بازار املاک / خرید طلا و سکه سودآورتر است یا مسکن؟

خرید طلا و سکه سودآورتر است یا مسکن؟

بازارهای طلا و ارز به دلیل نقدشوندگی فعلا رونق دارند و مسکن در رکود به سر می‌برد.

کوچ فعالان صنعت ساختمان به بازارهای دیگر

یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه بازارهای طلا و ارز به دلیل نقدشوندگی فعلا رونق دارند و مسکن در رکود به سر می‌برد، هشدار داد که این وضعیت پایدار نخواهد بود. 

مسکن همواره به عنوان بازاری امن و مصرفی شناخته شده و رکود فعلی، در کنار تورم هفت سال اخیر، تنها در صورتی تغییر خواهد کرد که صنعت و تولید به عنوان جایگزین، به سوددهی برسند که متاسفانه در شرایط کنونی چنین وضعیتی وجود ندارد.

این کارشناس اظهار کرد: علت عمده پیچیدگی بازارها شرایط سیاسی کشور است. در هیچ دوره‌ای شرایط سیاسی و اقتصادی کشور مثل امروز گرگ و میش نبوده است که ندانیم صبح است یا شب. 

این مساله باعث شده خیلی از سرمایه‌گذارانی که در زمینه مسکن و ساختمان کار می‌کردند این بازار را رها کنند. به نظر می‌رسد بی‌ثباتی و ابهام درخصوص آینده اقتصاد کشور در ذهن مردم ما جا گرفته و این ذهنیت بر بازار مسکن تاثیر گذاشته است.

وی افزود: از طرف دیگر سطح اشتغال موثر در کشور پایین آمده است. مردم به سمت بازارهایی می‌روند که سودآوری و نقدشوندگی دارد و دستشان را در انتخاب سریع و لحظه‌ای باز می‌گذارد.

 منطق اقتصادی افراد به آنها می‌گوید در حال حاضر باید ارز، رمزارز و طلا خریداری کنند؛ چرا که می‌خواهند ارزش دارایی خود را حفظ کنند.

وقتی در بخش مسکن به عنوان یک حوزه پیشران، گردش مالی نداریم اقتصادمان ضعیف و آسیب‌پذیر می‌شود.

 کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به خروج تدریجی فعالان حوزه ساخت‌وساز از فعالیت‌های مرسوم خود اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از نیروهای متخصص و فعالان این صنعت به دلیل شرایط موجود، به بازارهای دیگر روی آورده‌اند.

به گفته وی، بخشی از این افراد به مهاجرت فکر می‌کنند و عملاً نیمی از فعالیت و سرمایه آنها خارج از کشور قرار دارد.

 همچنین، بخش قابل توجهی از سرمایه‌ها به سمت بازارهایی مانند طلا، ارز و رمزارز سوق پیدا کرده که این موضوع تأثیر منفی قابل‌توجهی بر اقتصاد کشور گذاشته است.

این کارشناس تاکید کرد: وقتی در بخش مسکن به عنوان یک حوزه پیشران، گردش مالی نداریم اقتصادمان ضعیف و آسیب‌پذیر می‌شود. 

علی‌رغم هشدارها و دلسوزی‌ها یک فضایی در کشور بوده که به صنعت ساختمان توجه نکرده است. حالا یا مجبور بوده یا علت دیگری داشته مشخص نیست، اما فعالیت‌هایی که برای رونق مسکن باید انجام می‌شده صورت نگرفته است.

وی اظهار کرد: هر کشوری در دنیای امروز باید از اقتصاد جهان در لحظه بهره ببرد. ما الان آن ارتباط را نداریم و دنیا به نوعی در مقابل ما ایستاده است. 

علیه کشور سیاه‌نمایی می‌شود و این آثار روانی بر فضای سرمایه‌گذاری می‌گذارد. بعد سیاسی بر اقتصاد ما اثر مهمی ایجاد کرده است. 

البته در بعد درونی فعالیت‌های معمولی توسط مردم انجام می‌شود ولی مصرف و تولید با یکدیگر هماهنگ نیستند. تولیدکننده به بالاترین قیمت، محصول می‌سازد و تقاضایی برای آن وجود ندارد.

خودرو و طلا نقدشوندگی بهتری نسبت به مسکن دارد

کارشناس اقتصاد و مسکن درباره وضعیت بهتر بازارهای طلا، ارز و خودرو نسبت به مسکن گفت: خودرو و طلا قابلیت نقدشوندگی بهتری نسبت به مسکن دارد و اعداد و ارقام آن نیز بسیار کمتر از مسکن است. 

با سرمایه کوچک و متوسط می‌توان خودرو خریداری کرد، اما مسکن این‌گونه نیست.

