بازار املاک / وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳ چقدر است؟

وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳ چقدر است؟

وام ودیعه مسکن طرحی است که دولت برای حمایت از مستأجران در نظر گرفته است تا درد افزایش بی‌رویه‌ی اجاره‌بها را کمی تسکین دهد.

میزان وام ودیعه مسکن در شهرهای مختلف

میزان وام ودیعه مسکن در شهرهای مختلف با هم متفاوت است. در سال ۱۴۰۳ وام ودیعه مسکن در تهران، مراکز استان و کلان‌شهرها، سایر شهرستان‌ها و روستاها مبالغ متفاوتی دارد که در این مطلب وام اجاره مسکن هر یک از این مناطق ذکر شده است.

برای دریافت این وام شرایط خاصی تعیین شده که اگر از آن‌ها برخوردار باشید، می‌توانید وام را دریافت کنید. 

در این مطالب علاوه بر توضیح شرایط مورد نیاز، نحوه ثبت نام، مدارک لازم برای دریافت این وام و همه جزئیات مربوط به وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۳ توضیح داده شده است.


وام ودیعه مسکن چیست؟

 وام ودیعه مسکن یا وام اجاره مسکن طرحی است برای کسانی که قصد اجاره کردن مسکن دارند اما با افزایش قیمت مسکن در کشور، تأمین هزینه مبلغ ودیعه مسکن برایشان دشوار است. دولت در نظر دارد با ارائه مبلغی به متقاضیان دریافت این وام به آن‌ها در تأمین این مبلغ کمک کند.


اولویت ارائه وام اجاره مسکن با افراد و خانوارهایی است که پیش‌بینی می‌شود سخت‌تر بتوانند مبلغ ودیعه لازم را فراهم کنند. زنان سرپرست خانوار، کارگران، کارمندان، بازنشستگان، مستمری‌بگیران، خانواده‌های پرجمعیت از جمله این افراد هستند. علاوه بر این، زوج‌های جوانی که تازه ازدواج کرده‌اند نیز دارای اولویت به حساب می‌آیند.




نحوه ثبت‌نام تسهیلات کمک ودیعه

 برای ثبت‌نام تسهیلات کمک‌ودیعه باید به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به این آدرس مراجعه و در آن ثبت‌نام کنید. از میان گزینه‌های وب‌سایت گزینه‌ی ثبت‌نام تسهیلات کمک‌ودیعه را انتخاب کنید.


پس‌ از آن، به پنجره ملی خدمات دولت وارد شوید. در این مرحله، باید کد‌ملی و تاریخ تولد خود را برای احراز هویت وارد کنید. توجه کنید که شماره تلفن‌همراه با کد ملی باید مطابقت داشته باشد.


در صفحه‌ی بعد، شرایط و قوانین گرفتن وام ودیعه را مشاهده می‌کنید. اینجا روی گزینه «مطالعه کرده و می‌پذیرم» کلیک کنید.


سپس، نوبت وارد‌کردن مشخصاتتان در سامانه است. تمام اطلاعات و مدارک مورد‌ نیاز را بنویسید و بارگذاری کنید. در مرحله‌ی بعد، افراد تحت‌تکفل خود را اضافه کنید. در مرحله‌ی آخر، کد تأیید برایتان پیامک می‌شود. آن را وارد و گزینه‌ی تأیید را اتنخاب کنید.


در‌صورتی‌که شرایط شما تأیید شود، شعبه‌ مدنظر به شما معرفی می‌شود تا به آن مراجعه و تشکیل پرونده دهید.


شرایط دریافت وام ودیعه مسکن 1403

تسهیلات ودیعه مسکن به افراد متأهل یا سرپرست خانواده و نیز زنان مجرد بزرگ‌تر از ۳۵ سال و مردان مجرد بزرگ‌تر از ۴۵ سال تعلق می‌گیرد. این دسته از افراد باید شرایطی داشته باشند؛ ازجمله طلاق‌نامه رسمی و فرزند، نخبه‌ی علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان، معلول جسمی حرکتی با حداقل ۲۰ سال و زن مجرد خودسرپرست بزرگ‌تر از ۳۵ سال.


