بازار املاک / هشدار جدی به خریداران مسکن

هشدار جدی به خریداران مسکن

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: قولنامه در دادگاه‌ها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد و از رؤسای اتحادیه املاک خواهش دارم به مشاوران املاک این مسئله را تذکر دهند.

امروز قانونی داریم که اساس آن حکم حکومتی مقام معظم رهبری است

حسن بابایی پنجشنبه شب در نشست منطقه‌ای با محوریت قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول که در سالن امامت دادگستری خوزستان برگزار شد با بیان اینکه شاهد برگزاری نشست منطقه‌ای خوبی هستیم، اظهار کرد: قانون ثبت بنا به دلایل مختلف در طول تاریخ دچار فراز و نشیب‌های فراوان شده و این رسمیت و اعتبار سند رسمی متأسفانه دچار تزلزل‌های مختلف شده است اما امروز قانونی داریم که اساس آن حکم حکومتی مقام معظم رهبری است.

وی گفت: در ۶ تیرماه ۱۴۰۲ زمانی که طرح مذکور در مجمع مطرح شد به دلیل اختلافات مکرر مجلس و شورای نگهبان، ۵ بار توسط شورای نگهبان رد شد که علت رد شدن آن مغایرت با موازین فقهی و شرعی بوده است در حالی که این قانون از سال ۹۵ در مجلس با عناوین مختلف مطرح شده بود.

 
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه مقام معظم رهبری به این مساله ورود کرده‌اند، تصریح کرد: همچنان این نگرانی وجود داشته که فقها مغایرت با موازین فقهی را مطرح کنند، طرح را درست نداند و نظر شورای نگهبان را صحیح بخوانند.

بابایی افزود: در مجمع مواضع مختلفی وجود داشت و این قانون به راحتی نهایی نشد. همچنین بیم آن می‌رفت که این طرح در مجمع کلاً رد شود.

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در ۶ تیر ماه ۱۴۰۲ فرمودند، مجمع از باب مصلحت و دفع فساد، ورود کند که در واقع از این طریق راه را نشان دادند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه عدم ثبت معامله محل فساد، جعل و انکار واقع می‌شود، تصریح کرد: شخصی که سال‌ها سند رسمی دارد ناگهان حکم تخلیه از دادگاه می‌گیرد زیرا فردی سند عادی ارائه کرده که مقدم بر سند رسمی است.

وی ادامه داد: پیش از قانون مذکور، سند عادی با سند رسمی برابری می‌کرد و آنچه که حجت دارد تاریخ انعقاد سند است و اگر سند عادی مقدم بر سند رسمی باشد و به اثبات برسد سند رسمی باطل می‌شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اعلام اینکه مردم همیشه نگران بودند و در معاملات امنیت روانی وجود نداشت، عنوان کرد: اما مصلحت اقتضا می‌کرد که غلبه مصلحت بر فقه حاکم شود و این موضوع بسیار مهمی است. در شرع آمده سند ادله اثباتی است اما ما می‌گوئیم سندی که به ثبت نرسد در دادگاه و در دستگاه‌های دولتی مسموع نیست و قابلیت پذیرش ندارد، در واقع اینجا برای مصلحت و دعوی عدیده ای که در دادگاه‌ها تولید شده از شرع عدول کرده‌ایم.

بابایی قانون مذکور را قانون نوینی خواند و افزود: حقوقدانانی که سالیان سال انتظار می‌کشیدند، مواد ۲۲ و ۴۸ قانون ثبت، احیا مجدد شود، سند رسمی مجدداً جایگاه خود را پیدا کند و در کشور تبیین می‌شود قانون جامه عمل پوشاند و قانونی مبتنی بر فناوری است.

وی با بیان اینکه تمامی دفاتر در دفترخانه‌ها جمع شده است، اظهار کرد: ثبت امروز ثبت عادی نیست و الکترونیک است، دفاتر قدیم را در ادارات ثبت و اسناد رسمی هم جمع کرده‌ایم همه در حال ثبت در سامانه‌های الکترونیک هستند، یعنی محل جعل وجود ندارد که اگر در دفتر سنتی ثبت می‌شد هر لحظه امکان مخدوش شدن، تحریف و پاک شدن وجود داشت.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۷۴۰ هزار مشمول تبصره ۴ ماده یک می‌شوند. پیش‌نویس تنظیم کردن شامل اسنادی می‌شود که از سوم تیر ماه به بعد صادر شده‌اند.

