بازار املاک / تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

بازار مسکن در شرایط رکودی قرار دارد و خریداران با احتیاط وارد این بازار می‌شوند. با توجه به تحولات سیاسی منطقه و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، کارشناسان معتقدند که تثبیت امنیت و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی می‌تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند. در این شرایط، خریداران باید پیش از افزایش قیمت‌ها اقدام کنند تا از افزایش تقاضا و گرانی بعدی جلوگیری کنند.

امنیت منطقه‌ای؛ محرک رونق بازار مسکن

 در سال‌های اخیر به رکودی عمیق فرو رفته و خریداران با احتیاط بیشتری وارد آن می‌شوند. از ابتدای امسال، با توجه به تحولات سیاسی داخلی و بین‌المللی، این رکود تشدید شده و حتی متقاضیان مصرفی نیز از ورود به بازار مردد هستند. اما با تثبیت نسبی شرایط سیاسی در منطقه، تعیین تکلیف ریاست جمهوری در آمریکا و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، ممکن است بازار مسکن از رکود خارج شود؟ 

منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، در گفتگو با تجارت‌نیوز اظهار کرده که با تثبیت امنیت منطقه و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی، امکان خروج بازار مسکن از رکود فراهم می‌شود.

کاهش شدید معاملات و بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان نشان می‌دهد که بازار مسکن همچنان درگیر رکود است. از سوی دیگر، افزایش قیمت ارز و تحولات سیاسی منطقه نیز بر رفتار سرمایه‌گذاران تاثیر گذاشته است. در این شرایط، چه عواملی می‌توانند به بهبود وضعیت بازار مسکن و تحریک معامله‌گران برای ورود به آن کمک کنند؟

غیبی با اشاره کرد: «با توجه به آتش‌بس‌ها، اگر تعادل نسبی در حوزه جنگ‌های منطقه‌ای برقرار شود، نگرانی‌های امنیتی مردم کاهش خواهد یافت.»

او ادامه داد: «این روند می‌تواند تاثیر مثبتی در اقتصاد و به‌ویژه بازار مسکن داشته باشد و مردم پس از اطمینان یافتن، وارد چرخه خرید و فروش شوند.»

سیاست ارز تک‌نرخی و خروج بازار مسکن از رکود

این کارشناس بازار مسکن گفت: «نکته مهم در اینجا حمایت دولت از این فرایند به نفع مردم است. به‌عنوان مثال، دولت چهاردهم سیاست ارز تک‌نرخی را دنبال کرده و به چندنرخی بودن ارز اعتقادی ندارد. به همین دلیل، شاهد افزایش نسبی قیمت ارز در ماه‌های اخیر بوده‌ایم.»

غیبی افزود: «ترکیب این دو عامل؛ آرامش نظامی در منطقه و تثبیت قیمت ارز، می‌تواند به رشد بازار مسکن و خروج آن از رکود کمک کند.»

خریداران؛ فرصت خرید پیش از افزایش قیمت‌ها

غیبی به خریداران توصیه کرد: «در این چند ماه باقی‌مانده تا پایان سال، بهتر است هر چه زودتر خرید خود را انجام دهند، زیرا در غیر این صورت ممکن است با افزایش قیمت‌ها و تقاضای بالا مواجه شوند.»

او همچنین اشاره کرد: «سیاست‌گذاران اقتصادی باید با پیش‌بینی وضعیت، به گونه‌ای عمل کنند که بازار مسکن با کمترین هیجان و آسیب مواجه شود، تا خریداران واقعی از این تحولات بهره‌مند شوند و متضرر نشوند.»

مسکن ترکیه در ۲ سناریوخریدهای ایرانی در...

داده‌های مرکز آمار اقتصادی ترکیه نشان می‌دهد ایرانی‌ها در سپتامبر ۲۰۲۱، بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ خانه در این کشور خریداری کردند که حدود ۵/ ۲برابر میانگین حجم خرید ماهانه همین گروه طی ۵ سال گذشته بوده است.

رشد قیمت مسکن در جنوب تهران شکسته شد

در آخرین ماه تابستان منطقه ۱۸، ۱۳ و یک بیشترین رشد قیمت را نسبت به مرداد ماه داشتند.

قیمت اوراق مسکن در استان‌ها چقدر است؟

سقف تسهیلات خرید مسکن برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است اوراق مسکن

زندگی در چادر به خاطر گرانی مسکن

سکونت یک پدر و پسر در چادری در جنگل های اطراف ایلام منتشر شد که در آن فرزند خانواده می گوید به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه اجاره مجبور به زندگی در چادر شده اند.

