بازار املاک / بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود. بر اساس گزارش اتاق تعاون ایران، دو عامل اصلی در افزایش اخیر قیمت مسکن مؤثر بوده‌اند: در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود.

تحولات در بازار ملک
این تحولات در بازار ملک بعد از حدود ۶ ماه رخ داده است و از این منظر نیازمند شناسایی پارامترهای اثر گذار بر تغییر وضعیت این بازار است.

رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن در اواسط تابستان تک رقمی شده بود اما بازگشت دوباره بازار به ریل افزایش باعث شده بار دیگر میزان افزایش قیمت دو رقمی شود. البته به اعتقاد کارشناسان اقتصادی روند افزایش قیمت مسکن در هفته های گذشته بسیار کندتر از سالهای ۹۷ تا ۹۹ است. اما تغییر بوجود آمده از نگاه کارشناسان قابل تامل است.

گزارشی که اتاق تعاون ایران هفته گذشته از نظرسنجی مدیران شرکتهای ساختمانی منتشر کرد پارامترهای اثرگذار بر تغییر رفتا بازار مسکن را معرفی کرده است.

خاموشی ها و کمبود انرژی در کارخانه های تولید صنعتی و همچنین رشد قیمت دلار دو پارامتری هستند که سبب شده تحرک قیمت در بازار مسکن قابل توجه و محسوس شود.

خاموشیها باعث رشد هزینه تولید صنعتی و در نتیجه افزایش قیمت فروش مصالح ساختمانی شده است.

در ماههای اخیر قیمت مصالح ساختمانی بیش از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش پیدا کرده بود.

از آنجا که سهم قیمت مصالح ساختانی از هزینه ساخت مسکن بالای ۵۰ درصد است و حدود ۳۰ درصد هزینه ها نیز مربوط به دستمزد کارگران است تورم بالای مصالح ساختمانی اثر معنادار روی قیمت تمام شده ساخت و ساز دارد.

پارامتر دوم که باعث تحرک معامله گران و همچنین رشد قیمت مسکن شده است، نرخ ارز است.

افزایش نرخ دلار در ماههای گذشته بار دیگر به تحریک تقاضای ملکی منجر شده است.

از آنجا که در بازار مسکن شاهد کمبود عرضه هستیم در نتیجه این افزایش تقاضا روی سطح عمومی قیمت آپارتمانها اثر مثبت داشته است.

در ماه های نیمه اول امسال بر اساس تحلیل کارشناسان بازار مسکن از ثبات برخوردار بود بخش زیادی از این ثبات نیز مدیون ثبات نسبی بازار دلار بود.

همچنین در نبود ریسکهای خارجی شبیه انتخاب ترامپ در آمریکا معامله گران ملکی عمدتاً با نیت مصرف به صورت خرید یا اجاره وارد بازار می شدند.

اما در هفته های گذشته تقاضای سرمایه ای برای حفظ ارزش واقعی دارایی خود وارد این بازار شد.

طی سالهای گذشته میزان رشد قیمت مسکن براساس متوسط سالانه حدود ۱۰۴ برابر تورم عمومی بود و این باعث شد ارزش واقعی داراییهای ملکی خانوارها و سرمایه گذاران سالی به صورت متوسط ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش یابد.

کارشناسان درباره وضعیت آینده بازار مسکن معتقدند اگر چه این بازار کشش رشد تند قیمت مسکن شبیه جهشهای ۷۰ تا ۸۰ درصدی سال های گذشته را ندارد اما در صورتی که پارامترهای اثرگذار از مدار خارج نشود شرایط برای ثبات قیمت مسکن سخت خواهد شد.

مسکن ترکیه در ۲ سناریوخریدهای ایرانی در...

داده‌های مرکز آمار اقتصادی ترکیه نشان می‌دهد ایرانی‌ها در سپتامبر ۲۰۲۱، بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ خانه در این کشور خریداری کردند که حدود ۵/ ۲برابر میانگین حجم خرید ماهانه همین گروه طی ۵ سال گذشته بوده است.

رشد قیمت مسکن در جنوب تهران شکسته شد

در آخرین ماه تابستان منطقه ۱۸، ۱۳ و یک بیشترین رشد قیمت را نسبت به مرداد ماه داشتند.

قیمت اوراق مسکن در استان‌ها چقدر است؟

سقف تسهیلات خرید مسکن برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است اوراق مسکن

زندگی در چادر به خاطر گرانی مسکن

سکونت یک پدر و پسر در چادری در جنگل های اطراف ایلام منتشر شد که در آن فرزند خانواده می گوید به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه اجاره مجبور به زندگی در چادر شده اند.

