بازار املاک / چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات سنگین برای خانه باشند؟

چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات سنگین برای خانه باشند؟

به نظر می‌رسد با اتمام مهلت ۱۲۰ روز قانونی برای تثبیت خالی بودن واحد مسکونی، به زودی سازمان امور مالیاتی برای مالکان خانه‌های بدون کاربر برگه‌های مالیاتی صادر کند. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی این روزها مرتباً عنوان می‌کند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که به قانون مالیات بر خانه‌های خالی مشهور شده، معرفی شده‌اند.


وزیر راه و شهرسازی ۲۶ تیر ماه در برنامه زنده تلویزیونی نگاه یک درباره اجرای وظیفه قانونی وزارت راه و شهرسازی که بخشی از مجموعه اقدامات دستگاه‌های دولتی برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی و راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان کشور گفت: به منظور اینکه مسکن به عنوان کالای سرمایه‌ای محسوب نشود وزارت راه و شهرسازی وقت ویژه‌ای صرف کرد و سامانه جامع املاک و اسکان را که تکلیف قانونی بود طراحی کرد. واحدهای خالی را شناسایی کرده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دادیم.

اسلامی ادامه داد: به موجب قانون، سازمان امور مالیاتی مکلف شده است تا مالیات را از مردادماه امسال از واحدهای خالی اخذ کند. هم اکنون تدابیری اندیشیده شده است که صرفه قانونی واحدهای خالی از مالکان سلب شده و همین کار سبب خواهد شد تا مالکان اظهارنامه مالیاتی را پر کنند و همین موضوع گامی در جهت به اجاره رفتن واحدهای خالی و یا عرضه برای فروش خواهد شد.

وی در خصوص استقبال از خوداظهاری در سامانه جامع املاک و اسکان گفت: مهلت قانونی خوداظهاری در سامانه جامع املاک و اسکان تا پایان شهریورماه تمدید شد. از مردم تقاضا داریم تا حتماً اینک ار را انجام بدهند. با این کار برنامه‌ریزی برای تأمین مسکن بر اساس اقلام آماری انجام خواهد شد.

شناسایی یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی در کشور
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۳ میلیون خانوار در سامانه جامع املاک و اسکان ثبت‌نام کردند، گفت: رسانه‌ها و صدا و سیما تشویق کنند تا همه خانوارها اقدام به خوداظهاری کنند. همچنین در اقدامی دیگر وزارت راه و شهرسازی با تهاترگیری و از طریق اطلاعاتی که در دسترس دارد امروز یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی را شناسایی کرد و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داد و سازمان امور مالیاتی می‌تواند از مردادماه اقدام به اخذ مالیات از خانه‌های خالی کند.

مالیات حقوقی‌ها دو برابر حقیقی‌های مالک خانه خالی
اسلامی تصریح کرد: در ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که به تازگی در مجلس تصویب شد، مالیات برای واحدهای حقوقی دو برابر مالیات برای واحدهای حقیقی است و همین کمک خواهد کرد تا واحدهای حالی برای اجاره و یا فروش به بازار عرضه شود.

منتظر تکمیل خوداظهاری مردم در سامانه اسکان نماندیم
وزیر راه و شهرسازی ضمن تاکید بر این مطلب که وزارت راه منتظر ثبت نام مردم در سامانه جامع املاک و اسکان نمانده است و تمامی واحدها را شناسایی کرده از ارسال پیامک برای ۲۵ میلیون نفر خبر داد.

اخذ مالیات از خانه‌های خالی، مرداد ماه اجرایی می‌شود / ‬آغاز ارسال پیامک برای مالکان از چند روز آتی

وی بار دیگر شب گذشته (دوشنبه ۴ مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر حاضر شد و درباره اجرای مالیات بر خانه‌های خالی ادامه داد: تاکنون بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خانه خالی به سازمان امور مالیاتی که حدود ۶۰ درصد خانه‌های خالی در سطح کشور هستند، معرفی شده است. هم اکنون وزارت راه و شهرسازی ۲۵ میلیون خانوار را در سراسر کشور شناسایی کرده و از روزهای آتی برای آنها پیامکی ارسال می‌شود و با مالکان در خصوص واحدهای خالی استعلام گرفته می‌شود.

