بازار املاک / احیای بازار مسکن با روش مجلس

احیای بازار مسکن با روش مجلس

در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

 تهاتر یا مبادله کالا به کالا
به گفته این افراد، تهاتر یا مبادله کالا به کالا، به یکی از روش‌های متداول و خلاقانه در بازار مسکن تبدیل شده است. این شیوه، که اغلب در شرایط رکود یا نوسانات شدید اقتصادی رواج می‌یابد، فرصتی برای کسانی است که به‌دلیل کمبود نقدینگی نمی‌توانند در بازار سنتی خریدوفروش حضور پیدا کنند.

در این میان، کارشناسان معتقدند رواج تهاتر در بازار مسکن نشان‌دهنده عمق مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم است. 

از سوی دیگر، این روش می‌تواند در کوتاه‌مدت به کاهش فشار مالی بر برخی خریداران یا فروشندگان کمک کند، اما به‌عنوان یک راه‌حل پایدار برای معضل مسکن قابل‌اتکا نیست. دولت و نهادهای مرتبط باید با ارائه سیاست‌های حمایتی و ایجاد شرایط مناسب برای دسترسی به وام مسکن، تلاش کنند تا متقاضیان به روش‌های شفاف و منطقی‌تری برای تأمین سرپناه دسترسی پیدا کنند.

این روزها بازار مسکن در یک رکود مطلق فرو رفته است اما برخی از فعالان و آگاهان بازار می گویند: این روزها تهاتر یکی از روش هایی است که به دلیل کمبود نقدینگی در بازار مسکن شیوع پیدا کرده است.

این فعالان بازار مسکن می گویند: اگر چنانچه بازار مسکن در چند هفته آینده رونق بگیرد می توان امیدوار بود که تا حدودی خرید و فروش مسکن به سمت بهبود نسبی حرکت کرده است. اما در غیر این صورت باید تا اردیبهشت سال آینده منتظر ماند.

یکی از مشاوران املاک در منطقه دو تهران می گوید: قدرت خرید متقاضیان مسکن به شدت کاهش یافته است. هر چند معتقد هستیم که هنوز قیمت مسکن به نسبت سایر کالاها که رشد بالایی داشته اند افزایش نداشته است.

او ادامه می دهد: این روزها متقاضیان مسکن توانایی خرید مسکن نوساز ندارند اما با تهاتر ملک خود تلاش دارند واحد مسکونی خود را تبدیل به احسن کرده و تا حدودی به خواسته خود چه به لحاظ متراژ و چه به لحاظ موقعیت مکانی برسند.

اما سید جمال موسوی عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ می‌دهد، گفت: بازار آشفته مسکن به تدریج به سمت ساماندهی پیش می‌رود.

سید جمال موسوی در زمینه وضعیت مسکن اظهار داشت: ۲ میلیون نفر در سطح کشور متقاضی مسکن هستند که از این تعداد یک میلیون نفر آنها مدارک ثبت نامی خود را تکمیل کرده‌اند.

بازار مسکن رو به ساماندهی است

وی با اشاره به اینکه در حوزه مسکن دو قانون با عنوان جهش تولید مسکن و قانون هفتم توسعه وجود دارد که بر اساس این قوانین دولت مکلف به احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای مردم شده است، تصریح کرد: از سویی بانک‌ها نیز موظف به ارائه ۲۰ درصد از تسهیلات خود به مسکن شده‌اند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون که اختصاصا به موضوع مسکن می‌پردازد و تعاملی موثر با وزارت راه و شهرسازی داشته است، افزود: بازار آشفته مسکن خود را پیدا کرده و به تدریج رو به ساماندهی است.

وی از اهتمام بخش دولتی برای ساماندهی حوزه مسکن خبر داد و خاطر نشان شد: بانک‌های عامل تسهیلات مسکن، کوتاهی‌هایی در این حوزه داشتهاند که مقرر شده این کم کاری‌ها و کوتاهی‌ها به زودی جبران شود.

موسوی با بیان اینکه تلاش همه بر این است که وضعیت بازار مسکن به نفع مردم تغییر پیدا کند، ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ خواهد داد و این اتفاقات به نفع مردم خواهد بود.

به نظر می رسد بازار مسکن این روزها به شدت در انتظار اخبار جدید و یا تثبیت نرخ ارز است تا بتواند خود را با تورم و برخی اتفاقات اقتصادی و سیاسی هماهنگ کند.

اما آنطور که برخی از مشاوران املاک عنوان می کنند این است که هنوز قیمت مسکن با دلار ۵۰ هزار تومانی خرید و فروش می شود و هنوز از خواب بیدار نشده است. اما آنچه که مشخص و محرز است این است که مسکن همچنان دست نیافتنی است و اگر چنانچه باز هم رشد قیمت داشته باشد بیشتر در رکود فرو می رود.

خروج از رکود و تقویت بخش تقاضا نیز مستلزم ورود بانک ها با اعطای تسهیلات ارزان قیمت میسر خواهد شد.

بازار مسکن از خواب بیدار شد؟

نوسانات قیمت ارز و طلا در هفته‌های اخیر تاثیری بر قیمت مسکن در مناطق شمالی نداشته و نرخ‌ها ثابت است؛ دلیل آن هم به رکود کاری برمی‌گردد.

موج جدید حاشیه‌نشینی در راه است

با وجود خروج گسترده متقاضیان واقعی، قیمت‌ها در مهرماه باز هم ۳ درصد جهش ماهانه را تجربه کرد؛ پدیده‌ای که شکاف میان «انتظار گران فروختن» و «توان صفر خریدار» را به مرز انفجار رسانده است

گرفتن وام مسکن بدون دردسر

در حالی قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات در معاملات فرابورس به ۱۳۷ هزار تومان رسیده که زوجین تهرانی برای دریافت وام ۱.۲ میلیارد تومانی باید ۳۵۷ میلیون تومان هزینه کنند.

بازار مسکن در انتظار تصمیم فروشندگان

یک کارشناس بازار مسکن گفته است که مراجعه متقاضیان خرید و فروش مسکن به دفاتر مشاوران املاک اندکی افزایش یافته اما فروشندگان نیز همچنان مردد هستند و اقدامی جدی برای فروش ملک خود نکرده‌اند. او معتقد است که تعداد فایل‌های موثر، مناسب و قابل اعتماد ملکی در مناطق مختلف، اندک است.

هفت استعلام حیاتی قبل از معامله ملک

برای جلوگیری از ضرر و زیان، با چند استعلام ساده پیش از پرداخت وجه بیعانه، در مراحل اولیه معامله ملک، استعلامات ضروری را انجام دهید

تلاقی رکود و تورم

این سکوت بازار، آرامشی پیش از طوفان نیست، بلکه نقطه‌ای است که در آن قیمت‌ها در سطح بالا تثبیت شده‌اند.

تفاوت اجاره به شرط تملیک با رهن و اجاره...

وقتی قیمت مسکن بالا می‌رود، کارشناسان تلاش می‌کنند طرح تازه‌ای پیش بکشند تا شاید زهر بازار را بگیرند. ایده اجاره به شرط تملیک فقط یکی از این موارد است.

متوسط قیمت دلاری مسکن مشخص شد

با ثبات ارز و طلا، تقاضای سرمایه‌ای به مسکن رفته اما به‌دلیل ضعف قدرت خرید و رشد دوبرابر قیمت نسبت حقوق، رکود بازار ادامه‌دار است.

جهش شدید قیمت مسکن در راه است؟

برخی کارشناسان و فعالان بازار ملک انتظار دارند این فاصله جبران شود. اما بعید است در کوتاه مدت و دست کم تا پنج ماه آینده جهش قابل توجهی در بازار ملک رخ دهد.

انقلاب بزرگ در بازار مسکن ایران

ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی به تقریبا ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد. با توجه به وضعیت کنونی نظام بانکی، تورم بالا، نرخ بهره سنگین و محدودیت درآمدی خانوارها که امکان پرداخت اقساط کلان را ندارند، تأمین این حجم سرمایه تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

راهکار دولت برای تحرک بازار مسکن

دولت طرحی با عنوان «مسکن توکنی» را به‌عنوان یک نظام جدید تامین مالی برای تحرک بازار مسکن مطرح کرده است.

وام مسکن ۲ برابر شد

بانک مسکن در اقدامی مهم و حمایتی، سقف تسهیلات خرید و تعمیر مسکن را در سال ۱۴۰۴ به‌طور رسمی افزایش داد.

تحرکِ شکننده در بازار مسکن

بازار پس از ماه‌ها سکون، دوباره در حال حرکت صعودی است؛ با این حال، مشکلات سامانه‌های ثبت قرارداد همچنان یکی از موانع اصلی در مسیر رونق معاملات محسوب می‌شود.

دروغی بزرگ به نام کاهش قیمت مسکن

هیچ کاهش قیمتی در بازار مسکن ثبت نشده و تمامی آمار‌هایی که پیش از این برای کاهش قیمت مطرح شده بود، غیرکارشناسی و بدون آمار بود

ترفند جدید دلال‌ها برای جیب خریداران...

نبود آمارهای رسمی از قیمت مسکن در تهران سبب شده تا فضای خریدوفروش به نفع واسطه‌ها باشد.

طرح مسکن استیجاری به کجا می‌رسد؟

وعده ساخت مسکن استیجاری به‌عنوان یکی از طرح‌های حمایتی دولت هنوز از مرحله کاغذ فراتر نرفته است.

شایعه ریزش قیمت مسکن چقدر حقیقت دارد؟

برخی کارشناسان بازار مسکن معتقدند که پس از جنگ ۱۲ روزه، قیمت مسکن با ریزش قابل توجهی مواجه شده و در برخی مناطق، کاهش قیمت‌ها به بیش از ۳۰ درصد رسیده است. این در حالی است که گزارش‌های رسمی از افزایش متوسط قیمت مسکن در سطح پایتخت حکایت دارد.

بازار مسکن در رکود بی‌سابقه

برخی گزارش‌ها از کاهش شدید قیمت‌ها خبر می‌دهند، اما کارشناسان بازار این شایعات را رد می‌کنند و می‌گویند شرایط رکودی فعلی ناشی از کمبود خریدار و افزایش هزینه‌های ساخت است

منتظر جهش دوباره قیمت مسکن در بازار...

برای بازگشت رونق به بازار مسکن، باید قدرت خرید مردم تقویت شود، نظام قیمت‌گذاری منطقه‌ای و شفاف برقرار گردد و نظارت مؤثری بر جریان سرمایه‌ها صورت گیرد.

رکود سنگین بازار مسکن ادامه دارد

در حالی بازار مسکن کشور با کم‌ترین معاملات دو سال اخیر مواجه است که شهرهای جدید اطراف تهران با قیمت مناسب‌تر و انتخاب بیشتر هنوز فعال هستند.

خرید طلا و سکه سودآورتر است یا مسکن؟

بازارهای طلا و ارز به دلیل نقدشوندگی فعلا رونق دارند و مسکن در رکود به سر می‌برد.