تاریخ قرارداد اجاره باید تا پایان زمان ثبت‌نام برای وام باشد و اگر بعد از این زمان باشد، وام به فرد تعلق نمی‌گیرد. قرارداد اجاره باید به‌صورت رسمی تنظیم شود یا در سامانه ایران املاک ثبت شده و کد رهگیری داشته باشد.


همچنین، متقاضی و همسرش نباید هیچ‌کدام صاحب خانه یا زمین مسکونی باشند. در‌ضمن باید بتوانند با مدارکی مثل گواهی تولد و جواز کسب و سابقه پرداخت بیمه درمان ثابت کنند که ۵ سال است در شهر مدنظر زندگی می‌کنند.


مدارک مورد‌نیاز دریافت وام ودیعه مسکن

مدارک اصلی غیر از شناسنامه و کارت ملی، اجاره‌نامه ثبت‌شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات است که باید در سامانه بارگذاری شوند. پس از این مرحله، یکی از شعبه‌های بانک برای متقاضی مشخص می‌شود و از زمان دریافت پیامک تأیید متقاضی دو هفته فرصت دارد تا مدارکش را به بانک ارائه و ضامن‌هایش را معرفی کند؛ وگرنه درخواست وامش رد می‌شود.


هنگام مراجعه حضوری و تکمیل فرایند دریافت وام، به‌همراه داشتن اصل شناسنامه، اصل کارت ملی، اجاره‌نامه رسمی دارای کد رهگیری، گواهی کسر از حقوق یا مستمری به‌همراه شماره حسابی که یارانه نقدی به آن واریز می‌شود، الزامی است؛ در غیر‌ این‌ صورت، متقاضی باید سفته ارائه دهد.


همچنین، ضامن باید گواهی کسر از حقوق و گواهی حقوق مستمری از نهادهای دولتی یا به‌جای آن‌ها چک و سفته ارائه دهد. بازپرداخت وام ودیعه مسکن پنج‌ساله و سود آن ۲۳ درصد است و مستأجرها تا زمان پایان اقساط آن نمی‌توانند دوباره از این وام استفاده کنند.


مبلغ وام اجاره مسکن در سال ۱۴۰۳

بر اساس اینکه متقاضی در چه منطقه‌ای، شهر یا روستا، بخواهد خانه اجاره کند، میزان وام ودیعه مسکنی که برایش در نظر گرفته می‌شود متفاوت خواهد بود. در سال ۱۴۰۳ مبلغ وام به شرح زیر است:


سقف وام اجاره مسکن در شهر تهران: ۲۰۰ میلیون تومان


سقف وام اجاره مسکن در کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها: ۱۵۰ میلیون تومان


سقف وام اجاره مسکن در سایر شهرها: ۱۰۰ میلیون تومان


سقف وام اجاره مسکن در روستاها: ۴۰ میلیون تومان


میزان اقساط و نرخ بهره وام ودیعه مسکن چند درصد است ؟

وام ودیعه مسکن هم مثل هر وام دیگری شرایط خاص خود را برای تعداد، مبلغ و مدت بازپرداخت دارد. بر اساس تصمیمی که شورای پول و اعتبارسنجی بانکی برای وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۳ اتخاذ کرده است، بسته به این که مبلغ وام دریافتی متقاضی چقدر باشد، میزان اقساط و شرایط بازپرداخت متفاوت خواهد بود.


این شورا همچنین سقف بازپرداخت وام ودیعه مسکن را ۵ سال اعلام کرده است. نکته دیگری که باید بدانید این است که نرخ سود وام اجاره مسکن در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرده و ۱۸ درصد اعلام شده است.


ارزان‌ترین و گران‌ترین شهر برای خرید...

