بازار املاک / وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

نوسازی و مقاوم‌سازی این واحد‌ها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود ۷ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی 2 روز قبل در سیزدهمین نشست پایش طرح‌های حمایتی مسکن با تشریح جزئیات جدید طرح "استیجار عمومی" گفته بود:‌ این طرح برای تأمین مسکن زوج‌های جوان و متقاضیانی طراحی شده است که به لحاظ مالی توان تأمین آورده اولیه برای ورود به سایر طرح‌های حمایتی مسکن را ندارند و امکان خانه‌دار شدن ملکی برای آن‌ها فراهم نیست. در این طرح، اولویت تخصیص واحدها با دهک‌های پایین درآمدی خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه زوج‌های جوان فاقد مسکن در دهک‌های یک تا 6 که حداکثر پنج سال از تاریخ ازدواج آنها گذشته باشد، مشمول این طرح هستند، افزود: دهک‌های یک و دو نسبت به سایر دهک‌ها در اولویت بالاتری قرار دارند و ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها باید در دهک‌بندی متقاضیان با دقت و حساسیت کامل عمل کنند.

صادق همچنین بر ضرورت جلب مشارکت انبوه‌سازان و سازندگان بخش خصوصی در اجرای طرح استیجار عمومی تأکید کرد و گفت: شناسایی و همکاری با انبوه‌سازان به‌ویژه فعالان بافت‌های فرسوده از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است.

وی افزود: باید از ظرفیت انبوه‌سازان فعال در بافت‌های فرسوده کشور به‌صورت مؤثر استفاده شود و توجیه اقتصادی حضور آنان از طریق ضوابط تشویقی، خرید واحدها از سوی وزارت راه و شهرسازی و پشتیبانی منابع و اراضی سازمان ملی زمین و مسکن و منابع بازآفرینی شهری فراهم شود.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: هزینه‌های گزاف آماده‌سازی در خارج از شهرها با انتقال ساخت‌وساز به هسته‌های درونی شهرها کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند فرآیند بازآفرینی شهری را متحول کند. در این مسیر لازم است با انبوه‌سازان گفت‌وگو و تفاهم شود تا از ظرفیت آن‌ها ابتدا در پیشبرد طرح مسکن استیجاری و سپس در سایر طرح‌های حمایتی مسکن بهره‌برداری شود.

وی با اشاره به تغییر رویکرد طرح‌های حمایتی مسکن در دولت چهاردهم به رویکردی عمل‌گرا گفت: در این دولت،ابتدا با شناسایی نیازها و ظرفیت‌ها نسبت به تأمین واحد مسکونی اقدام می‌کنیم و سپس فراخوان عمومی ثبت‌نام صادر می‌شود تا مردم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از طرح‌های حمایتی بهره‌مند شوند.
در همین رابطه مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران امروز 17 آذر 1404 با اشاره به سهم بالای مستأجران در کشور، از تمرکز دولت چهاردهم بر تأمین مسکن در قالب استیجار و نوسازی بافت‌های فرسوده خبر داده و گفته است:‌ به‌طور میانگین 40 درصد مردم کشور مستأجر هستند و این میزان در شهرهای بزرگ بیشتر نیز است. بنابراین لازم بود برای این بخش بزرگ از جامعه که ممکن است توان پرداخت تسهیلات برای خانه‌دار شدن را نداشته باشند، تمهیداتی اندیشیده شود تا امکان تأمین مسکن آن‌ها در قالب استیجار فراهم شود.

عبدالرضا گلپایگانی با اشاره به تأکید قانون اساسی بر تأمین مسکن مورد نیاز مردم و بهره‌گیری از تجربیات موفق جهانی در این زمینه افزود: بخشی از تأمین مسکن گروه‌های هدف می‌تواند از طریق استیجار انجام شود. در بسیاری از کشورها نیز مسکن استیجاری به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد و زوج‌های جوان اجرا شده و موفق بوده و اکنون این طرح در برنامه دولت چهاردهم قرار گرفته است.

