بازار املاک / بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد، رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است

یک کارشناس بازار مسکن می‌گوید: در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد، 
رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است که شواهد معاملات نیز نشان می‌دهد تقریباً همین حدود افزایش قیمت را داشته‌ایم.
بازار مسکن در وضعیت فعلی درگیر نوعی رکود تورمی است؛ به این معنا که از یک طرف کاهش قدرت خرید و افت تقاضای مصرفی باعث کاهش محسوس حجم معاملات شده و از طرف دیگر، افزایش هزینه‌های ساخت و انتظارات تورمی مانع از تعدیل قیمت‌ها شده است. 
در چنین شرایطی، نقش متغیر‌های بیرونی بیش از پیش پررنگ شده و بازار مسکن به شدت از تحولات سیاسی و چشم‌انداز روابط بین‌المللی تأثیر می‌پذیرد. سناریو‌های پیش‌رو از جمله تفاهم موقت، توافق جامع یا حتی بازگشت تنش‌های سیاسی، هر کدام می‌توانند مسیر متفاوتی برای این بازار رقم بزنند.

فردین یزدانی، کارشناس بازار مسکن،ضمن تشریح وضعیت کنونی بازار، سناریو‌های مختلف پیش روی اقتصاد ایران را بررسی کرده و توضیح داده است که توافق جامع، تفاهم موقت یا تشدید تنش‌ها چگونه می‌تواند بر روند قیمت‌ها، تقاضای سرمایه‌ای، معاملات و تولید مسکن اثر بگذارد.

یزدانی در تشریح وضعیت فعلی بازار مسکن گفت: در حال حاضر وضعیتی از حاکمیت یک جریان رکود تورمی بر بازار حاکم است. این تورم عمدتاً ناشی از هجوم تقاضا نیست، بلکه ناشی از افزایش هزینه‌های تولید است. در سمت دیگر، ناتوانی سمت تقاضا وجود دارد که باعث می‌شود معاملات در سطح حداقل خود قرار بگیرد.

یزدانی خاطرنشان کرد: تقاضای مصرفی اصولاً توان مالی ندارد و تقاضای سرمایه‌ای نیز به دلیل ریسک‌های مختلف چندان قوی نیست. به دلیل آنکه نقدپذیری مسکن در این شرایط کم است، استقبال چندانی از آن نمی‌شود و بنابراین تورم موجود، تورمی رکودی است.

با توافق جامع، جریان تجارت خارجی رشد خواهد کرد و ...
این کارشناس بازار مسکن در رابطه با سناریوی توافق جامع برای رفع تحریم‌ها بیان کرد: البته احتمال وقوع آن را در حداقل کوتاه‌مدت، کم می‌بینم. 
در صورت وقوع توافق جامع، کسب‌وکار‌ها مفر‌های جدیدی برای فعالیت خود پیدا می‌کنند، جریان تجارت خارجی پررنگ و قوی شده و رشد خواهد کرد.

او گفت: رشد جریان تجارت خارجی به این معنی است که حجم منابع مالی بیشتری به این سمت سوق پیدا کرده، بازار ثباتی پیدا می‌کند و رشد اقتصادی از وضعیت منفی خارج شده، مثبت می‌شود و تا حدی بالاتر می‌رود.

یزدانی افزود: افزایش رشد اقتصادی بعد از یک پروسه یک تا دو ساله، به تدریج یک مازاد اقتصادی در بازار ایجاد می‌کند.
 این مازاد ابتدا به جیب افراد با درآمد بالاتر و به تدریج با نشتی به گروه‌های متوسط سرازیر می‌شود که باعث تقویت سمت تقاضا، اعم از تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای خواهد شد. 
تقاضای سرمایه نیز عمدتاً به دنبال خرید مسکن و فعالیت در بازار اجاره‌داری خواهد بود.
بازار مسکن در وضعیت فعلی درگیر نوعی رکود تورمی است؛ به این معنا که از یک طرف کاهش قدرت خرید و افت تقاضای مصرفی باعث کاهش محسوس حجم معاملات شده و از طرف دیگر، افزایش هزینه‌های ساخت و انتظارات تورمی مانع از تعدیل قیمت‌ها شده است. 
در چنین شرایطی، نقش متغیر‌های بیرونی بیش از پیش پررنگ شده و بازار مسکن به شدت از تحولات سیاسی و چشم‌انداز روابط بین‌المللی تأثیر می‌پذیرد. سناریو‌های پیش‌رو از جمله تفاهم موقت، توافق جامع یا حتی بازگشت تنش‌های سیاسی، هر کدام می‌توانند مسیر متفاوتی برای این بازار رقم بزنند.

