بازار املاک / قیمت مسکن تخت گاز گرفت

قیمت مسکن تخت گاز گرفت

سال گذشته، بازار مسکن با بحران‌های فراوانی روبه‌رو بود. نوسانات اقتصادی کوچک‌ترین تغییرات را در این بازار ایجاد می‌کرد و نرخ تورم مسکن به‌طور مداوم تحت تأثیر این تغییرات قرار می‌گرفت. این نوسانات باعث می‌شد که قیمت‌ها در بازار مسکن به‌طور مداوم بالا و پایین بروند و هیچ ثباتی در روند افزایش قیمت‌ها دیده نمی‌شد.

 امیدهایی برای آرامش نسبی در بازار مسکن

در ماه‌های پایانی سال، روند تورم تغییرات مثبتی را تجربه کرد و به تدریج نرخ تورم کاهش یافت. در آخرین ماه سال، تورم ماهانه بخش مسکن به عدد دو درصد رسید و این نشان‌دهنده تعدیل نسبی قیمت‌ها بود.

 همچنین، نرخ تورم اجاره‌بها نیز که همواره هم‌راستا با قیمت مسکن حرکت می‌کرد، شاهد کاهشی مشابه بود. به این ترتیب، با پایان سال گذشته، برآوردها نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع خانه در تهران به حدود ۱۱۰ میلیون تومان رسیده بود.

در نتیجه، با کاهش تورم در ماه‌های پایانی سال، امیدهایی برای آرامش نسبی در بازار مسکن ایجاد شد. 

این کاهش تورم نه‌تنها به متقاضیان مسکن که در پی خرید خانه بودند، کمک کرد، بلکه برای مستأجران نیز تغییرات مثبتی به همراه داشت، چرا که اجاره‌بها تحت تأثیر این کاهش قرار گرفت. 

اما همچنان پرسش‌های زیادی درباره تداوم این روند کاهشی وجود دارد. بازار مسکن در ایران به دلیل عوامل متعددی همچون تغییرات اقتصادی، سیاست‌های دولتی، و بحران‌های جهانی همواره در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد و نمی‌توان با اطمینان گفت که این روند کاهشی ادامه خواهد داشت.

در اسفند ماه سال گذشته، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۳۱۵.۷ رسید که نسبت به ماه گذشته ۳.۳ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۲.۵ درصد افزایش داشته است. به این ترتیب شاخص قیمت مصرف‌کننده همچنان افزایشی بوده است.

با این حال در سالی که گذشت، بازار مسکن از سایر بازارها عقب ماند و با کمترین تقاضا وارد سال جدید شد. تورم مسکن در ماه‌های گذشته با کاهش همراه شده است که به معنای کاهش آهنگ رشد قیمت مسکن است.

با این حال علت این پدیده چیست؟

پس از حملات متقابل ایران و رژیم صهیونیستی در سال گذشته، بازار مسکن در رکود عمیق‌تری فرو رفت. با این حال، پس از به ثبات رسیدن منطقه، بازار مسکن جان تازه‌ای گرفت و معاملات به جریان افتاد. 

به این ترتیب تورم مسکن بار دیگر افزایشی شد. با این حال، با جهش قیمت طلا و دلار، تقاضا از بازار مسکن به سمت بازارهای موازی حرکت کرد و تورم مسکن از بهمن‌ماه بار دیگر کاهشی شد.

روند بازار مسکن در اسفند سال گذشته نیز به همین شکل بود؛ قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، به‌ویژه در قطعات سکه به شکل بی‌سابقه‌ای جهش کرد و تقاضا در بازارهای موازی به بالاترین حد خود رسید. به این ترتیب بازار طلا با بیشترین بازدهی و بازار مسکن با کمترین بازدهی سال ۱۴۰۳ را سپری کردند.

تورم مسکن در اسفند ماه سال گذشته به ۲ درصد رسید

ضریب اهمیت مسکن در اسفند سال گذشته با عدد ۳۳.۹۶ واحد اعلام شد که مشابه بهمن و دی ماه سال قبل بوده و تغییری نکرده است. شاخص مسکن در اسفند نیز به عدد ۳۰۰.۶ واحد رسید که نسبت به بهمن‌ماه رشد ناچیزی کرده است.

تورم مسکن اما در اسفندماه کاهش یافت و به عدد دو درصد رسید. این در حالی است که این شاخص در بهمن سال گذشته ۲.۶ درصد اعلام شده بود.

تورم نقطه به نقطه نیز در آخرین ماه از زمستان سال گذشته کاهشی بود و به عدد ۳۷.۱ درصد رسید. این شاخص در بهمن سال پیش، با عدد ۳۷.۶ درصد به ثبت رسیده بود.

