بازار املاک / جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

گزارش‌ها از بازار آهن و فولاد حاکی است که روز گذشته نیز قیمت آهن بر مدار ثبات بود و در برخی مبادی فروش کاهش جزئی هم مشاهده شد اما در این میان برخی شرکت‌ها به افزایش قیمت‌ محصولات خود مداومت ‌کردند. نوسان چشمگیری در بازار ارز نیز مشاهده نشد اما تا پایان روز قیمت دلار کمی افزایشی بود، به طوری که در بازار آزاد هر دلار حدود ۳۲ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

تحلیل روزانه نرخ اهن


در بازار میلگرد نوسانات متعددی مشاهده شد اگرچه عمده شرکت‌ها بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند.
 اما در برخی کارخانه‌ها مانند قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان و صبا فولاد زاگرس افزایش ۱۰۰ تومانی داشت و در چند شرکت از جمله میلگرد ابرکوه و میانه نیز ۱۰۰ تومان کاهش یافت.
قیمت روز ورق سیاه با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی برخی ضخامت‌ها در کارخانه فولاد مبارکه همراه بود اما در چند کارخانه ثابت اعلام شد و برخی ضخامت‌ها در کارخانه اکسین حدود ۱۰۰ ال ۵۰۰ تومان افزایش داشت.

قیمت ورق رنگی و ورق روغنی در عمده کارخانه‌ها ثبات داشت و ورق رنگی کارخانه هفت الماس با افزایش قیمت همراه بود اما ورق گالوانیزه روز گذشته با کاهش ۳۰۰ تومانی اعلام قیمت شد. 
قیمت نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی هم تقریبا در همه بنگاه‌ها ثابت اعلام شد اما نبشی کارخانه جاوید بناب حدود ۱۰۰ تومان افزایش قیمت داشت.

قیمت قوطی آهن نوسانات پراکنده‌ای داشت به این صورت که قیمت پروفیل در برخی مبادی فروش ثابت اعلام شد.
 در چند کارخانه از جمله پایا اصفهان و نیکان حدود ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایش داشت و در کارخانه صدرا نیز با کاهش ۱۰۰ تومانی اعلام قیمت شد.

قیمت روز 


لوله مانیسمان، داربستی، گازی و ... تقریبا در همه مبادی فروش بدون تغییر بود. 
قیمت روز تیرآهن در اغلب شرکت‌ها بدون تغییر قیمت اعلام شد اما تیراهن ذوب آهن اصفهان و کوثر اهواز با کاهش ۱۰ الی ۷۰ هزار تومانی اعلام شد و تیرآهن فایکو نیز ۲۰ هزار تومان افزایش داشت.

عقب‌نشینی نسبی قیمت دلار در بازار آزاد و بازگشت آرامش و ثبات به این بازار، به آرامش در بازار آهن و فولاد منجر شد
 اگرچه این بازار با تمهیداتی که بازارساز در فریز نقدینگی و سختگیری‌های مالیاتی و سامانه‌ای ایجاد کرده، این روزها به راحتی دچار تلاطمات نامتعارف و چشمگیر نمی‌شود.

در شش ماه گذشته شاهد کاهش ۱۰ درصدی قیمت میلگرد آجدار بودیم اما نرخ تیرآهن برخلاف بازار میلگرد افزایش ۱۰ درصدی داشت
 که بیشتر در سایزهای ۱۴ الی ۱۸ مشهود بود و سایزهای بالاتر مانند ۲۰ الی ۳۰ نیز حدود ۱۵ درصد افزایش قیمت داشت.

اگرچه بخشی از این افزایش قیمت ناشی از همخوانی عرضه و تقاضا و نبود مازاد تولید تیرآهن و عدم فروش اعتباری این محصول در بورس کالا است
اما بخش زیادی از افزایش نرخ تیراهن از مهندسی عرضه و بازارسازی هدفمند و برنامه‌ریزی شده توسط فعالان برتر حوزه تیرآهن با نوع عرضه‌ها بود و با واقعیت بازار چندان تطابق نداشت.