فردین یزدانی، کارشناس بازار مسکن،ضمن تشریح وضعیت کنونی بازار، سناریو‌های مختلف پیش روی اقتصاد ایران را بررسی کرده و توضیح داده است که توافق جامع، تفاهم موقت یا تشدید تنش‌ها چگونه می‌تواند بر روند قیمت‌ها، تقاضای سرمایه‌ای، معاملات و تولید مسکن اثر بگذارد.

یزدانی در تشریح وضعیت فعلی بازار مسکن گفت: در حال حاضر وضعیتی از حاکمیت یک جریان رکود تورمی بر بازار حاکم است. این تورم عمدتاً ناشی از هجوم تقاضا نیست، بلکه ناشی از افزایش هزینه‌های تولید است. در سمت دیگر، ناتوانی سمت تقاضا وجود دارد که باعث می‌شود معاملات در سطح حداقل خود قرار بگیرد.

یزدانی خاطرنشان کرد: تقاضای مصرفی اصولاً توان مالی ندارد و تقاضای سرمایه‌ای نیز به دلیل ریسک‌های مختلف چندان قوی نیست. به دلیل آنکه نقدپذیری مسکن در این شرایط کم است، استقبال چندانی از آن نمی‌شود و بنابراین تورم موجود، تورمی رکودی است.

بازار مسکن در سناریوی تفاهم موقت
این کارشناس اظهار کرد: در خصوص سناریوی «تفاهم موقت» که در حال وقوع است و احتمالاً چند ماه به طول می‌انجامد؛ این سناریو نیز تا درجاتی همان جریان را پیروی می‌کند، یعنی کسب‌وکار‌ها تا حدی به سمت ثبات می‌روند. با این حال، تقاضای سرمایه‌ای به دلیل ناامنی‌ها، ریسک‌ها و نااطمینانی‌هایی که کماکان بر بازار حاکم خواهد بود، چندان رشدی نخواهد کرد. جریان تورمی به‌ویژه در بخش هزینه‌ها کنترل می‌شود و قیمت‌ها به یک ثبات نسبی یا با حداقل رشد شاخص قیمتی می‌رسند. در این شرایط نیز بیشتر از آنکه بازار معاملات رونق بگیرد و اوج پیدا کند، بازار تولید مسکن به تدریج رشد مثبتی را تجربه خواهد کرد.

در بازار معاملات رکود ادامه خواهد یافت
یزدانی در مورد سناریوی تشدید درگیری‌ها و تنش‌ها بیان کرد: در صورتی که تنش‌ها تشدید شود، ریسک‌های سیاسی و ریسک‌های مختلفی که حاکم است، حتی بیش از پیش تشدید خواهد شد. 
این تشدید به معنای آن است که سرمایه‌گذاری مثبتی در تولید صورت نخواهد گرفت و در بازار معاملات نیز همین رکودی که فعلاً حاکم است، ادامه خواهد یافت.

او در واکنش به علل رشد قیمت‌ها در مدت اخیر و فرضیه جاماندگی بازار مسکن از سایر بازار‌ها گفت: من علت این رشد را افزایش قیمت مصالح می‌دانم.
یزدانی در ادامه افزود: طبق آخرین آمار مربوط به زمستان سال گذشته، قیمت تمام شده مصالح حدود ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده بود و شواهد از اسفندماه به این سو نشان می‌دهد که حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد یا شاید ۵۰ درصد دیگر نیز قیمت‌ها به طور متوسط رشد کرده‌اند؛ 
بنابراین قیمت‌هایی که اکنون در بازار مصالح هست، نسبت به اردیبهشت سال گذشته بیش از ۱۳۰ درصد رشد پیدا کرده است.

افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت مسکن
یزدانی خاطرنشان کرد: در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد،
 رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است که شواهد معاملات نیز نشان می‌دهد تقریباً همین حدود افزایش قیمت را داشته‌ایم.

