد. به گزارش نبض بازار، انتظارات کاهشی ناشی از رکود فعالیت‌های اقتصادی بر بازار مسکن سایه افکنده است. کارشناسان معتقدند معمولا در چنین مواقعی مردم از خرید خانه امتناع می‌کنند تا ارزان‌تر شود و بالعکس در زمان‌های صعود قیمت وارد بازار می‌شوند.

اراضی روستایی بااجاره ۹۹ ساله واگذار...

سرپرست دفتر طرح‌ریزی و پایش طرح‌های مسکن: اراضی روستایی ۵۰۰ متری به شکل اجاره ۹۹ ساله به متقاضیان واگذار می‌شود مقرر شده است تا بنیاد مسکن در روستاها قطعات زمین ۵۰۰ متری آماده به شکل اجاره ۹۹ ساله برای متقاضیانی که آمادگی مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها را دارند تخصیص بدهد.

عوارض افزایش نرخ ساختمان بهار ۱۴۰۲

گرگان- عباسی، فعال صنعت ساختمان گفت: پیامد های ناشی از افزایش نرخ عوارض در بخش ساختمان در بهار سال ۱۴۰۲ نمایان و جهش آسانسوری قیمت در مسکن را در پی خواهد شد. افزایش نرخ عوارض منحصر به شهرداری گرگان نیست و در همه شهرها به ویژه کلان شهرهای کشور نرخ عوارض افزایش محسوسی داشته است.

بهترین زمان خرید مسکن

حمله معامله گران از بازار ارز به بازار مسکن .در بازار سکه معامله‌گران می‌گویند صف خرید هر روز برای یک قطع شکل می‌گیرد، مثلا شنبه برای سکه خریدار زیاد بود، یکشنبه قرعه خرید به نام نیم سکه خورد.بازار ارز یکشنبه در هرات با نرخ ۳۲ هزار و ۴۰۰ تومان باز شد اما زیر مقاومت ۳۲ هزار و ۶۸۰ تومان ماند. همین ماندگاری موجب شد که معامله‌گران از حضور دلار در زیر سقف کانال نزولی سخن بگویند.

مانع پیشرفت طرح ملی مسکن

روزنامه کیهان در گزارشی به موانع جدی پیشرفت طرح ملی مسکن پرداخته عنوان می کند: طرح مسکن ملی فقط همین دو مشکل را دارد: زمین نمی دهند، وام هم نمی دهند به گزارش منیبان، پرداخت تسهیلات یکی از چالش‌های ساخت واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن است. طبق قانون ۲۰ درصد منابع تسهیلات بانک‌ها باید به حوزه مسکن اختصاص پیدا کند اما بر اساس گزارش‌ها این اتفاق نیفتاده است.

وام مسکن ۴۸۰میلیونی چقدر پول لازم دارد

سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است که با توجه به اینکه مجردها باید ۳۲۰ و متاهل‌های ساکن این شهرها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۲۹ میلیون و ۴۲۴ هزار تومان و متاهل‌ها نیز باید ۵۸ میلیون و ۸۴۸ هزار تومان پرداخت کنند.

ریزش جهانی قیمت مسکن

بعد از سال‌ها صعود پیاپی بازار مسکن حالا قیمت ملک در ۹ اقتصاد بزرگ دنیا کاهشی شده است؛ اتفاقی که می‌تواند به رکود جهان دامن بزند دهه گذشته داشتن خانه در اغلب نقاط دنیا به معنای داشتن یک درآمد آسان و تقریبا مطمئن بوده است. قیمت‌ها سال‌های پیاپی افزایش یافت و سپس در همه‌گیری کرونا به طرز عجیبی جهش یافت.

