بازار املاک / وام ودیعه مسکن به خط پایان رسید

وام ودیعه مسکن به خط پایان رسید

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها، میزان ناکافی وام نسبت به رشد اجاره‌بها است. در حالی که قیمت رهن و اجاره در بسیاری از شهرها جهش‌های چندبرابری داشته، مبالغ وام ودیعه معمولاً تناسبی با نیاز واقعی مستأجران ندارد و تنها بخش کوچکی از مشکل را حل می‌کند.

آینده وام ودیعه مسکن
به علاوه، برخی کارشناسان به اثر جانبی این وام‌ها بر بازار اجاره اشاره می‌کنند. آنها معتقدند تزریق پول بیشتر به بازار می‌تواند در نهایت به رشد بیشتر قیمت‌ها بینجامد؛ چراکه موجران با آگاهی از افزایش قدرت پرداخت مستأجران، نرخ‌های بالاتری مطالبه می‌کنند.

در مجموع، آینده وام ودیعه مسکن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. اگر دولت نتواند همزمان با پرداخت این تسهیلات، سیاست‌های مکملی برای کنترل تورم و مدیریت بازار اجاره اتخاذ کند، این ابزار حمایتی ممکن است بیش از آنکه به نفع خانوارها باشد، به عاملی برای افزایش فشار مالی بر آنها بدل شود.


 پرداخت وام ودیعه مسکن به ۱۸۱ هزار مستاجر طی ۴ ماه اخیر
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از پرداخت ۳۴.۵ همت وام ودیعه مسکن طی ۴ ماه اخیر خبر داد و گفت: این میزان وام به ۱۸۱ هزار خانوار مستاجر پرداخت شده است.

حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: عملکرد سیستم بانکی کشور در حوزه ودیعه مسکن خوب بوده است؛‌ از ۱۶ اردیبهشت امسال پرداخت شروع شده و تا امروز ۳۴.۵ همت وام ودیعه مسکن به ۱۸۱ هزار خانوار پرداخت شده است.

وی ادامه داد: طی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مجموعا ۷۱ همت وام ودیعه پرداخت شده بود.

وی افزود: سال ۱۴۰۰ حدود ۹ همت وام ودیعه پرداخت شده است.

معاون مسکن و ساختمان تاکید کرد: عملکرد سیستم بانکی طی ۴ ماه اخیر خوب بوده و انشالله تداوم داشته باشد.

وی یادآور شد: امیدواریم تا پایان سال مستاجران به تسهیلات ودیعه مسکن دسترسی داشته باشند.

 صفر تا ۱۰۰ وام ودیعه مسکن
درحالی ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از امروز آغاز شده که مستاجران مجرد با شرط سن بالای ۴۵ و ۳۵سال به ترتیب برای مردان و زنان هم می‌توانند از این وام استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که بازار اجاره‌بها با افزایش روزافزون قیمت‌ها، به معضلی بزرگ برای بسیاری از مستأجران تبدیل شده است، 

دولت به‌منظور کاهش فشارهای اقتصادی به خانواده‌ها و کنترل بازار مسکن، اقدام به اجرای وام ودیعه مسکن کرده است، این وام که در قالب تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن به افراد فاقد مسکن پرداخت می‌شود، هدفش تسهیل در پرداخت هزینه‌های اجاره برای مستأجران است.

طبق مصوبات اخیر قانون جهش تولید مسکن و دستورالعمل‌های ابلاغی به بانک‌ها، وام ودیعه مسکن برای مستأجران در تهران، مراکز استان‌ها و سایر شهرها به‌ترتیب با سقف ۲۷۵،‌ ۲۱۰ و ۱۴۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

در این فرآیند بانک‌ها نقش محوری دارند؛ از استعلام وضعیت مالی متقاضیان گرفته تا پرداخت تسهیلات با شرایط خاص و چک کردن کد رهگیری،

در این راستا معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به آغاز ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از امروز، سه‌شنبه، به تسنیم گفت: استعلام متقاضیان ۴۸ تا ۷۲ ساعت مشخص می‌شود


متقاضیان مانند روال قبل ثبت‌نام کنند
احسان مسعودی معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: با تلاش شبانه‌روزی همکاران در وزارت راه و شهرسازی این امکان فراهم شده است که از امروز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ متقاضیان مانند روال قبل ثبت‌نام کنند؛

 البته با سقف و رقم‌های جدید که در بیستمین شورای‌عالی مسکن تصویب شد و متعاقب آن، افزایش سقف کلی و فردی توسط هیئت عالی بانک مرکزی تأیید شد.

