بازار املاک / سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

افزایش رفت‌وآمد به بنگاه‌های املاک در ماه‌های پایانی سال، بیش از آنکه نشانه رونق بازار مسکن باشد، حاصل اشباع و بی‌اعتمادی در بازارهای موازی طلا و ارز است.

بازار ملک و ساختمان این روزها، دست‌کم در سطح بنگاه‌های معاملات ملکی، روزهای شلوغ‌تری را تجربه می‌کند؛ 

وضعیتی که به گفته کارشناسان، ریشه اصلی آن به اشباع بازارهای موازی همچون طلا و ارز بازمی‌گردد. 

با این حال، این تحرکات لزوماً به معنای رونق معاملات یا پایان رکود عمیق بازار مسکن نیست.

ماه‌های پایانی هر سال به‌ طور سنتی زمان افزایش خرید و فروش ملک یا «تبدیل به احسن» واحدهای مسکونی بوده است.

از ابتدای دی‌ ماه امسال نیز نشانه‌هایی از این تحرک در بازار مسکن دیده می‌شود. 

هرچند ناآرامی‌های اخیر کشور وقفه‌ای مقطعی در رفت‌وآمدها ایجاد کرد، اما به نظر می‌رسد بازار دوباره به مسیر پیشین خود بازگشته است؛

 مسیری که کارشناسان تأکید دارند الزاماً نشانه رونق نیست.

افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن

رامین گوران، رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با اشاره به تحولات اخیر بازار اظهار کرد: در حال حاضر شاهد رشد متوسط ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن هستیم. 

به گفته وی، بخشی از سرمایه‌گذارانی که پیش‌تر در بازار طلا و دیگر بازارهای موازی فعال بودند، اکنون به دلیل اشباع این بازارها و دشوار شدن نگهداری این دارایی‌ها، به سمت بازار مسکن حرکت کرده‌اند.

وی با تأکید بر الگوی تکرار شونده پایان سال تصریح کرد: این رفتار هر سال در ماه‌های پایانی دیده می‌شود، اما نباید آن را به‌عنوان نشانه رونق واقعی بازار مسکن تعبیر کرد.

مسکن بازار ناظر بر طلا و ارز

در همین زمینه، داود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، معتقد است که بازار مسکن همواره تحولات بازارهای دیگر را زیر نظر دارد.

وی با بیان اینکه بازار طلا و ارز این روزها به آستانه‌ای از «غیرقابل اعتماد بودن» رسیده، گفت: بازار مسکن از نظر قیمتی، بزرگ‌ترین جامانده در میان بازارهاست و همین موضوع باعث شده بخشی از سرمایه‌ها به سمت آن حرکت کند.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: فعالان بازار طلا و ارز که احساس می‌کنند امنیت سرمایه‌گذاری در این بازارها کاهش یافته، اکنون به بازار مسکن روی آورده‌اند. 

این چرخش سرمایه، همزمان با الگوی سنتی افزایش مراجعات مردمی به بنگاه‌های املاک در دی، بهمن و نیمه نخست اسفند، شدت بیشتری گرفته است.

بیگی‌نژاد با تأیید افزایش مراجعات از ابتدای دی‌ ماه افزود: ناآرامی‌های اخیر نوعی سکته موقت در روند بازار ایجاد کرد و در آن مقطع، بازار مسیر خود را گم کرد؛ 

اما پس از آن، رفت‌وآمدها دوباره روندی صعودی به خود گرفته است.

اگرچه افزایش تردد در بنگاه‌های معاملات ملکی و رشد قیمت‌ها قابل مشاهده است، اما کارشناسان تأکید دارند که این نشانه‌ها بیشتر حاصل فرار سرمایه از بازارهای اشباع‌شده طلا و ارز است و نمی‌توان آن را به‌منزله خروج بازار مسکن از رکود یا آغاز یک رونق پایدار تلقی کرد.

قانون جهش تولید و تأمین مسکن؛ زمینه‌ساز...

بر اساس ماده یک قانون جهش تولید مسکن، دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی مستند به مطالعات طرح جامع مسکن، در مناطق شهری و روستایی تأمین کند.

بازار مسکن در همدان؛ از گرانی تا رکود

وضعیت گرانی مسکن در همدان به داستانی دنباله‌دار تبدیل شده و از حدود چهار سال گذشته استارت افزایش بی مهابای قیمت مسکن در همدان زده شد و تا به امروز ادامه دارد. قیمت‌های عجیب و غریب و به دور از واقعیت مسکن در نقاط مختلف همدان گواه این است که این قیمت‌گذاری‌ها به صورت دلخواه مالکان و کارشناسی نشده گذاشته شده است.

شهروندان از قدرت خرید خانه و وام مسکن...

در سال‌های اخیر با افزایش سرسام آور قیمت مسکن بسیاری از مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند؛ به طوری که به گفته کارشناسان ۹۵ درصد متقاضیان توانایی خرید مسکن ۵۰ متری در شهرهای بزرگ را ندارند. این نشان‌دهنده تورم موجود در بازار مسکن است.

قیمت مسکن در تهران بیشتر از اروپا

یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه قیمت خانه در تهران با برخی شهرهای اروپایی برابری می کند و بعضا بیشتر شده است گفت: از سال ۹۰ به بعد دچار رکود ساخت و ساز شدیم که نتیجه آن به شکل رشد لجام گسیخته قیمت مسکن بروز پیدا کرد.