وی با بیان اینکه رکود تورمی بازار مسکن نیز ادامه پیدا می‌کند، گفت: مسکن یک نیاز اساسی است که نمی‌توان از آن گریخت. 

همه به دنبال سرپناه هستند. به هرحال بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری مردم، همیشه مسکن بوده است. 

بی‌ثباتی و بلاتکلیفی فعلی و حرکت نقدینگی هولناک کشور به سمت بازارهای دیگر، مقداری رشد قیمت مسکن را به تاخیر انداخت، اما این‌طور نیست که این رشد برای همیشه متوقف شده باشد.

به گفته این کارشناس، با افزایش حجم نقدینگی کشور، قیمت مسکن نیز بالا می‌رود. همیشه هم بازار نسبی خود را داشته و دارد. 

رکود و تورم با هم در بازار مسکن عجین شده و پیش‌بینی من ادامه همین وضعیت رکود و تورم است. مگر این‌که تولید رونق بگیرد. تا زمانی که صنایع و تولیدی نداشته باشیم که سود ایجاد کند این معضل در بازار مسکن باقی می‌ماند. 

دولت باید یک جایگزین سودمند به جای مسکن ایجاد کند. الان در شرایط بحران اقتصادی فقط همین بازارهای طلا، ارز و مسکن وجود دارد.

وی با اشاره به رکود یک سال اخیر بازار ملک خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاران منتظر شرایط باثبات به لحاظ اقتصاد سیاسی هستند. 

چیزی به عنوان سرمایه‌گذار ایدئولوژیک وجود ندارد، سرمایه‌گذار دنبال سود است. قانون بازار و پول می‌گوید که فعلا طلا و ارز سود بهتری نسبت به مسکن دارد.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: تعیین‌تکلیف وضعیت سیاسی کشور در شرایط کنونی جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. 

نباید اقتصاد کشور در وضعیت گرگ و میش و بلاتکلیفی قرار گیرد، چرا که چنین وضعیتی به اقتصاد آسیب می‌زند. 

در عین حفظ عزت و کرامت ملی، باید به دنبال گسترش ارتباطات و تعاملات بین‌المللی بود، چراکه هرچه کشور در عرصه جهانی متصل‌تر باشد، وضعیت اقتصادی نیز بهبود بیشتری خواهد یافت.

قیمت‌‌ها در مسکن مهر رشت میلیاردی شد

مسکن مهر رشت کاربری ویلا پیدا کرده و حالا نه تنها گران‌تر از مسکن مهر تهران خرید و فروش می‌شود که با بهای برخی از این واحدها می‌توان در شهر تهران صاحب خانه شد.

دفاتر املاک متخلف با همکاری پلیس پلمب...

رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک که تخلفاتی مثل عدم ارایه کد رهگیری، اضافه دریافت یا دریافت بیعانه را مرتکب می‌شوند در همکاری بازرسان اتحادیه و نیروی انتظامی با آنها برخورد می‌شود که اخیرا ۶۹۳ مورد تذکر به این واحدها داده شده است.

دومین فراخوان نام نویسی جهت شرکت در...

طبق دستور دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در خصوص تسهیل شرایط شرکت در آزمون تخصصی مشاوران املاک و اصلاح شیوه نامه مربوطه، سازمان منطقه آزاد کیش در نظر دارد بر اساس شرایط جدید آزمون تخصصی برگزار کند.

معادلات بازار مسکن تغییر پیدا کرده است

پس از کاهش ۰.۲ درصدی قیمتهای قطعی مسکن در مهرماه، بررسی آخرین وضعیت بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه از کاهش ۱.۳ درصدی قیمتهای پیشنهادی، افت ۳.۲ درصدی نرخ اجاره و افزایش ۱۲ درصدی تمایل برای فروش حکایت دارد.بازار مسکن شهر تهران در ۳۰ روز منتهی به ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰ با کاهش ۱.۳ درصدی قیمتهای پیشنهادی مواجه شده است. پس از افزایش نسبی نرخهای پیشنهادی در سه ماهه تابستان، قیمتهای قطعی در مهرماه ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد. آخرین وضعیت بازار در نیمه آبان ماه نیز گویای آن است که قیمت آگهی‌ها طی یک ماه اخیر ۱

منابع بانک‌ها برای رونق بازار مسکن اندک...

حسین‌زاده :چند پیشنهاد برای رونق بازار مسکن رئیس سابق بانک ملی گفت: منابع مالی بانک‌ها در خصوص ارائه تسهیلات مالی به بخش مسکن به‌شدت محدود است.

واگذاری خانه‌های خالی به افراد نیازمند

یک کارشناس بازار مسکن گفت: باید توجه داشت که کشور با ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه و با میانگین هر واحد ۱۰۰ متر مربع و قیمت هر متر مربع ۱۰ میلیون تومان ، سرمایه ای حدود ۲۵۰۰ تریلیون تومان را بلا استفاده گذاشته است و به دنبال هزینه مجدد به همین میزان و حتی بیشتر در این زمینه است.