وی اضافه کرد: بنابراین متقاضیان می‌توانند از امروز ثبت‌نام را با رقم‌های جدید ودیعه مسکن انجام دهند. دستورالعمل وام ودیعه نیز دیروز ۱۵ اردیبهشت ماه از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد و ازاین‌رو، عملاً امکان ثبت‌نام بر اساس قیمت‌های جدید فراهم شد.

وی با بیان این‌که مستأجران به سامانه saman.mrud.ir مراجعه کنند و ثبت‌نام اولیه را انجام دهند، تصریح کرد:  استعلام‌ها ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت مشخص می‌شود و متقاضیان بر اساس آن، می‌توانند شعبه بانکی مدنظر را انتخاب کنند.

معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی همچنین یادآور شد: در خصوص تسهیلات بند (ث) تبصره (۱۵) یا همان تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۱۰ساله، با توجه به تأکیدات بانک مرکزی و قانون بودجه که این بانک را مکلف کرده، ساختار پرداخت توسط بانک مرکزی پیش‌بینی شده است.

مسعودی تأکید کرد: متقاضیان لازم است برای دریافت این وام به نهاد تحت پوشش خود مراجعه کنند. این تسهیلات صرفاً مخصوص متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی و بنیاد شهید است، 

این افراد می‌توانند راهنمای لازم را دریافت و ثبت‌نام را انجام دهند، این دسته از متقاضیان نیازی به ثبت‌نام در سامانه وزارت راه و شهرسازی ندارند.

به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرای ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰/۰۶/۳۰ و نیز ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مصوب ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ مجلس شورای اسلامی و همچنین مصوبه مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۲۶ هیئت عالی بانک مرکزی و در راستای حمایت از مستأجرین فاقد مسکن،

 «دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن» که از این پس به‌اختصار “دستورالعمل” نامیده می‌شود به‌شرح ذیل تدوین می‌شود؛

ماده ۱ ـ در این دستورالعمل عناوین ذیل به‌جای عبارت‌های مربوط به‌کار می‌روند:

۱-۱- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

۲-۱- قانون: ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها.

۳-۱- بانک عامل: بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی که به‌موجب قانون یا با مجوز بانک مرکزی تأسیس شده‌اند و تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارند و توسط بانک مرکزی جهت اجرای ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، تعیین می‌شوند.

۴-۱- متقاضی: مستأجران فاقد مسکن که در زمان اخذ تسهیلات حسب استعلام‌های به‌عمل‌آمده از سامانه‌های جامع طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی و سمات بانک مرکزی، ایشان، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از ۱۸ سال ایشان فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن هستند.

۵-۱- تسهیلات: تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن که بنا به درخواست متقاضی به افراد فاقد مسکن از محل منابع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن قابل پرداخت است.

۶-۱- سامانه: سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به‌آدرس saman.mrud.ir

ماده ۲ ـ متقاضی مشمول این دستورالعمل از سوی وزارت راه و شهرسازی بر اساس ضوابط موضوعه، در چارچوب سهمیه‌های تعیین‌شده توسط بانک مرکزی به بانک عامل معرفی می‌شود.

وام ودیعه مسکن برای مناطق ۲۲گانه تهران ۲۷۵ میلیون،‌ مراکز استان‌ها ۲۱۰ میلیون، سایر شهرها ۱۴۰ میلیون و روستاها ۵۵ میلیون تومان است.

‌تبصره ـ مبالغ در نظر گرفته‌شده برای تسهیلات موضوع این ماده پس از اخذ مدارک و مستندات مورد نیاز و استعلامات صورت‌گرفته از سوی بانک عامل و بر اساس توافق متقاضی و بانک عامل می‌تواند به مبالغ کمتر از سقف‌های تعیین‌شده تقلیل یابد، در این صورت متقاضی موظف است نسبت به اصلاح سقف تسهیلات درخواستی در سامانه اقدام کند.

ماده ۴ ـ بانک عامل موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از ۱۸ سال ایشان اقدام و درصورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

ماده ۵ ـ تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک عامل به مستأجر پرداخت می‌‌شود.

