بازار املاک / جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

گزارش‌ها از بازار آهن و فولاد حاکی است که روز گذشته نیز قیمت آهن بر مدار ثبات بود و در برخی مبادی فروش کاهش جزئی هم مشاهده شد اما در این میان برخی شرکت‌ها به افزایش قیمت‌ محصولات خود مداومت ‌کردند. نوسان چشمگیری در بازار ارز نیز مشاهده نشد اما تا پایان روز قیمت دلار کمی افزایشی بود، به طوری که در بازار آزاد هر دلار حدود ۳۲ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

تحلیل روزانه نرخ اهن


در بازار میلگرد نوسانات متعددی مشاهده شد اگرچه عمده شرکت‌ها بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند.
 اما در برخی کارخانه‌ها مانند قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان و صبا فولاد زاگرس افزایش ۱۰۰ تومانی داشت و در چند شرکت از جمله میلگرد ابرکوه و میانه نیز ۱۰۰ تومان کاهش یافت.
قیمت روز ورق سیاه با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی برخی ضخامت‌ها در کارخانه فولاد مبارکه همراه بود اما در چند کارخانه ثابت اعلام شد و برخی ضخامت‌ها در کارخانه اکسین حدود ۱۰۰ ال ۵۰۰ تومان افزایش داشت.

قیمت ورق رنگی و ورق روغنی در عمده کارخانه‌ها ثبات داشت و ورق رنگی کارخانه هفت الماس با افزایش قیمت همراه بود اما ورق گالوانیزه روز گذشته با کاهش ۳۰۰ تومانی اعلام قیمت شد. 
قیمت نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی هم تقریبا در همه بنگاه‌ها ثابت اعلام شد اما نبشی کارخانه جاوید بناب حدود ۱۰۰ تومان افزایش قیمت داشت.

قیمت قوطی آهن نوسانات پراکنده‌ای داشت به این صورت که قیمت پروفیل در برخی مبادی فروش ثابت اعلام شد.
 در چند کارخانه از جمله پایا اصفهان و نیکان حدود ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایش داشت و در کارخانه صدرا نیز با کاهش ۱۰۰ تومانی اعلام قیمت شد.

قیمت روز 


لوله مانیسمان، داربستی، گازی و ... تقریبا در همه مبادی فروش بدون تغییر بود. 
قیمت روز تیرآهن در اغلب شرکت‌ها بدون تغییر قیمت اعلام شد اما تیراهن ذوب آهن اصفهان و کوثر اهواز با کاهش ۱۰ الی ۷۰ هزار تومانی اعلام شد و تیرآهن فایکو نیز ۲۰ هزار تومان افزایش داشت.

عقب‌نشینی نسبی قیمت دلار در بازار آزاد و بازگشت آرامش و ثبات به این بازار، به آرامش در بازار آهن و فولاد منجر شد
 اگرچه این بازار با تمهیداتی که بازارساز در فریز نقدینگی و سختگیری‌های مالیاتی و سامانه‌ای ایجاد کرده، این روزها به راحتی دچار تلاطمات نامتعارف و چشمگیر نمی‌شود.

در شش ماه گذشته شاهد کاهش ۱۰ درصدی قیمت میلگرد آجدار بودیم اما نرخ تیرآهن برخلاف بازار میلگرد افزایش ۱۰ درصدی داشت
 که بیشتر در سایزهای ۱۴ الی ۱۸ مشهود بود و سایزهای بالاتر مانند ۲۰ الی ۳۰ نیز حدود ۱۵ درصد افزایش قیمت داشت.

اگرچه بخشی از این افزایش قیمت ناشی از همخوانی عرضه و تقاضا و نبود مازاد تولید تیرآهن و عدم فروش اعتباری این محصول در بورس کالا است
اما بخش زیادی از افزایش نرخ تیراهن از مهندسی عرضه و بازارسازی هدفمند و برنامه‌ریزی شده توسط فعالان برتر حوزه تیرآهن با نوع عرضه‌ها بود و با واقعیت بازار چندان تطابق نداشت.

