بازار املاک / سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

دبیر انجمن سیمان اعلام کرد هزینه سیمان در بدبینانه‌ترین برآوردها کمتر از یک درصد قیمت هر متر مربع مسکن است و نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش قیمت خانه ندارد.

علی‌اکبر الوندیان - دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ایران - در نشست خبری بررسی وضعیت سیمان و چالش‌های روز صنعت، با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای اعمال محدودیت‌های جدید برق صنایع در تابستان، اظهار کرد: 
بر اساس ابلاغیه‌های وزارت نیرو، مقرر شده است در تیرماه ۸۵ درصد محدودیت برق برای صنعت سیمان اعمال شود؛ موضوعی که حجم تولید را به‌شدت کاهش داده و صنعت را از تامین نیاز بازار ناتوان خواهد کرد.

وی افزود: این در حالی است که سال گذشته محدودیت ۹۰ درصدی برق برای صنایع سیمانی تنها به مدت ۱۰ روز اعمال شد، اما اکنون قرار است محدودیت‌های گسترده‌تری برای مدت طولانی‌تری اجرا شود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان گفت: در ماه جاری تقاضای سیمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود هفت درصد افزایش یافته که با وجود رشد تقاضا و همچنین آسیب دیدن برخی واحدهای تولیدی
 در جریان جنگ، صنعت سیمان با همراهی وزارت صمت، نیرو و دستگاه‌های مرتبط توانست نیاز بازار را تامین کند و از بروز کمبود جلوگیری شود.

الوندیان درباره وضعیت تامین برق صنعت سیمان توضیح داد: متوسط برق مورد نیاز صنعت سیمان بر اساس قراردادهای منعقدشده با شرکت توانیر، حدود ۱۵۶۰ مگاوات است.
 با این حال حدود ۱۰۰۰ مگاوات برای این صنعت در نظر گرفته شده که با اعمال محدودیت ۶۰ درصدی، تنها حدود ۴۰۰ مگاوات برق در اختیار واحدهای تولیدی قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: سال گذشته در دوره اوج مصرف، حدود ۶۵۰ مگاوات و در ساعات غیرپیک حدود ۷۵۰ مگاوات برق به صنعت سیمان اختصاص داده می‌شد، 
اما میزان برق تخصیصی برای تابستان امسال به حدی کاهش یافته که در عمل تفاوت چندانی با قطع کامل برق واحدهای تولیدی ندارد.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ایران تصریح کرد: اعمال محدودیت ۸۵ درصدی برق در تیرماه عملا بازار سیمان را با اختلال جدی مواجه خواهد کرد 
و می‌تواند به کمبود این محصول در کشور منجر شود. امیدواریم در این تصمیم تجدیدنظر شود و انجمن سیمان، وزارت صمت و سایر نهادهای مرتبط نیز پیگیر این موضوع هستند.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارخانه‌های سیمان هم‌اکنون با محدودیت‌های شدید انرژی مواجه‌اند، اظهار کرد: 
در برخی موارد تنها حدود ۴۰ درصد برق مورد نیاز کارخانه‌ها تامین می‌شود و آنچه بیش از همه نگران‌کننده است، وضعیت ماه‌های تیر و مرداد است که تولید کارخانه‌ها به‌شدت کاهش خواهد یافت.

الوندیان هشدار داد: ادامه روند رشد تقاضا در کنار اعمال محدودیت‌های شدید برق، قطعا به افزایش قیمت سیمان در بازار منجر خواهد شد.
 در صورت تداوم این شرایط، امکان پاسخگویی کامل به نیاز کشور وجود نخواهد داشت و بخشی از ظرفیت تولید عملا متوقف می‌شود.

صنعت سیمان تاب‌آوری تولید با برق آزاد را ندارد
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ایران با اشاره به تجربه سال گذشته گفت: تنها در دوره ۱۰ روزه اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق در سال گذشته، قیمت سیمان در بورس کالا به بیش از سه برابر قیمت فروش کارخانه رسید.

وی افزود: حداقل انتظار ما این است که محدودیت‌های اعمال‌شده از سطح سال گذشته فراتر نرود.
 در غیر این صورت، خرید و فروش خارج از شبکه رسمی افزایش یافته و زمینه برای شکل‌گیری فساد و حتی قاچاق کالا فراهم می‌شود و بخشی از محصول از چرخه قانونی توزیع خارج خواهد شد.

الوندیان با تاکید بر لزوم مدیریت هدفمند محدودیت‌های انرژی اظهار کرد: همه فعالان اقتصادی پذیرفته‌اند که کشور با محدودیت انرژی روبه‌رو است، 
اما ضروری است این محدودیت‌ها در قالب برنامه‌ای مشخص، منظم و قابل پیش‌بینی اعمال شود تا هم بازار با کمبود مواجه نشود و هم صنایع بتوانند متناسب با رشد تقاضا به فعالیت خود ادامه دهند.