ماده ۶ ـ تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب هیئت عالی بانک مرکزی یا مصوبات لازم‌الاجرای شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر ۵ سال قابل اعطاست.

ماده ۷ ـ وثایق مربوط به تسهیلات موضوع این دستورالعمل مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی طی بخشنامه شماره ۲۸۸۵۸۳/۰۱ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰ بانک مرکزی و اصلاحیه‌های آن است.

ماده ۸ ـ شرایط متقاضی دریافت تسهیلات موضوع این دستورالعمل به‌شرح ذیل است:

۱-۸- متقاضی می‌بایست دارای قرارداد اجاره با کد رهگیری طبق ضوابط وزارت راه و شهرسازی، که حداکثر ۶ ماه قبل از ثبت درخواست متقاضی در سامانه (ثبت‌نام) منعقد شده است، باشد. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کند.

تبصره ـ بانک عامل مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره‌نامه دریافتی اقدام کند.

۲-۸- متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از ۱۸ سال ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت‌نام، فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن باشند، چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف می‌شوند و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.

۳-۸- متقاضی می‌بایست متأهل باشد، چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای ۳۵ سال سن و در خصوص مردان بالای ۴۵ سال سن داشته باشند.

۴-۸- براساس مصوبات بیستمین جلسه شورای‌عالی مسکن زوج‌های جوان ازدواج‌اولی (بیش از ۴ سال از تاریخ ازدواج نگذشته باشد)، خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، زنان سرپرست خانوار و خانوارهای دارای ۳ فرزند و بیشتر در اولویت پرداخت قرار دارند.



مهلت تکمیل مدارک و تعهدات بانکی
طبق ماده ۹ چنانچه متقاضی تا حداکثر ۱۵ روز کاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، بانک عامل مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند.

ماده ۱۰ ـ چنانچه بانک عامل نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضی اقدام کند، مبالغ عملکردی این تسهیلات حسب قانون، جزء عملکرد ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن محسوب می‌شود و جرائم مالیاتی مندرج در تبصره (۵) ماده (۴) قانون مذکور به آن تعلق نمی‌گیرد.

تبصره ـ بانک عامل موظف است تا زمان تکمیل سهمیه ابلاغی از سوی بانک مرکزی فرآیند پرداخت تسهیلات به متقاضیان را ادامه دهد.

ماده ۱۱ ـ مواردی که در این دستورالعمل درج نشده است تابع قوانین و مقررات جاری کشور از جمله قانون بانک مرکزی، قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) و سایر قوانین، ضوابط و مقررات ذی‌ربط است.

«دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن از محل منابع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن» مشتمل بر ۱۱ ماده و ۳ تبصره در دومین جلسه مورخ ۱۴۰۴/-۲/۱۰ کمیسیون عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجراست.

رشد پی در پی قیمت مسکن در بازار راکد

آمارهای بانک مرکزی سخن می گویند براساس داده های بانک مرکزی رشد متوسط قیمت مسکن تهران برای سومین ماه متوالی در سال جاری مثبت بوده و به ۵.۸ درصد رسید. این افزایش قیمت در ابتدای تابستان ۱۴۰۱ در نهایت موجب شد تا تورم نقطه ای مسکن تهران به قله ده ماهه برسد. این در حالی است که معاملات مسکن در این ماه افت قابل توجهی را در مقایسه با ماه قبل داشته است.

تخریب چند واحد مسکونی در روستای سارویی

تاخت و تاز مونسون در مرودشت بر اثر بارش‌های سنگین شب گذشته در روستای سارویی مرودشت، ۱۲ واحد مسکونی تخریب شد. چند روزی است که سامانه بارشی مونسون، در نقطه نقطه فارس شروع به باریدن کرده که در این بین برخی را خشنود و برخی دیگر را به خاطر خسارات وارده غمگین کرده است .

‍ رفع آبگرفتگی روستای در کوتاهترین زمان

‍ رفع آبگرفتگی روستای پرسک الشتر با تلاش راهداری در کوتاهترین زمان سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت : آبگرفتگی روستای پرسک شهرستان الشتر که درپی بارش های شب گذشته اتفاق افتاده بود با تلاش راهداری و دیگر دستگاه ها در کوتاه ترین زمان برطرف شد.

