بازار املاک / گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با اشاره به گلایه مردم از اقساط سنگین تسهیلات مسکن گفت: بانک ها به دلایل مختلف اقتصادی تمایل چندانی به پرداخت تسهیلات با بازپرداخت طولانی مدت ندارند و ترجیح می دهند در بخش های مختلف زودبازده سرمایه گذاری کنند.

 گلایه مردم از اقساط سنگین تسهیلات مسکن

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با اشاره به گلایه مردم از اقساط سنگین تسهیلات مسکن گفت: بانک ها به دلایل مختلف اقتصادی تمایل چندانی به پرداخت تسهیلات با بازپرداخت طولانی مدت ندارند و ترجیح می دهند در بخش های مختلف زودبازده سرمایه گذاری کنند.


عبدالجلال ایری با اشاره به گلایه مردم از بالا بودن اقساط وام مسکن اظهار کرد: یکی از گلایه های مردم در سال های اخیر که با افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور به ویژه در کلانشهرها به ویژه پایتخت مواجه بودیم، گرانی است. اقساط وام مسکن در مقایسه با قدرت خرید پایین وام. است. در کلانشهر تهران 960 میلیون تومان وام خرید مسکن به زوجین پرداخت می شود که اقساط آن حدود 19 میلیون تومان است. این در حالی است که میانگین قیمت هر مترمربع خانه در پایتخت در سال جاری به بیش از 80 میلیون تومان رسیده است و تنها 12 متر مربع خانه با وام پرداختی قابل خرید است.


این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: اقساط سنگین وام مسکن و دلایل ناتوانی یا عدم تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات مسکن با مدت زمان پرداخت طولانی تر و اقساط متعادل تر و همچنین مبلغ بالاتر مواردی است که باید به دقت بررسی و ارزیابی شود. . یکی از موضوعاتی که به ما در تصمیم گیری بهتر در این زمینه کمک می کند، ارزیابی نحوه پرداخت وام در کشورهای دیگر با سطوح مختلف توسعه است.


وی افزود: با یک جستجوی ساده در این زمینه متوجه می شویم که اکثر کشورهای پیشرفته دنیا دارای تسهیلات خرید مسکن با بازپرداخت 20 تا 30 ساله هستند و مبلغ تسهیلات شامل بخش قابل توجهی از البته متقاضیان یک پروسه اعتبار سنجی را طی می کنند و رتبه سخت و سختی را می گذرانند، اما نکته مثبت این نوع وام دهی این است که متقاضیان تسهیلات مسکن بخش عمده ای از قیمت مسکن را دریافت می کنند. برای داشتن خانه به درآمد کمتری نیاز دارید.


سخنگوی کمیسیون ساخت و ساز مجلس در خصوص عدم تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات با اقساط بلندمدت افزود: به نظر می رسد یکی از دلایل اصلی عدم تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات بلندمدت مانند وام مسکن، بی ثباتی اقتصادی باشد. از آنجایی که با افزایش تورم و تغییرات اقتصادی طی سال‌های بازپرداخت وام، بانک‌ها متحمل زیان‌های هنگفتی می‌شوند، بنابراین بیشتر بانک‌ها فرصت کوتاهی برای غلبه بر شرایط سخت اقتصادی به سمت کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های سودآور دارند.


ایری افزود: شاید اگر نرخ سود بانک ها در حوزه مسکن بر اساس تورم شناور باشد، بانک ها شانس بیشتری برای ورود به این حوزه پیدا کنند. البته قطعا دلایل دیگری نیز وجود دارد که همانطور که قبلا هم عرض کردم باید توسط کارشناسان اقتصادی بررسی شود.



تداوم رکود در بازار مسکن

در حالی که هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن بین ۱۰.۵ تا ۱۲ میلیون تومان برآورد شده، قیمت ساخت در پروژه‌های اقتصادی و مناطق متوسط تهران به‌مراتب بالاتر است. با ادامه نوسانات قیمت مصالح و هزینه‌های انشعابات، دولت به دنبال ارائه بسته‌های حمایتی برای کاهش هزینه‌هاست.

پیش بینی های خرید مسکن برای سود بیشتر

پیش‌بینی‌ها از بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ حاکی از افزایش تدریجی قیمت تمام‌شده ساخت به دلیل رشد هزینه‌های ساخت‌وساز است، اما انتظار جهش قیمتی هیجانی نمی‌رود؛ خرید ملک تا پایان سال جاری می‌تواند تصمیم مناسبی باشد.

قیمت واحدهای مسکن ملی رسماً اعلام شد

طرح نهضت ملی مسکن با هدف تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه آغاز شد. با این حال، در ماه‌های اخیر، افزایش هزینه‌های ساخت و تغییرات قیمت، نگرانی‌هایی را برای متقاضیان ایجاد کرده است.

بازار مسکن از اردیبهشت رونق پیدا...

تمام هزینه‌های مربوط به قیمت تمام‌شده ساخت، مانند قیمت مصالح، فولاد، ماشین‌آلات ساختمانی، دستمزد کارگر و… در سال آینده افزایش خواهد داشت و به تبع آن قیمت تمام‌شده ساخت مسکن نیز دچار افزایش خواهد شد.

عیدی طلایی برای مستاجران

در آستانه سال نو و با توجه به نگرانی‌های رو به افزایش مستأجران از افزایش هزینه‌های اجاره و بی‌ثباتی بازار مسکن، یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد که تعیین سقف اجاره‌بها به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای این قشر باشد.

