بازار املاک / واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور اظهار داشت: امروز دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم برگزار شد.

ثبت‌نام‌های مختلف در پروژه‌های مسکن حمایتی

وی  با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم با تعهدات مختلف در حوزه نهضت ملی مسکن،  بافت‌های فرسوده و ساخت مسکن روستایی مواجه بوده است گفت: در دولت های چهاردهم ثبت‌نام‌های مختلف در پروژه‌های مسکن حمایتی انجام شد 

که طبق آخرین آمارهای سامانه تم حدود ۶میلیون نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر واجد شرایط ۴گانه در این بخش بودند.

او بیان کرد: از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که در ۵سال گذشته  در مسکن محرومان ثبت‌نام کرده‌اند که دولت دخالت مستقیم در ساخت آنها داشته است

 حدود ۸۰۰ هزار نفر آورده‌های مختلف از ۴۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده‌اند.از این ۸۰۰ هزار نفر ،۴۵۰ هزار نفر به پرداخت تسهیلات بانکی متصل شده اند.

صادق  به  واگذاری زمین که در سال‌های گذشته مطرح بود اشاره کرد و گفت: طبق قانون ساماندهی زمین باید واگذاری زمین با آماده سازی کامل به متقاضیان تحویل داده شود که  وزارت راه و شهرسازی در شهرهای مختلف که اراضی وجود داشت آماده سازی لازم را انجام داده و اراضی اختصاص یافت.

صادق با اشاره به اینکه بیشترین نیاز و مشکل مسکن ما در کلانشهرهاست که شامل ۸۵ درصد میشود افزود: در برخی شهرها زمین داریم اما متقاضی نداریم بنابراین این موارد شامل آن نمی شود که ما در توسعه مسکن کلان شهرها کند عمل می‌کنیم از طرف دیگر  یکی از مشکلات ما استانهای شمالی هستند بخاطر پوشش گیاهی که روند اجرا را کند کرده است.

وی تاکید کرد: تمامی خدمات پشتیبانی در حوزه واگذاری اراضی صورت گرفت‌.

صادق با بیان اینکه  تمامی اراضی که در حریم شهرها است در سیطره سازمان ملی زمین و مسکن به نمایندگی دولت است گفت: این اراضی شامل تمامی بخش ها از جمله‌ اراضی کشاورزی، کوه ها، رودخانه، تپه ها و…. هم می شود.

وی گفت: اینکه تصور می شود باواگذاری اراضی بدون خدمات زیرساختی و زیربنایی تمامی مشکلات بخش مسکن برطرف می‌شود کاملا اشتباه است و در این زمینه هم رئیس جمهور در جلسه شورای عالی مسکن به  موضوع واگذاری زمین با تکمیل تمامی امکانات و ساخت تاکید کرد.

صادق یاد آورشد: تجربه نشان داده است که ما در سال‌های گذشته واحدهای را ساخته ایم که متقاضیان هیچ استقبالی نکرده‌ اند و سکونتی در این واحدها صورت نگرفته است و همچنین واحدهای ساخته شده است که فرم ج متقاضی قرمز شد اما سکونت در این واحدها صورت گرفت.

وی با بیان اینکه بیشترین مشکل مسکن در کلان شهرها است گفت: ۸۵ درصد مشکل مسکن و تامین زمین در کلان شهرها از جمله تهران است در برخی از شهرها ما زمین داریم اما متقاضی نداریم اما در برخی از شهرها ما با مشکل جدی مسکن روبرو شده است.

صادق یاد آور شد: طبق قانون جهش تولید مسکن  بیش از ۷۰ هزار هکتار به اراضی شهرها و اگر روستاها را هم حساب کنیم بیش از ۱۰۰ هزار هکتار به اراضی شهرها اضافه شده است.

وی ادامه داد: دهک یک تا چهار در اولویت مسکن است. این به این معنی نیست که بقیه دهک ها حذف شوند اما برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساماندهی متقاضیان اولویت بندی کرده ایم چرا که منابع محدود است و اقدامات باید با اولویت انجام شود.

وزیر راه و شهر سازی در خصوص آخرین وضعیت مصوبات جلسه شورای عالی مسکن تاکید کرد: نرخ تورم اجاره نسبت به تورم کل پایین تر بوده است که این آمار طبق آخرین نرخ تورم‌ سال ۱۴۰۳ بوده است.

صادق با اشاره به اینکه ۶۹ درصد مالکیت شهری داریم و ۲۳ درصد استیجاری است گفت:  در روستاها ۸۹ درصد مالکیت داریم. در شرایط کنونی برخی از خانوارها برای پرداخت اقساط مسکن مشکل دارند و باید دنبال راه های دیگر باشیم

وی با بیان اینکه سه محور در جلسه امروز بررسی شد گفت: امروز ۲۰ همت تسهیلات قرض‌الحسنه برای دهک‌های یک تا چهار را پوشش می‌دهد تصویب شد پیش از این در سال های گذشته این میزان ۵ همت بوده است.

