بازار املاک / خبر خوش برای خریداران مسکن

خبر خوش برای خریداران مسکن

همزمان با نوسانات ایجاد شده در بازار مسکن شاهد آن هستیم که استقبال خریداران از واحدهای مسکن اقتصادی با توجه به پایین بودن قیمت‌ها بیشتر شده که طبق آمارها تا ۴۸ ماه آینده فاز اول آن افتتاح می‌شود.

بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که بازار مسکن در شرایط کنونی در وضعیت رکود تورمی سنگینی است به طوری که آمارها میانگین هر متر مربع واحد مسکونی را بین ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومان عنوان می‌کنند. 


این شرایط باعث شده که بسیاری از متقاضیانی که تا چند ماه پیش اگر امیدی به خانه دار شدن داشتند با افزایش و جهش قیمتی که در بازار رخ داده امکان خرید برای این افراد از بین رفته است.

بسیاری از کارشناسان عنوان می‌کنند که تنها راهکار برای خانه دار شدن افزایش تولید و عرضه مسکن است و در این زمینه دولت قبل هم طرح نهضت ملی مسکن را اجرایی کرد که البته از ۴میلیون واحد مسکونی که وعده داده شده بود کمتر از یک میلیون واحد اجرایی شده و درحال‌حاضر هم با افزایش چشم‌گیر قیمت‌ها و عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اجرای آن با کندی همراه شده است

ساخت ۳هزار و۳۰۰ واحد مسکونی در قالب مسکن اقتصادی ظرف ۴۸ ماه 
در همین رابطه خشایار باقرپور مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران با بیان اینکه طرح مسکن اقتصادی در قالب مشارکت و همکاری مردم و تعاونی‌ها از ابتدای امسال در ۳هزار و۳۰۰ واحد مسکونی اجرایی شده است گفت: طرح مسکن اقتصادی در متراژهای ۲۵ تا ۸۰ متر مربع در کلنگ زنی شد. این واحدها در قالب تعاونی با هزینه متقاضیان ساخته می‌شود و از ۴۸ ماه آینده تحویل داده خواهد شد

وی ادامه داد: مسکن به عنوان اصلی‌ترین نیاز کشور به شمار می‌رود و براساس همین نیاز، ما محصولات جدیدی را برای این طرح در نظر گرفته‌ایم

باقرپور بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور خرید و ساخت واحدهای بزرگ متراژ از استطاعت مردم خارج شده و از سوی دیگر با توجه به ناترازی انرژی که وجود دارد واحدهای بزرگ متراژ برای مردم صرفه اقتصادی ندارد، بنابراین مدل ساخت و اجرای پروژه‌های مسکونی بزرگ متراژ باید محدودتر شود.

وی با بیان اینکه مدل اجرای این طرح با مشارکت خود اعضای تعاونی‌ها تامین مالی خواهد شد گفت: ۳هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در فاز اول کلنگ‌زنی شده و با مشارکت اعضای تعاونی تامین مالی و ساخته خواهد شد

وی با بیان اینکه هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت بازار ارز با نوسانات زیادی روبه‌رو شده است گفت: با حذف قیمت زمین در طرح مسکن اقتصادی در دو سال گذشته هر متر مربع واحد مسکونی در مسکن اقتصادی بین ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان بود که این آمار تا اوایل امسال به متری ۳۰ میلیون تومان رسید امابراساس واقعیات بازار برآورده‌ها حاکی از آن است که هر متر مربع واحد مسکونی اقتصادی امروز بین ۴۰ تا ۴۵ تومان خواهد بود.