وی با یادآوری مصوبه شورای عالی مسکن مبنی بر تملک واحدهای آماده فروش و واگذاری آن‌ها در قالب طرح استیجار، تصریح کرد: تحقق هم‌زمان دو هدف «مسکن استیجاری» و «نوسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده» از مهم‌ترین برنامه‌های دولت به شمار می‌رود. در اختیار گذاشتن بخشی از واحدهای مسکونی به نهادهای حاکمیتی مانند وزارت راه و شهرسازی یا شهرداری‌ها می‌تواند در کنترل قیمت اجاره‌بها به‌ویژه در شهرهای بزرگ مؤثر باشد و به ایجاد تعادل در بازار کمک کند. این رویکرد در بسیاری از کشورها نیز رایج است و بخش قابل توجهی از اجاره‌داری توسط نهادهای حاکمیتی و مدیریت شهری انجام می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی اجاره‌داری حرفه‌ای اظهار کرد: مجموعه راهبردهای وزارت راه و شهرسازی در حوزه استیجاری با هدف تحقق این الگو طراحی شده و صرفه‌جویی ناشی از ساخت‌وساز متمرکز برای سازندگان، شرط موفقیت این مسیر است. تأمین مسکن استیجاری در بافت‌های فرسوده را یکی از رویکردهای اصلی است و اقتصادی بودن ساخت‌وساز در این بافت‌ها و وجود سرانه‌های خدماتی مناسب، از دلایل این انتخاب است.

گلپایگانی با اشاره به وجود 2.6 میلیون واحد مسکونی ناپایدار در کشور گفت: نوسازی و مقاوم‌سازی این واحدها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود 7 میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند. به گفته وی، کلان‌شهرهایی مانند تبریز، مشهد و تهران در برخی نقاط بدون رعایت ملاحظات مهندسی ساخته شده‌اند و نوسازی آن‌ها ضرورتی جدی دارد.

وی با اشاره به حمایت تمام‌قد دولت از موضوع استیجار افزود: موفقیت این طرح می‌تواند در بافت‌های فرسوده نمود بیشتری داشته باشد. در این مدل، دولت به‌جای تأمین زمین و طی فرآیند طولانی ساخت، واحدهای تولیدشده موجود را که به دلیل ناتوانی مالی مردم بدون تقاضا مانده‌اند خریداری کرده و وارد چرخه اجاره می‌کند.

افتتاح بخشی از واحدهای نهضت ملی

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی خبر داد افتتاح بخشی از واحدهای نهضت ملی تا پیش از تابستان محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: تا قبل از پایان تابستان تعداد قابل ملاحظه‌ای از طرح نهضت ملی افتتاح می‌شوند. بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در مراحل مختلف اجرا قرار دارد و تا قبل از پایان تابستان تعداد قابل ملاحظه‌ای از طرح نهضت ملی افتتاح می‌شوند.

5خانه در آمل تخریب شد

رئیس کل دادگستری مازندران: ۵ واحد مسکونی ویلایی غیرمجاز در آمل تخریب شد رئیس کل دادگستری مازندران گفت: دو مورد احکام قضایی موضوع ماده ۳ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها در بخش مرکزی شهرستان آمل اجرا شد.

تخلیه مجتمع مسکونی در پاکدشت

یک مجتمع مسکونی در پاکدشت به دلیل بروز ترک‌های عمیق با دستور مقام قضایی تخلیه شد. به علت ایجاد ترک‌های عمیق در یکی از واحدهای یک مجتمع مسکونی در پاکدشت با دستور مقام قضائی این مجتمع تخلیه شده است. بر اساس این گزارش طبق بررسی‌های آتش نشانی در قسمت بالکن قسمتی به مساحت خانه اضافه شده که به دلیل عدم استحکام احتمال ریزش را قوت داده است.