به گفته بابایی، در حالت خوش بینانه نهایت ۱۰۰ هزار سند دچار نقل و انتقال شده‌اند.

۳۴ درصد مشاوران املاک به سامانه وصل شده‌اند

وی با بیان اینکه مشاوران املاک ما پیشانی مسأله هستند، تصریح کرد: اگر امروز ۳۴ درصد مشاوران املاک یعنی بیش از ۵۱ هزار مشاور املاک به سامانه کاتب ملحق شده‌اند کار بزرگی انجام داده‌اند، همچنین این تعداد پیش‌نویس نیز خوب و معقول است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در ادامه کار نگرانی‌ها برطرف شود و زمینه همکاری‌ها فراهم شود، بسیاری از مشاوران املاک و سامانه ما متصل خواهند شد زیرا آنها به دنبال فراهم کردن زمینه معامله‌ای نیستند که بر علیه خودش دعاوی متعدد مطرح شود.

بابایی ادامه داد: در بسیاری از دعاوی مربوط به املاک، مشاور املاک به عنوان معاونت در جرم یا گاهی اوقات جلب ثالث در پرونده‌های حقوقی و یا عناوین مختلف دیگر در پرونده‌های حقوقی دعوت می‌شدند.

وی اظهار کرد: ما معتقدیم مشاور املاک باید وظیفه‌ای که در ماده ۲ قانون تجارت آمده است را اقدام کند زیرا اگر اقدام به انعقاد قرار داد کند از باب مسئولیت کیفری تحت تعقیب قرار می‌گیرد و این قانون به نفع مشاورین املاک است.

به گفته رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در پرونده‌های حقوقی مختلف پیش‌نویس آثار بسیار خوبی دارد در جلسات این چنینی که موارد قانونی تبیین شود مشاوران املاک یاران خوبی برای دستگاه قضائی و سازمان ثبت خواهند بود.

بابایی خطاب به مشاوران املاک گفت: وظیفه شما دلالی است که نقش آن در قانون تجارت ذکر شده است، دلال وظیفه‌ای برای انعقاد قرارداد ندارد و حق دلالی آن باید تضمین شود، ما نیز به دنبال حفظ حقوق مشاورین املاک هستیم.

وی با اعلام اینکه انتظار داریم دادستان‌ها به ما کمک کنند عنوان کرد: رؤسای اتحادیه‌ها در اقناع سازی بسیار خوب عمل کرده‌اند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: ماده ۱۱ قانون الزام مطرح کرده اگر مشاور املاکی همکاری نکند، پیش‌نویس تنظیم نکند و به روش قدیم عمل کند در اداره کل تعزیرات برای آن پرونده تشکیل می‌شود و معتقدیم این موضوع را نخواهیم داشت زیرا اگر مشاور املاکی بداند قانون مذکور چه مزایایی برای آن دارد هیچگاه به سراغ تنظیم سند نمی‌رود.

بابایی با بیان اینکه قولنامه در دادگاه‌ها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد، تصریح کرد: از رؤسای اتحادیه املاک خواهش دارم به مشاوران املاک این مسئله را حتماً تذکر دهند که اگر به روش قدیم عمل کنند امکان دارد به کل جبران خسارت محکوم شوند.

وی خطاب به مشاوران املاک گفت: به هیچ عنوان در خصوص اسناد سبز رنگ که از تیر ماه صادر شده است قولنامه تنظیم نکنید زیرا اگر طرح دعوا شود به کل جبران خسارت محکوم می‌شوید.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اعلام اینکه ۶ وزارتخانه و چهار دستگاه در خصوص قانون مذکور مسئولیت دارند اظهار کرد: راه و شهرسازی، صمت، دادگستری، وزارت اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی، تأمین اجتماعی و امور مالیاتی که باید کنار قوه قضائیه قرار گیرند.دستگاه‌هایی که همکاری نکنند از باب ترک فعل به مراجع اعلام می‌کنیم.

بابایی افزود: رئیس قوه قضائیه در اجرای قانون جدی است و بارها در محل‌های مختلف بر اجرای قانون مذکور تاکید داشته‌اند؛ بنده کمتر قانونی با این عظمت و پشتوانه را شنیده‌ام لذا از همه انتظار دارم این قانون را با جدیت دنبال کنند، برخی قوانین به علت به علت نبود شرایط تار شدند اما این قانون متروک نمی‌شود و هر روز بر آن مصمم هستیم.


دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

اقدامات عمدی نظیر انحصار زمین و عدم الحاق آن به محدوده شهر، باعث افزایش بی‌رویه قیمت مسکن است.

شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

سقف وام ودیعه مسکن اعلام شده و با رعایت شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳، به سامانه خودنویس مراجعه کرده و برای صفر کردن حق الزحمه‌های میلیونی پرداخت می‌کنیم. همچنین یادآور می‌شویم که در ماه خرداد سال گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ۱۱ طرح دو فوریتی کنترل و تنظیم اجاره و قیمت‌گذاری مسکونی‌ها موافقت کردند.

معاملات مسکن همچنان روند خوبی ندارد

جدیدترین گزارش بانک مرکزی از معاملات بازار مسکن در مردادماه نشان می دهد که قیمت مسکن در مردادماه ۱۴۰۳ نسبت به آذرماه ۱۴۰۲، با رشد ۴۷ درصدی همراه بوده است.

خبر خوش برای مالکین / مالیات های این...

بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها صاحبخانه‌هایی که ملک خود را به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر، اقشار سه دهک پایین جامعه و افراد تحت پوشش بهزیستی اجاره دهند مشمول ۱۰۰ درصد معافیت مالیات بر درآمد اجاره خواهند شد.

سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

شدت گرفتن تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای طی هفته‌‌‌های اخیر بر روند معاملات خرید ملک و اجاره‌‌‌بها اثرگذار شده است؛ اگرچه تشدید تنش منطقه‌‌‌ای زمینه‌‌‌ساز رشد نرخ ارز در کشور شده و به شکل معمول قیمت مسکن در کشور همگرا با نرخ ارز نوسان دارد؛ اما این مرتبه این دو بازار، رفتاری واگرا از خود بروز داده‌‌‌اند. افزایش ریسک تنش منطقه‌‌‌ای طی دو هفته اخیر باعث شده تا بخشی از صاحبان ملک حاضر به ارائه تخفیف در معاملات فروش خانه شوند، امااین افزایش تخفیف نیز نتوانسته تا به اینجای کار بازار فروش خانه در پایتخت را داغ

متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن که پیش‌تر و در سنوات گذشته این تسهیلات را دریافت کرده‌اند با شرط تسویه تسهیلات قبلی امکان دریافت مجدد تسهیلات را خواهند یافت. شرط پرداخت مجدد تسهیلات مجدد ودیعه مسکن مربوط به متقاضیانی است که در سال‌های 1399 و 1400 تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده و تسویه تسهیلات را انجام داده‌اند، این دسته از متقاضیان با درج گزینه تسویه تسهیلات از طریق شعب بانک عامل این امکان را برای بار دوم خواهند یافت تا نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند.

معافیت اجاره املاک مسکونی

جعفر پورمختار مشروط شدن اعمال معافیت‌های مالیاتی در بخش درآمد‌های حاصل از اجاره املاک مسکونی مندرج در تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، به ثبت قرارداد اجاره نامه در سامانه املاک و مستغلات کشور را، در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول (مصوب ۱۴۰۱.۰۹.۰۶) عنوان کرد و افزود: یکی از آثار مثبت اجرای این قانون افزایش شفافیت و کاهش زمینه بروز مشکلاتی، چون زمین خواری، فرار مالیاتی و فروش یک ملک به چندین نفر و ... است.

وام ودیعه مسکن برای این افراد

سامانه خودنویس با موفقیت توانسته است فرآیند قراردادزنی بین موجر و مستاجر را شفاف و رایگان کند. این سامانه به طور عملی توانسته است به درستی مسکن‌های موجود در سراسر کشور را شناسایی کند و با ایجاد زیرساخت‌های لازم، اقدامات مخرب و واسطه‌گری در حوزه مسکن را به حداقل برساند. بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید تمام قراردادهای خرید و فروش، پیش‌فروش و اجاره املاک مسکونی و غیرمسکونی در سامانه خودنویس ثبت شود و کد رهگیری دریافت کنند.

قیمت مسکن ترسناک شد

با افزایش قیمت مسکن از سال ۱۳۹۷، سهم مسکن در سبد هزینه‌های خانوارها رشد چشمگیری داشته است. طبق آمار رسمی، این سهم در سال ۱۳۹۶، پیش از افزایش قیمت‌ها، ۳۳ درصد بود، اما در سال گذشته به ۴۲.۴ درصد افزایش یافته است.

سیگنال‌های تغییرات بین المللی برای...

بررسی‌ها میدانی نشان می‌دهد، مسکن در ۲ هفته اخیر با شتاب بیشتری به سمت رکود حرکت کرده است.

کم‌ درآمدها وام۱۵۰ میلیونی می گیرند

معاون بنیاد مسکن از تحویل ۲۵ هزار واحد مسکونی مددجویان خبر داد و گفت: ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کم درآمدها تخصیص داده می‌شود.

دریافت وام مسکن با بهره ۱۳ درصد

بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط … بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط بهره‌مند شوند.

حساب‌ و کتاب اقساط وام مسکن

در شرایط فعلی، وام مسکن با اوراق ممتاز (تسه) کلان‌ترین تسهیلاتی است که به متقاضیان خرید مسکن پرداخت می‌شود و اغلب افرادی که قادر به بازپرداخت اقساط آن باشند، می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

افزایش نرخ اجاره در تابستان

سه‌ماه اعمال «نرخ دولتی» برای اجاره‌بهای مسکن در کشور به‌خاطر «واکنش منفی بازار به مداخله نچسب» جواب نداد. تصویب شده بود اجاره‌های تابستانی حداکثر ۲۵درصد افزایش یابد؛ اما در عمل، ۴۲.۸درصد رشد کرد.

این افراد رایگان خانه دار می‌شوند

وزارت راه و شهرسازی جدیدترین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که نشان می‌دهد مجموع واحد‌های مسکونی شامل آنهایی که شروع‌شده، در دست ساخت و تکمیل‌شده، به ۲ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۴۵۰ واحد رسیده است.

خبر بسیار مهم برای متقاضیان مسکن ملی

طرح مسکن ملی برای کمک به قشر ضعیف است. قرار بر این است برای ساخت مسکن ملی وام مسکن ملی پرداخت شود اما صف دریافت وام مسکن ملی هر روز طولانی تر میشود.

پیش‌بینی بازار مسکن در نیمه دوم سال...

فصل اجاره به انتهای خود نزدیک شده و حالا مردم به دنبال پاسخ این سوال هستند که بازار مسکن و اجاره در نیمه دوم سال چه روندی را طی خواهد کرد؟ اگر اتفاق خاصی در بازار مسکن رخ ندهد، بازار اجاره و مسکن تا پایان سال روندی آرام را طی خواهد کرد.

خبر مهم خرید مسکن

هر چند تابستان امسال قیمت‌ها به طور قابل توجهی بالا نرفت، اما باید توجه داشت که در طی یک الی دو سال گذشته قیمت مسکن به شدت افزایش پیدا کرد و مردم دیگر قدرت خرید ندارند.

پرداختی ۹۶۰ میلیون تومانی دولت برای...

یکی از محل‌های تامین منابع مالی برای متقاضیان ورود به بازار مسکن،‌ وام خرید است. این وام از محل اوراق حق تقدم مسکن (تسه) به متقاضیان پرداخت می شود و برای زوجین تهرانی ۸۰۰ میلیون تومان و با احتساب وام تعمیر (جعاله) ۹۶۰ میلیون تومان است.

الان وقت خرید خانه هست یا نه؟

بازار ملک، فصل جابه‌جایی را با کسادی سپری کرد. دو ماه ابتدایی تابستان امسال معاملات مسکن شهر تهران در کانال ۳۰۰۰ فقره قرار داشت که رقم پایینیدو پیش بینی مهم درباره قیمت مسکن در پایان سال ۱۴۰۳محسوب می‌شود.

برای وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن چقدر...

مطابق آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در مرداد ۱۴۰۳ متوسط قیمت مسکن به ازای هر مترمربع ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که در مقایسه با ماه قبل (تیرماه) ۱.۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد. اثرگذاری وام ۹۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن به واسطه افزایش قیمت‌ها همچنان در حال کاهش است. امروز با این وام می‌توان ۸.۳ متر مسکن در شهر تهران خریداری کرد.