بازار املاک / وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

گروه استان‌ها ــ هفدهم شهریورماه پارسال بود که زلزله ۵.۱ ریشتری به برخی از واحدهای مسکونی در روستاهای شهرستان رامیان و به صورت محدودتر در آزادشهر خسارت وارد کرد، مسئولان وعده داده بودند خانه‌های مردم زلزله‌زده حداکثر در یکسال احداث شود...

 از رامیان، لحظات ابتدایی بامداد هفدهم شهریورماه بود که تکان‌های شدید، لرزه بر اندام نحیف خانه‌های کاهگلی روستاییان انداخت، دیوارها ترک‌های عمیقی برداشت و پایه‌ها آنقدر سست شده بود که دیگر تاب و توان تحمل سقف بالای سر را نداشت. زلزله به برخی از روستاهای شهرستان رامیان خسارت وارد و خانه‌های مردم آسیب فراوانی دید.
در همان ساعت اولیه پس از زمین لرزه، مسئولان از نقاط دور و نزدیک استان خود را به رامیان رساندند، کانون زلزله در روستاهای " قورچای" و " ویرو" بود و به تبع بیشترین خسارت‌ها هم در همین مناطق رخ داده بود.
با اینکه آوارشدگی در پی زلزله 5.1 ریشتری رامیان اتفاق نیفتاد اما به علت ترک‌ها و شکاف‌های عمیقی که در دیوارها و سقف خانه‌های روستایی ایجاد شده بود این واحدهای را برای سکونت کاملا غیرایمن کرده بود.
بازسازی خسارت‌های ناشی از زلزله در بخش مسکونی روستاهای رامیان پس از گذشت چند ساعت آغاز شد و نخستین واحد مسکونی بازسازی شده نیز در مدت یکماه در روستای قورچای به بهره برداری رسید. همین موضوع مردم را برای بازسازی خانه‌هایشان امیدوار کرده بود اما برخی قول‌ها و وعده‌های غیرکارشناسی مسئولان به مردم زلزله‌زده، در کنار مشکلات اقتصادی و گرانی مصالح و فقر انباشت شده از گذشته سبب شد ساخت خانه‌های جدید با چالش‌های زیادی مواجه شود.
با اینکه گفته شده بود خانه‌های تخریب شده در زلزله رامیان حداکثر در مدت یکسال ساخته می‌‌شود اما هنوز روستاییان به ویژه در روستای ویرو با ساختمان‌های نیمه تمام و دست خالی مواجه هستند.
یکی از روستاییان که خانه‌اش در زلزله 17 شهریور پارسال تخریب شده بود در این باره اظهار داشت: بعد از زلزله بسیاری از مسئولان به روستا آمدند هرکدام شان، وعده‌ای به مردم دادند و قرار بود تا آخر کنار مردم بمانند تا خانه‌هایشان ساخته شود.
وی گفت: بعد از چند هفته دیگر سرزدن‌های مسئولان مختلف به روستاییان به پایان رسید و الان که خیلی از خانه‌ها نیمه تمام مانده، کسی سراغی از ما نمی‌گیرد.
ساخت منازل مسکونی زلزله‌زدگان رامیانی پس از 8 ماه به کجا رسید؟
قالیباف در رامیان: تلاش گروه‌های جهادی در مناطق زلزله زده و سیل زده گلستان ستودنی است
بازسازی خانه‌های زلزله‌زدگان رامیانی بعد از 5 ماه به کجا رسید؟
این پیرمرد درباره اینکه ساخت برخی خانه‌ها به اتمام رسیده است، هم گفت: کسانی که خانه‌هایشان به پایان رسیده گاو و گوسفندشان را فروختند یا یک قطعه زمین فروختند تا خانه‌هایشان را کامل کند اما همه روستاییان وضع خوبی ندارند که بتوانند خانه‌هایشان را بسازند. مردم در این کار مانده‌اند و فقر هم دست‌شان را بسته است.
یکی دیگر از اهالی روستای ویرو هم گفت: با 60، 70 میلیون تومان که نمی‌شود خانه ساخت. تقریبا همین مبلغ به مردم داده شده و با این پول یک اتاقک هم نمی‌توان ساخت.
وی افزود: روستای ما دور افتاده و محروم است و اغلب مردم شرایط اقتصادی خوبی ندارند. همانقدر گاو و گوسفند یا زمین دارند که بتوانند خرج زندگی‌شان را بدهند. الان یکسال از زلزله گذشته و تقریبا نیمی از خانه‌های مردم زلزله زده این روستا ساخته نشده است.
مرتضی احمدی، مدیر بنیاد مسکن شهرستان‌های آزادشهر و رامیان در این باره اظهار داشت: بعد از زلزله پارسال 250 واحد مسکونی در 10 روستای شهرستان رامیان و یک روستا در آزادشهر خسارت دید.
وی گفت: الان که یکسال از آن حادثه گذشته از مجموع 250 واحد خسارت دیده، 234 واحد عملیات ساخت آن اجرایی شد و مالکان برخی واحدها نیز از ساخت و بازسازی خانه‌های خود به دلایلی که داشتند، انصراف دادند یا استقبال نکردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان‌های آزادشهر و رامیان افزود: 205 واحد مسکونی، عملیات اجرایی آن به پایان رسیده است و واحدهای باقی مانده نیز در مرحله سقف قرار دارد.
به گفته وی در مجموع بازسازی خانه‌های مردم زلزله زده رامیان پس از گذشت یکسال 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. احمدی درباره عدم تحقق وعده ساخت یکساله خانه‌های روستاییان گفت: در بازسازی، مشارکت مردم حرف اول را می‌زند و در روستای ویرو در روزهای اول بعد از حادثه برخی از مالکان به رغم اینکه شرایط و تسهیلات برای شروع عملیات ساخت و ساز فراهم شده بود، با تأخیر ورود کردند و برای همین اکنون کمی با مشکل مواجه شده‌اند.
وی افزود: در کنار آن، شرایط اقتصادی که بر جامعه حاکم شد و افزایش قیمت‌ها سبب شد که کار با کندی پیش برود. با اینحال برای این واحدهای باقی مانده از هر طریق ممکن پیگیری می‌کنیم تا ساخت و ساز آنها به اتمام برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم 