وام سهام عدالت می خواهید؟ از این ۳ بانک...

کف و سقف وام چقدر است ؟ از سال گذشته قرار شد سهام عدالت به‌عنوان وثیقه بانکی پذیرفته شود و دارندگان آن بتوانند از بانک وام بگیرند. تاکنون تنها سه بانک برای پرداخت وام با توثیق سهام عدالت اعلام آمادگی کرده‌اند زمان اوج بورس و زمانی که قیمت سهام عدالت روز به روز بیشتر می‌شد، حسن روحانی به مردم توصیه کرد سهام عدالت خود را نفروشند چراکه به زودی هم قیمت خانه و زمین می‌شود.

انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

انتقاد نماینده مجلس از افزایش تمایل ایرانی‌ها برای خرید خانه در کشورهای دیگر مردم ما علاقه‌مند به داشتن خانه‌های بزرگ هستند، بنابراین باید به مردم زمین بدهیم تا در آن خانه بسازند. چرا باید کاری کنیم که بروند و در کشورهای دیگر خانه بخرند؟ لطف‌الله سیاهکلی شامگاه امروز در نشست با اعضای اتحادیه مشاوران املاک شهرستان قزوین که در امامزاده آمنه‌خاتون قزوین برگزار شد

تعمیر رایگان خانه نیازمندان

این جهادگران خانه نیازمندان را رایگان تعمیر می‌کنند کاهش اجاره‌خانه مستاجران کم‌درآمد به سبک جوانان فرحزادی این روزها که مشکلات اقتصادی گذران زندگی را برای خانوارهای کم‌درآمد و کم‌برخوردار را دشوار کرده، جوان‌های دلسوز و جهادگر محله فرحزاد آستین همت بالا زده‌اند. آنها چند سالی است که با تشکیل یک گروه جهادی هوای خانوارهای کم‌درآمد محله را دارند؛ از تعمیر خانه‌ نیازمندان و معلولان تا تلاش برای تامین اجاره‌بهای مستاجران کم‌درآمد و تهیه سبد ارزاق.

خسارت بارندگی‌ها در سیستان و بلوچستان

بارندگی‌ها به ۵۱ واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرد مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان از خسارت به ۵۱ واحد مسکونی استان بر اثر سامانه بارشی مونسون و سیل خبر داد. مصطفی بیک مداح مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است.

قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۴۳ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۶۰ متر گردآوری کردیم.

انفجار شدید در مسکن مهر خرم آباد

موج انفجار 6 تن را راهی بیمارستان کرد. سرپرست آتش نشانی خرم‌آباد، گفت: ساعتی پیش، موج انفجار در فاز یک مسکن مهر کمالوند باعث تخریب برخی از واحدهای یکی از مجتمع‌های مسکونی و مصدومیت ۶ نفر شد.منصور میرزایی به تشریح این حادثه پرداخت و خاطر نشان کرد: ساعت ۲۱:۱۶ دقیقه چهارشنبه شب مورخ ۵مرداد ماه ۱۴۰۱ طی تماس های متعدد مردمی با سامانه ۱۲۵ مرکز کنترل و فرماندهی سازمان آتش نشانی از وقوع یک فقره حادثه‌ی انفجار در فاز ۱ مسکن مهر باخبر شده و در پی آن دو اکیپ امداد و نجات و دو ایستگاه آتش نشانی به محل حاد

خسارت سیل به ۵۱ واحد مسکونی سیستان و...

مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است. مصطفی بیگ مداح روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به آمادگی بنیاد مسکن برای امدادرسانی به سیل‌زدگان اظهارداشت: تجهیزات و ماشین‌آلات بنیاد مسکن در چهار منطقه سیستان و بلوچستان مستقر شده است.

قیمت آپارتمان پنجم مرداد ۱۴۰۱

قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

قلعه‌نویی: با ۲۰ میلیارد نمی‌توان خانه...

سرمربی تیم فوتبال گل‌گهرسیرجان گفت: یک بازیکن ۲۰ میلیارد دستمزد می‌گیرد اما نمی‌تواند خانه بخرد. امیر قلعه‌نویی در حاشیه تمرین گل‌گهرسیرجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سه چهار بازیکن‌مان را در نقل‌وانتقالات از دست دادیم اما ۹۰ درصد بازیکنان‌مان را حفظ کردیم. شاکله اصلی تیم را حفظ کردیم. دو سه بازیکن خیلی خوب به ما اضافه شدند، بازیکن برزیلی بیاید خیلی از مشکلات ما حل می‌شود.