صادق یاد آورشد: ۲۰۰ همت هم تسهیلات برای سایر دهک ها در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص تعیین سقف اجاره مسکن هم گفت: تعیین سقف اجاره مسکن برای استان های مختلف متفاوت و متناسب با نرخ تورم است که این نرخ  در شورای عالی مسکن باید به تصویب برسد.

وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه بر اساس این مصوبه به دهک‌های یک تا ۴ جامعه به عنوان دهک های پایین درآمدی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می شود. همچنین ۷۵ هزار خانه استیجاری با مشارکت بخش‌های غیردولتی، خیرین و بنیاد مسکن احداث خواهد شد که این واحدها ظرف سه سال ساخته خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مصوبات شورای عالی مسکن سه محور داشت گفت: بخشی از مصوبات شامل تسهیلات و وام‌ها برای دهک های مختلف بود. بر اساس تصمیم گرفته شده، مقرر است تا به دهک های پایین تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شود و برای سایر دهک ها نیز وام های کوتاه مدت تدارک دیده شده است.

صادق تصریح کرد: در کوتاه‌مدت تلاش خواهیم کرد تا با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای دهک های پایین درآمدی و پرداخت تسهیلات با سود معین و مصوب به سایر دهک ها، بخشی از مشکلات را در این بخش برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه آیین نامه‌ اجاره داری حرفه ای هم مقرر شد ظرف چند ماه آینده آماده و ارائه شود گفت: همچنین مقرر شد تسهیلاتی به واحدهای مسکونی خودمالکی که نیمه تمام است پرداخت شود که این امر نقش بسیار موثری در تولید مسکن دارد.

وزیر راه وشهرسازی توضیح داد:  یکی از موضوعات مهمی که در کنار ساخت و تولید مسکن مطرح است مسئله مهم مسکن استیجاری است که در این بخش قدم های مهمی  برداشته شده است و ما سعی کرده ایم در این بخش به اجاره داری حرفه ای وارد شویم.

وزیر راه و شهرسازی در پایان یاد آورشد: امسال شورای عالی مسکن قبل از فصل نقل و انتقالات برگزار شد، بعضاً مصوباتی در شورای عالی مسکن داشته ایم که اجرایی نشده است.

‌صادق افزود:بسته حمایتی مستأجران و میزان تسهیلات در اردیبهشت ماه به اجرا می رسد،ما امروز قدم های اولیه در مورد اجاره داری را برداشتیم. جلسه امروز با تمام اعضای شورای عالی مسکن برگزار شد.

کشف شهر مسکونی ۱۸۰۰ ساله در مصر

یک شهر کامل یک هزار و ۸۰۰ ساله متعلق به دوران رومی را در قلب شهر «اقصر» واقع در کشور مصر کشف کردند. باستان‌شناسان مصری اعلام کردند که یک شهر مسکونی کامل دوره رومی را در شهر «اقصر» کشف کرده‌اند. به گفته «مصطفی وزیری»، دبیر شورای عالی آثار باستانی مصر، قدمت این شهر که اخیرا کشف شده است به قرن دوم و سوم میلادی بازمی‌گردد و قدیمی‌ترین و مهم‌ترین شهری است که تاکنون در کرانه شرقی «اقصر» کشف شده است.

فروش عمارت 12میلیون دلاری بریتنی...

بریتنی اسپیرز عمارتی که تنها پس از 6 ماه از خرید عمارت 12میلیون دلاری خود، آن را برای فروش گذاشته است! او تصمیم دارد تا عمارت خود به ارزش 12 میلیون دلار را بفروشد، با این حال این ملک برای فروش عمومی در بازار قرار نگرفته است. وی به شدت مراقب حریم خصوصی خود است. این خواننده مشهور تنها 6 ماه پس از خرید عمارتی به ارزش 6 میلیون دلار قصد فروش آن را دارد.

مالیات خانه ها در سال جدید

یکی از مواردی که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییراتی شده شرایط پرداخت مالیات خانه ها است. افزایش صد درصدی قیمت مسکن موجب شد که ارزش خانه‌های مشمول مالیات هم افزایشی ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند. برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ مالیات، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید. لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و حالا می‌توان صورت‌بندی مالی سال ۱۴۰۲ را کم و بیش ترسیم کرد.

مسکن سازی وین الگویی برای کل شهرهای...