وی ادامه داد: افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن بر روی هزینه‌های ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن هم اثر گذار بوده و به طور قطع در سال آینده با توجه با تاثیر گذاری بازار ارز قیمت تمام شده ساخت مسکن با یک جهش زیادی همراه خواهد بود


باقر پور با بیان اینکه اوّلین پروژه از طرح مسکن اقتصادی در حال حاضر در مرحله صدور پروانه ساختمانی است که با توجه به تعداد بالای واحدهای مسکونی بین ۸تا ۱۰ ماه زمان می‌برد، اما در حال حاضر تجهیز کارگاه و مراحل اوّلیه خاک برداری انجام شده است

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای کشور ما مشکل تأمین زمین دارای زیرساخت داریم و هزینه‌های تامین مسکن برای بسیاری از خانواده‌ها و جوانان با مشکل زیادی روبه‌رو است بنابراین ساخت واحدهای مسکونی با متراژهای متوسط و پایین از استقبال بیشتری برخوردار بوده است

باقر پور اظهار کرد: روند ساخت واحدهای مسکن‌های اقتصادی با جدیدترین تکنولوژی‌های روز همراه است و ظرف سه سال آینده اولین فاز آن به بهره برداری می‌رسد

براساس این گزارش اجرای مسکن اقتصادی هم بسیار مورد استقبال نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه‌های مسکنی کشور قرار گرفته است به طوری که حجت‌الاسلام قاسم روانبخش نماینده مجلس با بیان اینکه ساخت مسکن و افزایش تولید نقش بسیار موثری‌در کنترل بازار دارد گفت:ساخت واحدهای کوچک متراژ می‌تواند زمینه را برای کاهش فشار بسیاری از متقاضیان فراهم کند

وی افزود: ساخت مسکن کوچک متراژ مشکل شرعی ندارد و از لحاظ اسلامی ساخت این واحدها حرام نیست. البته مسکن ایده آل از لحاظ اسلام، مسکن وسیع است. اما شرایط فعلی ما به گونه‌ای نیست که بتوانیم مسکن ویلایی وسیع به گونه‌ای که در شان ومنزلت مردم باشد برای همه بسازیم.

کاهش هزینه های آورده متقاضیان از طریق مسکن های کوچک متراژ
سید سلمان ذاکر نماینده مجلس با بیان اینکه تولید یک میلیون واحد مسکونی در سال به آسانی محقق نشود، اما این هدف به خوبی نیاز به اقدام جدی را نمایان می‌سازد گفت: بسیاری از مردم کیفیت را برکمیت ترجیح می‌دهند، بسیاری از مردم حاضرند در واحدهای کوچک متراژ ۲۰، ۲۵ و ۳۰ متری زندگی کنند، اما در واحدهای اجاره‌ای که از نظر ایمنی، محیط زیستی و کیفیت در سطح پایینی هستند، زندگی نکنند.

این نماینده همچنین به چالش‌های متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و گفت: در حال حاضر بسیاری از متقاضیان این طرح در مانده‌اند. اگر برخی از واحدها، مثلاً ۲۵ متری، ساخته می‌شد، تأمین آورده برای متقاضیان آسان‌تر بود و آنها ملزم به پرداخت ۴۰ میلیون تومان در ابتدای امر نمی‌شدند

همچنین گودرزی عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه کمیسیون عمران به دنبال پیگیری جدی موضوع مسکن است و تعاملات خوبی در این راستا در حال انجام است گفت: واقعا مشکل مسکن به خصوص در بین جوانان در کشور حاکم است اگر قرار باشد بحث جوانی جمعیت را پیگیری کنیم باید بحث مسکن کوچک‌مقیاس را پیگیری کنیم

وی با بیان اینکه برای زوج‌هایی که می‌خواهند تشکیل زندگی دهند این‌گونه واحدها هیچ مشکلی ندارد بسیاری از جوانان از خانه‌های کوچک شروع به زندگی کرده‌اند پس مانعی ندارد گفت:در کل ساخت واحدهای کوچک‌مقیاس اقدام موثری است، اما کیفیت، کمیت، سرعت و دقت نباید فدای یکدیگر شوند اگر اینگونه واحدها کیفیت لازم را داشته و دارای تمامی امکانات باشند همچنین در شهرهای بزرگ و کلان شهرها ساخته شوند، هیچ مشکلی در پی نخواهد داشت. زمین در شهرهای ما بسیار وجود دارد، اجازه دهند زمین در اختیار جوانان قرار گیرد.

