بازار املاک / تورم اجاره مسکن به کف رسید

تورم اجاره مسکن به کف رسید

تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در شهرهای کشور به ۳۴.۶ درصد رسیده که کمترین میزان طی دست‌کم چهار سال اخیر است.

کاهش ۸ واحد درصدی تورم اجاره نسبت به سال قبل

 تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در مناطق شهری کشور بر اساس تازه‌ترین روایت مرکز آمار ایران، در حالی به ۳۴.۶ درصد رسیده که این میزان دست‌کم از مهرماه سال ۱۴۰۰ بی‌سابقه بوده و کمترین میزان رشد اجاره‌بها در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن محسوب می‌شود.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، از آنجا که عموم قراردادهای اجاره مسکن به مدت یک سال تنظیم می‌شود و افزایش اجاره‌بهای واحدهای مسکونی به صورت سالانه در قراردادها اعمال می‌شود، 

مهم‌ترین شاخص برای سنجش وضعیت تورمی در بازار اجاره تورم نقطه به نقطه اجاره یا میزان افزایش اجاره‌بها در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است.

تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن که نشان دهنده میزان کاهش اجاره‌بها در مردادماه امسال نسبت به مرداد سال قبل است در حالی در ماه گذشته به ۳۴.۶ درصد کاهش یافته که این میزان در مقایسه با تورم نقطه به نقطه اجاره در مرداد ماه سال قبل نیز به طور محسوس کاهش یافته است.

تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در مرداد ماه سال قبل معادل ۴۳ درصد یعنی ۸.۴ واحد درصد بیش از تورم این شاخص در مردادماه امسال بود.

فاصله محسوس تورم اجاره با تورم عمومی

همچنین تورم نقطه به نقطه اجاره‌بهای مسکن در مرداد ماه امسال نسبت به تورم نقطه به نقطه شاخص کلی قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور یا همان تورم عمومی مردادماه نیز به میزان محسوس کمتر است.

تورم عمومی نقطه به نقطه، در مرداد ماه امسال ۴۲.۴ درصد گزارش شده است، در حالی که تورم نقطه به نقطه در بازار اجاره ( ۳۴.۶ درصد)، ۷.۸ واحد درصد، کمتر است.

کاهش سرعت رشد اجاره‌بها نسبت به سال قبل

به طور کلی نیز تورم تمام شاخص‌های مربوط به بازار اجاره (اعم از تورم ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه)، که در گزارش مرکز آمار ایران با عنوان گزارش شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور در مردادماه ۱۴۰۴ آمده است، کمتر از همین شاخص‌ها در بازار اجاره سال قبل است.

تورم ماهانه اجاره مسکن در مناطق شهری کشور، مرداد ماه امسال معادل ۲.۴ درصد به ثبت رسید

 اگرچه به دلیل افزایش تعداد تقاضا در بازار اجاره در مردادماه و اوج جابه‌جایی‌ها در میانه تابستان، به عنوان یک روال معمول، نسبت به تورم ماهانه ماه‌های سپری شده از سال ۱۴۰۴ به صورت جزیی (کمتر از ۵/۰ درصد) رشد داشته است 

اما این میزان نسبت به تورم ماهانه اجاره در مرداد ماه سال قبل، که معادل ۳.۲ درصد گزارش شده بود، کمتر و نشان دهنده کاهش تب اجاره‌بها در مرداد ماه امسال نسبت به مرداد سال قبل است.

همچنین تورم ماهانه اجاره مسکن در مرداد امسال نسبت به تورم عمومی ماهانه در این ماه نیز کمتر است. تورم عمومی ماهانه مرداد امسال، براساس گزارش مرکز آمار ایران ۲.۵ درصد بوده است.

ادامه روند کاهش تورم سالانه اجاره 

تورم سالانه اجاره مسکن نیز در مردادماه امسال به روند کاهشی خود ادامه داد و به ۳۷.۷ درصد رسید.

این میزان در مردادماه سال گذشته ۴۱.۴ درصد بود. تورم سالانه اجاره مسکن در شهرهای کشور در مردادماه امسال کمترین میزان طی ۲۳ ماه اخیر(حدود دو سال گذشته) بوده است.

سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

دبیر انجمن سیمان اعلام کرد هزینه سیمان در بدبینانه‌ترین برآوردها کمتر از یک درصد قیمت هر متر مربع مسکن است و نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش قیمت خانه ندارد.

بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد، رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است

سقف قانونی رشد اجاره بها تعیین شد

در بیستمین جلسه شورای عالی مسکن، اختیار تعیین سقف افزایش اجاره‌بها به استانداران تفویض شد.