وی تاکید کرد:‌موضوع جاماندگی مسکن از سایر بازار‌ها زمانی معنی‌دار است که شاهد یک رونق تقاضای سرمایه‌ای باشیم، در حالی که چنین نشانه‌ای مشاهده نمی‌شود.
 بازار ارز از اسفندماه به این سو ثبات نسبی داشته و رشد اساسی تجربه نکرده است، در حالی که در همین دوره قیمت مسکن حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است، لذا این امر نشان‌دهنده آن است که افزایش قیمت مسکن ناشی از افزایش هزینه تمام شده و انتظارات تورمی است.

قیمت خانه در کدام مناطق تهران ارزان شد

در اسفند ماه سال گذشته در مناطق ۱ و ۱۸ تهران به ترتیب معادل ۳۷۴ و ۱۵۲ فقره خانه معامله شده که نسبت به ماه قبل به ترتیب ۱۶.۱ و ۶۶.۴ درصد با کاهش مواجه شده است.در حالی آخرین آمار منتشر شده از متوسط قیمت هر متر خانه در تهران حاکی از ثبت مبلغ ۳۵ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان در آخر سال گذشته است، بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد که در این ماه قیمت خانه فقط در دو منطقه تهران کاهشی و در ۲۰ منطقه دیگر افزایشی بوده است.

رهن و اجاره آپارتمان در جمال‌زاده

برای رهن یک واحد آپارتمان ۷۲ متری در منطقۀ جمال‌زاده به سرمایه ۵۵۰ میلیون تومانی نیاز است. به طور معمول برای محاسبه قیمت رهن کامل هر خانه باید قیمت هر متر مربع از ملک را در متراژ خانه ضرب کرد و سپس با توجه به سن بنا قیمت کل ملک را تقسیم بر ۴ یا ۶ کرد به طوریکه اگر خانه نوساز باشد یک چهارم و هرچه که عمر خانه بالاتر رود این ضریب به یک ششم نزدیک می‎ شود.

نرخ‌ ساخت مسکن اعلام شد

در حالی که رئیس پیشین نظام مهندسی کشور نرخ‌های ساخت مسکن برای امسال را اعلام کرده بود، سرپرست جدید این سازمان با کاهش ۴۰ درصدی هزینه ها، نرخ نامه جدید را ابلاغ کرد.حمزه شکیب سرپرست شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور قیمت تمام شده ساخت هر متر مربع واحد مسکونی را که در ۲۸ اسفند سال گذشته و برای سال ۱۴۰۱ تعیین شد.

قیمت مسکن به ۱۴۰۱ رسید

عضو هیات‌مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران می‌گوید: انتقال رشد خزنده قیمت مسکن به سال جاری، وضعیت معاملات در این بازار را با تنش جدی مواجه خواهد کرد. شاید رشد قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ کُند شد، اما سوداگری باعث ایجاد تنش قیمت در بازار شد که در ادامه به دلیل کاهش ساخت و ساز احتمال بروز تنش قیمت مسکن در سال جاری بیشتر شده است.

صدور ۳۵۰ هزار پروانه ساختمانی بی‌دوام

در حالی‌ که قوانین نظام مهندسی ساخت‌وساز ناایمن را منع کرده و کشور ۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده دارد، سالانه ۳۵ هزار پروانه ساختمانی با مصالح ناایمن صادر می‌شود.پروانه ساختمان سندی است که شهرداری‌ها صادر کرده‌اند و در اختیار مالک قرار می‌دهند، برای احداث هرگونه ساختمان باید مجوز لازم از شهرداری‌ها دریافت شود.

واریز سهم از طرح جهش ملی مسکن

رئیس اداره راه و شهرسازی خلخال تاکید کرد:واریز سهم متقاضی ملاک بهره‌مندی از طرح جهش ملی مسکن ملاک بهره‌مندی از واحدهای مسکونی طرح ملی جهش مسکن، واریز به موقع آورده و سهم متقاضی به شماره حساب‌های اعلام شده است. در بازدید از عملیات ساخت ۱۴۰ واحد مسکن در شهرستان خلخال اظهار کرد: از آغاز زمان ثبت‌نام از متقاضیان مسکن، بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ متقاضی در طرح جهش ملی مسکن این شهرستان ثبت‌نام کرده‌اند.