در حالی که وضعیت مسکن در کل دنیا به معضلی اساسی تبدیل شده است، برخی از کشورهای توسعه یافته مانند اتریش به سراغ طرح های خاصی رفته اند که دسترسی شهروندان خود به مسکن های باکیفیت را افزایش بدهند. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد اتریشی ها در خانه های مناسب و مطلوب زندگی می کنند. پایتخت این کشور یعنی وین، از سوی اکونومیست زیست پذیرترین شهر جهان لقب گرفته است. اما چه امتیازات و امکاناتی باعث شده است که این شهر، بهترین محل سکونت در کل دنیا باشد.

کم کاری در اجرای پروژه مسکن ملی

بیرجند_ استاندار خراسان جنوبی بر حساس و کلیدی بودن اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای دولت سیزدهم تاکید کرد و گفت: کم کاری مدیران استان در اجرای این پروژه پذیرفتنی نیست. جواد قناعت امشب در شورای مسکن خراسان جنوبی با تبریک حلول ماه رجب و میلاد امام محمد باقر (ع) و دهه مبارک مبارک فجر گفت: تاکنون هر دولتی علاوه برنامه‌های اصلی خود شعارهای محوری داشته که یکی از شعارهای محوری دولت سیزدهم تأمین مسکن برای افراد متوسط جامعه است

فرصت ۱۵ روزه واریز اولیه مسکن

ساری- حسینی پور، استاندار مازندران با اشاره به این که شمار زیادی از متقاضیان مسکن ملی آورده اولیه را واریز نکردند، فرصت ۱۵ روزه برای پرداخت تعیین کرد. بنا نداریم حتی یک نفر از متقاضیان مسکن ملی را حذف کنیم افراد زیادی برای پروژه مسکن ملی ثبت نام کردند ولی شمار زیادی از متقاضیان واجد شرایط تاکنون نسبت به واریز آورده اولیه اقدام نکردند.

معاملات ملکی در کدام مناطق تهران رشد...

هرچند قیمت مسکن افزایش قابل ملاحظه ای داشته است اما این موضوع منجر به رکود مسکن نشده و حجم معاملات نیز افزایش قابل توجهی داشته است. افزایش قیمت مسکن ادامه دارد، اما تعداد معاملات ثبت شده در بازار مسکن هم افزایش داشته است. سه منطقه تهران بیش از ۵۰ درصد افزایش معامله داشته اند. در عین حال منطقه ۵ با وجود آنکه ۱۸ درصد افزایش رشد معامله داشته است هم چنان پرمعامله ترین منطقه تهران بوده است. مناطق کناری این منطقه که قیمت مناسب تری نیز دارند هم رشد خوبی را تجربه کردند که از جمله منطقه ۲۲ و ۲۱ هستند.

افزایش فروش مسکن به اتباع خارجی در...

براساس آمار سازمان آمار ترکیه، در سال گذشته ۶۷ هزار و ۴۹۰ باب خانه در سراسر ترکیه به اتباع خارجی فروخته شد. تعداد خانه های خریداری شده توسط اتباع خارجی در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل آن ۱۵.۲ درصد افزایش داشت. فروش مسکن به اتباع خارجی در دسامبر ۲۰۲۲ با کاهش ۱۸.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۶ هزار و ۳۸۶ باب رسید.

راه اندازی بورس مسکن

موضوع بورس مسکن در سال های اخیر توسط شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس مطرح شده اما تا امروز به سرانجام نرسیده است؛ طبق این طرح افراد می توانند به متراژی که توانایی پرداخت قیمت آن را دارند "یونیت" (واحدی از متراژ منزل) خریداری کنند و بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را فراهم آورند. حالا به تازگی شهردار تهران خبر داده که نرم افزار بورس مسکن آماده شده و باید به بازار سرمایه بپیوندد؛ ‌موضوعی که دوباره خرید متری خانه را به کانون توجه بازگرداند.

بررسی وضعیت مشاورین املاک

لزوم شناسایی عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت مسکن و زمین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر بازرسی از یک هزار و ۴۳ واحد مشاوره املاک در زنجان تا پایان هفته گفت: این بازرسی با هدف بررسی وضعیت پروانه کسب و نحوه فعالیت آن‌ها انجام می‌شود. مجید گلشنی رئیس سازمان صمت استان زنجان با اعضای هیات رئیسه اتحادیه مشاورین املاک دیدار کرد.

کاهش کیفیت مسکن در تهران

اخیراً سخنگوی شهرداری تهران صدور مجوز برای خانه‌هایی با متراژ 25 متر را تکذیب کرد و حداقل متراژ برای صدور مجوز را 35 متر دانست. اما ساخت خانه های 35 متری برای تامین رفاه یک خانواده مناسب است؟ ساخت خانه های 35 متری منجر به کاهش کیفیت بخش مسکن در تهران شده است. در حالی که افزایش هزینه‌های زندگی و کمبود زمین در کشورهای مختلف جهان باعث شده مردم به خرید و یا اجاره خانه‌هایی کوچک‌متراژ رو بیاورند.