گرانی مسکن تا کجا ادامه دارد؟

قفل رکود تورمی بر بازار مسکن عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان گفت: اُفت تولید مسکن علاوه بر ایجاد رکود باعث کاهش معاملات در بازار شده، اما به دلیل افزایش تقاضا، حجم خرید و فروش خانه‌های گران بالا گرفت. رشد هزار درصدی قیمت مسکن در تهران ظرف یک دهه گذشته در حالی رخ داده که امروز با توجه به رکود در بازار، قیمت خانه در شهر تهران با قیمت‌های عجیب سر به فلک رسانده است. ارزش بازار مسکن شهر تهران در شهریور ۱۴۰۱ به عنوان کسادترین مقطع در نیمه اول سال جاری به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید.

تورم نرخ مصالح

تورم فراگیر در نرخ مصالح ساختمانی سبب شد تا قیمت تمام شده مسکن در یکسال گذشته ۴۰ درصد افزایش یابد. حمیدرضا محبی اظهارکرد: در صنعت ساختمان، نرخ بتن و میله گرد به عنوان اصلی ترین شاخص و ملاک نوسانات قیمت در مصالح و نهاده های ساخت وساز تلقی می شود.

اعلام ۵۱۵ هزار خانه خالی به سازمان...

۱۰۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول شد براساس پیگیری‌های انجام شده از سازمان امور مالیاتی در مجموع ۵۱۵ هزار و ۴۹۳ هزار خانه خالی به این سازمان معرفی شده طی سال گذشته هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان از محل دریافت مالیات از خانه‌های خالی وصول شده است.

خانه‌های نقلی کدام مناطق بیشترند؟

بررسی پروانه‌های ساخت نشان می‌دهد سال گذشته کمترین متوسط متراژ خانه را مناطق ۹ و ۱۰ داشتند و بیشترین را مناطق یک و ۳ بررسی‌ها نشان می‌دهد طی ۵ سال اخیر و در شرایطی که سطح عمومی قیمت‌ها و به تبع آن متوسط درآمد مردم ۵.۳ برابر شده است متوسط قیمت مسکن در تهران حدودا ۱۱ برابر شده است. این یعنی طی ۵ سال اخیر متوسط قیمت واقعی مسکن در پایتخت رشد ۱۱۰ درصدی داشته است. همچنین میانگین قیمت یک متر مربع مسکن در تهران به بیش از ۴۶ میلیون تومان رسیده است.

عدم مقاوم‌سازی خانه‌های روستاییان

تلاش راهداران برای آواربرداری روستا‌های زلزله‌زده خوی زمین لرزه ۵.۴ ریشتری خوی باعث بروز خسارت ۵۰ درصدی به منازل مسکونی شد اما آنچه که مشخص است مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی در استان تنها ۳۳ درصد محقق شده و این یعنی به توسعه پایدار روستا‌ها توجهی نشده است. تلاش راهدران برای آوار برداری روستا‌های زلزله زده خوی/ عدم مقاوم سازی خانه‌های روستاییان

صف‌کشی روس‌ها برای خرید خانه در ترکیه

روس‌ها در ماه گذشته میلادی باز هم اصلی‌ترین مشتریان خارجی املاک در ترکیه بودند تا خریدهایشان از اول سال به بیش از ۹۳۰۰ واحد برسد. مرکز آمار ترکیه گزارش خرید خارجی‌ها در ماه گذشته میلادی در بازار مسکن این کشور را منتشر کرد. طبق این گزارش در ماه گذشته میلادی خارجی‌ها در بازار مسکن ترکیه بیش از ۵۱۰۰ واحد مسکونی خریده‌اند.

کسی که خانه نمی خرد

از آذرماه سال ۱۳۹۶ که شروع فرآیند رشد بازار مسکن بود تا امروز متوسط قیمت خانه در شهر تهران تقریبا ۱۰ برابر شده و بازار ارز، مقداری کمتر از این عدد رشد داشته است. در واقع به اندازه‌ای که پول کاهش ارزش داشته قیمت آپارتمان نیز افزایش یافته .واسطه‌های ملکی از تشدید رکود معاملات مسکن درپی کاهش انتظارات تورمی و افت توان طرف تقاضا در مهرماه خبر می‌دهند.