اجاره مسکن به افغانستانی ممنوع

رئیس اتحادیه مشاوران املاک:چرا همه اتفاقات به حساب املاکی ها نوشته می شود! خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه متاسفانه هر اتفاقی در بازار مسکن را به حساب املاکی ها می نویسند، گفت: بخشنامه ممنوعیت اجاره مسکن به اتباع خارجی و تبعه افغانستانی به املاکی ها ابلاغ شد.

وزیر چگونه تولید مسکن را نصف کرد

در حالی که ساخت مسکن در دوره دولت مدعی تدبیر و امید به نصف کاهش یافته، آمار جمعیت افراد بدمسکن دو برابر شده است. در سال ۱۳۹۰، سازندگان و انبوه‌سازان برای تولید بیش از ۷۵۶هزار واحد مسکونی مجوز ساخت گرفته‌اند اما برآوردهای آماری نشان می‌دهد که احتمالا این تعداد در پایان سال‌۱۴۰۰ به کمتر از ۳۸۵ هزار واحد می‌رسد؛ این یعنی سقوط ۴۹ درصدی برنامه‌ریزی برای تولید مسکن ایران فقط در یک دهه.

خانه های ۷۰ متری در جنوب تهران چند

بررسی قیمت و مشخصات آپارتمان‌های ۷۰ متری جنوب تهران خواهیم‌ پرداخت. به دلیل این‌که قیمت مسکن اخیرا جهش‌های زیادی را تجربه کرده است، متقاضیان مسکن به دنبال خانه هایی با قیمت‌های مناسب‌تر می‌گردند. به بررسی قیمت واحدها در مناطق مختلف جنوب تهران خواهیم پرداخت.

انتقاداز قیمت های نجومی مسکن

انتقاد نماینده ولی فقیه در گلستان از قیمت های نجومی مسکن در گرگان گرگان- آیت الله نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان با اشاره به قیمت نجومی زمین و مسکن در محدوده ناهارخوران گرگان، گفت: با وضع فعلی بخشی از مردم هیچ‌گاه خانه دار نمی شوند.

طرح نهضت ملی گلستان نرخ تعدیل هر۳ ماه

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان خبرداد؛ قیمت ۴ میلیون و ۷۲۵ هزار تومانی هر متر مسکن در طرح نهضت ملی گلستان| نرخ تعدیل هر۳ ماه افزوده می شود گرگان- محبوبی، مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: براساس مصوبه شورای تامین مسکن گلستان، قیمت پایه برای هر مترمربع در طرح مسکن ملی، چهار میلیون و ۷۲۵ هزار تومان برای اعلام مناقصه پیمانکاری اعلام شد.

قیمت مسکن در سال جدید

بازار مسکن برخلاف سایر بازارهای رقیب خود به اخبار برجام واکنش خاصی نشان نداد و در حالی که گفت‌وگوهای وین قیمت دلار را از کانال ۳۰ هزار تومان بارها به زیر کشاند و قیمت هر گرم طلا را در مقاطعی از سال گذشته به زیر یک میلیون تومان رساند، مسکن تقریبا روال افزایش قیمت را به صورت پیوسته حفظ کرد. رشد قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ کند شد و آخرین گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت مسکن تهران در بهمن پارسال نشان می‌دهد که رشد ماهانه بهای ملک در بهمن ۱۴۰۰ نسبت به دی ماه همان سال زیر نیم‌ درصد و نزدیک به صفر بوده است .

سهم اجاره‌نشین‌ها از بازار مسکن

ایرانی‌ها بیشتر اجاره‌نشین‌اند یا آلمانی‌ها؟/ چرا مردم سوئیس خانه نمی‌خرند؟ چند درصد از ایرانی‌ها صاحب‌خانه هستند و چند درصد از آنها اجاره‌نشین‌اند؟ این پرسش در سال‌های مختلف در ایران پاسخ‌های مختلفی گرفته، اما از آنجا که مسکن همواره مهم‌ترین موضوعِ اقتصادی در سطح اقتصاد خُرد برای ایرانی‌ها بوده است، پاسخ به این پرسش هم اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند.