با این اوصاف اگرچه بازار تیرآهن افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی را تجربه کرد اما تورم این محصول در شش ماه اخیر بیش از بازار میلگرد بوده است.
 حجم عرضه‌های هفتگی تیرآهن به طور میانگین تقریبا ۱۰ هزار تن بوده در حالی که حجم عرضه‌های میلگرد حدود ۲۰۰ هزار تن برآورد شده است 

به این ترتیب می‌توان گفت چرخش پولی در بازار تیرآهن و عمق بازار، با بازار میلگرد قابل مقایسه نیست.
بنابراین می‌توان گفت بازار تیرآهن و میلگرد در مقایسه با سایر بازارهای موازی مانند خودرو، املاک و...، نرخ ۵۰ درصدی تورم در کشور و افزایش ۱۸ درصدی نرخ دلار، دچار جاماندگی تورمی هستند.

گزارش‌ها از بورس کالای روز گذشته حاکی است که از عرضه ۳۰۵ هزار و ۲۷۰ تنی شمش بلوم حدود ۸۶/۸ درصد به تابلو معاملات راه پیدا کرد که معادل ۲۶۵ هزار و ۲۶۰ تن است. 
از این میزان حدود ۹۹ هزار و ۲۱۰ تن با نرخ پایه ۱۲ هزار و ۸۷۵ تومانی مورد معامله قرار گرفت که معادل ۴۳/۴ درصد بود.

براساس آمار و گزارش‌ها معاملات شمش در سومین هفته از مهرماه کمتر از ۵۰ درصد برآورد شد


 که علت آن را می‌توان در بالا بودن نرخ پایه شمش بورسی در مقایسه با شمش صادراتی و نرخ فروش در بازار
تحمیل زیان اقتصادی به نوردکاران با خرید شمش قیمت بالا
عقب‌نشینی نرخ دلار
 دشواری انتقال پول در شرایط فعلی کشور و قطعی اینترنت، جویا شد.

قیمت نهایی شمش با احتساب هزینه حمل، مالیات و کارمزد ارکان بورس و ... 
به مبلغی حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد در حالی که هر کیلو میلگرد حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ الی ۱۶ هزار تومان اعلام شده است. 
بنابراین براساس آنچه گفته شد خرید شمش با این قیمت و تولید میلگرد با این شرایط، اصلا توجیه اقتصادی ندارد.

وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

بازار مسکن کشورمان که در سال‌های اخیر جهش مستمر و افسارگسیخته قیمت‌ها را تجربه کرده بود، در روزهای بعد از جنگ ۱۲ روزه فصل جدیدی را آغاز کرد.

وعده جدید برای متقاضیان مسکن ملی

تورم و افزایش قیمت مصالح ساختمانی فشار را به مبلغ آورده اولیه متقاضیانی که باید به تدریج مبلغ خرید مسکن از نهضت ملی را پرداخت کنند، به شدت افزایش داده است.

کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران

کارشناس بازار مسکن گفت: مستاجران و حتی صاحبخانه‌ها به دلیل نبود ثبات در وضعیت سیاسی کشور ترجیح داده‌اند که جابجایی محل سکونت را به تعویق بیندازند و تا حد امکان انجام ندهند و طوری که وضعیت بازار نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته جابجایی مردم در شهر تهران کاهش داشته است.

منتظر سقوط شدید قیمت مسکن باشید

بازار مسکن پس از تخلیه کامل حباب قیمتی، در مسیر ثبات قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا دو سال آینده خبری از افزایش قیمت‌ها نباشد؛ این در حالی است که به گفته رئیس کانون انبوه‌سازان، در برخی مناطق حتی کاهش نرخ نیز مشاهده شده است.

سقوط تاریخی بازار اجاره

در سال ۱۴۰۲، بحران مسکن در ایران وارد مرحله‌ای بی‌سابقه و نگران‌کننده شد؛ مرحله‌ای که نه‌تنها امید بسیاری از خانوارهای مستأجر برای ورود به بازار خرید یا بهره‌مندی از طرح‌های ملی مسکن را به یأس بدل کرد، بلکه شمار زیادی از آنان را به دلیل فشار طاقت‌فرسای اجاره‌بها و هزینه‌های جانبی تأمین سرپناه، به مرز فروپاشی اقتصادی کشاند.

ناترازی بانک‌ها سد راه پرداخت وام نهضت...