وی شناسایی خانه‌های خالی را از طریق دو راهکار ثبت نام در سامانه ملی املاک و اسکان و یا استعلام از طریق مالکان با ارسال پیامک برای آنها ممکن دانست و افزود: حدود سه میلیون خانوار در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت نام کردند. گزینه موازی ارسال پیامک برای مالکان تمامی واحدهاست. رفت و برگشت پیامکی کمک می‌کند تا دیگر واحدهای خالی شناسایی شوند.

اسلامی تصریح کرد: طبق قانون سازمان امور مالیاتی باید اخذ مالیات از خانه‌های خالی را به مرحله اجرا درآورد. در یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی شناسایی شده، حقوقی‌ها باید دو برابر اشخاص حقیقی مالیات پرداخت کنند.

مالیات خانه خالی خود را چگونه حساب کنیم؟
بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات مذکور در سال اول ۶، دوم، ۱۲ و سوم ۱۸ برابر مالیات بر اجاره بهاست.

این ماده قانونی، مهلت معافیت خالی مانده یک واحد مسکونی را ۱۲۰ روز تعیین کرده که با توجه به آغاز پنجمین ماه از سال و اتمام مهلت ۱۲۰ روزه به مالکان این واحدهای خالی از سکنه، مالکان باید منتظر دریافت برگ‌های مالیاتی باشند.

اما مالیات بر اجاره بها چگونه محاسبه می‌شود؟ بر اساس ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، مالکان واحدهای مسکونی بالای ۱۵۰ متر در تهران و ۲۰۰ متر در سایر شهرها می‌بایست ۷۵ درصد درآمد خود از محل اجاره را مالیات دهند و ۲۵ درصد آن معاف از مالیات است.

اما بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، مالک هر واحد مسکونی خالی از سکنه یا بدون کاربر با هر متراژی باید مالیات بدهد.

فرمول محاسبه مالیات بر اجاره ملک (مطابق ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم)
۱. در قدم اول باید اجاره سالانه (مجموع اجاره بهایی که هر ماه دریافت می‌شود) در صورتی که ودیعه (پول پیش) تعیین نشده باشد، با استفاده از فرمول «ضریب کردن اجاره ماهانه در ۱۲» مشخص شود

۲. اگر مبلغی هم به عنوان پول پیش به صاحب ملک پرداخت شده باشد، باید ۱۸ درصد از مبلغ رهن را محاسبه کرده و حاصل آن را با اجاره سالانه جمع کرد.

۳. بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، ۲۵ درصد درآمد اجاره، از مالیات معاف است؛ لذا برای محاسبه مالیات بر اجاره، عدد به‌دست آمده (مجموع اجاره سالانه و ۱۸ درصد پول پیش) باید در ۷۵ درصد ضرب شود.

۴. نرخ مالیات بر درآمد از محل اجاره سالانه تا ۳ میلیون تومان، ۱۵ درصد و سالانه ۳ تا ۱۰ میلیون تومان، ۲۰ درصد محاسبه می‌شود.

۵. اگر مجموع اجاره سالانه ملک، ۵ میلیون تومان باشد، ۳ میلیون تومان از آن با نرخ مالیاتی ۱۵ و ۲ میلیون تومان آن با نرخ ۲۰ درصد محاسبه خواهد شد.

مثال برای محاسبه مالیات بر اجاره (غیر از خانه‌های خالی)
فرض کنید مبلغ رهن ملکی ۵۰ میلیون و مبلغ اجاره آن، ماهیانه ۲ میلیون تومان است. برای محاسبه مالیات بر اجاره ملک باید ابتدا ۱۸ درصد از مبلغ پول رهن را محاسبه کنیم که ۹ میلیون تومان می‌شود؛ درآمد یک سال اجاره بها نیز ۲۴ میلیون تومان شده و مجموع این دو عدد، ۳۳ میلیون تومان می‌شود؛ با کسر ۲۵ درصد از این رقم که معاف از مالیات خواهد شد، ۲۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به عنوان مالیات سالانه این درآمد از مالک دریافت می‌شود.

مثال برای محاسبه مالیات بر خانه خالی با اجاره بهای معمولی
در صورتی که ملک مورد اشاره، خالی باشد، در سال نخست خالی بودن ملک، باید ۶ برابر این رقم را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند که رقم نجومی ۱۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.

از آنجایی که بخش مهمی از واحدهای خالی از سکنه، در محلات لوکس و گران قیمت تهران یا کلانشهرها قرار دارد، با توجه به بالا بودن اجاره بها، رقم مالیاتی که از مالک آن دریافت خواهد شد، بیسار بیشتر خواهد بود.