خانه 90 متری نارمک

قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در ۲۲ منطقه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. بر اساس بررسی‌های میدانی برای قیمت مسکن در تهران، مشاورین املاک سطح شهر قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را به شرح جدول زیر اعلام کردند.

مرداد آخرین مهلت مالیات خانه های خالی

پایان مرداد ماه آخرین مهلت پرداخت مالیات واحدهای مسکونی خالی مالکین واحدهای مسکونی خالی حداکثر تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ فرصت دارند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلق اقدام نمایند.

قیمت مسکن روستایی ۴ تا ۵ میلیون

رئیس بنیاد مسکن گفت: رئیس جمهور مستقیم خود دستور داده که تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برای مسکن روستایی تا لحظه واریز پیگیری شود.امروز آقای اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن از آخرین وضعیت نوسازی واحدهای مسکن روستایی و نهضت ملی مسکن در جمع خبرنگاران به سوالات پاسخ داد

املاک لاکشری پایتخت

در تلاطم بازار مسکن و وضعیت اقتصادی نابسامان که بسیاری از خانوارها حتی برای اجاره یک واحد ۵۰ متری در جنوب شهر با چالش روبه‌رو هستند، هنوز خانه‌های لوکس با قیمت‌های نجومی در آگهی‌های اینترنتی به چشم می‌خورد که هوش از سر آدم می‌برد.

سوداگری به بهای جان شهر

بالا بودن ارزش زمین در استان قزوین سبب شده تا در سال‌های اخیر شاهد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به مسکونی برای دستیابی به ارزش افزوده باشیم. یکی از این تغییر کاربری ها مربوط می شود به زمین های شهر الوند که به زمین های شلویری و گلچین معروف است . زمین های گلچین و شلویری جزو مرغوب ترین زمینهای کشاورزی شهر الوند است که در بررسی های بعمل آمده حتی تا عمق 10 متری نیز هیچ رگه ای از ماسه در این زمین ها دیده نمی شود .

صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت در تهران

زمان تکمیل ساخت ۳ هزار واحد مسکونی معاون شهردار تهران از صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت و ساز در پایتخت خبر داد و گفت: کلنگ زنی ۳ هزار واحد مسکن ملی شروع شده و عملیات طراحی و پروانه آن به زودی شروع می‌شود. این واحدها سه ساله ساخته خواهند شد.

بحران در بازار مسکن

بلایی که سر مستاجران می آید | مستاجرانی که حاشیه نشین می‌شوند افزایش نرخ اجاره‌بها باعث بحران در بازار مسکن شد. مستاجران این روزها مدام در حال حساب و کتاب هستند، دنبال فرمولی می‌گردند تا کف حقوق و دستمزدهایشان را به سقفی برسانند که خانه‌ای مناسب گرفته و در آن زندگی کنند. اما مشکل اینجاست که تعیین نرخ اجاره بها توسط بنگاه‌داران و صاحب‌خانه‌ها از هیچ قاعده و قانونی تمکین نمی‌کند.

شرط فروش ملک مالکان

برخی فروشندگان ملک در زمان تفاهم نهایی با خریدار، خواهان درج بندی در قرارداد می‌شوند؛ بندی که در آن فروشنده بین بازه ۲۴ تا ۷۲ ساعت از خریدار وقت می‌خواهد تا در صورتی که موفق به خرید ملک جدید شد، این قرارداد جاری و نهایی خواهد شد.

۴ میلیارد دلار سرمایه ایرانی در جیب...

ایرانی‌ها، در کمتر از سه سال سه هزار و ۹۶۰ میلیون دلار از سرمایه خود را به ترکیه منتقل کرده‌اند. چه عواملی در خروج این میزان از سرمایه موثر بوده است؟ شرایط اقتصادی اخیر در ایران باعث شده برخی تمایل داشته باشند سرمایه خود را در کشورهای همسایه به‌ویژه ترکیه درگیر کنند. در چند سال گذشته چه میزان از سرمایه ایرانی‌ها به کشور ترکیه منتقل شده است؟