بهای اجاره مسکن یوسف آباد تهران

یک دستگاه واحد مسکونی حدود ۸۱ متر، واقع در منطقه یوسف آباد با عمر بنای ۲۷ سال، با مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۷ میلیون تومان اجاره داده می‌شود. فهرست رهن و اجاره آپارتمان در منطقه یوسف آباد تهران به شرح زیر است. توجه کنید که قیمت‌ها بر حسب مترمربع به تومان بوده و تقریبی است، چراکه قیمت اجاره مسکن با توجه به نوع ساختمان، امکانات، خیابان و یا نظر مالک تغییر می‌کند.

کلنگ زنی ۱۰۰۰۰ واحد مسکونی

با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی انجام شد؛ کلنگ زنی ۱۰۰۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی در خراسان شمالی خراسان شمالی طی بعد از ظهر امروز ۱۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی در این استان و شهرستان شیروان با حضور معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت راه و شهرسازی کلنگ زنی شد. دکتر فرامرز نجات نیا در این مراسم اظهار کرد: طرح نهضت ملی مسکن یکی از شعارهای دولت مردمی دکتر رئیسی و تعهد دولت است.

حرکتی ویژه برای کاهش قیمت مسکن

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: افزایش عرضه آپارتمان‌های نوساز در بافت فرسوده که بخشی از سند تحول دولت مردمی است، قیمت مسکن را به مرحله ثبات و کاهش رسانده است. محمد آئینی درباره برنامه دولت برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده و تاثیر آن روی کاهش قیمت مسکن، گفت: آمار‌های قبلی نشان می‌دهد که از هر پلاک فرسوده که در موعد نوسازی قرار می‌گیرد، حداقل ۳ واحد آپارتمانی قابل تولید است و یک پلاک فرسوده کم و دو واحد اضافی هم تولید می‌شود.

قیمت مسکن در مناطق لاکشریه تهران

مرکز آمار ایران به تازگی گزارشی را منتشر کرده که نشان می دهد نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 1400 برای خانوارهای کل کشور (مجموع شهری و روستایی) به 40.2 درصد رسیده است. جدیدترین قیمت مسکن در مناطق لاکچری تهران

ازقیمت تمام شده مسکن طفره نروید

رئیس انجمن انبوه سازان گلستان مطرح کردتورم چندگانه ثمره تاخیر در انعقاد قراردادها گرگان- مرتضوی، رئیس انجمن انبوه سازان گلستان با بیان این که تورم نتیجه تأخیر در انعقاد قراردادهای طرح جهش تولید مسکن است، گفت که دولت باید قیمت تمام شده را به صورت شفاف بیان کند.

نظارت استاندارد برارائه خدمات...

رئیس مرکز اندازه‌شناسی سازمان ملی استاندارد: خرم‌آباد- رئیس مرکز اندازه‌شناسی، اوزان و مقیاس‌های سازمان ملی استاندارد ایران از نظارت این سازمان بر روند ارائه خدمات مراکز اقامتی و رستوران‌ها به مسافران نوروزی خبر داد.

مالیات خانه‌های خالی

پس از کش‌وقوس‌های بسیارمالیات خانه‌های خالی در ۱۴۰۰ کلید خورد پس از معطلی‌های بسیار در سال گذشته برای اخذ مالیات از خانه‌هالی خالی، سازمان امور مالیاتی سرانجام در اواخر دی ماه سال گذشته، لیست خانه‌های خالی را اعلام و فرایند اخذ مالیات از این واحدهای مسکونی را آغاز کرد که توانست حدود یک میلیارد وصول مالیات از این محل داشته باشد.

تأمین مصالح واحدهای مسکونی وجود دارد

دبیر کانون سراسری انجمن های انبوه سازان: توان تأمین مصالح یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد گرگان- پورحاجت، دبیر کانون سراسری انجمن های انبوه سازان با اشاره به طرح جهش تولید مسکن، گفت: توان تولید و تأمین مصالح یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. فرشید پورحاجت در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: اولویت بنگاه‌های اقتصادی تولیدی کشور مانند سیمان و فولاد، صادرات است و آنها تحت هیچ شرایطی صادرات خود را قطع نمی‌کنند.