رشد قیمت مسکن در چهارمحال‌وبختیاری

کمبود زمین به‌ویژه در شهرکرد، بروجن و لردگان از مهم‌ترین دلایل گرانی افسارگسیخته مسکن در چهارمحال‌وبختیاری است.

آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالش ساخت ۵۰...

آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالشبه مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان با اشاره به اینکه ساخت مسکن در ۶۲ منطقه محروم کشور که به همت بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی (ره) اجرایی شد گفت: ۱۰۰ واحد سهم گیلان است که ۵۰ واحد به غرب و ۵۰ واحد به شرق استان اختصاص داده شد.

بررسی چهار دلیل عدم خوش­‌بینی به طرح...

واکنش طیف فعال در بازار ملک به طرح «یک میلیون مسکن‌سازی در سال» با تحقیق میدانی از واسطه‌های بازار بررسی شد. نتایج تحقیق میدانی نشان می‌دهد متقاضیان مصرفی خرید خانه به‌دلیل دست‌کم سه نوع تردید نسبت به اثرگذاری مثبت طرح دولت، به آینده بازار خوش‌بین نیستند.

صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک...

طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت صمت مکلف شد تا ظرف یک ماه آینده سامانه معاملات املاک و مستغلات اتحادیه مشاوران املاک را به وزارت راه و شهرسازی منتقل کند.

کالبدشکافی تسهیلات مسکن؛ چرا وام‌های...

بازار متشنج مسکن، تقاضای مصرفی را کاهش داده و تمام راه‌ها را برای خانه‌دارشدن بسته است؛ در این شرایط، تسهیلات خرید مسکن با همان ایراد‌های قبلی ازجمله دوره بازپرداخت کم و مبلغ اقساط بالا، افزایش پیدا کرده است.

۱۰ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در «طرح جهش تولید مسکن» دولت قرار نیست خانه بسازد بلکه از سازندگان به ویژه انبوه سازان حمایت می‌کند.

کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

مسکن قابلیت این را دارد که قیمتش بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد و باید این اتفاق بیفتد کما اینکه در دو دوره در سال‌های دور این اتفاق افتاد. کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

برای گرفتن وام جدید مسکن چقدر باید...

هفته گذشته بانک مرکزی طی مکاتبه‌ای،‌ افزایش سقف‌ تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن را به بانک مسکن ابلاغ کرد که طبق آن، متاهل تهرانی برای اخذ این وام باید بیش از ۵۸ میلیون تومان بپردازند.

عضو کمیسیون عمران مجلس:مسئولیت فعلی...

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: به دلیل وابسته بودن تعرفه بنگاه‌های معاملات ملکی به نرخ مسکن، برخی از بنگاه‌ها باسفته‌بازی و دریافت مبالغی مازاد بر حق کمیسیون به افزایش کاذب قیمت مسکن دامن می‌زنند.

مستاجران برای اجاره خانه در منطقه...

یک دستگاه واحد مسکونی ۹۰ متری با عمر بنای ۱۱ سال، واقع در سهروردی، خیابان نوبهار، با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۵ میلیون تومان اجاره معامله می‌شود.

کلنگ ساخت 100 واحد مسکونی محرومان در...

مرحله نخست کلنگ زنی و ساخت ۱۰۰ واحد مسکن ویژه محرومان در شهرستان جاسک آغاز شد.

نبرد وزیر مسکن خاتمی با وزیر مسکن رئیسی

دستور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی به مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها درباره تشدید نظارت بر اجرای بخشنامه تعارض منافع، احتمالا روز شنبه هفته آینده با هماهنگی دیوان عدالت اداری به صدور بخشنامه اعمال بند ج ماده 23 آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی منجر خواهد شد که بر اساس آن پروانه اشتغال به‌کار آن دسته از اعضای مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که دارای تعارض منافع بوده و به بخشنامه‌های وزارت راه و شهرسازی بی‌توجه بوده‌اند، تعلیق خواهد شد.

مرمت ۱۵۵ واحد مسکونی محرومان در سبزوار

عملیات مرمت و نوسازی ۱۵۵ واحد مسکونی منزل معسرین و نیازمندان بوسیله گروه‌های جهادی امسال در شهرستان سبزوار انجام شد.

قراردادهای اجاره مسکن خودکار تمدید...

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تمام قراردادهای اجاره به صورت خودکار، تمدیدشده حساب می‌شود، گفت: اجرای مصوبه کرونایی تعیین نرخ اجاره‌بها بدون تغییر ادامه دارد مگر اینکه توافقی بین مالک و مستاجر انجام شود.

رشد قیمت مسکن در استرالیا رکورد زد

قیمت املاک مسکونی در شهرهای بزرگ استرالیا در سه ماهه منتهی به ژوئن با رشد تاریخی ۶.۷ درصدی (نسبت به سه ماهه قبلی) روبرو شد.

وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های...

گروه استان‌ها ــ هفدهم شهریورماه پارسال بود که زلزله ۵.۱ ریشتری به برخی از واحدهای مسکونی در روستاهای شهرستان رامیان و به صورت محدودتر در آزادشهر خسارت وارد کرد، مسئولان وعده داده بودند خانه‌های مردم زلزله‌زده حداکثر در یکسال احداث شود...