بازار املاک / تصمیم جدید دولت برای بازار اجاره

تصمیم جدید دولت برای بازار اجاره

بستر ثبت‌نام متقاضیان آماده شده و تلاش می‌کنیم ثبت‌نام مسکن استیجاری را با حداکثر ظرفیت ممکن تا پیش از هفته دولت آغاز کنیم.

رضا فرهادزاده مدیرکل دفتر طرح‌ریزی و پایش مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای تأمین مسکن استیجاری در 2کلانشهر تهران و مشهد، اظهار کرد:

 بستر ثبت‌نام متقاضیان آماده شده و تلاش می‌کنیم ثبت‌نام مسکن استیجاری را با حداکثر ظرفیت ممکن تا پیش از هفته دولت آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه تهران و مشهد به دلیل نیاز انباشته و ضرورت مداخله در بازار مسکن استیجاری در اولویت قرار دارند،

 افزود: پس از ثبت‌نام اولیه، تقاضاها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و متقاضیان بر اساس معیارهای مشخص، اولویت‌بندی و به افراد واجد شرایط معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به تعداد بالای متقاضیان، به‌ویژه در تهران و مشهد، طبیعی است که تعداد ثبت‌نام‌ها بیشتر از تعداد واحدهای قابل واگذاری باشد و به همین دلیل فرآیند استحقاق‌سنجی و اولویت‌بندی انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر طرح‌ریزی و پایش مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به زمان‌بندی اجرای این طرح گفت: 

فرآیند استحقاق‌سنجی حدود یک ماه به طول می‌انجامد و پس از آن، متقاضیان واجد شرایط به کارگزاران معرفی می‌شوند تا مراحل بازدید از پروژه‌ها، انتخاب واحد و در نهایت تحویل کلید انجام شود.

وی تصریح کرد: برآورد ما این است که کل فرآیند از زمان ثبت‌نام اولیه تا تحویل واحد مسکن استیجاری حدود 2 ماه زمان ببرد.

اجرای 920 هزار واحد نهضت ملی مسکن
فرهادزاده در ادامه با تشریح آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن گفت: در زمان حاضر حدود 920 هزار واحد مسکن ملی در کشور در حال اجراست 

که 528 هزار واحد از این تعداد در قالب پروژه‌های انبوه‌سازی قرار دارند و دولت علاوه بر تأمین زمین، ساخت این واحدها را نیز از طریق وزارت راه و شهرسازی و کارگزاران آن دنبال می‌کند.

وی افزود: این پروژه‌ها در حال حاضر به‌طور متوسط 51 درصد پیشرفت فیزیکی دارند

 و حدود 400 هزار واحد دیگر نیز به شیوه‌های واگذاری گروهی، انفرادی و تعاونی در حال اجراست که عملیات ساخت آنها توسط مردم یا تعاونی‌ها دنبال می‌شود.

فرهادزاده درباره تأمین زیرساخت پروژه‌ها نیز اظهار کرد: حدود 160 هزار واحد که در مرحله سفت‌کاری قرار دارند، در اولویت تأمین زیرساخت و انشعابات قرار گرفته‌اند.

 بخشی از این پروژه‌ها هم‌اکنون دارای شبکه و انشعابات هستند و برای واحدهای باقی‌مانده نیز با اولویت پروژه‌هایی که پیشرفت فیزیکی بیشتری دارند، تأمین اعتبار انجام شده است.

وی گفت: همکاری مناسبی میان وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو شکل گرفته و بر اساس مصوبات شورای عالی مسکن، تأمین اعتبار مشترک برای اجرای زیرساخت‌ها امکان‌پذیر شده است؛ 

بنابراین طی هفته‌های آینده و یک ماه پیش‌رو، اعتبارات مناسبی به این بخش تزریق خواهد شد.

افزایش تسهیلات و حمایت از دهک‌های پایین
مدیرکل دفتر طرح‌ریزی و پایش مسکن وزارت راه با اشاره به شرایط اقتصادی متقاضیان گفت: برای تکمیل پروژه‌ها، مشارکت بیشتر مردم ضروری است

 و در همین راستا سقف تسهیلات انفرادی به 850 میلیون تومان افزایش یافته است که بخشی از هزینه‌های باقی‌مانده را پوشش می‌دهد.

وی یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی برای دهک‌های یک تا چهار و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز از محل منابع داخلی خود تسهیلات 400میلیون تومانی در نظر گرفته است 

که در کنار تسهیلات بانکی می‌تواند میزان آورده مورد نیاز این گروه‌ها را کاهش دهد.