وی ادامه داد: بدون حضور و مدیریت موثر دستگاه‌های متولی، به‌ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت، بازار با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد و پاسخگویی به نیاز کشور در حوزه سیمان دشوار می‌شود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ایران با بیان اینکه مسئله انرژی موضوع جدیدی برای این صنعت نیست، 
گفت: سال‌هاست که صنعت سیمان با چالش انرژی روبه‌رو است. در بسیاری از کشورهای دارای اقتصاد مبتنی بر بازار، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای برای افزایش بهره‌وری انرژی انجام شده و الگوهای مشخصی برای قیمت‌گذاری انرژی وجود دارد.

الوندیان یکی از راهکارهای مهم در این زمینه را سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بازیافت حرارت و بهینه‌سازی مصرف انرژی دانست 
و گفت: بسیاری از شرکت‌های سیمانی کشور هنوز از توان مالی لازم برای اجرای چنین طرح‌هایی برخوردار نیستند.

وی درباره افزایش تعرفه برق نیز اظهار کرد: مشکل اصلی صنعت سیمان صرفا قیمت انرژی نیست، بلکه تأمین پایدار آن است. 
حتی در صورت افزایش قیمت‌ها، اگر انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی تأمین نشود، مشکلات فعلی همچنان پابرجا خواهد بود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ایران تاکید کرد: صنعت سیمان مخالف آزادسازی یارانه انرژی نیست، اما معتقد است این فرآیند باید به‌صورت تدریجی، هماهنگ و برنامه‌ریزی‌شده اجرا شود. 
اعمال ناگهانی محدودیت‌ها و تغییرات یکباره، تاب‌آوری صنایع را کاهش داده و آثار منفی گسترده‌ای بر تولید و بازار خواهد داشت.

الوندیان همچنین با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری در این صنعت گفت: صنعت سیمان به‌شدت تحت تاثیر سیاست‌های قیمت‌گذاری دستوری قرار دارد.
 در سطح بین‌المللی فاصله قیمتی میان فولاد و سیمان معمولا از یک نسبت حدود هفت برابری پیروی می‌کند، در حالی که در ایران بر اساس داده‌های بورس کالا، این فاصله به حدود ۲۸ برابر رسیده که نشان‌دهنده شدت مداخلات قیمتی در این صنعت است.

وی با اشاره به وضعیت مصرف سوخت در صنعت سیمان اظهار کرد: متوسط مصرف روزانه سوخت در این صنعت حدود ۲۸ میلیون مترمکعب است که به‌طور میانگین حدود هشت میلیون مترمکعب آن از طریق گاز طبیعی و مابقی از طریق مازوت تأمین می‌شود.

الوندیان در ادامه با ارائه آماری از میزان تولید ماهانه این صنعت برای نیاز داخل گفت: متوسط مصرف ماهانه سیمان در کشور ۵ میلیون تن است، 
بنابراین از دولت انتظار داریم که حداقل انرژی و سوخت لازم برای تامین نیاز داخل را فراهم کند.

وی افزود: طی دو ماهه نخست امسال میزان تولید کلینکر به ۱۳ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵ درصد کاهش و میزان تولید سیمان به ۱۱.۳ میلیون تن رسید
 که حاکی از رشد ۹.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است میزان صادرات سالانه کشور به صورت میانگین نیز ۱۳ میلیون تن برآورد می‌شود که به کشورهای حوزه اوراسیا، ارمنستان، افغانستان پاکستان و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: از پاییز سال گذشته که صادرات صنعت سیمان منوط به عرضه در بورس کالا شد بالغ بر ۹ میلیون تن اقلام صادراتی در صنعت سیمان از طریق بورس کالا عرضه شد که در ایجاد شفافیت اطلاعات در این حوزه بسیار اثرگذار بود.

الوندیان تاکید کرد: در ابتدای سال جاری متوسط قیمت هر کیلوگرم سیمان پاکتی ۲۶۰۰ تومان بود که در ماه اخیر به ۳۹۰۰ تومان رسیده که حاکی از رشد ۴۹ درصدی است 
با این حال قیمت پاکت سیمان از سال گذشته تا امروز قریب به ۴۰۰ درصد رشد داشته که نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از این افزایش قیمت ناشی از افزایش مواد بسته‌بندی بوده است.

وی در پایان در پاسخ به انتقاداتی مربوط به افزایش قیمت سیمان و تاثیر آن بر افزایش قیمت مسکن گفت: به صورت متوسط و بر اساس آمارها به ازای هر متر مربع ساختمان سه پاکت سیمان استفاده می‌شود که در بدبینانه‌ترین حالت قیمت آن به یک میلیون تومان می‌رسد
 که نشان می‌دهد این مبلغ سهمی حتی کمتر از یک درصد از متوسط قیمت مسکن دارد.

طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره‌بهای مسکن

نماینده مردم تهران در مجلس جزئیات طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره بهای مسکن را تشریح کرد. علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مجلس با اشاره به تصویب طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب دوفوریتی طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در صحن علنی نشان دهنده دغدغه نمایندگان در این مورد است.

کوچ مستاجران به حاشیه شهرها

افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها برای پایتخت‌نشینان تصویب شد با فرا رسیدن فصل جابه‌جایی مستاجران و افزایش سرسام‌آور اجاره مسکن در هفته‌های اخیردستگاه‌های سیاست‌گذار بخش مسکن کنترل‌کننده بازارها و نهاد قانون‌گذاری به‌دنبال یافتن راه‌هایی هستند تا بازار اجاره مسکن از وضعیت کنونی رهایی یابد. بر همین اساس مجلس شورای اسلامی با هدف ساماندهی بازار، بررسی دوفوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی را در دستور کار قرار داد و نمایندگان با ۱۵۰ رأی موافق با فوریت این طرح موافقت کردند.

خرید میلگرد از کارخانه به پروژه شما

با شناسایی نزدیک ترین کارخانه به محل پروژه، بیشترین سود را از پروژه‌هایتان داشته باشید. میلگردها به دو شکل ساده و آجدار تولید می‌شوند و برای صنایع مختلف، از جمله ساخت‌وساز یا صنایعی که به جوشکاری نیاز دارند، به کار می‌روند. میلگرد یکی از اصلی‌ترین محصولاتی است که کارخانه‌های فولاد در ایران تولید می‌کنند. پیمانکاران پروژه‌ها هنگام خرید میلگرد و برآورد بودجه مورد نیاز برای پروژه‌شان، به عوامل مختلفی توجه می‌کنند

ریزش ساختمان تجاری ۱۰ طبقه در آبادان

سگ های زنده‌یاب و امدادگران هلال‌احمر اعزام شدند فرماندار آبادان هم گفت: آمار دقیقی از تلفات درحال حاضر وجود ندارد. تمامی دستگاه ها در منطقه حضور دارند و درحال انجام وظایف خود هستند. پساختمان درحال ساخت بوده و احتمال افزایش تلفات به دلیل حضور در منطقه مسکونی را دارد. دستور تخلیه مناطق اطراف ساختمان داده شده است.

شرط خانه‌دار شدن کارگران

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار اولین شرط برای خانه دار شدن کارگران را داشتن امنیت شغلی آنها دانست و گفت: کارگری که قرارداد کارش موقت و سه ماهه و شش ماهه باشد چطور می تواند خانه ای را یکسال اجاره کند یا از عهده پرداخت اقساط وام مسکن برآید؟ علی اصلانی درباره پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری اظهار کرد: معتقدم ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی با شعار صورت نمی گیرد و باید در عمل به تولید مسکن روی آوریم.در حال حاضر شرایط برای ورود به طرح‌های مسکن دشوار است چون کارگران آورده ای ندارند و اگر داشته

قیمت آپارتمان تهران 1 خرداد

قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران در 1 خرداد اعلام شد. جدول قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران | این منطقه سر به فلک کشید!

عمیق‌تر شدن فقر مسکن

نیک نفس با اشاره به سخنان اخیر رئیس‌جمهور در شورای عالی مسکن، بیان کرد: با شناختی که از ساختار وزارت مسکن دارم، بعید می‌دانم که مقامی در این نهاد حضورداشته باشد که مانع تحقق محوری‌ترین وعده رئیس‌جمهور شود و آقای رئیسی توان برکناری او را نداشته باشد. رئیس‌جمهور در سومین جلسه شورای عالی مسکن در خصوص وعده ساخت ۴ میلیون مسکن در طول 4 سال

هیزم در آتش گرانی مسکن

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس: دلالان مسکن هیزم در آتش گرانی کرایه خانه می‌ریزند چارچوب گذاری مجلس برای اجاره مسکن شاوردیان، عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس از بررسی و چکش کاری طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره مسکن در کمیسیون متبوع خود خبر داد.

سورپرایز جدید دولت

سورپرایز جدید دولت برای خریداران مسکن اجرای نهضت ملی مسکن تغییر کرد؟ قاسمی، وزیر راه و شهرسازی: اکنون در سطح کشور ۸ میلیون مستاجر داریم، حدود ۵۰ درصد از هزینه سبد خانوار مربوط به مسکن است که تصمیم داریم در این ۴ سال به طور میانگین سالانه یک میلیون واحد مسکن بسازیم. نهضت ملی مسکن طرحی برای اقشار با درآمد پایین است. نهضت ملی مسکن برای کسانی است که شرایط خاصی را همچون بیوگی، اعتیاد و ... داشته باشند.

