بازار املاک / وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

بازار مسکن کشورمان که در سال‌های اخیر جهش مستمر و افسارگسیخته قیمت‌ها را تجربه کرده بود، در روزهای بعد از جنگ ۱۲ روزه فصل جدیدی را آغاز کرد.

سرعت رشد قیمت ماهانه مسکن

این بازار که مدت‌ها با رکود دست به گریبان بود، پس از جنگ با افت قیمت‌‌ها در بعضی مناطق به دلیل افزایش فشار عرضه و کاهش تقاضا روبرو شد؛ هر چند کاهش تقاضا به دلایلی که عمده‌ترین آن به پائین آمدن قدرت خرید متقاضیان برمی‌گردد، جدید نیست.

اما حملات اسرائیل به بسیاری از نقاط پایتخت، تخلیه ناگهانی این شهر و نگرانی از حملات مجدد، به رکود بیشتر این بازار دامن زد و باعث مایوس شدن بیشتر فروشندگان شد.

این وضعیت، خانه‌هایی که برای فروش عرضه شده بودند و ماه‌ها بدون مشتری مانده بودند را بیش از پیش متاثر کرد.

تهران تنها شهری نیست که بازار مسکن آن چنین وضعیتی را تجربه کرده است، گزارش‌های میدانی و اظهارات فعالان بازار مسکن تصویر مشابهی- هرچند با شدت کمتر- از شهرهای دیگری نظیر اصفهان ارائه کرده‌اند.

داده‌های مرکز آمار در تیر ماه حاکی از آن است که از سرعت رشد قیمت ماهانه مسکن در این ماه (در مقایسه با خرداد) کاسته شده است.

بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، تورم ماهانه مسکن در تیرماه سال جاری با افت ۰/۲ درصدی، به دو درصد رسید و این در حالی بود که نرخ تورم عمومی ماهانه در چهارمین ماه سال نسبت به ماه قبلی ۳/۵ درصد افزایش یافته بود.

افت قیمت البته به معنی ارزانی مسکن در کشور نیست، خرید خانه همچنان از توان مالی بسیاری از خانوارها خارج است.

مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا در گزارشی گفته است که شکاف بین ثروتمندان و قشر کم درآمد در بازار مسکن طی ۲۰ سال گذشته بیشتر شده است، به این معنی که در این دو دهه بر تعداد املاک و ثروت سرمایه‌گذاران بزرگ بازار مسکن افزوده شده است.

طی حدودا دو ماهی که از آتش‌بس میان ایران و اسرائیل گذشته، فعالان بازار مکررا از عمیق‌تر شدن رکود مسکن به خصوص در مناطق یک، دو و سه تهران سخن گفته‌اند.

کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه املاک تهران اخیرا به رسانه‌ها گفت: «در برخی مناطق شمالی (تهران) قیمت هر متر مسکن بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون کاهش یافته است.»

او با اشاره به یک نمونه گفته است که در منطقه ۲ تهران واحدهایی که پیش‌تر متر مربعی ۳۸۰ میلیون تومان برای فروش عرضه شده بودند، اکنون با قیمت حدود ۳۰۰ میلیون تومان عرضه شده‌اند؛ یعنی کاهش قیمتی معادل ۸۰ میلیون تومان در هر متر مربع.

تحولات اخیر در بازار مسکن در حالی بود که خروج سرمایه حقیقی در دوران جنگ از بازارهایی نظیر بورس افزایش داشت و در شرایط جنگی سرمایه‌گذاران به دنبال انتقال دارایی خود به بازارهای موازی و مطمئن‌تر و با قابلیت نقدشوندگی سریع‌تر از جمله طلا و ارز بودند.

شرایط سیاسی و اقتصادی اخیر، به‌ویژه واهمه از بروز دوباره جنگ، موجب تغییر رفتار سرمایه‌گذاران و خریداران شده است.

درزمانی که حملات اسرائیل در جریان بود، اتفاق دیگری هم افتاد که خریداران و فروشندگان که آماده معامله بودند را تحت تاثیر قرار داد؛ در آن زمان معاملات مسکن برای مدتی به نزدیک صفر رسید که دلیل آن توقف انجام تشریفات اداری منتهی به ثبت سند بود.