کلنگ‌ احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی

کلنگ‌ احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی در استان با حضور وزیر کشور به زمین زده شد سرپرست معاونت عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با حضور وزیر کشور احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن در استان کلنگ‌زنی شد.

خرید و فروش مسکن در بورس

خرید و فروش متری مسکن در بورس ممکن می‌شود رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالا از دریافت موافقت اصولی دو صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات برای طی مراحل پذیره نویسی و امکان خرید و فروش متری واحد‌های تجاری یا مسکونی خبر داد.

تغییر جدیدکاهش قیمت بازار مسکن

احتمال جدی درباره بازار مسکن در تهران وجود دارد. آمارهای رسمی در مدت اخیر، دو سیگنال را درباره بخش عرضه، به بازار مسکن ارسال کرده‌اند؛ نخست روند صعودی در صدور پروانه‌های ساختمانی و دیگری کاهش تعداد پروانه‌ها در تهران و افزایش آن‌ها در شمال کشور. این سیگنال‌ها چه پیامدی برای بازار دارند؟

متقاضیان وام ودیعه مسکن

معرفی متقاضیان وام ودیعه مسکن به بانک ظرف ۲۴ ساعت استعلام افراد واجد شرایطی که برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن ثبت نام می‌کنند ظرف ۲۴ ساعت توسط وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شوند. متقاضیان وام اجاره به بانک ظرف ۲۴ ساعت معرفی می‌شوند. و گویا فرآیند تشکیل پرونده به وسیله بانک‌ها در حال انجام است.

باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور

استفاده ۱۵ هزار باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور در شهرستان نیشابور وجود دارد که با تعرفه مسکونی و یارانه ای از آب شرب استفاده می کنند. شهرستان نیشابور بعد از شهرستان طرقبه و شاندیز بیشترین ییلاقات را در استان دارد . که باعث افت فشار در روزهای آخر هفته و تخریب تاسیسات آب رسانی به روستاها می شود.

طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک

بررسي طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک مسکوني؛ فردا در مجلسخبرگزاری آریا-مجلس شورای اسلامی هفته جاری روز‌های یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه جلسات علنی خواهد داشت و قرار است در جلسه فردا به عنوان اولین دستور طرح دو فوریتی محرومیت زدایی به بررسی گذاشته شود.

آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی

آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی در منظریه ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود هم‌زمان با سفر استانی رئیس‌جمهور به چهارمحال و بختیاری، ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود.

رکورد فروش مسکن در تهران

شیب صعودی قیمت ارز در اردیبهشت‌ ماه، عامل اصلی تغییر قیمت در بازار مسکن بوده به طوری که هر متر مربع واحد مسکونی در تهران با رشد 6 درصدی مواجه شده است. با توجه به آمار‌های اعلام شده از سوی بانک مرکزی، شاخص قیمت مسکن در تهران به رشد 6.1 درصدی خود رسید. بررسی رشد ماهانه شاخص قیمت مسکن نشان می‌دهد که طی یک‌ سال گذشته این دومین رکورد در افزایش قیمت مسکن است.

بافت فرسوده و غیر مسکونی بازار جیرفت

دستگاه قضایی به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار جیرفت ورود کرد دادگستری شهرستان جیرفت کرمان به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار این شهرستان ورود کرد. اصغر ستایی مختاری، در بازدید از بافت فرسوده وغیر مسکونی جیرفت که با همراهی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و رئیس پلیس پیشگیری انجام شد، افزود:

غول‌های مزاحم در آسمان مشهد

ماجرای انتقال فرودگاه مشهد به بیرون از محدوده شهر قصه امروز و دیروز نیست سال‌هاست مشکلات قرار گرفتن فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد در نزدیکی بافت مسکونی و عبور هواپیماها از آسمان شهر از رسانه‌ها منتشر شده و هر بار سخنی از سوی مسئولان برای حل این مشکلات به خورد مردم داده شده بدون اینکه اقدامی در پی آن باشد.به بحث انتقال فرودگاه و پروژه دهن پرکنی مثل شهرفرودگاهی کاری نداریم که خود سنگی بزرگ و در شرایط موجود بی‌تردید علامت نزدن است.

