قوانین املاک / قیمت واقعی مسکن ملی بالاخره مشخص شد

قیمت واقعی مسکن ملی بالاخره مشخص شد

واحدهای نهضت ملی مسکن بر مبنای قیمت تمام شده عرضه خواهد شد و به همین دلیل با توجه به تعدیل‌های فصلی، قیمت‌ها به‌روز می‌شود.

طرح نهضت ملی مسکن

در حال حاضر برخی انبوه‌سازان هزینه ساخت هر متر از واحدهای  مسکن ملی  را ۲۰ میلیون تومان ارزیابی می‌کنند. اما پروژه‌ها بر مبنای زمان انعقاد قرارداد نرخ‌های متفاوتی دارند. 

به طور مثال قیمت واحدها در پروژه‌ای که سه سال قبل آغاز شده و هم‌اکنون به پایان رسیده بر مبنای تعدیل‌های فصلی سه سال اخیر محاسبه شده و طبیعتا با قیمت‌های کمتر از ۲۰ میلیون تومان تحویل می‌شود.

زمانی که طرح اقدام ملی مسکن توسط دولت دوازدهم آغاز شد، قیمت هر متر از واحدهای این پروژه بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون تومان برآورد می‌شد. 

در ادامه این پروژه به طرح نهضت ملی مسکن الحاق شد. منابع ساخت این پروژه‌ها از طریق آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی تامین می‌شود؛ تسهیلاتی که اخیرا از ۵۵۰ به ۶۵۰ میلیون تومان رسیده است.

با توجه به تورم و تغییر قیمت نهاده‌های ساختمانی و بر مبنای تعدیل‌های فصلی سازمان برنامه و بودجه که بر روی پروژه‌های دولتی اعمال می‌شود قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن نیز تغییر می‌کند.

 از طرف دیگر هزینه ساخت بر مبنای تعداد طبقات، مشاعات و مصالح به کار رفته در پروژه‌ها در نقاط مختلف کشور متفاوت است؛ اگرچه به گفته مسئولان این تفاوت‌ها چندان زیاد نیست.

نسل اول پروژه‌های در حال تحویل با قیمت تمام شده ناخالص ١١ میلیون تومان در هر متر مربع تحویل داده می‌شود. 

اما قراردادهای نهضت ملی مسکن برخلاف مسکن مهر مشمول تعدیل هستند. تزریق آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی برای پیشرفت فیزیکی پروژه‌ ضرورت دارد.

با این توضیحات، قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن وابستگی زیادی به واریز به‌موقع آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی دارد.

 تا دی ماه امسال از طریق بانک مسکن مجموعا ۲۰۲ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های نهضت ملی مسکن در سراسر کشور پرداخت شده که حدود ۱۱۴ همت از محل تسهیلات بانکی و ۸۸ همت توسط متقاضیان به حساب سازندگان واریز شده است.

مهرماه امسال بانک مرکزی اعلام کرد که سهم ۱۵ بانک در پرداخت وام مسکن ملی صفر بوده است. این کم‌کاری سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات مسکن به طولانی شدن پروژه‌ها منجر شده است.

یکی دیگر از چالش‌های طرح نهضت ملی مسکن که در مسکن مهر نیز وجود داشت تامین نشدن به‌موقع زیرساخت‌ها، خدمات و انشعابات است. کم‌کاری دستگاه‌های خدمات‌رسان در تحویل به‌موقع واحدها اثر می‌گذارد. این معضل هم‌اکنون در پروژه‌های مختلف مسکن ملی در سراسر کشور وجود دارد.

برخی متقاضیان نیز آورده خود را با تاخیر پرداخت می‌کنند که این مساله به کندی اجرای پروژه‌ها می‌انجامد. به طور مثال هم‌اکنون که تعدادی از واحد مسکن ملی پرند در حال تحویل است به گفته صیادی ۶٠ درصد از متقاضیان آورده اولیه را تکمیل نکرده‌اند و میزان واریزی متقاضیان بین ۷۰۰ تا ۸۷۰ میلیون تومان بوده است. 

در برخی پروژه‌ها پیشرفت فیزیکی به ۶۰ درصد رسیده اما میزان آورده متقاضیان کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان و در مواردی صفر بوده است. این تاخیرها می‌تواند روند اجرای طرح‌ها را طولانی کند.

سقف وام خرید مسکن از محل اوراق مشخص شد

سقف وام خرید مسکن از محل اوراق، با احتساب وام تعمیر، به یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان رسیده است؛

شرط تاهل برای دریافت مسکن حمایتی الزامی...

طبق آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، شرط تاهل یا سرپرست خانوار بودن برای دریافت مسکن حمایتی الزامی شده است.

اعلام شرط جدید تحویل واحدهای نهضت ملی...

۴هزارو۵۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن تکمیل شده و تنها منتظر تکمیل انشعابات توسط دستگاه‌های خدمات رسان است.

درخواست جدی از دولت درباره وام مسکن

تصمیم دولت در زمینه کاهش وام ساخت مسکن با وجود تورم بالا و افزایش قیمت مصالح یک تصمیم کاملا غلط و اشتباه بوده و هیچ منطقی ندارد. باید وام ساخت مسکن به حداقل ۸۰۰ میلیون تومان بازگردد.

فروش بر خط اموال و املاک مازاد بانک...

مدیرعامل بانک مسکن گفت: مطابق تکالیف قانونی، اموال و املاک مازاد این بانک به صورت منظم برای فروش آگهی می شود که بیشتر این اموال شرکت های ساختمانی هستند.