فرهادزاده همچنین از اختصاص تسهیلات قرض‌الحسنه 200 میلیون تومانی از محل صندوق ملی مسکن برای پروژه‌های با پیشرفت بالای 80 درصد خبر داد

 و گفت این تسهیلات به متقاضیانی که درخواست داشته باشند، پرداخت خواهد شد.

وی درباره نیاز سالانه کشور به مسکن نیز گفت: رقم 1.5 میلیون واحد به عنوان نیاز سالانه مسکن از نظر کارشناسی تأیید نمی‌شود 

و در طرح جامع مسکن، نیاز سالانه کشور حدود 600 هزار واحد برآورد شده است.

فرهادزاده تأکید کرد: مسئله اصلی در بخش مسکن بیش از آنکه کمبود مطلق واحد مسکونی باشد، به توان اقتصادی خانوارها و قدرت آنها برای تأمین مسکن مربوط می‌شود؛ 

به همین دلیل دهک‌های پایین و اقشار کم‌برخوردار نیازمند حمایت‌های ویژه هستند.

چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات...

به نظر می‌رسد با اتمام مهلت ۱۲۰ روز قانونی برای تثبیت خالی بودن واحد مسکونی، به زودی سازمان امور مالیاتی برای مالکان خانه‌های بدون کاربر برگه‌های مالیاتی صادر کند. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی این روزها مرتباً عنوان می‌کند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که به قانون مالیات بر خانه‌های خالی مشهور شده، معرفی شده‌اند.

چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده...

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر، فقط تکمیل ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد آن باقی مانده است که تا اواخر شهریور یا مهر سال جاری، به پایان می‌رسد.

کمبود فایل در بازار اجاره

جست وجوی موتورهای جستجوی آگهی‌های ملکی از کاهش نسبی فایل اجاره نزد واسطه‌ها و مشاورین املاک، حکایت دارد.

قیمت یک خانه نقلی در تهران چند؟

در چند روز اخیر قیمت تعدادی خانه نقلی در نقاط مختلف تهران که برای فروش به آژانس های املاک سپرده شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به شرایط اقتصادی موجود خرید خانه های بزرگ سخت شده است و بیشتر خرید ها به سمت و سوی خانه های نقلی و کوچک حرکت کرده است

داستان پرغصه اجاره بها در اصفهان و...

گروه استان‌ها-هر چند وعده‌هایی داده شده بود که با طرح‌هایی مثل مالیات بر خانه‌های خالی، قیمت مسکن و اجاره کنترل شود اما این وعده‌ها محقق نشد و قیمت‌ها هم افزایش نجومی پیدا کرد و مستاجران با مشکل مواجه شدند. - اخبار استانها -

مستاجران بدون خانه و قیمت‌های نجومی

رسول جهانگیری رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: بازار مسکن درحال رکود تورمی است، یعنی تورم به اندازه‌ای افزایش پیدا کرده که خرید و فروش دچار رکود شده است.

تعطیلی ادارات و بانک ها

تعطیلی دو هفتگی سراسر کشور 16 مرداد تا 31 مرداد 1400 به علت کرونا

برای تسلیم اظهارنامه صاحبان املاک اجاری...

معاون اشخاص حقیقی اداره کل امور مالیاتی آذربایجان‌غربی با اشاره به تمدید مهلت ارائه اظهارنامه صاحبان املاک اجاری گفت: صاحبان املاک اجاری اعم از مسکونی، تجاری و اداری تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۰ فرصت دارند اظهارنامه مربوط به سال ۱۳۹۹ خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند .

موافقت بانک مرکزی با عرضه املاک بانک‌ها...

مدیرعامل بورس کالا در نامه‌ای به مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی از موافقت بانک مرکزی برای عرضه املاک و مستغلات مازاد بانک‌ها در بورس خبر داد.

سقوط قیمت مسکن در راه است؟

سقوط قیمت مسکن در راه است؟ قیمت هر مترمربع مسکن که پارسال به بالای ۳۰ میلیون تومان رسیده بود با شروع سال ۱۴۰۰ به زیر ۳۰ میلیون تومان کاهش داشته است اما آیا این روند ادامه دارد؟

اتفاقی عجیب در بازار مسکن / فروشندگان...

