بازار املاک / تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

قطعی برق در فصل گرما یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی‌ است که صنایع با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. امسال نیز قطعی برق، دامن صنعت سیمان را گرفته و موجب افزایش قیمت این فراورده ساختمانی شده است.

قیمت سیمان در بورس و کف بازار شکاف دارد

دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن، درباره تاثیر قطعی برق بر قیمت سیمان  گفت: «این موضوع را از دو جنبه می‌توان بررسی کرد. نخست اینکه امروز در بورس کالا قیمت‌ها مشخص است و نسبت به ماه گذشته تغییر زیادی نداشته است. اما آنچه کف بازار مشاهده می‌شود این است که قیمت‌ها از بورس تا مصرف‌کننده شکافی بسیار عمیق دارد.»


او افزود: «اکنون در برخی نقاط کشور، سیمان حتی تا صد درصد نیز افزایش قیمت پیدا کرده است. این نشان می‌دهد سازوکاری که امروز در بورس برای سیمان، فولاد و امثال این صنایع وجود دارد، شکست خورده است.»


پورحاجت درباره تاثیر قطعی برق بر قیمت سیمان تصریح کرد: «کارخانه‌ها به دلیل قطعی برق و کاهش تولید، به صورت قطره‌چکانی مصالح را در بازار توزیع می‌کنند. از آنجا که عرضه و تقاضا مؤلفه اصلی اقتصاد است، بنابراین وقتی عرضه یک کالا در بازار کاهش پیدا کند، قیمت آن افزایش می‌یابد.»


شوک‌هایی که به بازار وارد می‌شود هدفمند است

پورحاجت در خصوص نقش بنگاه‌های اقتصادی بر افزایش قیمت سیمان توضیح داد: «علاوه بر این موارد، اکنون کشور در شرایطی قرار دارد که بنگاه‌های بزرگ اقتصادی کشور در حوزه سیمان به نظر می‌رسد به این افزایش قیمت‌ها دامن می‌زنند. این بنگاه‌ها طی چند سال گذشته در زمستان بهانه گاز را دارند، در تابستان نیز قطعی برق را بهانه می‌کنند.»


او ادامه داد: «شوک‌های این‌چنینی که به بازار وارد می‌شود هدفمند است و تاثیر خود را بر سایر نهاده‌های تولید مسکن نیز می‌گذارد. در نهایت نیز هرچه نهاده‌های تولید تورم بیشتری پیدا کنند، هزینه تمام‌شده مسکن نیز افزایش خواهد یافت.»


مشکلات بسیاری برای خرید سیمان از بورس وجود دارد


دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن گفت: «در جلسه‌هایی که روزهای گذشته برگزار کرده‌ایم قرار شده این روند اصلاح شود. اکنون تولیدی‌ها می‌گویند اصلی‌ترین مشکل آنها به کمبود برق بازمی‌گردد. در این بین توانیر نیز اعتقاد دارد مشکلی در تامین برق وجود ندارد، بلکه بنگاه‌ها باید مصرف خود را مدیریت کنند.»


او اضافه کرد: «از سوی دیگر از هنگامی که افراد در بورس سیمان می‌خرند تا زمان تحویل و رسیدن به دست مصرف‌کننده، مشکلات بسیاری وجود دارد که باید برطرف شود. در غیر این صورت مشکلات کماکان ادامه می‌یابد و هیچ خروج مثبتی به دست نمی‌آید.»


کمبود سیمان تاثیر خود را بر قیمت مسکن خواهد گذاشت


این فعال بخش خصوصی درباره تاثیر کمبود سیمان بر بازار مسکن تشریح کرد: «یکی از تاثیرات مستقیم آن تعطیلی برخی از کارگاه‌های تولیدی است. از آنجا که مسکن یک کالا‌ی تولیدی و متشکل از خدمات، دستمزد و مصالح است، قطعاً این کمبود سیمان تاثیر خود را بر مسکن خواهد گذاشت.»


پورحاجت برای حل این مشکل پیشنهاد داد: «برای حل این مشکل باید مدیریت صحیح صورت گیرد، زیرا زمان ایجاد مشکلات برق و گاز مشخص است. باید پیش از پیدایش این مشکلات برای آن چاره‌اندیشی شود.»


او درباره آینده بازار سیمان توضیح داد: «اگر مشکل توزیع سیمان در بازار برطرف شود، قطعاً بسیاری از تنش‌های موجود رفع خواهد شد.»


تورم نهاده‌های ساختمانی طی سال‌های اخیر یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن بوده است. در صورتی‌ که این روند ادامه‌دار باشد، این اثر باز هم تکرار خواهد شد.


کارشناسان معتقدند شرکت توانیر و دولت باید به فکر راهی باشند تا مواردی از قبیل قطعی گاز و برق در فصل‌های مختلف موجب اختلال در روند تولید صنایع نشود.

پیش‌بینی حیاتی از قیمت مسکن تا پایان...

متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن در تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده و این رقم با توجه به تورم موجود در قیمت مصالح هر ۱۵ روز به‌روزرسانی می‌شود.

مسکن همچنان روی موج گرانی

بازار مسکن ایران در فشار بی‌سابقه؛ کارشناسان هشدار می‌دهند که کمبود عرضه و توقف ارائه زمین به متقاضیان، روند افزایش قیمت‌ها را تشدید کرده و بسیاری از خانوارها را در معرض بحران تأمین مسکن قرار داده است.

بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵، بازار املاک مسکونی در دبی روند صعودی خود را حفظ کرد و فروش پیش‌فروش به عنوان محرک اصلی رشد ظاهر شد. جدیدترین تحلیل بازار کاوندیش مکسول بیان می‌کند که تقاضا ناشی از اعتماد سرمایه‌گذاران و گسترش جمعیت بوده است که منجر به افزایش ۱۷.۱ درصدی کل معاملات مسکونی نسبت به سال گذشته به ۵۵۳۰۰ قرارداد شده است.

طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

دولت قصد دارد تا پایان سال با اجرای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن استیجاری در کلان شهر‌ها به کمک بازار اجاره آید.

خریداران از بازار مسکن فرار کردند

در حال حاضر نه تنها حباب بازار مسکن تخلیه شده بلکه واحدها بر روی دست سازندگان مانده و فروش نمی‌رود. به طوریکه دیگر ساخت و تولید دوباره مسکن برای همان سازندگان به صرفه نیست.

اقتصاد مسکن در آستانه فروپاشی

رکود بی‌سابقه در بخش ساختمان؛ محیط کسب‌وکار در بدترین شرایط 7 سال اخیر

تأثیر بحران بی‌آبی بر قیمت‌های بازار...

در هفته‌های گذشته، زنگ خطرهای مربوط به بحران کم‌آبی بیش از پیش در کانون توجه قرار گرفته است. اعلامیه مسعود پزشکیان درباره کاهش بارش‌های پاییزی خبر از آینده‌ای چالش‌برانگیز می‌دهد. وی هشدار داد اگر تا پایان آبان‌ماه بارندگی مطلوبی رخ ندهد، ممکن است جیره‌بندی آب در شهرهای بزرگ اجرایی شود.

افزایش قیمت مسکن قطعی شد

بازار مسکن ایران همواره در تقابل با تحولات بین‌المللی قرار داشته و ابزارهایی مانند تحریم‌های سازمان ملل یا مکانیسم ماشه اثرات عمیقی بر آن گذاشته‌اند.

بازار مسکن از خواب بیدار شد؟

نوسانات قیمت ارز و طلا در هفته‌های اخیر تاثیری بر قیمت مسکن در مناطق شمالی نداشته و نرخ‌ها ثابت است؛ دلیل آن هم به رکود کاری برمی‌گردد.

موج جدید حاشیه‌نشینی در راه است

با وجود خروج گسترده متقاضیان واقعی، قیمت‌ها در مهرماه باز هم ۳ درصد جهش ماهانه را تجربه کرد؛ پدیده‌ای که شکاف میان «انتظار گران فروختن» و «توان صفر خریدار» را به مرز انفجار رسانده است

گرفتن وام مسکن بدون دردسر

در حالی قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات در معاملات فرابورس به ۱۳۷ هزار تومان رسیده که زوجین تهرانی برای دریافت وام ۱.۲ میلیارد تومانی باید ۳۵۷ میلیون تومان هزینه کنند.

بازار مسکن در انتظار تصمیم فروشندگان

یک کارشناس بازار مسکن گفته است که مراجعه متقاضیان خرید و فروش مسکن به دفاتر مشاوران املاک اندکی افزایش یافته اما فروشندگان نیز همچنان مردد هستند و اقدامی جدی برای فروش ملک خود نکرده‌اند. او معتقد است که تعداد فایل‌های موثر، مناسب و قابل اعتماد ملکی در مناطق مختلف، اندک است.

هفت استعلام حیاتی قبل از معامله ملک

برای جلوگیری از ضرر و زیان، با چند استعلام ساده پیش از پرداخت وجه بیعانه، در مراحل اولیه معامله ملک، استعلامات ضروری را انجام دهید

تلاقی رکود و تورم

این سکوت بازار، آرامشی پیش از طوفان نیست، بلکه نقطه‌ای است که در آن قیمت‌ها در سطح بالا تثبیت شده‌اند.

تفاوت اجاره به شرط تملیک با رهن و اجاره...

وقتی قیمت مسکن بالا می‌رود، کارشناسان تلاش می‌کنند طرح تازه‌ای پیش بکشند تا شاید زهر بازار را بگیرند. ایده اجاره به شرط تملیک فقط یکی از این موارد است.

متوسط قیمت دلاری مسکن مشخص شد

با ثبات ارز و طلا، تقاضای سرمایه‌ای به مسکن رفته اما به‌دلیل ضعف قدرت خرید و رشد دوبرابر قیمت نسبت حقوق، رکود بازار ادامه‌دار است.

جهش شدید قیمت مسکن در راه است؟

برخی کارشناسان و فعالان بازار ملک انتظار دارند این فاصله جبران شود. اما بعید است در کوتاه مدت و دست کم تا پنج ماه آینده جهش قابل توجهی در بازار ملک رخ دهد.

انقلاب بزرگ در بازار مسکن ایران

ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی به تقریبا ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد. با توجه به وضعیت کنونی نظام بانکی، تورم بالا، نرخ بهره سنگین و محدودیت درآمدی خانوارها که امکان پرداخت اقساط کلان را ندارند، تأمین این حجم سرمایه تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

راهکار دولت برای تحرک بازار مسکن

دولت طرحی با عنوان «مسکن توکنی» را به‌عنوان یک نظام جدید تامین مالی برای تحرک بازار مسکن مطرح کرده است.

وام مسکن ۲ برابر شد

بانک مسکن در اقدامی مهم و حمایتی، سقف تسهیلات خرید و تعمیر مسکن را در سال ۱۴۰۴ به‌طور رسمی افزایش داد.

تحرکِ شکننده در بازار مسکن

بازار پس از ماه‌ها سکون، دوباره در حال حرکت صعودی است؛ با این حال، مشکلات سامانه‌های ثبت قرارداد همچنان یکی از موانع اصلی در مسیر رونق معاملات محسوب می‌شود.