با این اوصاف اگرچه بازار تیرآهن افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی را تجربه کرد اما تورم این محصول در شش ماه اخیر بیش از بازار میلگرد بوده است.
 حجم عرضه‌های هفتگی تیرآهن به طور میانگین تقریبا ۱۰ هزار تن بوده در حالی که حجم عرضه‌های میلگرد حدود ۲۰۰ هزار تن برآورد شده است 

به این ترتیب می‌توان گفت چرخش پولی در بازار تیرآهن و عمق بازار، با بازار میلگرد قابل مقایسه نیست.
بنابراین می‌توان گفت بازار تیرآهن و میلگرد در مقایسه با سایر بازارهای موازی مانند خودرو، املاک و...، نرخ ۵۰ درصدی تورم در کشور و افزایش ۱۸ درصدی نرخ دلار، دچار جاماندگی تورمی هستند.

گزارش‌ها از بورس کالای روز گذشته حاکی است که از عرضه ۳۰۵ هزار و ۲۷۰ تنی شمش بلوم حدود ۸۶/۸ درصد به تابلو معاملات راه پیدا کرد که معادل ۲۶۵ هزار و ۲۶۰ تن است. 
از این میزان حدود ۹۹ هزار و ۲۱۰ تن با نرخ پایه ۱۲ هزار و ۸۷۵ تومانی مورد معامله قرار گرفت که معادل ۴۳/۴ درصد بود.

براساس آمار و گزارش‌ها معاملات شمش در سومین هفته از مهرماه کمتر از ۵۰ درصد برآورد شد


 که علت آن را می‌توان در بالا بودن نرخ پایه شمش بورسی در مقایسه با شمش صادراتی و نرخ فروش در بازار
تحمیل زیان اقتصادی به نوردکاران با خرید شمش قیمت بالا
عقب‌نشینی نرخ دلار
 دشواری انتقال پول در شرایط فعلی کشور و قطعی اینترنت، جویا شد.

قیمت نهایی شمش با احتساب هزینه حمل، مالیات و کارمزد ارکان بورس و ... 
به مبلغی حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد در حالی که هر کیلو میلگرد حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ الی ۱۶ هزار تومان اعلام شده است. 
بنابراین براساس آنچه گفته شد خرید شمش با این قیمت و تولید میلگرد با این شرایط، اصلا توجیه اقتصادی ندارد.

افزایش فروش مسکن به اتباع خارجی در...

براساس آمار سازمان آمار ترکیه، در سال گذشته ۶۷ هزار و ۴۹۰ باب خانه در سراسر ترکیه به اتباع خارجی فروخته شد. تعداد خانه های خریداری شده توسط اتباع خارجی در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل آن ۱۵.۲ درصد افزایش داشت. فروش مسکن به اتباع خارجی در دسامبر ۲۰۲۲ با کاهش ۱۸.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۶ هزار و ۳۸۶ باب رسید.

راه اندازی بورس مسکن

موضوع بورس مسکن در سال های اخیر توسط شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس مطرح شده اما تا امروز به سرانجام نرسیده است؛ طبق این طرح افراد می توانند به متراژی که توانایی پرداخت قیمت آن را دارند "یونیت" (واحدی از متراژ منزل) خریداری کنند و بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را فراهم آورند. حالا به تازگی شهردار تهران خبر داده که نرم افزار بورس مسکن آماده شده و باید به بازار سرمایه بپیوندد؛ ‌موضوعی که دوباره خرید متری خانه را به کانون توجه بازگرداند.

بررسی وضعیت مشاورین املاک

لزوم شناسایی عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت مسکن و زمین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر بازرسی از یک هزار و ۴۳ واحد مشاوره املاک در زنجان تا پایان هفته گفت: این بازرسی با هدف بررسی وضعیت پروانه کسب و نحوه فعالیت آن‌ها انجام می‌شود. مجید گلشنی رئیس سازمان صمت استان زنجان با اعضای هیات رئیسه اتحادیه مشاورین املاک دیدار کرد.