خریداران مسکن در سال نو

به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است. به گزارش نبض بازار، بازار مسکن امسال خیلی زود به استقبال شب عید رفته است و پایتخت در ایام منتهی به بهمن‌ماه با افزایش حجم عرضه روبه‌رو شده و به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است.

واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

واحدهای ویلایی که جایگزین واحدهای کوچک متراژ می‌شوند در حالی که پیش از این برای بهبود و افزایش تعداد واحدهای مسکونی در بازار مسکن وعده ساخت واحدهای کوچک متراژ داده شده در حال حاضر طرح بلندپروازانه ساخت واحدهای بزرگ متراژ و ویلایی از سوی دولت مطرح شده است.

مالیات بر عایدی سرمایه

کارشناس امور مالیاتی: مالیات بر عایدی سرمایه، مانعی برای پرش قیمت در بازارهای مالی است کارشناس امور مالیاتی گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند مانعی برای پرش قیمت در چهار بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارز باشد.

بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

یک علت دیگر این موضوع به نسبت کمتر ساخت آپارتمان ریزمتراژ در مقایسه با سهم واحدهای با مساحت‌‌‌های بالاتر مربوط می‌شود که باعث شده است همواره عرضه واحد ریزمتراژ کمتر از عرضه واحدهای با مساحت بیشتر باشد. فایل اجاره آپارتمان نوساز در بازار اجاره واحدهای مسکونی نقلی و ریزمتراژ نایاب شد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» از تازه‌‌‌ترین وضعیت بازار اجاره آپارتمان‌‌‌های ریزمتراژ و نقلی (واحدهای مسکونی با متراژ تا ۶۰ مترمربع) نشان‌دهنده آن است

تحویل واحد های مسکونی تا پایان مهر

تحویل هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید پردیس گفت: هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان تحویل می‌شود و ۲۲ هزار واحد هم تا بهار و و تابستان ۱۴۰۲ تکمیل می‌شود.

آرزوی خرید خانه

آن‌گونه که ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، شاخص طول دوره انتظار برای خرید خانه در ایران از 15 سال به 34 سال رسیده است. در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است. از آنجا که بر اساس نرم‌های جهانی، طول دوره انتظار برای خرید خانه بیش از 10 سال، غیر طبیعی و ناهنجار به شمار می‌رود. همین اعداد 15 یا 34 سال خود گواه وضعیت وخیم سرپناه در کشور به شمار می‌رود.

تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

تورم و قیمت دلار همیشه به عنوان عوامل تاثیرگذار بر بازار مسکن شناخته می‌شوند اما سوال این است که دلار با چه سرعتی بر بازار مسکن اثر می‌گذارد و حالا که دلار مجددا صعودی شده، می‌تواند موج افزایشی جدیدی را در بازار مسکن رقم بزند؟ به صورت سنتی این باور وجود دارد که قیمت دلار و بازار مسکن ارتباط نزدیکی با هم دارند. به این صورت که با افزایش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز در مسیر صعودی قرار می‌گیرد.

چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

را خانه های دولتی در شهر های جدید نصف قیمت پروژه های خصوصی هستند اما باز هم جذابیت ندارند؟ با وجود تفاوت قیمت آشکار پروژه های دولتی در شهر های جدید و خانه ‌ها و آپارتمانها شخصی ساز اما باز هم این پروژه ها برای مردم جذابیت چندانی ندارند. به گزارش نبض بازار، مسکن یکی از نیازهای اصلی خانوار ایرانی به ویژه در کلانشهر هاست اما با این وجود در شهرهای حومه ، پروژه های دولتی آنگونه که باید مورد استقبال قرار نگرفته است.

فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

هر برگ از اوراق مسکن سال جاری، از یک هفته قبل ۱۰۸ هزار تومان آغاز شده و امروز این اوراق به ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ هزار ریال رسیده است. آخرین وضعیت قیمت ارواق مسکن (تسه) سال گذشته فروردین ماه به ۱.۲۴۰.۰۰۰ هزار ریال و در اردیبهشت ماه ۱.۲۰۰.۷۰۰ هزار ریال و در خرداد ماه ۱.۲۴۰.۱۰۰ هزار ریال بود و این اوراق در دی ماه سال گذشته نیز با قیمت ۱.۲۰۰.۰۰۰ هزار تومان معامله می‌شد و در سال جاری با قیمت ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ معامله شده است.

ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

هنگام خرید آپارتمان معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز بر لزوم دریافت شناسنامه فنی ساختمان توسط خریداران در هنگام پیش فروش آپارتمان تاکید کرد. محمد عزتی با اشاره به اهمیت صدور شناسنامه فنی ساختمان در کاهش تخلفات ساختمانی اظهار کرد: