بازار املاک / تاثیر قیمت دلار بر بازار مسکن

تاثیر قیمت دلار بر بازار مسکن

بررسی‌ها نشان می‌دهد به دلیل نبود مشتری و رکود معاملات مسکن، این بازار در وضعیت کسادی به سر می‌برد و از ناحیه قیمت ارز و طلا تاثیر نگرفته؛ اما به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک در سال جدید تعاونی‌های مسکن معتبر می‌توانند گره‌گشا باشند تا افراد با سرمایه‌های اندک و به تدریج صاحب مسکن شوند.

نبود مشتری و رکود معاملات مسکن

عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک، گفت: وقتی دلار بالا می‌رود رکود به بازار مسکن می‌آید؛ چرا که بازار مسکن به اصطلاح بازار ترسویی است و در زمان نوسانات ارزی، کسی در کوتاه مدت سراغ سرمایه‌گذاری در مسکن نمی‌آید.
 
با نوسان قیمت ارز در هفته‌های اخیر این سوال ایجاد شده که آیا قیمت مسکن نیز دچار تغییر شده است؟
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد به دلیل نبود مشتری و رکود معاملات مسکن، این بازار در وضعیت کسادی به سر می‌برد و از ناحیه قیمت ارز و طلا تاثیر نگرفته؛ اما به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک در سال جدید تعاونی‌های مسکن معتبر می‌توانند گره‌گشا باشند تا افراد با سرمایه‌های اندک و به تدریج صاحب مسکن شوند.
 
رکود معاملاتی که از اواسط سال گذشته ایجاد شد ظرفیت بازار مسکن را به شدت پایین آورد. آنطور که واسطه‌های ملکی می‌گویند افزایش قیمت ارز و طلا در هفته‌های اخیر و رسیدن قیمت دلار در بازار آزاد به حدود ۸۹ هزار تومان نیز تاثیری در بازار مسکن نداشته است. 

عمده فعالان اقتصادی ترجیح می‌دهند در بازار‌های موازی مسکن همچون خودرو، طلا و ارز سرمایه‌گذاری کنند. رشد قیمت مسکن طی سال‌های اخیر از عوامل اصلی کاهش قدرت خرید و متعاقبا رکود معاملاتی محسوب می‌شود.
 
بررسی فایل‌های موجود در بازار مسکن نشان می‌دهد در هفته‌های اخیر که دلار و طلا دچار نوسان افزایشی شده تغییر معناداری به لحاظ قیمت در بازار مسکن ایجاد نشده است. حتی در مواردی که سازندگان و فروشندگان به نقدینگی نیاز دارند واحد‌های خود را کمتر از عرف قیمت منطقه عرضه می‌کنند.
 
مقایسه وضعیت میان مدت بازار مسکن نیز گویای آن است که قیمت‌ها در تهران نسبت به سال گذشته نیز بین ۱۵ تا ۲۰ درصد رشد داشته است؛ در حالی که تورم عمومی حدود ۳۲ درصد و تورم برخی کالا‌ها در این مدت تا ۵۰ درصد می‌رسد. در خصوص جدیدترین وضعیت بازار ملک با برخی فعالان بازار گفت‌و‌گو کردیم.
 
آرش از مشاوران املاک منطقه تهرانپارس، گفت: بالا رفتن قیمت ارز هیچ تاثیری در قیمت آپارتمان ایجاد نکرد؛ چرا که در این بازار افراد پول لازم، زیاد هستند. واحد‌های زیر قیمت بعضا مشتری دارد؛ اما برای کسانی که واحد‌های خود را با نرخ‌های معمول یا بیش از نرخ معمول، فایل کرده‌اند مشتری پیدا نمی‌شود.
 
وی افزود: تعداد بسیار کمی بخر و بفروش در منطقه ما وجود دارد که واحد‌ها بین آنها دست به دست می‌چرخد. یعنی نفر اول، آپارتمان را زیر قیمت می‌خرد با این هدف که با قیمت بالاتر بفروشد، اما بعد از مدتی واحد مورد نظر را با همان قیمت یا حتی کمتر به کاسب بعدی می‌فروشد. الان که مثلا بازار شب عید است مشتری وجود ندارد و بعید می‌دانم تا پایان سال اتفاق خاصی بیفتد.
 