افت قیمت‌ها در بعضی مناطق در تهران

در جریان جنگ دوازده روزه که صبح روز جمعه ۲۳ خرداد آغاز شد، مناطق مختلف ایران ظرف مدت کوتاهی هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند اما سهم پایتخت و استان تهران از این حملات بیشتر بود.

موسسه «آکلد» که نهادی مستقل برای جمع‌آوری، نظارت و ارائه داده‌های مربوط به جنگ‌های مسلحانه در جهان است، می‌گوید استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمانشاه و البرز هدف بیشترین حملات بودند.

نگاهی به اهداف اسرائیل در تهران نشان می‌دهد که پراکنش این حملات یکسان نبود.

به عنوان مثال مناطق خوش‌نشینی نظیر قیطریه، نیاوران، کامرانیه، میدان قدس و ازگل هدف این حملات بودند هر چند مناطقی نظیر غرب تهران، شهرآرا، چیتگر، اندرزگو و مجتمع ارکیده در ستارخان هم هدف قرار گرفتند.

حریق مرگبار در برج مسکونی ۲۰ طبقه در...

بر اثر وقوع آتش‌سوزی صبح امروز (شنبه) در یک ساختمان مسکونی در جنوب شهر بمبئی در هند، دست‌کم هفت تن جان خود را از دست داده و ۱۵ تن دیگر نیز زخمی شدند. گزارش ها حاکیست که این حریق از طبقه هجدهم یک ساختمان مسکونی ۲۰ طبقه آغاز شده است.

افزایش فشار دولت به بانکها تورم را...

از سوی دیگر تورم کالاهای غیرخوراکی نیز 2.7 درصد اعلام شده که اجاره بهای واحدهای مسکونی و پوشاک از مهمترین کالاهای تاثیرگذار بر تورم کالاهای غیرخوراکی بوده اند. اعتماد نوشت: بر اساس تازه ترین گزارش مرکز آمار روند نزولی تورم ماهانه و نقطه ای، در دی ماه سال جاری قطع شده ولی تورم سالانه با یک واحد درصد کاهش نسبت به آذرماه، همچنان بر مدار کاهشی است.

مدیرکل محیط زیست استان اردبیل:خطر حمله...

مدیرکل محیط زیست استان اردبیل گفت: به دلیل وقوع سرما و نایاب شدن غذا، حیات وحش به روستاها و شهرهای مختلف نزدیک شدند. سعید شهند اظهار کرد: از چند شهر و روستای استان گزارش‌های مکرری از حضور حیات وحش و حیوانات وحشی گزارش شده که به محض اطلاع محیط‌بانان در محل مورد نظر حاضر شده و نسبت به حمایت از حیات وحش اقدام کردند.

سال ۱۴۱۰ جشن نوسازی

سال ۱۴۱۰ جشن نوسازی تمام واحدهای مسکونی روستایی کشور گرفته می‌شود همدان رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در کشور ساخته می‌شود، گفت: همچنین نوسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در اولویت است تا در سال ۱۴۱۰ جشن نوسازی تمام واحدهای مسکونی روستایی کشور گرفته شود.

رئیس بنیاد مسکن: نوسازی سالانه ۲۰۰ هزار...

سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی باید در روستا‌ها نوسازی شود که با اجرای این طرح در سال۱۴۱۰ جشن نوسازی همه واحد‌های مسکونی روستایی کشور گرفته می‌شود.اولویت بنیاد مسکن: نوسازی روستاها «اکبر نیکزاد» در آیین معارفه رییس بنیاد مسکن استان همدان افزود: بنیاد مسکن در راستای تعهد دولت مبنی بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، علاوه بر ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها، ساخت ۲۰۰ هزار مسکن نیز در شهر‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر را تعهد کرده است.

۸ میلیون خانوار مستاجر در کشور

نماینده مردم خمین در مجلس با بیان اینکه بیش از ۸ میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود داشته . که اغلب آنها از اقشار کم درآمدجامعه بوده و حدود ۷۰ درصد درآمد خود را صرف پرداخت هزینه های تامین مسکن می‌کنند از ارائه تدوین طرحی برای ساماندهی بازار اجاره بها مسکن خبر داد.