مثال برای محاسبه مالیات خانه‌های خالی با اجاره‌های بالا
به عنوان مثال اجاره بها درحال‌حاضر برای واحد ۱۰۰ متری در محله سعادت آباد تهران، ۵۰۰ میلیون تومان ودیعه (پول پیش) و ۱۰ میلیون تومان اجاره ماهانه است.

مجموع درآمد اجاره سالانه این واحد (۱۲۰ میلیون تومان) به اضافه ۱۸ درصد رقم ودیعه (۹۰ میلیون تومان) ۲۱۰ میلیون تومان است که ۷۵ درصد آن ۱۵۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد شد.

۶ برابر این رقم نیز که به عنوان مالیات بر خانه‌های خالی دریافت می‌شود، ۹۴۵ میلیون تومان خواهد شد که مبلغ قابل توجهی بوده و به اندازه کافی برای بازارپذیر کردن واحدهای خالی، «اثرگذار» و برای جلوگیری از حبس خانه‌ها، «بازدارنده» است.

این رقم برای مالکان حقوقی واحدهای بدون سکنه، ۲ برابر جریمه مالیاتی مالکان حقیقی محاسبه خواهد شد.

پیش‌بینی درآمد احتمالی یک سال دولت از محل مالیات بر خانه‌های خالی

در صورتی که از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده، مالکان تنها ۵۰۰ هزار واحد خالی از سکنه، مالیات دهند و متوسط رقم مندرج در هر برگه مالیاتی، ۱۵۰ میلیون تومان باشد، دولت می‌تواند در امسال درآمدی معادل ۷۵ هزار میلیارد تومان درامد به‌دست بیاورد.

۲ برابر شدن وام اجاره مسکن

تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن که در قالب طرح اجاره بهای املاک مسکونی توسط مجلس به تصویب رسیده در انتظار تایید شورای نگهبان است و در صورت تایید شورا ابلاغ خواهد شد.

رؤیای خانه‌دار شدن این بار به واسطه...

رشد نجومی قیمت خانه طی سال‌های اخیر امکان خرید در بازار مسکن برای دهک‌های پایین و متوسط را شاید برای تمام عمر تبدیل به آرزویی محال کرده است، به همین جهت بود که از سال 1399 بحث فروش متری زمین از سوی مسئولان وزارت و راه و شهرسازی به منظور کنترل بازار مسکن و تقاضا مطرح شد، همچنین دولت می‌گویید با این طرح افراد می‌توانند با هر متراژی که توان پرداخت دارند مسکن تهیه کنند به طوری که بعد از چند سال امکان مالکیت واحد برای متقاضیان فراهم شود.

اتفاقی عجیب در بازار مسکن

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره ماجرای فروش دلاری مسکن توضیح داد.

کمبود زمین برای توسعه محدوده تهران

استاندار تهران با اشاره به اینکه به شرط تامین زیرساختها، توسعه افقی شهرها می تواند نسخه اثربخشی برای حل مشکل مسکن باشد در عین حال اجرای این سیاست را در استان تهران به دلیل معضل زمین، محدود ارزیابی کرد.

نمایشگاه بین المللی، عامل محرکی برای...

دبیر و عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در جریان بازدید از بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان، آنرا عاملی برای ایجاد انگیزه و تحرک در این صنعت برشمرد.

آغاز ثبت‌نام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای عدالت محوری و شایسته گزینی و به منظور تامین و تکمیل بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز، بر اساس ضوابط، مقررات و آیین نامه داخلی خود، از بین متقاضیان مرد و زن واجد شرایط، پس از کسب موفقیت در آزمون کتبی تخصصی، مصاحبه های تخصصی و عمومی و طی مراحل اداری، با انعقاد قرارداد خرید خدمت با مدت معین و بیمه و بازنشستگی تامین اجتماعی به کارگیری می‌کند.

لزوم به صنعتی‌سازی ساختمان توسط...

عضو کمیسیون صنایع مجلس با تاکید بر اینکه موفقیت طرح نهضت ملی مسکن در گرو بکارگیری شیوه های نوین ساخت است گفت: در ساخت مسکن باید از شرکتهای دانش بنیان و صنعتی سازی ساختمان بهره بگیریم.

طرح اجاره ارزان مسکن برای زوج‌های جوان

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از رایزنی با برخی سازنده های پایتخت با هدف زمینه سازی اجاره برخی واحدها به زوجین در ازای حق توسعه شهر خبر داد و در عین حال تاکید کرد اجرای این سیاست با اخذ مجوز از شورای شهر تهران اجرایی خواهد شد.

