بازار املاک / ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به صورت مشروط برداشته شود

ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به صورت مشروط برداشته شود

نماینده مجلس خواستار انعطاف دولت در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در خانه باغ‌ها و نیز سکونت گاه های غیررسمی شد و گفت: با توجه به اینکه برخی از ساخت و سازها در باغ ها، به محل اسکان مردم فاقد مسکن تبدیل شده است، بنابراین دستگاه های خدمات رسان به صورت مشروط نسبت به خدمات رسانی به این خانه باغ ها اقدام کند.

ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به صورت مشروط برداشته شود



حجت الاسلام سید سلمان ذاکر در گفتگو با خبرنگاران، ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: قوانینی در حوزه مسکن تصویب شده است که از جمله آن می توان به قانون جهش تولید مسکن، قانون ساماندهی و عرضه مسکن و… اشاره کرد که اجرایی کردن این قوانین می تواند سبب حمل مشکلات حوزه مسکن شود.

ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به صورت مشروط برداشته شود

وی با اظهار خرسندی از اینکه دولت طی سالهای گذشته در قالب طرح مسکن مهر و در حال حاضر نیز در قالب طرح نهضت ملی مسکن در حوزه مسکن ورود پیدا کرده است در همین حال تاکید کرد:

در حوزه مسکن توجه به ساخت کیفی مسکن و نیز ساخت مسکن با دوام و ایمن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و علاوه بر اینکه باید عرضه مسکن افزایش پیدا کند در همین حال باید به مولفه های کیفی مسکن و ابعاد ایمنی و استحکام بنا نیز توجه شود.

نماینده مجلس ضمن در ادامه در حالی که طرح نهضت ملی مسکن را زمینه ساز خانه دار کردن اقشار آسیب پذیر ارزیابی کرد، پرداخت اقساط تسهیلات این طرح را خارج از توان افراد بی بضاعت ارزیابی کرد و گفت: دولت باید در این زمینه راهکاری را در نظر بگیرید تا مشکل پرداخت تسهیلات این طرح رفع شود. به عنوان مثال اینکه متقاضیان برای ورود و ثبت نام در این طرح باید مبلغ ۴۰ میلیون تومان پرداخت کنند،از جمله مشکلات این طرح است و لازم است دولت چاره اندیشی کند و با پرداخت یارانه تسهیلات و یا تقسیط بر اساس بضاعت متقاضیان، این معضل را رفع کند.

ذاکر در بر لزوم ساخت و ساز در بافتهای فرسوده نیز تاکید کرد و گفت: دولت به جای ساخت مسکن در شهرهای جدید که خدمات رسانی به آنها مستلزم صرف هزینه مضاعف است، بهتر است تمرکز خود را بر نوسازی و احیای بافتهای فرسوده متمرکز کند.در همین حال مدیریت سکونتگاه های غیر رسمی نیز از جمله مواردی است که دولت باید حتما اقدامات لازم را انجام دهد.

نماینده مجلس همچنین خدمات رسانی به برخی از سکونتگاه های غیر رسمی را به صورت مشروط لازم دانست و اذعان داشت:

هر چند که ساخت مسکن در سکونتگاههای غیر رسمی با آسیب های اجتماعی و مشکلات عدیده ای همراه است اما در عین حال راندن مردم از این سکونت گاه ها نیز مشکلات خاص خود را دارد. بنابراین دولت باید رویه ای را اتخاذ کند که علاوه بر جلوگیری از توسعه سکونت گاه های غیر رسمی در عین حال با در نظر گرفتن یک سری ملاحظات به این مراکز خدمات رسانی کند.

وی همچنین ضرورت حمایت از تعاونی های مسکن را نیز یادآور شد و توضیح داد: تعاونی های مسکن می توانند نقش مهمی در خانه دار شدن مردم داشته باشند. اما شاهد آن هستیم که برخی از تعاونی ها سالها مردم را بلاتکیف کرده اند. به عنوان مثال برخی از تعاونی ها با گذشته دو دهه، نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند.بنابراین لازم است که دولت در این زمینه ورود کند و از تعاونی های مسکن حمایت و بر عملکرد آنها نظارت کند.

ذاکر همچنین به موضوع خانه باغها نیز اشاره کرد و افزود:

سیاست دولت در برخورد با ساخت و ساز های غیرمجاز باید متعادل باشد.چرا که ممکن است خانواده ای با ساخت و ساز در باغ، به نوعی در این باغ ها اسکان یافته و مشکل مسکن خود را حل کرده اند. اگر چه از بعد ملاحظات زیست محیطی و قوانین بالادستی ساخت وساز در این باغ ها محدودیتهای خاص خود را دارد، اما باید در قوانین مربوط ساخت و ساز در این باغ ها بازنگری شود .به طوری که خانه های خانوارهایی که در این باغ ها سکونت یافته اند تخریب نشود و دولت به آنها خدمات رسانی کند.

ذاکر ادامه داد: در برخی از مواقع شاهد آن هستیم که سی هزار واحد مسکونی در قالب یک شهرک مسکونی در برخی از شهرها به صورت غیرمجاز ساخته شده است که دولت از خدمات رسانی به این شهرکها سرباز می زند. با توجه به مشکلات مسکن، دولت باید در رویکرد خود تجدید نظر کند ،و از تخریب این واحدها ممانعت کند و با در نظر گرفتن ملاحظاتی ،به این واحدها خدمت رسانی کند.