ایرانی‌ها رکورد خرید خانه در ترکیه را...

علت اوج‌گیری خرید مسکن توسط خارجیان از جمله ایرانی‌ها در ترکیه می‌تواند به افت ارزش لیر و تورم مهار شده مسکن در این کشور برگردد. افت ارزش لیر ترکیه فروش مسکن به خارجی‌ها را بیشتر امکان‌پذیر کرده است.

جنجال قصر ۱۸۰۰ متری در لواسان؛ ۲...

تصویری از قیمت اجاره یک خانه ۱۸۰۰ متری در لواسان در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که واکنش‌های زیادی را به همراه داشت.

ایرانی‌ها و عراقی ‌ها بزرگ‌ترین...

استانبول محبوب ترین مقصد خرید خانه برای شهروندان خارجی از جمله ایرانی‌ها در ترکیه است.

چرا بانک مسکن به بازنشستگان وام...

بانک مسکن تکلیف خود مبنی بر پرداخت ۴۰ هزار فقره تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر به بازنشستگان را انجام نداد.

مالیات کمرشکن بر لوکس‌ها؛ ۵ میلیون...

پیمانه اقتصادی بورس سقوط کرد؛ وزیر اقتصاد مهمترین حمایت دولت از بازار سرمایه را اعلام کرد/ این سه کسب‌وکار از بند انحصار آزاد شدند

لزوم اتصال شهرهای جنوبی فارس به راه آهن

نماینده مردم لارستان،خنج،گراش و اوز پیش از سفر رئیس جمهور به استان فارس، در گفتگویی با وزیر راه و شهرسازی بر لزوم توجه به پروژه های راه و شهرسازی و مسکن در حوزه انتخابیه خود تأکید کرد.

چینی ها برای ساخت مسکن به ایران می آیند

عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه با چینی‌ها برای ساخت انبوه‌ مسکن در ایران، گفت:‌انبوه‌سازان ایرانی توان ساخت یک میلیون مسکن را دارند.

۱۱۰ هزار معلول «خانه» ندارند/درخواستی...

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران اعلام کرد که بیش از ۱۱۰ هزار معلول در کشور فاقد مسکن هستند.

روایت اکونومیست از تله تنظیم بازار مسکن

بازار جهانی مسکن برای عبور از تورم با یک تله روبه‌رو است که آسیب‌پذیرترین خریداران مصرفی را تهدید می‌کند. «اکونومیست» با بررسی تصمیمات احتمالی سیاستگذاران پولی در کشورهایی که دچار رشد تند قیمت مسکن شده‌اند، هشدار داد.

85 خانواده زلزله‌زده کوهرنگی در چادرهای...

فرماندار شهرستان کوهرنگ از اسکان موقت 85 خانواده در چادرهای هلال‌احمر در پی زلزله و پس‌لرزه‌های اخیر در این شهرستان خبر داد.

ثبت بیشترین افزایش قیمت مسکن انگلیس در...

متوسط قیمت خانه در انگلیس به بالای ۲۴۲ هزار پوند رسیده است.

تهیه مسکن کارگری از اولویت‌های جامعه...

یزد سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان این که بخش قابل توجهی از حقوق و دستمزد کارگران برای اجاره بها صرف می‌شود، تهیه مسکن کارگری را از اولویت های جامعه کارفرمایان استان خواند.

خرید و فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر...

معاون مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی کردستان گفت: فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر قانونی است و مشکلات حقوقی بسیاری را برای خریدار و فروشنده ایجاد خواهد کرد.

ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به...

از سوی معاون اول رئیس‌جمهور؛ ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به استان کهگیلویه و بویراحمد

جذب ۳برایر اعتبارات استانی از محل...

ساخت ۵۴۴ واحد مسکونی برای روستاییان سمنان سمنان مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سمنان از جذب سه برایر اعتبارات استانی از محل اعتبارات ملی از سوی این نهاد خبر داد.

افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی...

افزایش 47 درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکنمرکز آمار ایران از افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکن در تابستان امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته خبر داد.

تخریب ۸۰ درصدی واحدهای مسکونی در ۲۵...

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: ارزیابی‌های انجام شده در ۲۵ روستا نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد واحدهای مسکونی در زلزله اخیر به‌طور کامل تخریب‌شده که احداثی تشخیص داده شده است.اتمام ارزیابی‌ها طی دو روز آینده