رهن مسکن با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در...

با ۱۰۰ میلیون در این محلات تهران خانه رهن کنید. در این گزارش اجاره یک واحد ۵۶ تا ۹۵ متری در تمام منطقه‌های تهران را بررسی کرده ایم.

فرآیند تولید مسکن باید صنعتی شود

عضو کمیسیون عمران مجلس بر لزوم تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی تاکید کرد و گفت: مسکن با مشکلات عدیده ای شامل سنتی سازی، معماری بی هویت و ناهمگون، بافتهای ناکارآمد شهری و... مواجه است.

استقبال از انعقاد تفاهم‌نامه تسهیل صدور...

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور(حمزه شکیب) گفت: از پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه بین عوامل ذی مدخل در حوزه ساخت وساز، با هدف تسهیل فرآیندها و کاهش زمان صدور پروانه ساخت قویا استقبال می کنیم.

شرط عجیب خرید ملک در تهران

پس از افزایش تورم و رشد بی حد و مرز قیمت ها در بازارها شاهد اتفاقات جالب و البته عجیب و غریب بودیم. همانند سایر بازارها، بازار مسکن نیز از قافله گرانی ها عقب نماند و با رشد سرسام آور قیمت واحد های مسکونی حسابی دل مردم را به درد آورد.

با ۱.۵ میلیارد تومان کجای تهران می توان...

قیمت آپارتمان‌ های کوچک یا به قول معروف نقلی در تهران از حدود ۱.۵ میلیارد تومان تا بیش از ۴ میلیارد

آغاز اجرای عملیات ساخت ۴۸۶ واحد مسکونی...

عملیات اجرایی ساخت ۴۸۶ واحد مسکونی در قالب اجرای طرح جهش ملی مسکن روز چهارشنبه با حضور استاندار مازندران، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شماری دیگر مسوولان دستگاه های اجرایی در منطقه "گله دون" از توابع شهرستان ساری آغاز شد.

وام جدید مسکن به کار چه کسانی می‌آید؟

سقف وام مسکن در تهران برای زوجین با احتساب جعاله به ۹۶۰ میلیون تومان رسیده است اما همچنان تکافوی لازم برای خرید مسکن توسط خانه اولی‌ها را ندارد.

ساختمان‌ها، بزرگترین منابع اتلاف انرژی

رئیس هیات مدیره انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با اشاره به اینکه ساختمان ها یکی از عوامل اتلاف انرژی هستند در عین حال بکارگیری فناوری های نوین را از جمله مکانیزمهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانها ارزیابی کرد.

بخش مسکن نیازمند نگاه راهبردی و...

رییس انجمن انبوه سازان استان تهران ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از نگاه تک بعدی به حوزه مسکن، خواستار ایجاد تعامل بین وزارتخانه های مربوطه در حوزه مسکن و تبعیت از طرح های جامع و راهبردی شد و گفت: غفلت از طرح آمایش سرزمینی، سبب شکل گیری پدیده مهاجرت مردمی و به دنبال آن تعمیق مشکلات مسکن در شهرهای بزرگ شده است.

سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

اخیرا یک مقام مسوول وزارت راه ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از ساخت و ساز در بیابانها در عین حال تاکید کرد که به جای آن بهتر است دولت به احیای بافتهای فرسوده که خدمات رسانی به آنها آسان تر است اقدام کند.

رونق انبوه‌سازی در جنوب غربی پایتخت

شهردار منطقه ۱۸ با اشاره به اینکه بعد از چهار دهه مشکل شن چاله ها در این منطقه حل شد تاکید کرد: با توجه به ظرفیتی که در منطقه ۱۸ برای ساخت و ساز وجود دارد پیش بینی می شود که اتفاقات خوبی در بخش مسکن در این منطقه به زودی رخ دهد.

ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به...

نماینده مجلس خواستار انعطاف دولت در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در خانه باغ‌ها و نیز سکونت گاه های غیررسمی شد و گفت: با توجه به اینکه برخی از ساخت و سازها در باغ ها، به محل اسکان مردم فاقد مسکن تبدیل شده است، بنابراین دستگاه های خدمات رسان به صورت مشروط نسبت به خدمات رسانی به این خانه باغ ها اقدام کند.

فارس بیش از ۶۰ هزار مسکن فرسوده دارد

شیراز - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس از شناسایی ۶۰ هزار واحد مسکونی فرسوده در استان فارس خبر داد.