با چه حقوقی در آمریکا صاحبخانه شویم؟ در شهر نیویورک، یک فرد برای خرید خانه باید حداقل حسابی شش رقمی داشته‌باشد، اما در کلیولند فرد آمریکایی می‌تواند با درآمد سالانه کمی بیش از ۴۵۰۰۰ دلار صاحب‌خانه شود. بررسی‌ها حاکی از آن است که شهروند آمریکایی برای خرید خانه حداقل به درآمد سالانه ۴۵ هزار دلار نیاز دارد.

بی رغبتی سرمایه گذار بازار مسکن

عضو کمیسیون عمران مجلس با بازار مطرح کرد بی رغبتی سرمایه گذار به دلیل عوارض ۶۰ درصدی ساخت و ساز مسکن چندین برابر شدن نرخ بیمه ساختمانی عضو کمیسیون عمران مجلس درباره رکود و کاهش ساخت مسکن امسال شهرداری ها در کلان شهرها عوارض ساخت و ساز را بیش از ۶۰ درصد و گاهی اوقات بیش از صد درصد افزایش داده اند.

هزینه اجاره خانه های لوکس در تهران

آپارتمان های لوکس محله های شمالی پایتخت همیشه مشتری‌های خاص خود را دارند و چندان تابع فضای کلی بازار مسکن در تهران نیست. این روزها پیدا کردن آپارتمان نقلی در یک محله متوسط با مبلغ اجاره زیر ۵ میلیون تومان دشوار است. این درحالی است که اجاره‌های پیشنهادی نسبتی با حداقل حقوق مصوب ندارد. افزایش قیمت‌ها به گونه‌ای بود که سران سه قوه بسته‌ای حمایتی را برای مهار قیمت اجاره مصوب کردند.

طرحی پایین آوردن قیمت خانه

نماینده مجلس با انتقاد از وضعیت نامناسب اجاره‌بهای مسکن در کشور گفت: نهضت ملی مسکن طرح خوبی است که به تعادل عرضه و تقاضا کمک می‌کند. اجرای قانون جهش تولید مسکن به صورت کلی بسیار مفید است اما متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در منطقه سیستان با وجود قریب به ۵۰۰ هزار نفر جمعیت اتفاق خاصی در حوزه ساخت مسکن رخ نداده و تنها تعدادی زمین در منطقه ای نامناسب برای این امر شناسایی شده است.

واگذاری واحدهای مسکونی به خبرنگاران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه توضیحاتی درباره جزئیات پرداخت وام خرید کالا از طریق کارت اعتباری ویژه خبرنگاران، از رایزنی برای واگذاری ۱۴ هزار مسکن ویژه خبرنگاران خبر داد. وزیر ارشاد با اشاره به فعالیت حدود ۱۷ هزار فعال رسانه‌ای در کشور و تلاش دولت برای بهره‌مندی آنان از زیرساخت‌های لازم فعالیت حرفه‌ای تاکنون بسته اینترنت هدیه روز خبرنگار برای ۱۲ هزار نفر تخصیص یافته و سایر خبرنگارانی که تاکنون مشمول دریافت این بسته اینترنت نشده‌اند با تکمیل مدارک می‌توانند از این فرصت بهره‌مند شوند.

سند خانه بیاورید وام اجاره بگیرید

بهانه تراشی برخی بانک‌ها در پرداخت وام اجاره در شرایطی که تسهیلات کمک ودیعه مسکن تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان از اوایل خردادماه امسال ابلاغ شده، بنا به گفته برخی متقاضیان در نقاط مختلف کشور، برخی بانک‌ها به بهانه نداشتن ابلاغیه و بخشنامه از پرداخت این وام خودداری می‌کنند. برخی مستاجران هم می‌گویند که بانک به آنها گفته کپی سند خانه یا خودرو متعلق به خود را بیاورید تا بدانیم توانایی پرداخت وام اجاره را دارید.