فروش اقساطی 89 هزار واحد نهضت ملی مسکن

بانک مسکن با تحقق ۶۵ درصد از تعهدات خود تاکنون ۱۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده و قرارداد نزدیک به ۳۷۹ هزار واحد به امضا رسیده است.

افزایش سقف وام ویژه مستأجران

وزیر راه از برنامه جدید دولت برای حمایت از مستاجران خبر داده که با توجه به مشکلات گذشته، اصلاح فرآیند پرداخت وام ودیعه مسکن برای کاهش دغدغه اجاره‌نشین‌ها ضروری است.

کاهش سرمایه گذار در بازار مسکن

ساخت و ساز مسکن در سال جاری، به دلیل رکود اقتصادی با کاهش قابل توجهی مواجه شده است و بسیاری از سرمایه‌گذاران از ورود به این بخش خودداری کرده‌اند.

مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره...

رئیس اتاق تعاون ایران در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از ۲ سال گذشته در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق تعاون و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد تا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌های مسکن ساخته شود.

تحلیل قیمت مسکن

تعادل شکننده بازار مسکن در ایران با تهدید افزایش احتمالی قیمت‌ها در سال ۱۴۰۴، به‌دلیل عدم همسویی تورم بخش مسکن با سایر بازارها، احتمال یک جهش قیمتی را تقویت می‌کند. آیا شاهد انفجار قیمت خواهیم بود؟

بهترین زمان برای خرید مسکن و ملک در...

رکود معاملات مسکن در پی نوسانات ارز و طلا؛ فرصتی برای خرید خانه با قیمت‌های پایدار فراهم شده است. آیا باید از این زمان طلایی بهره برد؟

تاثیر قیمت دلار بر بازار مسکن

بررسی‌ها نشان می‌دهد به دلیل نبود مشتری و رکود معاملات مسکن، این بازار در وضعیت کسادی به سر می‌برد و از ناحیه قیمت ارز و طلا تاثیر نگرفته؛ اما به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک در سال جدید تعاونی‌های مسکن معتبر می‌توانند گره‌گشا باشند تا افراد با سرمایه‌های اندک و به تدریج صاحب مسکن شوند.

اشتراک نشینی مستاجران در پی افزایش...

افزایش سرسام‌آور اجاره‌بها و تورم، مستاجران را به اجاره خانه‌های اشتراکی مجبور کرده و این سبک زندگی حالا نه‌تنها مهاجران، بلکه خانوارهای ایرانی را نیز درگیر کرده است.

انفجار قیمت مسکن با سیگنال مجلس قطعی شد

نوسانات شدید در بازار ارز و افزایش بی‌سابقه نرخ دلار در روزهای اخیر، نگرانی‌های گسترده‌ای را در میان مردم و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر این روند ادامه پیدا کند، اثرات دومینویی آن به زودی دامن‌گیر سایر بخش‌های اقتصادی خواهد شد.

افزایش ۱۰۰ درصدی تسهیلات

وام دو میلیاردی خرید مسکن در شهری مثل تهران اولا به چیزی نزدیک ۴۰۰ میلیون برای خرید اوراق تسه احتیاج دارد و در وهله دوم اقساط تقریبا ۳۸ میلیونی در ماه به‌جا می‌گذارد

پیش بینی حساس قیمت مسکن بعد از عید 1404

زمزمه‌هایی در بازار مسکن از احتمال گرانی در سال آینده شنیده می‌شود. فعالان این حوزه معتقدند که قیمت مسکن در حال حاضر در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود جهش قیمت‌ها رخ دهد. اما برخی دیگر بر این باورند که بازار مسکن در دو سال اخیر در رکود بوده و این وضعیت تا زمانی که سرمایه‌های موجود در بازار طلا و ارز به سمت بازار مسکن هدایت نشود، ادامه خواهد داشت.

شرایط جدید وام ودیعه مسکن

دریافت این نوع وام معمولاً به شرایط خاصی متصل است که باید توسط درخواست‌کننده رعایت شود.

تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی

شورای عالی مسکن پیش از این تصویب کرده بود که‌ بانک ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن پرداخت کنند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این قانون اجرایی نمی شود و همین امر خود باعث کاهش میزان ساخت وساز در کلان شهرها از جمله تهران شده است.

تبخیر وام مسکن به ۳۰‌درصد می‌‌‌رسد

وام خرید مسکن در کشور تطابقی با متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان ندارد، درواقع سهم پوشش‌‌‌دهی وام درکل هزینه خرید خانه بسیار پایین بوده و همین امر از جمله دلایل بروز رکود تاریخی در بازار مسکن کشور تلقی می‌شود.

آخرین وضعیت بازار مسکن

در حال حاضر هزینه ساخت در مواردی به بیش از نرخ واحد‌های آماده در بازار مسکن رسیده است. بازار مسکن در رونق نسبی غیرتورمی پیش از عید به سر می‌برد، اما قیمت‌های اعلامی نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته و در مواردی کاهش نیز یافته است.

جدیدترین وضعیت بازارجدیدترین وضعیت...

رئیس اتحادیه مشاوران املاک از افزایش نقل و انتقالات در دفاتر املاک از دی‌ماه به دلیل نزدیک شدن به عید نوروز خبر داد، اما تاکید کرد که این رونق با افزایش قیمت همراه نبوده است.