بازار املاک / سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

افزایش رفت‌وآمد به بنگاه‌های املاک در ماه‌های پایانی سال، بیش از آنکه نشانه رونق بازار مسکن باشد، حاصل اشباع و بی‌اعتمادی در بازارهای موازی طلا و ارز است.

بازار ملک و ساختمان این روزها، دست‌کم در سطح بنگاه‌های معاملات ملکی، روزهای شلوغ‌تری را تجربه می‌کند؛ 

وضعیتی که به گفته کارشناسان، ریشه اصلی آن به اشباع بازارهای موازی همچون طلا و ارز بازمی‌گردد. 

با این حال، این تحرکات لزوماً به معنای رونق معاملات یا پایان رکود عمیق بازار مسکن نیست.

ماه‌های پایانی هر سال به‌ طور سنتی زمان افزایش خرید و فروش ملک یا «تبدیل به احسن» واحدهای مسکونی بوده است.

از ابتدای دی‌ ماه امسال نیز نشانه‌هایی از این تحرک در بازار مسکن دیده می‌شود. 

هرچند ناآرامی‌های اخیر کشور وقفه‌ای مقطعی در رفت‌وآمدها ایجاد کرد، اما به نظر می‌رسد بازار دوباره به مسیر پیشین خود بازگشته است؛

 مسیری که کارشناسان تأکید دارند الزاماً نشانه رونق نیست.

افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن

رامین گوران، رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با اشاره به تحولات اخیر بازار اظهار کرد: در حال حاضر شاهد رشد متوسط ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن هستیم. 

به گفته وی، بخشی از سرمایه‌گذارانی که پیش‌تر در بازار طلا و دیگر بازارهای موازی فعال بودند، اکنون به دلیل اشباع این بازارها و دشوار شدن نگهداری این دارایی‌ها، به سمت بازار مسکن حرکت کرده‌اند.

وی با تأکید بر الگوی تکرار شونده پایان سال تصریح کرد: این رفتار هر سال در ماه‌های پایانی دیده می‌شود، اما نباید آن را به‌عنوان نشانه رونق واقعی بازار مسکن تعبیر کرد.

مسکن بازار ناظر بر طلا و ارز

در همین زمینه، داود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، معتقد است که بازار مسکن همواره تحولات بازارهای دیگر را زیر نظر دارد.

وی با بیان اینکه بازار طلا و ارز این روزها به آستانه‌ای از «غیرقابل اعتماد بودن» رسیده، گفت: بازار مسکن از نظر قیمتی، بزرگ‌ترین جامانده در میان بازارهاست و همین موضوع باعث شده بخشی از سرمایه‌ها به سمت آن حرکت کند.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: فعالان بازار طلا و ارز که احساس می‌کنند امنیت سرمایه‌گذاری در این بازارها کاهش یافته، اکنون به بازار مسکن روی آورده‌اند. 

این چرخش سرمایه، همزمان با الگوی سنتی افزایش مراجعات مردمی به بنگاه‌های املاک در دی، بهمن و نیمه نخست اسفند، شدت بیشتری گرفته است.

بیگی‌نژاد با تأیید افزایش مراجعات از ابتدای دی‌ ماه افزود: ناآرامی‌های اخیر نوعی سکته موقت در روند بازار ایجاد کرد و در آن مقطع، بازار مسیر خود را گم کرد؛ 

اما پس از آن، رفت‌وآمدها دوباره روندی صعودی به خود گرفته است.

اگرچه افزایش تردد در بنگاه‌های معاملات ملکی و رشد قیمت‌ها قابل مشاهده است، اما کارشناسان تأکید دارند که این نشانه‌ها بیشتر حاصل فرار سرمایه از بازارهای اشباع‌شده طلا و ارز است و نمی‌توان آن را به‌منزله خروج بازار مسکن از رکود یا آغاز یک رونق پایدار تلقی کرد.

فرار خریداران از بازار مسکن

رییس انجمن انبوه‌سازان تهران با اشاره به افزایش شدید هزینه‌های ساخت گفت: امروز هزینه ساخت با دلار 130 هزار تومانی محاسبه می‌شود، اما فروش آپارتمان با قیمت‌هایی انجام می‌شود که تناسبی با این هزینه‌ها ندارد.

پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و...

بسیاری از سازندگان در این بازار راکد، علاقه‌ای به شروع کار جدید ندارند.