بررسی بسته حمایتی مستأجران

به گفته وزیر راه و شهرسازی، این بسته شامل تسهیلات کمک ودیعه با حمایت ویژه از مستأجران کم درآمد، افزایش عرضه مسکن و مسکن اجاره‌ای شامل تسهیلات ساخت برای واحدهای نیمه تمام، تسریع در تکمیل طرح‌های حمایتی و ساخت مسکن استیجاری از سوی بخش غیر دولتی و شهرداری‌هاست.

بازپرداخت ۱۵ ساله فرصت استثنائی ثبت نام...

افزایش قیمت مسکن و اجاره بهاء در سال‌های اخیر، فشار زیادی به مستاجران آورده است. برای کمک به این قشر از جامعه، دولت در سال ۱۴۰۳ طرح وام ودیعه مسکن را با شرایط جدیدی ارائه کرده است.

هشدار جدی در خصوص فروش متری مسکن

نایب رئیس اتحادیه املاک نسبت به فروش متری مسکن هشدار داد و گفت: عدم نظارت بر این وضعیت خطرات جدی برای سرمایه‌گذاران و آینده بازار ملک به همراه هواهد داشت.

وام خرید مسکن ۲ میلیارد تومان می‌شود

مدیرعامل بانک مسکن:آماده تامین مالی نهضت ملی مسکن سایر بانک‌هایی هستیم که به تکلیف خود عمل نکرده‌اند.

چتر حمایتی جدید برای مستأجران کم درآمد

سقف 25 درصدی برای افزایش اجاره‌بها که از تیرماه امسال اجرایی شد، در پی تورم عمومی 30 درصدی، نتواسته تاثیری بر بازار مسکن بگذارد و این بازار همچنان بدون توجه به این محدودیت ادامه می‌یابد.

پرداخت وام تعمیر مسکن

پرداخت وام ۱۶۰ میلیون تومانی جعاله (تعمیر) مسکن توسط بانک مسکن متوقف شده است. در حال حاضر این وام تنها به همراه وام خرید مسکن به متقاضیان ارائه می‌شود.

این واحد‌های مسکونی وام یک میلیاردی می...

طبق آمارهای اعلام شده استفاده از فناوری‌های نوین و صنعتی سازی زمینه ساز افزایش میزان تسهیلات ساخت تا یک میلیارد تومان شده است.

معامله اجاره مسکن از طریق دلار ممنوع

به گفته نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران معامله مسکن از طریق ارز غیرقانونی است که آگهی آنها بیشتر در فضای مجازی منتشر می‌شود.

فروش قسطی خانه رسما آغاز شد

مدیرعامل بانک مسکن اعلام کرد که فروش اقساطی ۷۵ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن آغاز شده است. وی همچنین افزود که بانک مسکن موظف است ۱۷۲ هزار میلیارد تومان برای تأمین مالی این طرح اختصاص دهد.

ثبت قرارداد اجاره خانه رایگان شد

سامانه «خودنویس» که توسط وزارت راه و شهرسازی راه‌اندازی شده است، به‌عنوان ابزاری نوین در جهت ارتقای شفافیت و ساماندهی بازار مسکن شناخته می‌شود. این سامانه با فراهم کردن امکان ثبت آنلاین و رایگان قراردادهای اجاره، خرید و فروش، به تحول در فرآیند معاملات ملکی کمک کرده است.

چطور «وام ودیعه مسکن» بگیریم؟

شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن در آخرین بخشنامه‌ای که بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن ابلاغ کرده است این تسهیلات فقط به متقاضیان متأهل یا زنان مجرد بالای ۳۵سال و مردان بالای ۴۵سال پرداخت می‌شود و اولویت‌بندی متقاضیان باید بر مبنای تصویب‌نامه هیأت وزیران انجام شود. طبق این مصوبه، اولویت پرداخت این تسهیلات، به‌ترتیب، خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانواده، خانواده‌های دارای ۳فرزند و بیشتر، زوج‌های جوان و خانوارهای دهک‌های پایین درآمدی هستند.

مشاوران املاک حق معامله این خانه‌ها را...

حسین جنتی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، اعلام کرد که بر اساس ماده ۱۳ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، مصوب ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، به منظور کاهش نوسانات بازار مسکن و جلوگیری از سفته‌بازی در واحدهای در حال ساخت، تمامی طرح‌های حمایتی مسکن مانند اقدام ملی و نهضت ملی مسکن که مطابق ماده ۷ قانون جهش تولید مسکن به صورت ۹۹ ساله واگذار می‌شوند، از تنظیم قرارداد خرید و فروش منع شده‌اند.

ارسال اطلاعات ۳۸ هزار خانه خالی به...

سازمان امور مالیاتی گزارش داد: تاکنون اطلاعات ۳۸ هزار و ۲۵۹ خانه خالی از سوی وزارت راه و شهرسازی دریافت شده است.

شیوه جدید خرید مسکن

در حال حاضر اعتقاد بر این است که معاملات مسکن با رمز ارز پولشویی بوده و برای فرار مالیاتی و پولشویی صورت می‌گیرد، در قراردادهای مسکن امکان ثبت پرداخت وجه به غیر از ریال وجود ندارد.

افزایش وام مسکن

با تصویب نامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

ابلاغ مبلغ جدید وام مسکن 800 میلیون...

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه‌ای که هفته گذشته با حضور معاون بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر راه و شهرسازی و رئیس دیوان محاسبات برگزار شد، مسئله وام مسکن و روند پرداخت آن را بررسی کردیم که در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار نفر از کسانی که از سال ۹۹ در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند و به بانک‌ها معرفی شده‌اند همچنان بلاتکلیف هستند، چون بانک‌ها تعهدات خود را به‌درستی انجام نداده‌اند لذا تا پایان دی به آنها فرصت داده‌ایم تا این مشکل را حل کنند.