نرخ مالیات خانه‌های لوکس و خودروهای...

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ از تصویب نرخ مالیات واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت و خودروهای لاکچری در این کمیسیون خبر داد.رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ در نشست خبری امروز اظهار داشت: خودرو تا سقف یک میلیارد تومان مشمول مالیات خودرو نخواهد شد.

پس از ۹ ماه کشمکش صورت گرفت تفاهم دو...

پس از ماه‌ها کشمکش بر سر نحوه اعمال مالیات بر خانه‌های خالی، سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که نسبت به محاسبه مالیات واحدهای مسکونی خالی اقدام کرده و نتایج آن در درگاه الکترونیک این سازمان منتشر شده است. از طرف دیگر طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، نخستین فهرست قطعی خانه‌های خالی به تعداد یک میلیون و ۱۷۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی معرفی شد.

طراحی ساختمان خورشیدی خیره کننده در...

تولید یک میلیون کیلووات ساعت برق در سال نکته حائز اهمیت این است که "سان راک" حتی می‌تواند انرژی اضافی تولید شده را به شبکه برق شهری تزریق کند. بنابراین احتمالا تمامی ساختمان‌های اداری و مسکونی در آینده می‌توانند به همین روش به عنوان منابع انرژی عمل کنند.

هشدار به وزارت راه و شهرسازی درباره...

بررسی های هواشناسی و اقلیمی ثابت کرده که منابع آبی ایران به ویژه در اطراف فلات مرکزی حداقل در ۱۵ سال آینده افزایشی نخواهد یافت؛ بنابراین جمعیت جدیدی که به واسطه برنامه جهش ملی مسکن در اطراف فلات مرکزی بارگذاری خواهد شد، برای مصارف خود ناچار می شود به سفره های زیرزمینی فشار بیشتری وارد کند و سرعت فرونشست زمین در این مناطق را افزایش دهد.

تمرکز بازار مسکن بر خانه‌های ارزان قیمت

نتایج بررسی ۲۱۹ محله از بین ۳۷۰ محله شهر تهران نشان می‌دهد قیمت پیشنهادی مسکن فقط در ۱۱.۸ درصد از محله‌ها بالاتر از متوسط و در سایر محلات پایین‌تر از متوسط شهر تهران است. قیمت پیشنهادی مسکن در ۶۴ درصد از محله‌های شهر تهران پایینتر از متری ۳۰ میلیون تومان است.

افزایش شدت بارندگی و آب‌گرفتگی معابر...

در حال برآورد خسارات هستیم هرمزگان مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با اشاره به امکان شدت گرفتن بارش‌ها و آب‌گرفتگی معابر در بندرعباس تا قبل از ظهر امروز، گفت: در حال برآورد خسارت‌های وارد شده به بخش کشاورزی و مسکونی در استان هستیم.

ببینید دیگه سوراخ موش هم نمیشه اجاره...

بررسی تحولات بازار مسکن تهران حاکی از آن است که طی ۱۰ سال اخیر قیمت مسکن حدود ۱۶۰۰ درصد افزایش یافته است. خبرآنلاین با انتشار کارتونی از مهدی عزیزی به این موضوع پرداخت.

قیمت مسکن بعد از توافق وین

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه تورم بازار مسکن در ۹ ماه گذشته نزدیک صفر بوده است پیش‌بینی‌های غیر منتظره درباره قیمت مسکن بعد از توافق وین! مصطفی‌قلی خسروی اظهار کرد: این روزها اخبار خوبی از پیشرفت مذاکرات هسته‌ای شنیده می‌شود که به نوعی موضع عزتمندانه دولت آیت الله رئیسی در تعاملات بین‌المللی را نشان می‌دهد. همین مسأله باعث شده تا انتظارات افزایشی، جای خود را به انتظارات کاهشی در بازارهای طلا، ارز و به خصوص مسکن بدهد.