گرانی مسکن متقاضیان را به سمت واحدهای کوچک متراژ برد

براساس این گزارش با توجه به افزایش چشم گیر قیمت‌ها در بازار مسکن داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به افزایش چشم گیر قیمت‌ها و با توجه به شرایط رکود تورمی در بازار مسکن استقبال متقاضیان و خریداران مسکن از واحدهای کوچک متراژ بسیار بیشتر شده است گفت: بازار مسکن در شرایط کنونی نیازمند آن است که تولید مسکن در آن افزایش پیدا کند بنابراین در این شرایط متقاضیان بازار مسکن به سمت واحدهای کوچک متراژ و در مناطق ۱۵،۱۲و ۱۴ است

گفتی است حال با توجه به شرایط کنونی بازار مسکن و با توجه به کاهش قدرت خرید مسکن در بین متقاضیان ساخت واحدهای مسکونی با متراژهای متوسط جامعه می‌تواند زمینه را برای تسریع و تسهیل ساخت مسکن فراهم کند.

افزایش وام مسکن با آپشن‌های جدید کلید...

وام مسکن یک گزینه مالی است که به افراد این امکان را می‌دهد تا برای خرید یا تعمیر خانه از بانک‌ها یا موسسات مالی قرض بگیرند.

قیمت مسکن در ۱۴۰۴ فاش شد

بازار مسکن ایران در حال حاضر با یک آشفتگی بی‌سابقه مواجه است که باعث شده تا نه تنها اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر، بلکه بسیاری از مردم با درآمدهای متوسط نیز قادر به تأمین مسکن مناسب نباشند. این آشفتگی به دلیل مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که به تدریج عمق بیشتری پیدا کرده و حالا به یکی از بزرگترین معضلات کشور تبدیل شده است.

خلع سلاح وام در بازار مسکن

تنها وام بانکی موجود برای خرید خانه در پایتخت، تسهیلات یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومانی اوراق با نرخ سود ۲۲.۵ درصد و بازپرداخت ۱۲ ساله است که اقساط آن به حدود ۲۳ میلیون تومان رسیده که در مقایسه با قیمت مسکن بسیار ناچیز است.

سال سرنوشت ساز برای بازار مسکن ایران...

افزایش وام خرید مسکن تا دو میلیارد تومان، به‌ویژه در کلان‌شهرها، می‌تواند به تحریک تقاضا کمک کند، اما مساله مهم این است که بازپرداخت این وام برای متقاضیان چگونه در نظر گرفته شود.

سونامی بازار مسکن و ملک ۱۴۰۴

جدایی قیمت ملک از نوسانات دلار در سال ۱۴۰۳ و رکود عمیق در بازار مسکن، کارشناسان را نسبت به احتمال جهش ناگهانی قیمت‌ها در سال ۱۴۰۴ نگران کرده است.

احتکار مسکن با تکمیل سامانه املاک و...

سامانه ملی املاک و اسکان با شناسایی خانه‌های خالی و عرضه آن‌ها به بازار اجاره، می‌تواند به کاهش قیمت‌ها و جلوگیری از سوداگری در مسکن کمک کند.

قیمت مسکن از تورم پیشی می‌گیرد

رابطه قیمت مسکن با نرخ تورم معمولاً یک رابطه مثبت و به‌نسبت قوی است؛ به این معنا که با افزایش تورم، قیمت مسکن نیز به‌طور کلی افزایش می‌یابد.

پیش‌بینی مهم بازار مسکن در سال ۱۴۰۴

رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره به وضعیت بازار مسکن گفت: «تورم در سه سال گذشته بالای ۴۵ درصد بود و میانگین تورم در سال ۱۴۰۲ به ۵۲ درصد رسید، اما امسال قیمت مسکن تقریبا ۲۰ درصد افزایش داشت. دلیل این موضوع، ناتوانی متقاضیان واقعی در خرید مسکن و رکود کامل در اقتصاد مسکن است.»

ابلاغ وام ۶۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی...