از عواملی که منجر به کسادی بازار مسکن شده می‌توان به نبود پتانسیل سرمایه‌گذاری و پایین بودن قدرت خرید متقاضیان مصرفی اشاره کرد. در حال حاضر به دلیل رکودی که از اواسط سال گذشته در بازار مسکن ایجاد شده نرخ تورم مسکن به حدود نصف تورم عمومی رسیده است.
 
طبق آخرین آمار مرکز آمار ایران در دی‌ماه امسال تورم عمومی ۳۲ درصد بوده در حالی که میزان رشد قیمت مسکن شهر تهران بر اساس آمار مرداد سال جاری حدود ۱۷ درصد بوده است (از مرداد به بعد آمار مسکن ارائه نشد). تعداد معاملات نیز ۳۵۵۹ فقره بود. در حالی که در سال‌های رونق، ماهیانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار معامله در پایتخت انجام می‌شود.
 
سعید لطفی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک نیز با بیان اینکه در بازار ملک هیچ خبری نیست، گفت: وقتی دلار بالا می‌رود رکود به بازار مسکن می‌آید؛ چرا که بازار مسکن به اصطلاح بازار ترسویی است و در زمان نوسانات ارزی، کسی در کوتاه مدت سراغ سرمایه‌گذاری در مسکن نمی‌آید. همه سراغ طلا و ارز و در مواردی همچون خودرو می‌روند.
 
وی درباره وضعیت قیمت‌ها نیز بیان کرد: به خاطر اینکه تقاضایی وجود ندارد، قیمت‌ها به شکل سابق است. ولی از آنجایی که مصالح ساختمانی گران شده بعد از مدتی ممکن است روی بازار مسکن تاثیر بگذارد. تورمی هم که برای سال آینده اعلام می‌شود می‌تواند تغییراتی در بازار ملک داشته باشد.
 
لطفی، راه حل کنونی خرید ملک را استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها دانست و گفت: با این شرایطی که جلو می‌رود اگر عدم توانایی خرید مردم ادامه‌دار باشد در سال جدید تعاونی‌های مسکن معتبر می‌توانند گره‌گشا باشند؛ چرا که خرد خرد پول متقاضیان را می‌گیرند و افراد می‌توانند با سرمایه‌های اندک و به تدریج صاحب مسکن شوند. البته همانطور که گفتم حتما سراغ تعاونی‌های معتبر بروند تا دچار مشکل نشوند.
 
عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت ماه‌های آینده بازار مسکن گفت: بعید می‌دانم اتفاق خاصی در انتظار بازار ملک باشد. در روز‌های انتهای سال هم با توجه به افزایش قیمت طلا و دلار قطعا نگاه‌ها به همان حوزه‌ها است و رکود مسکن باقی می‌ماند.

سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

اخیرا یک مقام مسوول وزارت راه ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از ساخت و ساز در بیابانها در عین حال تاکید کرد که به جای آن بهتر است دولت به احیای بافتهای فرسوده که خدمات رسانی به آنها آسان تر است اقدام کند.

رونق انبوه‌سازی در جنوب غربی پایتخت

شهردار منطقه ۱۸ با اشاره به اینکه بعد از چهار دهه مشکل شن چاله ها در این منطقه حل شد تاکید کرد: با توجه به ظرفیتی که در منطقه ۱۸ برای ساخت و ساز وجود دارد پیش بینی می شود که اتفاقات خوبی در بخش مسکن در این منطقه به زودی رخ دهد.

ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به...

نماینده مجلس خواستار انعطاف دولت در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در خانه باغ‌ها و نیز سکونت گاه های غیررسمی شد و گفت: با توجه به اینکه برخی از ساخت و سازها در باغ ها، به محل اسکان مردم فاقد مسکن تبدیل شده است، بنابراین دستگاه های خدمات رسان به صورت مشروط نسبت به خدمات رسانی به این خانه باغ ها اقدام کند.

فارس بیش از ۶۰ هزار مسکن فرسوده دارد

شیراز - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس از شناسایی ۶۰ هزار واحد مسکونی فرسوده در استان فارس خبر داد.

قیمت وام مسکن تغییر کرد!

درحالی که مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار از افزایش وام مسکن تا ۹۶۰ میلیون تومان حکایت دارد، متاهل‌های ساکن تهران برای اخذ این وام باید بیش از ۱۶۷ میلیون تومان پرداخت کنند.

مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه...