وی در ادامه اخذ مالیات های از خانه های خالی را از جمله سیاستهایی دانست که ممکن است سبب کاهش عرضه مسکن شود و تصریح کرد:

در برخی از شهرستانها برخی از خانواده ها، واحدی را خریداری کرده اند تا در زمان تشکیل خانواده فرزندان خود، این واحدها را در اختیار آنها قرار دهند. اما اجرای سیاست اخذ مالیات از خانه های خالی سبب مشکلاتی برای این نوع خانواده ها شده است و بنابراین لازم است که این سیاست نیز به گونه ای اجرایی شود که همه واحدهای خالی از سکنه، احتکار مسکن قلمداد نشود.

ریزش شدید قیمت مسکن در بالاشهر تهران

قیمت برخی فایل‌های ملکی بخصوص در مناطق شمالی تهران به شکل محسوسی کاهش یافته است و قیمت مسکن در این مناطق کاهش ۱۵ تا ۳۰ درصدی را ثبت کرده است.

بازار مسکن یک نفس راحت می‌کشد

کارشناسان صنفی می گویند خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی باعث کاهش نسبی فشاربر بازارمسکن اجاره ای شده وعرضه مسکن دربرخی نقاط را افزایش داده است.

مسکن قفل شد، قیمت ریخت

بازار مسکن طی دو سال اخیر با رکود سنگینی مواجه شده است و شاهد آن بودیم که معاملات بازار مسکن هر روز کاهش قابل توجهی را تجربه می‌کند.

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام...

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

بازار مسکن پس از خروج گسترده اتباع به...

خروج گسترده اتباع غیرمجاز از کشور، زمینه‌ساز کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها و ورود بازار به دوره‌ای از ثبات شده است.

رکود سنگین در بازار ملک

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت فایل‌های فروش در تهران ۸.۵ درصد افت کرده است. همچنین قیمت مسکن در برخی محله‌های منطقه یک، سه و حتی بخش‌هایی از منطقه دو، نسبت به یک ماه گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

خروج اتباع افغان قیمت مسکن در تهران را...

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که با شدت گرفتن خروج اتباع، عرضه مسکن در بخش املاک کلنگی به‌ویژه در مناطق پایین‌شهر افزایش یافته است.

ربزش سنگین قیمت مسکن در راه است

خریداران واقعی نباید فریب تحلیل‌های هیجانی را بخورند؛ کاهش قیمت اگر هم رخ دهد، تدریجی و غیرقابل لمس خواهد بود.

پشت پرده سقوط آزاد قیمت مسکن

باتوجه به داده های مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه ۱۴۰۴ روندی کاهشی داشته است که به نظر می رسد این روند کاهشی بیشتر از آنکه به دلیل ساماندهی بازار خرید و فروش ملک باشد ناشی از عوامل دیگری است.

وضعیت بازار مسکن بعد از جنگ ۱۲ روزه

در بخش مسکن شرایط مثل ماه‌های گذشته است و رونق چندانی نداشته.

خبر مهم برای خریداران مسکن ملی

اصلی‌ترین مانع، کم‌کاری شبکه بانکی در پرداخت وام‌های مسکن و بی‌توجهی به قانون جهش تولید مسکن است.

مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت...

بررسی‌های آماری و داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه امسال روندی کاهشی داشته و نشانه‌هایی از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در این بازار مشاهده می‌شود.

تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

بر اساس دستورالعمل‌ جدید نهادهای انتظامی، اجاره هر نوع ملک به اتباع غیرمجاز از این پس غیرقانونی محسوب می‌شود. در صورت تخلف، نه‌تنها قولنامه تنظیم‌شده فاقد اعتبار است، بلکه ملک مورد نظر نیز پلمپ، مهر و موم و در صورت لزوم، مصادره خواهد شد.

واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و...

تنش‌های اخیر بین ایران و اسرائیل موجب مهاجرت ساکنان تهران به شهر‌های دیگر، به ویژه استان‌های شمالی شده است.

پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

در شرایطی که کشور در بحبوحه تابستان و فصل نقل‌وانتقالات قرار دارد، و هم‌زمان بسیاری از شهرها تحت تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم تنش‌های جنگی و فضای ناامن منطقه‌ای قرار گرفته‌اند، انتظارات عمومی از دولت برای ایجاد تغییرات اساسی در حوزه مسکن بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

مالکان با انصاف شدند

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در شرایط کنونی کشور با همدلی و اتحاد مردم شاهد آن هستیم که بسیاری از مالکان اجاره‌های خود را کاهش و یا بخشیده‌اند.

دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

در نشست شورای مسکن موضوع ساماندهی بازار اجاره و تعیین نرخ کارشناسی اجاره‌بها پیگیری شد.

پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

در حالی‌که فصل‌های بهار و تابستان طبق عرف سال‌های گذشته، همواره به‌عنوان زمان طلایی معاملات مسکن شناخته می‌شدند، فصل‌هایی که به دلیل بهبود شرایط آب‌وهوایی، افزایش جابه‌جایی خانوارها، پایان سال تحصیلی و شروع پروژه‌های ساخت‌وساز، تقاضا برای خرید، فروش و اجاره ملک به اوج می‌رسید، امسال شرایط به‌گونه‌ای متفاوت و نگران‌کننده رقم خورده است.

خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۸۴۰ هزار واحد داریم که از پنج سال پیش عملیات ساخت آنها آغاز شده است و به طور قطع یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در وزارتخانه پیگیر آن خواهیم بود، همین است.

وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه با سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای دهک‌های اول تا سوم از طریق نهادهای حمایتی پرداخت می‌شود و نرخ سود آن نیز ۴ درصد در نظر گرفته شده است.

مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، کاهش توان خرید خانوارها و نبود نظارتی مؤثر، مستأجران را در تنگنای تلخ انتخاب میان «ماندن یا رفتن» قرار داده است.