ارزان‌ترین خانه‌های تهران

به گزارش زنهار، قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

تسهیلات نوسازی بافت فرسوده

نحوه دریافت وام نوسازی بافت فرسوده متقاضیان باید چه شرایطی داشته باشند؟ بافت فرسوده قزوین مدیرعامل بانک مسکن از پرداخت ۲ هزار و ۷۰۰ میلیاردتومان تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده از ابتدای سال ۹۸ تاکنون خبر داد.

آغاز عملیات ساخت واحدهای مسکونی

آغاز عملیات اجرایی ساخت بیش از ۲۴ هزار واحد مسکونی در سه شهر جدید اصفهان همزمان با سراسر کشور و با دستور رئیس جمهور، ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در سه شهر جدید بهارستان، مجلسی و فولادشهر استان اصفهان آغاز شد. علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان اظهار کرد: در جلسه ویدئو کنفرانسی شورای عالی مسکن، فرمان آغاز عملیات اجرایی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی تولید مسکن از سوی رئیس جمهور صادر شد، که از این میزان بیش از ۲۴ هزار واحد مربوط به شهرهای جدید استان اصفهان بود.

شوک به خریداران مسکن مهر

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: آخر خرداد امسال پایان زمان دریافت کارت تقسیط مسکن مهر استان تهران است.

مصوبه مجلس برای کنترل اجاره بها

موجرها و مستاجرها بخوانند: مصوبه جدید مجلس برای کنترل اجاره بها نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی موافقت کردند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی موافقت کردند. در جلسه علنی چهارشنبه، علی خضریان نماینده تهران تقاضای بررسی دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را مطرح کرد.

طرح ساماندهی اجاره بهای املاک

تصویب دو فوریت طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی موافقت کردند. در جلسه علنی امروز(چهارشنبه) علی خضریان نماینده تهران تقاضای بررسی دو فوریت طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را مطرح کرد.

وام ۷۰۰ میلیون تومانی مسکن

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از ارائه پیشنهاد افزایش سقف وام خرید مسکن به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در شهر تهران به شورای‌عالی مسکن خبر داد. پس از اوج گرفتن تنش‌های بازار مسکن و پیش بینی‌هایی که در زمینه آغاز دور جدید رشد قیمت‌ها در این بازار مطرح شده بود از برگزاری جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان و همچنین وام ودیعه ۱۰۰ میلیون تومانی خبر داده بود.

طرح نهضت ملی مسکن قزوین

با دستور رئیس‌جمهوری و با حضور وزیر راه و شهرسازی در مراسمی به صورت ویدئوکنفرانس، طرح نهضت ملی مسکن در چند استان کشور از جمله قزوین آغاز شد. در این مراسم که با حضور هاشمی مدیر کل راه و شهرسازی استان و اصغر گونجی مدیرکل بنیاد مسکن و جمعی از مدیران استان همراه بود، کلنگ ساخت ۱۸ هزار و ۱۷۰ واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن استان قزوین به زمین زده شد.

دریافت پیامک مسکن مهر

اخیرا پیامکی با عنوان «متقاضی محترم خرید عرصه شما اجباری می باشد حضورا به واحد عرصه مراجعه نمایید». به برخی متقاضیان مسکن مهر شهر جدید پرند ارسال شده است. با توجه به این‌که قیمت فروش عرصه در حال حاضر به ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان رسیده، نگرانی‌هایی از این بابت ایجاد شد.

افزایش اجاره بها

خبر خوش برای مستاجران؛ اجاره بها فقط به این میزان افزایش خواهد یافت رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که اجاره بهای مسکن نباید بیشتر از ۲۵ درصد افزایش یابد،‌ گفت: بنگاه‌های املاک باید از وزارت راه مجوز فعالیت دریافت کنند.مسکن نیز مانند بسیاری چیزهای دیگر، یک بازار ملتهبی است. در این راستا جلساتی در ستاد تنظیم بازار برگزار شده و وزارت راه و شهرسازی برای کنترل بازار مسکن به ستاد مذکور ارائه شده است.

قیمت آپارتمان سه‌شنبه ۲۷ /02/ ۱۴۰۱

قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

آغاز طرح ساخت مسکن مدد جویان

۵ باب منزل مسکونی برای ۵ خانواده مددجوی کمیته امداد شهرستان حمیدیه ساخته می‌شود. آئین آغاز طرح ساخت خانه برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی شهرستان حمیدیه، با حضور جمعی از مسئولان نهاد‌های حمایتی و دستگاه‌های اجرایی این شهرستان ، برگزار شد .