خانه های حسینی برای حمایت از مستاجران

راه اندازی پویش خانه های حسینی برای حمایت از مستاجران یکی از مهم ترین فعالیت های این روزهای بنیاد راه اندازی پویش خانه های حسینی است که در آن، مستاجر متعهد می شود در ازای تخفیفی که از صاحب خانه می گیرد. به صورت مستمر در خانه ای که اجاره کرده، مراسم روضه برپا کند یا زیارت عاشورا بخواند و یا خانم خانه برای کودکان کلاس قرآن و نهج البلاغه داشته باشد.

بازار مسکن مقداری از تب و تاب افتاد

مشاوران املاک شهر تهران از کاهش هیجانات بازار مسکن در مردادماه خبر می‌دهند. پس از یک دوره التهاب در چهار ماهه ابتدای سال جاری به نظر می‌رسد بازار ملک به ثبات نسبی رسیده و اطلاعات غیرسمی نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت نسبت به ماه گذشته نصف شده است. انتظارات تورمی در بازار مسکن تا حدودی کاهش یافته و فعالان بازار می‌گویند که اثر ریسکهای غیراقتصادی در بازار کمرنگ شده است.

مبلغ وام مسکن نخبگان مشخص شد

عضو هیئت مدیره بانک مسکن از افزایش وام مسکن نخبگان و استعدادهای برتر به ۶۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۰ ساله خبر داد. باتوجه به نقش مسکن در ایجاد آرامش خانوار و تأکید مدیران ارشد بانک درخصوص حمایت از موضوع تهیه مسکن، سقف فردی تسهیلات خرید و ساخت مسکن نخبگان و استعدادهای برتر به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

قیمت نجومی مسکن ملی چه کسانی سود کردند؟

قیمت مسکن از ابتدا تا به امروز با نوسان زیادی همراه شده است که این مهم برای بسیاری از متقاضیان دردسرهای مالی زیادی را به وجود آورده است. باتوجه به آخرین قیمت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن که چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام شده، اگر بعضی واحدها با همین نرخ به دست متقاضیان برسد قیمت یک واحد ۶۰ متری این پروژه ۲۸۲ میلیون تومان خواهد بود؛ البته برخی سازندگان مدعی هستند که به دلیل رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی قیمت هر متر به حدود ۸ میلیون تومان رسیده .....

تفاهم قرارگاه خاتم برای ساخت ۱۰۰ هزار...

این قرارگاه در حال حاضر ۳۱۵ طرح فعال در سطح کشور دارد.مشکلات و چالش‌ها آن‌ها و همچنین بازدید از سامانه‌های جدید کنترل طرح این قرارگاه برگزار شد.سخنگوی کمیسیون عمران مجلس افزود: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در حال حاضر ۸ هلدینگ تخصصی داشته که ۴۰ گرایش در زیر مجموعه آن‌ها فعال است. این قرارگاه هم اکنون دارای ۵۳ هزار نیروی سازمانی و ۱۵۰ هزار نیروی شرکتی و دارای ۱۳ هزار ماشین آلات است و ۳۱۵ پروژه فعال در سطح کشور دارد.

جنوب ایران لرزید

زلزله به بزرگی ۴.۴ ریشتر استان کرمان را لرزاند. صبح امروز (دوشنبه) در منطقه هجدک از توابع این استان هیچگونه خسارت مالی و جانی نداشته است. هجدک در خارج از مناطق مسکونی بوده است افزود: تیم های ارزیاب در حال بررسی روستاهای اطراف کانون زلزه هستند.

فاکتورهایی که بر قیمت نهایی ساختمان...