تنها منطقه که درمعاملات مسکن رشدکرد

منطقه ۲۱ تنها منطقه تهران بود که در شهریور ماه رشد معامله مسکن داشته و درحالی که در تمامی مناطق تهران خریداران عقب نشینی کرده بودند رشد ۱۸ درصدی معاملات را تجربه کرد. در آخرین ماه تابستان ریزش معاملات مسکن ادامه داشت و در مجموع ۶ هزار و ۳۳ معامله در این ماه به ثبت رسید، بیشترین کاهش معاملات در منطقه ۲۲ تهران با ثبت ۱۰۴ معامله و ریزش ۳۵.۴ درصدی رخ داده است. همچنین منطقه ۱۲ با ۳۳.۸ درصد وثبت ۱۴۳ معامله مسکن در مقام دوم ریزش معاملات قرار دارد.

هشدار فروش متری ملک در بورس

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فروش متری ملک در بورس بیشتر از آنکه به شفافیت بازار مسکن کمک کند در این شرایط اقتصادی کشورمان به افزایش قیمت‌ها منجر می‌شود و تقاضای سفته‌بازانه را بالا می‌برد. مهدی سوری درباره ورود صندوق املاک و مستغلات به بازار سرمایه و امکان فروش متری املاک در بورس اظهار داشت: اینکه معاملات املاک و مستغلات در بستر یک پلتفرمی انجام شود

آپارتمان های قدیمی ساز مرکز تهران چه...

در گزارش زیر به بررسی قیمت و مشخصات آپارتمان‌های قدیمی‌ساز مرکز تهران خواهیم‌ پرداخت. به علت قیمت نسبتا بالای مسکن در مرکز تهران افراد زیادی به خرید خانه‌های قدیمی‌ساز روی آورده‌اند تا سرمایه نسبتا کمتری را صرف خرید خانه کنند. آپارتمانی ۳۰ ساله در محله جهاد با متراژ ۱۱۲ متر و ۲ اتاق خواب ارزشی معادل ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان دارد.

جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

گزارش‌ها از بازار آهن و فولاد حاکی است که روز گذشته نیز قیمت آهن بر مدار ثبات بود و در برخی مبادی فروش کاهش جزئی هم مشاهده شد اما در این میان برخی شرکت‌ها به افزایش قیمت‌ محصولات خود مداومت ‌کردند. نوسان چشمگیری در بازار ارز نیز مشاهده نشد اما تا پایان روز قیمت دلار کمی افزایشی بود، به طوری که در بازار آزاد هر دلار حدود ۳۲ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

بازگشایی مدارس بازار مسکن را بی رونق...

عضو اتحادیه مشاوران املاک گفت: بازار مسکن با توجه به اتمام فصل تابستان، عدم متقاضی از رونق همچنین تب وتاب گرانی افتاده است. آمار‌ها و بررسی‌های صورت گرفته نشان میدهد که بازار مسکن با توجه به تعطیلات در فصل تابستان وهمچنین بازگشایی مدارس کمی از رونق افتاده و هم اکنون به آرامش رسیده است.

سکته در بازار خرید و فروش واحدهای...

ساخت‌وساز در تهران خوابید؟ در زمستان 1400 میانگین قیمت هر مترمربع زمین در پایتخت به بیش از 5/ 1 برابر قیمت مسکن رسیده و این در حالی است که این نسبت در دهه 70 تقریبا یک به یک بود.در واقع تا سال 80 فاصله چندانی بین قیمت زمین و آپارتمان در پایتخت وجود نداشت و به تدریج با سرعت گرفتن روند ساخت‌وساز در پایتخت و کاهش عرصه در شهر به عنوان زمین قابل ساخت‌وساز، بر قیمت آن افزوده شد، تا جایی که اکنون نسبت قیمت زمین به مسکن در پایتخت به بیش از 5/ 1 رسیده است.