قفل بازار مسکن باز شد

بازار ملک و مسکن در کشور، همچنان در باتلاقی از رکود تورمی گرفتار شده است؛

خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به محدوده ۱۲۸ هزار تومان کاهش یافت؛

بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه...

بحران و رکود مسکن، قدرت خرید را در بازار به شدت کاهیده است

یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

دبیر انجمن انبوه‌سازان گفت: به نظر می‌رسد رکود حاکم بر خریدوفروش مسکن تغییر سیکل داده و قهر خریداران با بازار مسکن نسبت به فصل گذشته و ابتدای سال کاهش یافته است.

اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

جهت‌های متفاوت دو متغیر کلیدی بازار اجاره مسکن در سال جاری، «تورم اجاره ۱۴۰۵» را سوال‌برانگیز کرده است.

رقم جدید میزان پرداخت وام ودیعه مسکن

آمار میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.گزارشی تازه از میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.

کاهش قیمت اجاره بها به دلیل نبود متقاضی

مشاوران املاک می‌گویند، اجاره‌بها بیش از یک ماه است که دستخوش افزایش قیمت شده، اما چون متقاضی در بازار نیست این افزایش قیمت در قرارداد نهایی تعدیل می‌شود.

پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

در ماه‌های بهمن و اسفند محتمل‌ترین سناریو برای بازار مسکن، رکود تورمی خواهد بود؛ چراکه متقاضیان واقعی توان خرید ندارند و فروشندگان هم پس از ناآرامی‌های اخیر در فروش احتیاط می‌کنند.

معاملات بازار مسکن یخ زد

در بررسی تحولات بازار ارز و اثرگذاری آن بر بازار مسکن، با دو پیامد اصلی مواجه هستیم که یکی مربوط به کوتاه مدت و دیگری مربوط به بلندمدت است.

حل معمای بازار مسکن

بازار مسکن ، در هفته ناآرامی‌ها شکل متفاوتی از نوسانات را پشت‌سر گذاشت؛ از رسیدن تعداد فایل‌های روزانه عرضه‌شده به ۴۰۰‌واحد تا سطح قیمت پیشنهادی ۱۲۱‌میلیون‌تومانی به ازای هر متر‌مربع.

ترمز بازار مسکن کشیده شد

در چند روز گذشته به دلیل فضای ناآرامی ها که حاکم شد، منجر به قطع اینترنت سراسری شد.

بازار سرد اجاره بها در زمستان

با اجرای طرح مسکن استیجاری اگر چه هنوز زود است که بگوییم بازار اجاره آرام می شود اما به دلیل نبود تقاضا نرخ‌های اجاره نسبت به تابستان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

پرداخت یک میلیارد و 250 میلیون تومان...

معاون وزیر راه و شهرسازی از پرداخت یک‌میلیارد و 250میلیون تومان برای خانه‌دار کردن دهک 1 تا 4 خبر داد

آیا مسکن استیجاری می‌تواند فشار اجاره...

«اینکه بعد از سال‌ها توجه به مسکن استیجاری جلب شده، اتفاق مثبتی است؛ اما نباید تصور کنیم یک طرح آزمایشی می‌تواند در کوتاه‌مدت فشار بازار اجاره را کاهش دهد.»

خانه‌به‌دوشی مدرن

در شهری که اجاره از دستمزد جلو زده و زندگی برای بسیاری از اجاره‌نشین‌ها به تجربه‌ای موقت، ناپایدار و بی‌قصه تبدیل شده است.

تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

در فاصله حدوداً دو ماه تا اتمام سال ۱۴۰۴، بازار اجاره مسکن زیر سایه ناپایداری‌های ارزی به یکی از حساس‌ترین مقاطع خود نزدیک می‌شود؛

معمای ثبات اجاره در زمستان

همزمان با ورود به فصل زمستان و اقدام دولت برای اجرای طرح مسکن استیجار عمومی، بازار اجاره مسکن با آرامش نسبی مواجه شده است.

سیگنال دلار به قیمت مسکن می رسد؟

با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، بازار مسکن بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است؛

بازار مسکن زیر فشار تاریخی

در ماه‌های اخیر، در حالی که بازار ارز و طلا با جهش‌های پی‌درپی در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند، بخش مسکن همچنان در سایه رکودی عمیق و طولانی‌مدت باقی مانده است.