وام مسکن متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن از بانک‌های عامل به شرط پیشرفت فیزیکی مناسب و سهم آورده متقاضیان، از ۵۵۰ به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

آغاز فرآیند جایگزینی با متقاضیان واجد...

اداره کل راه و شهرسازی با ارسال پیامکی به برخی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، اعلام کرده است که به دلیل عدم انجام تعهدات از سوی آن‌ها، فرآیند جایگزینی با متقاضیان واجد شرایط جدید آغاز شده است.

قیمت دلار بازار مسکن را منفجر کرد

همبستگی قیمت مسکن با نرخ ارز یک پدیده چندبعدی است. این همبستگی باعث می‌شود که در شرایط بی‌ثباتی ارزی، قیمت مسکن نیز دچار نوسانات شدید شود.

تداوم رکود در بازار مسکن

در حالی که هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن بین ۱۰.۵ تا ۱۲ میلیون تومان برآورد شده، قیمت ساخت در پروژه‌های اقتصادی و مناطق متوسط تهران به‌مراتب بالاتر است. با ادامه نوسانات قیمت مصالح و هزینه‌های انشعابات، دولت به دنبال ارائه بسته‌های حمایتی برای کاهش هزینه‌هاست.

پیش بینی های خرید مسکن برای سود بیشتر

پیش‌بینی‌ها از بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ حاکی از افزایش تدریجی قیمت تمام‌شده ساخت به دلیل رشد هزینه‌های ساخت‌وساز است، اما انتظار جهش قیمتی هیجانی نمی‌رود؛ خرید ملک تا پایان سال جاری می‌تواند تصمیم مناسبی باشد.

قیمت واحدهای مسکن ملی رسماً اعلام شد

طرح نهضت ملی مسکن با هدف تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه آغاز شد. با این حال، در ماه‌های اخیر، افزایش هزینه‌های ساخت و تغییرات قیمت، نگرانی‌هایی را برای متقاضیان ایجاد کرده است.

بازار مسکن از اردیبهشت رونق پیدا...

تمام هزینه‌های مربوط به قیمت تمام‌شده ساخت، مانند قیمت مصالح، فولاد، ماشین‌آلات ساختمانی، دستمزد کارگر و… در سال آینده افزایش خواهد داشت و به تبع آن قیمت تمام‌شده ساخت مسکن نیز دچار افزایش خواهد شد.

عیدی طلایی برای مستاجران

در آستانه سال نو و با توجه به نگرانی‌های رو به افزایش مستأجران از افزایش هزینه‌های اجاره و بی‌ثباتی بازار مسکن، یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد که تعیین سقف اجاره‌بها به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای این قشر باشد.

فروش اقساطی 89 هزار واحد نهضت ملی مسکن

بانک مسکن با تحقق ۶۵ درصد از تعهدات خود تاکنون ۱۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده و قرارداد نزدیک به ۳۷۹ هزار واحد به امضا رسیده است.

افزایش سقف وام ویژه مستأجران

وزیر راه از برنامه جدید دولت برای حمایت از مستاجران خبر داده که با توجه به مشکلات گذشته، اصلاح فرآیند پرداخت وام ودیعه مسکن برای کاهش دغدغه اجاره‌نشین‌ها ضروری است.

کاهش سرمایه گذار در بازار مسکن

ساخت و ساز مسکن در سال جاری، به دلیل رکود اقتصادی با کاهش قابل توجهی مواجه شده است و بسیاری از سرمایه‌گذاران از ورود به این بخش خودداری کرده‌اند.

مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره...

رئیس اتاق تعاون ایران در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از ۲ سال گذشته در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق تعاون و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد تا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌های مسکن ساخته شود.

تحلیل قیمت مسکن

تعادل شکننده بازار مسکن در ایران با تهدید افزایش احتمالی قیمت‌ها در سال ۱۴۰۴، به‌دلیل عدم همسویی تورم بخش مسکن با سایر بازارها، احتمال یک جهش قیمتی را تقویت می‌کند. آیا شاهد انفجار قیمت خواهیم بود؟