مسکن جای طلا را در بازار گرفت

افزایش تمایل به خرید مسکن برای حفظ ارزش سرمایه، قیمت‌ها را در تهران و مناطق پرتقاضا در مسیر صعودی قرار داده است

مسکن اجاره ای 5ساله

برنامه جدید حمایتی دولت از مستأجران با عنوان «طرح آشیان» از امروز وارد فاز اجرایی می‌شود؛

قیمت مسکن کاهشی می شود؟

بررسی روندهای گذشته بازار مسکن و ارزیابی کارشناسان نشان می‌دهد در صورت بروز تحولات سیاسی مثبت، احتمال کاهش قیمت در بازار مسکن دور از انتظار نیست؛

شرایط ثبت‌نام مسکن استیجاری برای...

طرح مسکن استیجاری ویژه زوج‌های جوان به‌زودی وارد مرحله ثبت‌نام می‌شود. بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن، زوج‌های واجد شرایط می‌توانند با اجاره‌بهایی کمتر از نرخ بازار و با امکان سکونت تا پنج سال، از این واحدها استفاده کنند.

وام 450 میلیونی مسکن برای فرزند سوم

بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن فرزند سوم و بیشتر را به پنج بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات ایران، ملت و پست بانک ابلاغ کرد.

تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ چند درصد شد؟

براساس گزارش بانک مرکزی، تورم ماهانه بخش مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ به ۳.۶ درصد رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با رشد شاخص کل قیمت کالاها و خدمات، از آرامش نسبی بازار مسکن حکایت دارد.

خرید و فروش آنلاین مسکن به‌صورت رسمی...

با اجرایی شدن قانون «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»، تحولی نوین در بازار مسکن ایران رقم خورده است. سکو‌های اینترنتی فعال در حوزه املاک، پس از دریافت مجوز از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، قادر خواهند بود فرآیند تنظیم و ثبت قرارداد‌های خرید و فروش مسکن را به‌صورت آنلاین ارائه دهند.

افزایش سقف وام مسکن ۱۴۰۵

افزایش سقف وام مسکن 1405 به یکی از مهم‌ترین موضوعات بازار مسکن و نظام بانکی کشور تبدیل شده است.

طرح جدید دولت برای بازار اجاره مسکن فاش...

تجربه پروژه‌های حمایتی گذشته نشان می‌دهد موفقیت طرح مسکن استیجاری، بیش از هر چیز به تامین منابع مالی، سرعت اجرا و هماهنگی دستگاه‌های مختلف وابسته خواهد بود و صرفا به خاطر جدید وزارت راه و شهرسازی و دولت، نمی‌توان به موفقیت طرح خوشبین بود.

سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

وزارت راه و شهرسازی سه گزینه و عدد جدید برای اجاره بهای تهران به شورای مسکن پیشنهاد کرده است و بزودی سقف اجاره بهای پایتخت تعیین می شود.

جزییات جدید از طرح خرید متری مسکن در...

با افزایش قیمت مسکن و دشوارتر شدن خانه‌دار شدن برای اقشار متوسط و کم‌درآمد، طی سال‌های اخیر ایده‌های مختلفی برای تسهیل سرمایه‌گذاری مردم در بازار مسکن مطرح شده است؛

شرایط فوق‌العاده حساس در بازار مسکن

بازار مسکن اکنون در یک وضعیت فوق‌العاده حساس قرار دارد. حجم مراجعات، استعلام‌ها و بازدیدها در دفاتر املاک در حال افزایش است و این یعنی برخلاف تصور برخی، بازار وارد یک فاز جدید شده است؛

قیمت مسکن ۵۰ درصد تغییر کرد

در بخش اجاره با نزدیک شدن به فصل نقل‌وانتقال، طبیعی است که افزایش قیمت رخ دهد. اما اگر ثبات اقتصادی ادامه پیدا کند، احتمال دارد رشد اجاره‌بها نسبت به سال گذشته با همدلی موجرین متعارف‌تر و کنترل‌شده‌تر باشد.

قیمت مسکن سقوط می‌کند؟

می‌توان سه سناریوی اصلی برای آینده بازار مسکن متصور شد. سناریوی نخست مربوط به حالتی است که افزایش قیمت‌ها به‌صورت اسمی، اما محدود رخ می‌دهد

جزئیات مبلغ ودیعه مسکن و اجاره‌بها

در جریان جنگ تحمیلی حدود ۴۰ هزار خانه آسیب دید؛ عضو شورای شهر می‌گوید که به آسیب‌دیدگان ودیعه مسکن و اجاره‌بها پرداخت می‌کنیم.

پیش بینی بازار مسکن در پساجنگ

اتفاقات همین چندهفته گذشته، شرایط بازار را مجدداً دگرگون کرده است.

۲.۵ میلیارد تومان برای هر واحد مسکن ملی

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: قیمت تمام‌شده واحدهای نهضت ملی مسکن را حدود ۲.۵ میلیارد تومان است.

برنامه دولت برای خانه‌های آسیب‌دیده در...

بنیاد مسکن موظف شد به سرعت برای ساکنان واحدهای آسیب‌دیده که قابل سکونت نیستند واحد اجاره‌ای فراهم کند