با ساخت و سازهای ناایمن برخورد میشود

دادستان تبریز هشدار داد دستگاه قضایی با ساخت و سازهای ناایمن قاطعانه برخورد می‌کند حادثه متروپل آبادان، تجربه تلخی است که بر ضرورت ساخت و سازهای مجاز و ایمن و نظارت بر روند اجرای آنها از سوی مسئولان مربوطه صحه گذاشت، گفت: تمام ساختمان‌های تجاری و مسکونی ناایمن در کلانشهر تبریز و سایر شهرستان‌های استان باید هر چه زود شناسایی و نسبت به مقاوم‌سازی آنها اقدام شود.

مالیات از خانه های لوکس

در حال حاضر عملاً تا صاحب‌خانه لوکسی که شناسایی شده، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد. نمی‌توانیم از وی مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ابزاری برای وصول نداریم. پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون مالیات بر خانه های لوکس را برای تصویب در هیئت وزیران به کمیسیون اقتصاد دولت ارائه داد.

شناسایی ساختمان‌های ناایمن

دادستان تبریز دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن استان را صادر کرد دادستان آذربایجان شرقی ساختمان های تجاری و مسکونی ناایمن در شهر تبریز و سایر شهرستان های استان باید شناسایی شده و ضمن آسیب شناسی نقاط ضعف آنها احصا و برای رفع این نقاط راهکارهای لازم ارائه شود.

وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

از امروز متقاضیان دریافت وام مسکن می‌توانند در سایت ارائه شده ثبت نام کنند. وام مسکن چیست و چگونه می‌شود وام مسکن را دریافت کرد؟ وام مسکن گونه‌ای از وام است، که جهت تأمین هزینه خریداری، ساخت‌وساز یا نوسازی ملک، در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی قرار می‌گیرد. بانک مسکن به عنوان شناخته‌شده‌ترین بانک در زمینه‌ی «وام مسکن»، چندین نوع وام‌ مسکن را ارائه می‌دهد.

انتقاد از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی...

انتقاد نایب رئیس مجلس از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن/ مردم با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نرخ تسهیلات کنونی ساخت مسکن به دلیل گرانی مصالح و هزینه‌ها، اجرای طرح را با مشکل مواجه می‌کند، گفت: تسهیلات مسکن باید ۸۰ درصد بها تمام شده خانه‌ها را پوشش دهد.

ساخت مسکن وکارخانه برای جوانان

امام جمعه همدان: خیّرین به سمت ایجاد کارخانه و ساخت مسکن برای جوانان حرکت کنند. شرایط فعلی که طرح مسکن ملی مطرح شده، خوب است تا مقداری زمین را در اختیار خیرین قرار دهیم و آنها نیز چند واحد مسکونی برای جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند را ساخته و در اختیار جوانان قرار دهند.

وام مجردان/هر مجرد 280 میلیون

مجردهای ساکن تهران می‌توانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله می‌شود. هزینه وام مسکن که مدتی است روند افزایشی به خود گرفته طی ۱۰ روز گذشته صعودی نبوده و تقریبا ثابت مانده است.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۲۹ هزار و ۴۰۰، ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ و ۱۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارند.

ساختمان‌های پزشکان استاندارد نیست

رئیس نظام پزشکی‌همدان:‌ ساختمان‌های پزشکان همدان استاندارد نیست گروه استان‌ها_رئیس سازمان نظام پزشکی همدان گفت: یکی از دغدغه و نگرانی‌های اصلی ما، غیر استاندارد بودن ساختمان‌های پزشکان همدان است.