ایرانی‌ها رکورد خرید خانه در ترکیه را...

علت اوج‌گیری خرید مسکن توسط خارجیان از جمله ایرانی‌ها در ترکیه می‌تواند به افت ارزش لیر و تورم مهار شده مسکن در این کشور برگردد. افت ارزش لیر ترکیه فروش مسکن به خارجی‌ها را بیشتر امکان‌پذیر کرده است.

جنجال قصر ۱۸۰۰ متری در لواسان؛ ۲...

تصویری از قیمت اجاره یک خانه ۱۸۰۰ متری در لواسان در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که واکنش‌های زیادی را به همراه داشت.

ایرانی‌ها و عراقی ‌ها بزرگ‌ترین...

استانبول محبوب ترین مقصد خرید خانه برای شهروندان خارجی از جمله ایرانی‌ها در ترکیه است.

چرا بانک مسکن به بازنشستگان وام...

بانک مسکن تکلیف خود مبنی بر پرداخت ۴۰ هزار فقره تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر به بازنشستگان را انجام نداد.

مالیات کمرشکن بر لوکس‌ها؛ ۵ میلیون...

پیمانه اقتصادی بورس سقوط کرد؛ وزیر اقتصاد مهمترین حمایت دولت از بازار سرمایه را اعلام کرد/ این سه کسب‌وکار از بند انحصار آزاد شدند

لزوم اتصال شهرهای جنوبی فارس به راه آهن

نماینده مردم لارستان،خنج،گراش و اوز پیش از سفر رئیس جمهور به استان فارس، در گفتگویی با وزیر راه و شهرسازی بر لزوم توجه به پروژه های راه و شهرسازی و مسکن در حوزه انتخابیه خود تأکید کرد.

چینی ها برای ساخت مسکن به ایران می آیند

عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه با چینی‌ها برای ساخت انبوه‌ مسکن در ایران، گفت:‌انبوه‌سازان ایرانی توان ساخت یک میلیون مسکن را دارند.

۱۱۰ هزار معلول «خانه» ندارند/درخواستی...

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران اعلام کرد که بیش از ۱۱۰ هزار معلول در کشور فاقد مسکن هستند.

روایت اکونومیست از تله تنظیم بازار مسکن

بازار جهانی مسکن برای عبور از تورم با یک تله روبه‌رو است که آسیب‌پذیرترین خریداران مصرفی را تهدید می‌کند. «اکونومیست» با بررسی تصمیمات احتمالی سیاستگذاران پولی در کشورهایی که دچار رشد تند قیمت مسکن شده‌اند، هشدار داد.

85 خانواده زلزله‌زده کوهرنگی در چادرهای...

فرماندار شهرستان کوهرنگ از اسکان موقت 85 خانواده در چادرهای هلال‌احمر در پی زلزله و پس‌لرزه‌های اخیر در این شهرستان خبر داد.

ثبت بیشترین افزایش قیمت مسکن انگلیس در...

متوسط قیمت خانه در انگلیس به بالای ۲۴۲ هزار پوند رسیده است.

تهیه مسکن کارگری از اولویت‌های جامعه...

یزد سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان این که بخش قابل توجهی از حقوق و دستمزد کارگران برای اجاره بها صرف می‌شود، تهیه مسکن کارگری را از اولویت های جامعه کارفرمایان استان خواند.

خرید و فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر...

معاون مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی کردستان گفت: فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر قانونی است و مشکلات حقوقی بسیاری را برای خریدار و فروشنده ایجاد خواهد کرد.

ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به...

از سوی معاون اول رئیس‌جمهور؛ ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به استان کهگیلویه و بویراحمد

جذب ۳برایر اعتبارات استانی از محل...

ساخت ۵۴۴ واحد مسکونی برای روستاییان سمنان سمنان مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سمنان از جذب سه برایر اعتبارات استانی از محل اعتبارات ملی از سوی این نهاد خبر داد.

افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی...

افزایش 47 درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکنمرکز آمار ایران از افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکن در تابستان امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته خبر داد.

تخریب ۸۰ درصدی واحدهای مسکونی در ۲۵...

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: ارزیابی‌های انجام شده در ۲۵ روستا نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد واحدهای مسکونی در زلزله اخیر به‌طور کامل تخریب‌شده که احداثی تشخیص داده شده است.اتمام ارزیابی‌ها طی دو روز آینده