علیرضا نوین، عضو کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از عملکرد بانک‌ها و وزارت راه در اجرای نهضت ملی مسکن، ناترازی مالی، اختلاف آماری، احتکار زمین و اختلال سامانه ثبت‌نام را از مهم‌ترین موانع ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی دانست و خواستار هماهنگی جدی میان دستگاه‌ها شد.

مسکن ایران در کما

بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند. رکودی که … آرمان امروز: بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند.

پیش‌بینی عجیب درباره قیمت مسکن در...

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران با اشاره به رکود شدید در بازار مسکن اعلام کرد: رکود خرید و فروش مسکن در بهار امسال نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته و قیمت‌های فعلی به دلیل عوامل روانی و اجتماعی واقعی نیستند.

سکه شدن وضع مستاجران و مشاوران املاک

سامانه‌های الکترونیک ثبت قراردادهای اجاره و خرید و فروش مسکن، نقش مهمی در شفاف‌سازی و ساماندهی بازار مسکن ایفا می‌کنند.

کاهش تولید مسکن و افزایش قیمت تمام شده

در شرایطی که آمارها از کاهش صدور پروانه ساخت و ساز در کشور حکایت دارد، فعالان صنعت ساختمان از افزایش قیمت تمام شده ساخت سخن می گویند؛ موضوعی که آینده بازار مسکن را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کاهش قیمت مسکن در شمال تهران

در شمال تهران قیمت‌های پیشنهادی مسکن از حدود 250 میلیون تومان به حدود 200 تا 220 میلیون تومان به ازای هر متر مربع کاهش یافته، با این حال بازار مسکن در بخش خرید و فروش کاملا راکد است.

سود مسکن از سود بانکی هم کم‌تر شد

ثبات بازار ارز، نرسیدن قیمت طلا به سطح پیش‌بینی‌شده و اضافه شدن ریسک‌های ناشی از جنگ، عوامل اصلی رکود فعلی هستند.

بازار اجاره در وضعیت نیمه‌تعلیق

در شرایطی که بازار اجاره مسکن از رکود نسبی و کاهش تقاضا در برخی مناطق کم‌برخوردار خبر می‌دهد، نبود نظارت کافی و بلاتکلیفی اقتصادی باعث شده این آرامش موقت، به فرصتی برای سودجویی برخی مشاوران املاک و مالکان تبدیل شود.

خانه‌ای برای فروش نیست؛ سرمایه‌ها به...

رکود بازار مسکن وارد دوران بی‌سابقه‌ای شده است. از سویی قدرت خرید افرادی که به دنبال خرید مسکن هستند، به شدت کاهش پیدا کرده و از سویی دیگر افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز و رکود ناشی از شوک جنگ باعث عدم تمایل سازندگان و صاحبان ملک به فروش واحدهای مسکونی شده است.

کلید قفل بازار مسکن

در شرایطی که ریسک کشور افزایش می‌یابد، هر دو گروه اصلی متقاضیان مسکن، یعنی مصرف‌کنندگان نهایی و سرمایه‌گذاران ملکی، از بازار خارج می‌شوند.

پرداخت وام جدید اجاره به ۶۶ هزار متقاضی

آن‌طور که معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده نظام بانکی از اردیبهشت امسال تا کنون ۶۶ هزار فقره تسهیلات جدید ودیعه مسکن به متقاضیان پرداخت کرده است.

رکورد بی سابقه بازار مسکن

تقریباً هیچ خریدار اولی در بازار وجود ندارد و تقاضای مصرفی به مرز صفر رسیده است.

ریزش شدید قیمت مسکن در بالاشهر تهران

قیمت برخی فایل‌های ملکی بخصوص در مناطق شمالی تهران به شکل محسوسی کاهش یافته است و قیمت مسکن در این مناطق کاهش ۱۵ تا ۳۰ درصدی را ثبت کرده است.

بازار مسکن یک نفس راحت می‌کشد

کارشناسان صنفی می گویند خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی باعث کاهش نسبی فشاربر بازارمسکن اجاره ای شده وعرضه مسکن دربرخی نقاط را افزایش داده است.

مسکن قفل شد، قیمت ریخت

بازار مسکن طی دو سال اخیر با رکود سنگینی مواجه شده است و شاهد آن بودیم که معاملات بازار مسکن هر روز کاهش قابل توجهی را تجربه می‌کند.

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام...

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.