عوامل متعددی در افزایش قیمت خانه موثر می باشد که یکی از مهمترین این عوامل تغییرات قیمتی مقاطع فولادی مورد استفاده در ساختمان است. به طور کلی هرچقدر این مقاطع بیشتر بوده و ساختمان نیز مقاومت تر باشد، اصولا قیمت تمام شده ی آن بالاتر در نظر گرفته خواهد شد. جدای این مساله پرسش اینجاست که چه عواملی بر قیمت مقاطع فولادی موثر می باشد ؟

طرح شهرسازی پیکانشهر در مرحله تصویب

طرح شهرسازی شهرک قدیمی و ناپایدار پیکانشهر در مرحله تصویب قرار دارد سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران از تهیه طرح شهرسازی برای بازآفرینی و ارتقای کیفیت زندگی شهرک قدیمی و ناپایدار پیکانشهر خبر داد. مهدی هدایت در حاشیه بازدید از شهرک پیکانشهر در منطقه 22 با بیان این که سابقه ساخت این مجموعه مسکونی به سال 1384 برمی‌گردد.

خوش بینی بهبود وضعیت مسکن در کشور

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور گفت: تامین نیازهای متقاضیان بخش مسکن با کمک مردم شدنی است. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به امکانات و ظرفیت‌های دولت در زمینه اختصاص زمین و تامین منابع مالی تاکید کرد: پشتیبانی و حمایت از تشکل‌ها و کانون‌های ساخت و ساز مسکن در کشور از وظایف جدی دولت در راستای تحقق ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال آینده است.

افزایش قراردادهای پنهانی در بازار مسکن

کاهش اجاره منوط به افت قیمت است گرگان- صنعتی، رئیس اتحادیه املاک گرگان گفت: با توجه به تعیین سقف اجاره بها و افزایش قیمت مسکن، قراردادهای پنهانی بین صاحبان املاک و موجرها افزایش یافته است. با توجه به تعیین سقف برای اجاره بها و افزایش قیمت مسکن، قراردادهای پنهانی بین صاحبان املاک و موجرها افزایش یافته است.

ضرورت افزایش سقف تسهیلات بانکی

نهضت ملی مسکن متقاضیان توان آورده بیشتر ندارند گرگان- مرتضوی، رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشور با اشاره به تورم عمومی و افزایش ۷۰ درصدی قیمت نهاده های مسکن، گفت که ضرورت دارد تسهیلات بانکی نهضت ملی مسکن افزایش یابد. بیشتر متقاضیان واحدهای پروژه نهضت ملی مسکن از پرداخت هزینه های این طرح ناتوان و با مشکلات بسیاری روبرو هستند.

جدیدترین قیمت آپارتمان در تهران

۱۹ میلیارد ناقابل برای این خانه در نیاوران براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۴۳ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۶۰ متر گردآوری کردیم.

قیمت مصالح ساختمانی در دولت سیزدهم چقدر...

مرکز آمار ایران تازه‌ترین آمار رسمی درباره تحولات قیمت مصالح ساختمانی در تهران را منتشر کرد. این آمار مربوط به تغییرات قیمت مصالح و نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در بهار۱۴۰۱ است.

تخریب ۲۳۹ واحد مسکونی در یزد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد: ۲۳۹ واحد مسکونی در یزد نیاز به احداث داشته و هزار و ۹۷۰ واحد هم باید تعمیر شوند. محمدعلی ملک زاده گفت: تاکنون ۳ هزار و ۵۰۰ واحد در سامانه اعلام خسارت سیل ثبت نام کردند که ۲ هزار و ۲۰۰ واحد توسط ارزیاب اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارزیابی شده است.تخریب ۲۳۹ واحد مسکونی بر اثر سیل در یزد ۲۳۹ واحد بر اثر سیل تخریب شده و نیاز به احداث دارند. هزار و ۹۷۰ واحد هم در حوزه تعمیر سطح یک تا سه ارزیابی شده و وسایل زندگی قریب به ۸۰۰ واحد هم آسیب دیده است.

کاهش هزینه وام مسکن

روند کاهشی هزینه وام مسکن ادامه دارد و در حالی که متاهل‌های ساکن پایتخت حدود ۱۰ روز قبل برای اخذ این وام باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت می‌کردند، اکنون باید بیش از ۱۲۹ میلیون تومان پرداخت کنند.