کاهش کیفیت مسکن در تهران

اخیراً سخنگوی شهرداری تهران صدور مجوز برای خانه‌هایی با متراژ 25 متر را تکذیب کرد و حداقل متراژ برای صدور مجوز را 35 متر دانست. اما ساخت خانه های 35 متری برای تامین رفاه یک خانواده مناسب است؟ ساخت خانه های 35 متری منجر به کاهش کیفیت بخش مسکن در تهران شده است. در حالی که افزایش هزینه‌های زندگی و کمبود زمین در کشورهای مختلف جهان باعث شده مردم به خرید و یا اجاره خانه‌هایی کوچک‌متراژ رو بیاورند.

خریداران مسکن در سال نو

به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است. به گزارش نبض بازار، بازار مسکن امسال خیلی زود به استقبال شب عید رفته است و پایتخت در ایام منتهی به بهمن‌ماه با افزایش حجم عرضه روبه‌رو شده و به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است.

واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

واحدهای ویلایی که جایگزین واحدهای کوچک متراژ می‌شوند در حالی که پیش از این برای بهبود و افزایش تعداد واحدهای مسکونی در بازار مسکن وعده ساخت واحدهای کوچک متراژ داده شده در حال حاضر طرح بلندپروازانه ساخت واحدهای بزرگ متراژ و ویلایی از سوی دولت مطرح شده است.

مالیات بر عایدی سرمایه

کارشناس امور مالیاتی: مالیات بر عایدی سرمایه، مانعی برای پرش قیمت در بازارهای مالی است کارشناس امور مالیاتی گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند مانعی برای پرش قیمت در چهار بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارز باشد.

بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

یک علت دیگر این موضوع به نسبت کمتر ساخت آپارتمان ریزمتراژ در مقایسه با سهم واحدهای با مساحت‌‌‌های بالاتر مربوط می‌شود که باعث شده است همواره عرضه واحد ریزمتراژ کمتر از عرضه واحدهای با مساحت بیشتر باشد. فایل اجاره آپارتمان نوساز در بازار اجاره واحدهای مسکونی نقلی و ریزمتراژ نایاب شد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» از تازه‌‌‌ترین وضعیت بازار اجاره آپارتمان‌‌‌های ریزمتراژ و نقلی (واحدهای مسکونی با متراژ تا ۶۰ مترمربع) نشان‌دهنده آن است

تحویل واحد های مسکونی تا پایان مهر

تحویل هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید پردیس گفت: هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان تحویل می‌شود و ۲۲ هزار واحد هم تا بهار و و تابستان ۱۴۰۲ تکمیل می‌شود.

آرزوی خرید خانه

آن‌گونه که ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، شاخص طول دوره انتظار برای خرید خانه در ایران از 15 سال به 34 سال رسیده است. در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است. از آنجا که بر اساس نرم‌های جهانی، طول دوره انتظار برای خرید خانه بیش از 10 سال، غیر طبیعی و ناهنجار به شمار می‌رود. همین اعداد 15 یا 34 سال خود گواه وضعیت وخیم سرپناه در کشور به شمار می‌رود.

تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

تورم و قیمت دلار همیشه به عنوان عوامل تاثیرگذار بر بازار مسکن شناخته می‌شوند اما سوال این است که دلار با چه سرعتی بر بازار مسکن اثر می‌گذارد و حالا که دلار مجددا صعودی شده، می‌تواند موج افزایشی جدیدی را در بازار مسکن رقم بزند؟ به صورت سنتی این باور وجود دارد که قیمت دلار و بازار مسکن ارتباط نزدیکی با هم دارند. به این صورت که با افزایش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز در مسیر صعودی قرار می‌گیرد.

چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

را خانه های دولتی در شهر های جدید نصف قیمت پروژه های خصوصی هستند اما باز هم جذابیت ندارند؟ با وجود تفاوت قیمت آشکار پروژه های دولتی در شهر های جدید و خانه ‌ها و آپارتمانها شخصی ساز اما باز هم این پروژه ها برای مردم جذابیت چندانی ندارند. به گزارش نبض بازار، مسکن یکی از نیازهای اصلی خانوار ایرانی به ویژه در کلانشهر هاست اما با این وجود در شهرهای حومه ، پروژه های دولتی آنگونه که باید مورد استقبال قرار نگرفته است.

فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

هر برگ از اوراق مسکن سال جاری، از یک هفته قبل ۱۰۸ هزار تومان آغاز شده و امروز این اوراق به ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ هزار ریال رسیده است. آخرین وضعیت قیمت ارواق مسکن (تسه) سال گذشته فروردین ماه به ۱.۲۴۰.۰۰۰ هزار ریال و در اردیبهشت ماه ۱.۲۰۰.۷۰۰ هزار ریال و در خرداد ماه ۱.۲۴۰.۱۰۰ هزار ریال بود و این اوراق در دی ماه سال گذشته نیز با قیمت ۱.۲۰۰.۰۰۰ هزار تومان معامله می‌شد و در سال جاری با قیمت ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ معامله شده است.

ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

هنگام خرید آپارتمان معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز بر لزوم دریافت شناسنامه فنی ساختمان توسط خریداران در هنگام پیش فروش آپارتمان تاکید کرد. محمد عزتی با اشاره به اهمیت صدور شناسنامه فنی ساختمان در کاهش تخلفات ساختمانی اظهار کرد:

رشد قیمت اوراق مسکن

با آنکه قیمت اوراق مسکن تا هفته قبل 108 هزارتومان بود در حال حاضر به قیمتی بیش از 120 هزارتومان رسیده است. برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید. قیمت اوراق مسکن در دی ماه سال گذشته قیمتی حدود 120 هزارتومان داشت و حدود یک هفته قبل در سال جاری 108 هزارتومان بود که در حال حاضر به 120 هزار و 100 تومان رسیده است.

خبر خوش برای فرهنگیان

خبر خوش اول صبحی برای این گروه از فرهنگیان صندوق ذخیره فرهنگیان جزئیات ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان را اعلام کرد. حمیدرضا نجف‌پور کردی، مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان خبر داد.

آپارتمان‌از گلاب‌دره تا یافت آباد

امسال از جمله سال‌هایی است که حتی از خواب زمستانه قیمت آپارتمان خبری نبوده است. عجیب است که هوا سرد شده ، فصل جابه جایی گذشته، زمستان است . اما هنوز قیمت خرید مسکن و اجاره آن به خواب نرفته است.

قیمت آپارتمان در شهرهای حومه چقدر ؟

نوسانات اقتصادی در سال های گذشته تلاطماتی را در بازار ملک ایجاد کرده که ارتعاشات آن به حومه پایتخت هم رسیده است؛ به طوری که قیمت ها نسبت به چهار سال قبل بعضا تا ۱۲ برابر رشد نشان می دهد. در حال حاضر حداقل بودجه لازم برای خرید آپارتمان در شهرهای اطراف تهران ۵۵۰ میلیون تومان است.

بازار مسکن قرمز شد

فروشندگان عقب‌نشینی کردند در روزهای ابتدایی زمستان بیشتر فایل های پیشنهادی فروش آپارتمان به رنگ قرمز درآمد. نه فروشندگان تمایلی به فروش املاکشان دارند نه خریداران توان پرداخت هزینه های خرید آپارتمان‌هایی را دارند که روزانه قیمت‌شان بالا می‌رود.

عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌غربی: عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده زلزله خوی در شهر دیزج آغاز شد ارومیه - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی از عملیات اجرایی و بازسازی ۶۷۰ واحد شهری و روستایی در شهر دیزج از توابع شهرستان زلزله‌زده خوی خبر داد. به اتمام آوار برداری ۶۷۰ واحد مسکونی از یک هزار و ۱۰۰ واحد احداثی شهری و روستایی مناطق زلزله زده شهرستان خوی عملیات اجرایی و بازسازی ۴۰۰ واحد مسکونی روستایی و ۲۷۰ واحد شهری در شهر دیزج دیز آغاز شده است.

رفع بن بست شهرک مسکونی تهران

بن بست غربی‌ترین شهرک مسکونی تهران با اجرای طرح راه سازی رفع می شود. شهردار منطقه۲۲ دیروز از اجرای طرح راه سازی S۲۰ در شمال شهرک مرواریدشهر به عنوان غربی‌ترین شهرک مسکونی پایتخت بازدید کرد .