درس چینی برای بخش مسکن/ راز ورشکستگی...

همه مردم نمی‌توانند مسکن مورد نیاز را خریداری یا اجاره کنند. با وجود بازار رهن (بازار خرید اعتباری بلندمدت مسکن در قبال توثیق مسکن) بزرگ، برای بسیاری از مردم، خرید مسکن، مثل ایران، در استطاعت نیست.

غیر قانونی بودن خرید و فروش امتیاز مسکن...

مدیرعامل شرکت عمران پردیس گفت: خرید و فروش امتیاز مسکن اقدام ملی غیر قانونی است.

چهارمین شهر گران دنیا در مسکن

مقایسه قیمت مسکن در ۴۸۶ شهر دنیا نشان می‌دهد، تهران با شاخص ۴۸٫۴ چهارمین شهر جهان با کمترین قدرت خرید خانوارها را دارد.

در شش ماهه نخست سال جاری عملیات عمرانی...

مدیر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان عملیات عمرانی بیش از 3هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در اصفهان خبر داد.

رستم قاسمی: آورده مردم در قانون جهش...

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توافق وزارتخانه‌های راه و صمت برای پیش‌خرید مصالح ساختمانی، گفت: با اجرای نهضت ملی مسکن، کشور را به کارگاه ساختمان تبدیل می‌کنیم.

80 واحد مسکونی و تجاری بابلسر دچار...

بخشدار بهنمیر شهرستان بابلسر از خسارت سیل به 50 واحد مسکونی و تجاری حوزه شهری و 30 واحد مسکونی روستایی در این بخش خبر داد.

ابرتورم در کمین

در میان افزایش قیمت کالاهای اساسی، بالا رفتن قیمت مسکن اما همچنان خبرسازترین است و بسیاری از اقشار ضعیف را از تهران راهی شهرستان کرده.

جزئیات وام‌هایی که با تولد فرزند سوم به...

مجلس برای خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر تسهیلات و امتیازات خاصی در نظر گرفته است. از پرداخت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی تا پرداخت ۱۲۰ میلیون تومان وام مازاد خرید خانه در نظر گرفته است.

استاندار خراسان شمالی تاکید کرد؛ لزوم...

لزوم اتمام ساخت ۱۴۳ واحد زلزله‌زده خراسان شمالی تا پایان آبان بجنورد- استاندار خراسان شمالی گفت: سکونت در ۱۴۳ واحد مسکونی زلزله زده میسر نیست و اکنون روند بازسازی این واحدها در مرحله سقف زنی قرار دارد که با انسجام بیشتر باید تا پایان آبان تکمیل شود.

آِیت الله مدرسی: تامین مسکن مهمترین...

امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به وضعیت آشفته بازار اجاره بها در حوزه مسکن و تامین سرپناه مردم گفت: تامین مسکن انتظار جدی مردم مسئولان است.

چند نفر در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند

وزارت راه و شهرسازی تازه‌ترین آمار ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که بر اساس آن ۷۵۱ هزار و ۳۸۵ نفر تا کنون در سامانه ثمن نام نویسی کرده اند.

بررسي آرايه‌هاي چوبي با هنر چوتاشي در...

با سرپرستی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران بررسی آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران انجام شد. دفترمازندران درشهرستان بابلسر، آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران در یک پروژه تحقیقاتی بنیاد ملی نخبگان با سرپرستی دکتر مصطفی رستمی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران مورد بررسی فنی و هنری قرار گرفت.

افزایش تعهد بیمه نامه مخاطرات طبیعی...

مدیرکل بیمه ایران در گیلان مطرح کرد گیلان مدیرکل بیمه ایران در گیلان، از افزایش حق بیمه تعیین شده در سال جاری خبر داد و بیان کرد: تعهد بیمه ایران در حوزه مخاطرات طبیعی طی امسال ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۶۰ میلیون برای ساختمان و ۴۰ میلیون برای اثاثیه است.

قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به...

قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به بالاترین رقم خود رسید و موجب شد فشارها بر بانک مرکزی این کشور برای بالا بردن نرخ بهره افزایش یابد.

ریزش برج مسکونی در نیجریه قربانی گرفت/...

در پی ریزش مرگبار ساختمانی چند طبقه در نیجریه، شش تن جان باخته و بیش از ۱۰۰ تن دیگر نیز مفقود شده اند. رئیس خدمات اورژانس شهر لاگوس نیجریه، پایتخت اقتصادی این کشور امروز (سه شنبه) اعلام کرد که در پی ریزش ساختمان یک برج مسکونی و در حال ساخت در این شهر، دست کم شش تن جان خود را از دست دادند.