قوانین املاک / کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری

کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری

اجرای هرگونه عملیات ساختمانی نیازمند مجوز کتبی شهرداری است که به این مجوز کتبی، پروانه ساختمانی گویند و تا زمانیکه ملک، مراحل اداری صدور پروانه ساختمانی را طی نکرده و مالک، عوارض مربوطه را پرداخت نکرده باشد، ساختمان بدون پروانه محسوب می گردد. ماده 100 قانون شهرداری ها مشخصا به عملیات ساختمانی بدون مجوز در محدوده شهر یا حریم املاک و اراضی و مستقلات می پردازد

کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری مرجعی مستقل و اختصاصی از مراجع دادگستری است و همچنین شخصیت حقوقی مستقلی از شهرداری دارد . 

محل استقرار آن در شهرداری است و اعضای این کمیسیون عبارتند از : 

نمایندگان وزارت کشور، دادگستری، شورای اسلامی و شهرداری. 
لازم به یادآوری است که نمایندگان شهرداری حق رای در جلسات کمیسیون را نداشته و صرفا برای پاره ایی از توضیحات در جلسات حضور دارند. 
از تخلفاتی که در این کمیسیون رسیدگی می شود می توان به احداث ساختمان و پیشروی طولی یا عرضی بنا و تغییر کاربری بنا اشاره کرد. 

اگر مالک مازاد بر مساحت مندرج در پروانه ساختمانی، بنایی احداث کرده است که در این حالت دو فرض مفروض است.
 فرض اول اینکه بنای اولیه از لحاظ استحکام و استقامت توانایی بارگیری بنای مذکور را داشته و ضرورتی به قلع بنا نیست که در این فرض، کمیسیون مبادرت به اخذ جریمه می نماید و می بایستی پس از پرداخت جریمه، پایان کار ساختمان با لحاظ بنای جدید، صادر شود .

 فرض دوم این است که ساختمان استحکام لازم را نداشته یا احداث بنا مخالف اصول شهرسازی و فنی است که در این حالت کمیسیون رای تخریب بنا را صادر می کند.
 کاربری بنا در پروانه ساختمانی ذکر شده است و گاهی مشاهده می شود که مالکین برخلاف مندرجات آن، کاربری بنا را تغییر می دهند.

 برای مثال بنای مسکونی را محل کسب و پیشه خود قرار می دهند. 
عموما نمایندگان شهرداری که وظیفه نظارت و رصد تخلفات ساختمانی در سطح شهر را بر عهده دارند، این تغییر کاربری را به کمیسیون ماده 100 شهرداری گزارش می دهند و کمیسیون پس از اطمینان از بروز تخلف، در مهلتی که نباید از دوماه تجاوز نماید اقدام به توقف فعالیت تجاری می کند و در صورتیکه عامدا از این ممنوعیت فعالیت سرپیچی شود، مرتکب به مجازات حبس و جزای نقدی محکوم می گردد.

نکته اول نوشتن قولنامه

منظور از عملیات ساختمانی چیست؟

مشاعات ساختمان

شناسایی کامل فروشنده ملک

بررسی وضعیت سند ملک

پرداخت نکردن کل مبلغ قرارداد

مطالبه مفاصا حساب از فروشنده

قانون بازسازی ساختمان فرسوده

عدم پرداخت هزینه های ساختمان

تقسیم بندی پارکینگ ساختمان

قانون انتخاب مدیر ساختمان

با قوانین و مسائل حقوقی املاک در فروش و...

مسائل حقوقی املاک عرصه و اعیان خرید، فروش یا اجاره مسکن مانند بسیاری از مناسبات انسانی و اقتصادی مسائل حقوقی خود را دارد. آگاهی از این مسائل می‌تواند معامله مورد نظر را به معامله‌ای دلچسب و موفق تبدیل کند. عدم آگاهی کافی از قوانین حقوقی املاک نیز ممکن است چالش‌ها و مشکلاتی جدی را برای دو طرف به همراه داشته باشد. به همین دلیل توجه به مسائل حقوقی املاک در هنگام خرید، فروش، رهن یا اجاره می‌تواند بسیار مهم و حتی در بعضی مواقع سرنوشت‌ساز باشد.

قوانین مشاعات ساختمان

قانون ثبت اسناد و املاک3

‌فصل سوم - در آثار ثبت_ بند 21الی 25

‌قانون ثبت اسناد و املاک2

‌فصل دوم - اعتراض بند 13 الی 20

‌قانون ثبت اسناد و املاک1

‌باب اول - تشکیلات اداری ثبت_‌باب دوم - ثبت عمومی_بند 1الی 13

آزاد بودن ملک