همچنین تورم سالانه مسکن در اسفند‌ماه به عدد ۴۰.۳ درصد رسید. این در حالی است که این شاخص در بهمن ۴۰.۸ درصد بود که از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ حکایت دارد.

قیمت مسکن در طول یک سال ۳۴.۷ درصد رشد کرد

شاخص تورم مسکن که در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ با عدد ۲۲۳.۱ واحد به ثبت رسیده بود، در اسفند ماه همان سال به عدد ۳۰۰.۶ واحد رسید. بنابراین قیمت مسکن از فروردین تا اسفند سال گذشته ۳۴.۷ درصد رشد کرده است.

به این ترتیب، بررسی‌ها نشان می‌دهد متوسط قیمت هر متر مسکن که در فرودین ۱۴۰۳ طبق آمار بانک مرکزی ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان اعلام شده بود در اسفندماه همان سال، به متری ۱۰۹ میلیون ۹۸۶ هزار تومان رسیده است. 

گفتنی‌ست، این محاسبات، براساس شاخص قیمت مسکن، تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار و با قیمت پایه فروردین‌ماه ۱۴۰۳ انجام شده است.

تورم سالانه اجاره ۴۰.۸ درصد اعلام شد

ضریب اهمیت اجاره مسکن در اسفند ماه سال قبل با عدد ۳۳.۶۰ واحد اعلام شد که مشابه ماه بهمن بوده و تغییری نداشته است. 

شاخص اجاره نیز در ماه اسفند به عدد ۳۰۰ واحد رسید که نسبت به بهمن‌‌ماه رشد کرده است. این شاخص در بهمن با عدد ۲۹۴.۱ واحد اعلام شده بود.

تورم ماهانه اجاره مسکن در اسفندماه سال ۱۴۰۳ اما به عدد دو درصد رسیده بود؛ این در حالی است که این شاخص در بهمن ۲.۶ درصد بود. به این ترتیب میزان تورم اجاره مسکن نیز برابر با تورم مسکن کاهش یافته است.

همچنین تورم سالانه اجاره نیز مشابه تورم مسکن بوده و با عدد ۴۰.۳ درصد اعلام شده است. تورم اجاره در بهمن سال گذشته نیز ۴۰.۸ درصد بوده که از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ حکایت دارد.

احداث ۵ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم...

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خبر از احداث حدود ۵ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم یا آسیب‌دیده ناشی از آب‌گرفتگی در استان خوزستان داد.

ریزش قیمت مسکن در محله‌های هدف...

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قیمت مسکن در محله‌هایی از تهران که دارای ماهیت سرمایه‌ای هستند با افت بیشتری نسبت به مناطق مصرفی مواجه شده است گفت: معتقدم تقاضای واقعی هیچگاه دچار رکود نمی‌شود و دولت از سازندگانی که در این بخش اقدام به ساخت و ساز کنند حمایت می‌کند.

آخرین خبرها از اخذ مالیات از...

با توجه به گزارش دیوان محاسبات مبنی بر صفر بودن اجرای مالیات خانه و خودروهای لوکس به جهت عدم تصویب مقررات در دولت، معاون سازمان امور مالیاتی توضیحاتی درباره اقدامات و آمادگی این سازمان برای اخذ مالیات از لوکس‌نشینان ارائه کرد.

شیوع «معاوضه» در معاملات مسکن

یک محرک در بازار مسکن «تقاضای تبدیل مصرفی» و «صاحبان املاک سرمایه‌ای» را پای میز معامله ملک آورد. نتایج تحقیقات میدانی نشان می‌دهد طی هفته‌های اخیر با وجود «تداوم رکود سنگین معاملات مسکن» دو گروه خریدار و فروشنده مقابل هم نشسته و در حال انجام معامله هستند. معاملات ملکی این دو گروه، شکل جدیدی از معاوضه است.

224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح...

224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح شدخبرگزاری آریا - مراسم افتتاح 224 واحد مسکونی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان برگزار شد.

روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد مانع...

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مجلس برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی گفت: روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد باید مانع تداوم قیمت کاذب مسکن شود.

فراخوان وزیر به خانه اولی ها

وزیر راه و شهرسازی شرط اصلی ورود متقاضیان مسکن به طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال را اعلام کرد.

سومین جشنواره شهر ایمن در شیراز برگزار...

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از برگزاری سومین جشنواره شهر ایمن با مشارکت شهروندان از هفتم مهر ماه سال جاری خبر داد.

احتمال شوک قیمتی به بازار مسکن

براساس گفته‌های مدیرعامل بانک مسکن، تسهیلات خرید مسکن جوانان در تهران به یک میلیارد، در شهرهای بزرگ به ۸۵۰ میلیون تومان و در سایر شهرها نیز به ۷۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. آیا حالا باید منتظر شوک قیمتی به بازار مسکن باشیم؟

آیا ماه صفر نحس است؟ آیا خرید خانه در...