اگر ازدواج نکنید خانه، بی خانه!

اگر مجردانی که ثبت نام کرده اند تا زمان تحویل واحد ازدواج نکنند، طبیعتاً واحد مسکونی تحویل خانوارهای واجد شرایط می‌شود.محمود محمودزاده در گفتگو با خبر رادیو اظهار کرد: از دوشنبه ۲۰ دی تا کنون تعداد مردان مجرد بالای ۲۳ سالِ ثبت نام کرده در سامانه ثمن (سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن) به حدود ۱۲۰ هزار نفر رسیده است.

افزایش مقاومت در برابر زلزله با مصالح...

تولید مصالح سبک از ماسه بادی، از جمله فناوری‌هایی است که با توجه به کارکردهای بالای ساختمانی و اقتصادی، مورد توجه فعالان این حوزه قرار گرفته است. نایب رئیس هیات‌مدیره شرکت مهندسی نوآوران تکساز صنعت (تایکو) گفت: ماسه بادی در بسیاری از مناطق خشک و نیمه خشک جهان به عنوان یک چالش اساسی در تخریب مزارع کشاورزی، راه‌های ارتباطی و مناطق مسکونی مطرح است.

در شرایط جوی مناسب جاده‌ها بازگشایی...

معاون استاندار لرستان با بیان اینکه خوشبختانه بارندگی اخیر خسارتی به منازل مسکونی و زمین‌های کشاورزی وارد نکرده است، گفت: بارندگی‌ها ادامه دارد و امیدواریم خسارت‌بار نباشد. در صورت شرایط جوی مناسب، تمامی جاده‌ها بازگشایی می‌شوند.احمدرضادالوند در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به آخرین وضعیت استان لرستان پس از بارندگی‌های شب گذشته گفت: از عصر روز جمعه بارندگی‌ها آغاز شد و باعث بروز سیلاب آزادراه «خرم زال» و نیز محور قدیم پلدختر- اندیمشک شد.

وام 1550 میلیونی برای خانواده‌هایی که...

ماجرا چیست؟ براساس طرح جوانی جمعیت خانواده‌های دارای فرزند سوم مشمول وام‌‌های متعددی می‌شوند؛ از وام ۳۰ میلیون تومانی تا وام ۴۸۰ میلیون تومانی خرید مسکن. اما شرایط دریافت این وام چیست و وام فرزند سوم چه زمان پرداخت می‌شود؟

مسکن را از عوامل تاثیرگذار بر کاهش زاد...

رئیس بنیاد مسکن، پیری جمعیت از دغدغه‌های مهم است، مسکن را از عوامل تاثیرگذار بر کاهش زاد و ولد دانست و بر لزوم همکاری همه بخش‌ها و همت مسئولات برای رفع مشکل تامین مسکن تاکید کرد.اکبر نیکزاد در جلسه بررسی ساخت ۲۵۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی در صدرا، ضمن بیان اینکه بحث مسکن خانواده‌ها را دچار مشکلات عدیده کرده است، گفت: چند سالی است در بحث مسکن ورود جدی شده و مردم تا حدودی از فشار مسکن خارج شده‌اند.

آغاز دریافت مالیات از خودروها و...

رئیس سازمان مالیاتی: از مجموع درآمد شهروندان هم مالیات می‌گیریم افرادی که با اهداف سوداگرانه اقدام به خرید و فروش ساختمان، طلا، ارز یا خودرو می‌کنند، با توجه به افزایش ارزش از زمان خرید، مابه‌التفاوت این بازه زمانی مشمول مالیات می‌شود.سرانجام سازمان امور مالیاتی گرفتن مالیات از خودروها و خانه‌های گران‌قیمت را آغاز کرد. رئیس این سازمان اعلام کرد: مالیات بر مجموع درآمد هر فرد ظرفیت جدید دیگری است که در دست اقدام است.

تأمین زمین برای ساخت دو میلیون واحد...

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر برای ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی زمین تامین شده است. محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای قانون جهش تولید مسکن، گفت: وزارت راه‌ و شهرسازی شرایط تامین زمین مورد نیاز برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال را فراهم کرده است.