مالک یک خانه دوخوابه و معمولی در مرکز تهران ۲۰۰ میلیون پول پیش می‌گیرد و رقم اجاره را ماهی ۱۰ میلیون تعیین کرده است. با نصف این بودجه در جنوب تهران گزینه‌های بهتری وجود دارد

تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در ساخت مسکن نقش تسهیل گر دارد در خصوص زمان بندی اتمام پروژه های مسکونی شهرداری تهران اظهار داشت: در مورد پیشرفت فیزیکی و زمان اتمام پروژه های مسکونی مرتبط با شهرداری باید از نهادهای متولی پرس و جو کرد.

کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

طی روزهای اخیر در حالی برخی از رسانه ها بر ریزش قیمت برخی واحدهای مسکونی در بازار مسکن تاکید کرده اند که بررسی حاکی از آن است که این ریزش محدود قیمتها بیش از هر چیز ریشه در کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن که سبب رکود معاملات شده است دارد.

صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان با یادآوری این موضوع که صنعتی سازی راهکار برون رفت از مشکلات بخش مسکن است در عین حال بر لزوم الگوبرداری از کشور ترکیه برای احیای بافتهای ناکارآمد شهری تاکید کرد و گفت: این انجمن نشست مشترکی با متصدیان حوزه ساخت و ساز در کشور ترکیه انجام و قرار شده است که در توانمند سازی بافتهای فرسوده شهر استانبول همکاری داشته باشد.

کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

درحالی اوایل امسال قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر پردیس به مرز ۴ میلیارد تومان رسیده بود که قیمت پیشنهادی همین واحد در زمان حاضر کمتر از ۳ میلیارد تومان است.

نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای...

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دقت و کیفت در پروژه های شهرداری تهران نباید فدای سرعت شود تاکید کرد: با توجه به مشکلات مربوط به حوزه مسکن، ورود شهرداری تهران به ساخت مسکن ضروری بوده است، اما کیفیت ساخت نباید فدای بهره برداری از پروژه های عمرانی شود.

تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح...

طی روزهای اخیر در حالی برخی از نمایندگان مجلس و فعالان حوزه مسکن، با اتکاء به "طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی" بر فراهم شدن زمینه مهار قیمت ها در بازار مسکن تاکید دارند که بر خلاف آنچه که عنوان می شود تا زمانی که رویه های معیوب این بازار اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان به ساماندهی این بازار دلخوش بود.

سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های...

نائب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حرکت ایمن سازی ساختمانهای ناایمن لاک پشتی است تاکید کرد: در شورای شهر تهران موضوع تعامل با قوه قضائیه در حال پیگیری است تا به فرآیند موثر و صحیحی دست پیدا کنیم.

قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از اعلام نهایی قیمت تمام شده مسکن ملی در استان تهران تا ۴۸ ساعت آینده خبر داد و در عین حال تاکید کرد که این قیمت کاملا کارشناسی و بر اساس جمع بندی اعضای حاضر در جلسه شورای مسکن استان تهران تعیین شده است.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند...

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر لزوم بازنگری در قوانین حوزه ساخت و ساز تاکید کرد و خواستار سپردن فرآیند نظارت بر عملکرد مهندسان ناظر به شهرداری شد.

صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

شهردار تهران با اشاره به اینکه حرکت به سمت صنعتی سازی مسکن از جمله راهکارهای افزایش عمر مفید ساختمان ها است در عین حال پایین بودن سن بناهای ساختمانی را فاجعه بار قلمداد کرد که به گفته وی سبب هدر رفت سرمایه های ملی می شود.

امید به خانه دار شدن با فروش متری مسکن...

در حالی خرید خانه در تهران دیگر رویاست اما فروش متری مسکن در بورس کمی امید ها را بالا برده است.

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند...

معاون وزیر راه و شهرسازی برای چندمین بار نسبت به طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان را به عنوان یکی از عوامل اطاله زمان صدور مجوزهای ساختمانی عنوان کرد.

در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه...

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه هستیم در عین حال نسبت به عدم همکاری بانکها با نهضت ملی مسکن انتقاد کرد.

راهکارهایی برای ساماندهی بازار...

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه سال گذشته تهرانی‌ها ۴۶ تا ۵۵ درصد افزایش ‌نرخ اجاره‌بها داشتند، گفت: قیمت مسکن در تهران طی ۱۷ سال ۵۲ برابر شده است.