حضرت آیت الله العظمی مکارم به پرسشی درباره ماه صفر پاسخ گفته است.

چگونه برای کف خانه خود، پوشش مناسب...

موکت و پارکت دو نوع کفپوش هستند که هر کدام طرفداران خاص خودشان را دارند. بنابر اعلام ساختمانچی، گاهی اوقات افراد بین خرید موکت یا خرید پارکت به عنوان کفپوش، دچار تردید می شوند. در اینجا سعی داریم فواید این دو کفپوش را مورد مقایسه قرار دهیم تا افرادی که به دنبال خرید آن هستند؛ بتواند خرید مناسب تری داشته باشند. بنابراین اگر بین انتخاب موکت یا پارکت دچار تردید هستید؛ با ما همراه باشید.

خرید منبع کویل دار

منبع کویل دار که به آن منبع کویلی نیز گفته می‌شود، یک نوع مبدل حرارتی می‌باشد که آب گرم مصرفی ساختمان‌ها و مجتمع‌ها را تامین و ذخیره می‌کند و به جای منابع دو جداره در موتورخانه‌ها و پکیج‌ های مخزن ‌دار نصب می‌شود. منبع کویلی یک کویل مسی دارد که شامل لوله‌های رفت و برگشتی می‌باشد و آب داغ یا بخار در آنها جریان می‌یابد.

کارت اعتباری مصالح ساختمانی چیست و چه...

بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه مسکن معتقدند قیمت مصالح ساختمانی در رقابت با قیمت مسکن قرار گرفته و ساختمان‌سازی نیازمند برنامه‌ریزی جدی است. با توجه به افزایش چشم گیر قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان، فولاد و آهن آلات بسیاری از سازندگان با مشکل گرانی و همچنین کمبود مصالح ساختمانی روبه‌رو شده‌اند که همین خود باعث کاهش چشم گیر صدور پروانه ساختمانی و میزان ساخت‌وساز در کشور شده است که این خود زمینه ساز نگرانی بسیاری از سازندگان و انبوه سازان شده است.

بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر...

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر از ۱۰ هزار تومان باشد

ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی...

ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی مناطق زلزله زده دنابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون بازسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی اداره کل بنیاد مسکن استان در جلسه ستاد بازسازی شهر سی‌سخت گفت: تاکنون هزار و ۱۰۰ پرونده واحد های مسکونی در مناطق زلزله زده شهرستان دنا در مرحله اجرا به ثبت رسیده است که از این تعداد ۵۰۰ پرونده مربوط به روستا‌های این شهرستان است. سهراب اصالت زاده با بیان اینکه ۲۸۰ واحد در مناطق زلزله زده به مرحله بهره برداری است

۳۰۰۰ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته...

استاندار ایلام گفت: در قالب طرح اقدام ملی مسکن سه هزار و ۲۵ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته می‌شود.

دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک...

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان یکی از پیامدهای توسعه شهرها و افزایش به دور از انتظار جمعیت، فرسودگی و فشردگی بافت‌های مسکونی و شهری است.

خانواده‌های نیازمند گلپایگانی از طرح...

گلپایگان- رئیس کمیته امداد گلپایگان گفت: به دلیل قیمت بالای زمین در گلپایگان، خانواده‌های محرومان از ثبت نام در طرح ملی مسکن استقبال نکردند و ضرورت دارد خیران در این امر خیر سهیم شوند. محمد سوادکوهی اظهار داشت: در شهرستان گلپایگان چهار و هزار و ۲۰۰ خانوار تحت حمایت کمیته امداد هستند که در مجموع ۶ هزار و ۵۰۰ نفر را شامل می‌شوند.

هیچ دولتی در جهان تجربه ساخت یک میلیون...

نائب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اجرای پروژه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال بسیار سخت و پیچیده است و در هیچ کشوری، دولت چنین تجربه ای را نداشته است. حسین سلاح ورزی در کلاب‌هاوس با موضوع ساخت یک یملیون واحد مسکونی در یک سال امکان‌پذیر است؟

یک کارشناس:سهم دولت از اقتصاد ایران به...

یک کارشناس اقتصادی گفت: باید در نظر داشت افزایش تولید مسکن به صورت قانون درآمده و هر دولتی می‌آمد موظف به اجرای این قانون بود. به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، وی تاکید کرد: بر کسی پوشیده نیست اجرای این طرح مخارج زیادی ایجاد می‌کند و فشاری مضاعف بر کسری بودجه دولت ایجاد خواهد شد.