در اواسط بهار امسال وزیر راه و شهرسازی مدعی شده بود قیمت مسکن حباب دارد و باید منتظر ارزانی قیمت مسکن بود. با این حال روند قیمت مسکن از خرداد ماه امسال مجددا در گزارش‌های بانک مرکزی صعودی گزارش شده است.

۳۳۰ هزار جلد سند قدیمی در اردبیل به تک...

مدیرکل ثبت اسناد اردبیل: اردبیل- مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان اردبیل گفت: ۳۳۰ هزار جلد سند قدیمی به صورت مجلد در دست مردم است که تلاش می‌کنیم آنها را به اسناد تک برگی تبدیل کنیم.

پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی خرید مسکن به...

قرار است زنان سرپرست خانوار با ۳۰ میلیون تومان صاحبخانه شوند. دولت قرار است به زنان سرپرست خانوار وام ۲۰۰ میلیونی خرید مسکن بدهد و ۶۰ میلیون کمک بلاعوض. اما با این همه، قیمت مسکن چنان جهشی داشته که با تمام این حمایت‌ها فقط می‌توان ۱۰ متر خانه در تهران خرید!

خبر جدید درباره مسکن فرهنگیان

معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: با همکاری وزارت راه و شهرسازی، در ۳۱ استان کشور و ۲۵۱ شهر، زمین مورد نیاز برای ۴۳ هزار و ۷۷۵ واحد مسکونی معلمان تأمین شده است و ۲۵ هزار فرهنگی واجد شرایط مسکن، در مرحله افتتاح حساب، واریز وجه، تکمیل موجودی و اتصال به پروژه‌ها هستند.

قیمت اجاره مسکن در مشهد / مناطق ارزان...

بر اساس قیمت و نرخ اجاره مسکن در مشهد، لیستی از متوسط قیمت اجاره مسکن در برخی از مناطق مشهد به دست آمده است.

ترکیه همچنان از ملک سود می‌برد / چند...

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه می‌گوید که با وجود تغییراتی که اقتصاد دنیا پس از شیوع کرونا تجربه کرده، همچنان مسکن یکی از مهم‌ترین پیشران‌های اقتصاد این کشور به شمار می‌رود و ایرانی‌ها نیز از مشتریان خرید ملک در ترکیه هستند.

هزینه ساخت مسکن ۲ برابر شد

مرکز آمار از شاخص قیمت میانگین مصالح ساختمانی در شهر تهران از رشد ۱۰۱ درصدی هزینه ساخت مسکن خبر می‌دهد که نشان دهنده ۲ برابر شدن هزینه‌های ساخت مسکن نسبته به سال گذشته است.

خانه های ولیعصر و سعادت آباد هم قیمت...

قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۲۵ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

دولت کم‌کاری خود را به گردن مشاوران...

رییس اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از دستورالعملهای ستاد کرونا مبنی بر تعطیلی و بازگشایی مکرر دفاتر املاک گفت: در شرایطی که معاملات در رکود شدید به سر می‌برد تعطیلات کرونایی وضعیت معیشتی مشاوران املاک را بدتر کرده و بسیاری از همکاران ما به رانندگی تاکسی‌های اینترنتی، میوه‌فروشی و حتی دستفروشی رو آورده‌اند.

با افزایش قیمت مسکن، بازسازی جای خرید و...

موج جهش قیمت مسکن باعث خروج سنگین «خانه‌اولی»ها از بازار خرید شد اما «متقاضیان تبدیل آپارتمان» را به بازار جدید منتقل کرد. رکود «تبدیل خانه» باعث رونق «تعمیر خانه» شده است. مشتریان شرکت‌های بازسازی آپارتمان طی یکسال اخیر تا ۲ برابر افزایش یافته به‌طوری‌که با هجوم تقاضا هزینه تعمیر ساختمان ۵۲ درصد رشد کرده است. تحقیقات میدانی نشان می‌دهد، یک معادله برای محاسبه هزینه هر مترمربع تعمیر و بازسازی با اقلام متوسط رو به بالا وجود دارد. تعمیرات شامل ۹ مرحله اصلی می‌شود.

سرنوشت مسکن در دولت سیزدهم؛ رونق یا...

یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت:دولت سیزدهم نباید وعده سه تا چهار ساله برای حل مشکلات بخش مسکن بدهد؛ زیرا حتی اگر با یک برنامه‌ریزی اصولی حرکت کنیم ثبات بازار مسکن حداقل ۱۰ سال طول می‌کشد. دولت رئیسی فقط باید بستر را آماده کند تا دولت آینده بتواند به رفع مشکل مسکن بپردازد.