با اصلاح این قانون قفل مسکن شکسته می...

با توجه به وضعیت بازار مسکن به نوعی گردش سرمایه در این بازار مختل شده، بر همین اساس اگر قانون پیش‌فروش ساختمان اصلاح نشود، رکود در بازار ملک عمیق‌تر می‌شود.

مستاجران متقاضی وام اجاره عجله کنند

مبلغ وام ودیعه مسکن که به اسم تسهیلات مستاجران معروف شده، برای متقاضیان ساکن تهران ۲۰۰ میلیون تومان است. متقاضیان ساکن مراکز استان‌ها و شهر‌هایی با جمعیت بالای نیم‌میلیون نفر می‌توانند روی دریافت تسهیلات ۱۵۰ میلیونی حساب باز کنند.

پیش بینی مشاورین املاک از قیمت مسکن

تحرکات بازارهای موازی نشان می‌دهد که قیمت در بازار مسکن تا پایان سال افزایشی خواهد بود، افزایش قیمت در بازارهای موازی از جمله ارز، طلا و خودرو قیمت مسکن را هم بالا برد که در این شرایط احتمال افزایش نرخ حامل‌های انرژی به این عوامل گرانی مسکن اضافه شده است.

خبر مهم برای خرید و فروش امتیاز نهضت...

خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن نه تنها غیرمجاز است، بلکه متقاضیان مسکن نباید امتیاز خود را به دیگران منتقل کنند

معاملات کم‌سو در بازار مسکن

نایب رئیس اتحادیه املاک تهران گفت: تمایل خریداران به خرید واحدهای قدیمی‌تر به دلیل محدودیت‌های مالی، می‌تواند آینده تولید مسکن را با چالش جدی مواجه کند.

بازار مسکن به خواب زمستانی فرو رفت

اگرچه برخی بازارهای موازی به دلیل تغییرات نرخ ارز روزهای پر هیجانی را پشت سر گذاشتند و حتی با افزایش قیمت مواجه شدند، اما بازار مسکن بدون مشکل به حیات خود ادامه می دهد.

رقم جدید وام اعلام شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی حداقل سه هزار و پانصد هزار میلیارد ریال (۳.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن و دیگر موارد ذکرشده در قوانین فوق اختصاص دهد.

میزان وسرعت پرداخت وام مسکن بهبود می...

مجلس در حال بررسی پیشنهادی است که براساس آن،همه بانک ها باید ۲۰ درصد منابع خود را در اختیار بانک مسکن قرار دهندتا میزان وسرعت پرداخت وام مسکن بهبود یابد

پرداخت وام به خریداران مسکن ملی

با توجه به قانون جهش تولید مسکن و ماده (۴) این قانون مبنی بر تخصیص ۲۰ درصد از تسهیلات شبکه بانکی به بخش مسکن و با توجه به تخصصی بودن این بانک در حوزه مسکن، برای اجرای طرح‌های حمایتی دولت در حوزه مسکن، کمک به افزایش توان اعتباری و مالی بانک مسکن امری ضروری است.

پیش بینی قیمت مسکن تا شب عید

این روزها بازار مسکن در شرایطی بی‌رمق و رکودی به سر می‌برد که بسیاری از فعالان و کارشناسان به دنبال راهکاری برای خروج از این بحران هستند. برخی معتقدند عبور نرخ دلار از مرز ۸۰ هزار تومان و افزایش قیمت حامل‌های انرژی می‌تواند محرکی برای شکستن این رکود باشد.

وام اجاره خانه برای ۳ گروه در سال ۱۴۰۳

وام اجاره برای ۳ گروه در سال ۱۴۰۳ مبلغی متفاوت دارد.

کاهش قریب‌الوقوع قیمت مسکن

سامانه املاک و اسکان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت در حوزه به شمار می‌رود که دولت از طریق آن می‌تواند اقدام به برنامه ریزی در بخش‌های مختلف مسکن کند . بازار مسکن یکی از مهم‌ترین بازارهای اقتصادی کشور به شمار می‌رود بنابراین برای رونق این بازار باید یک سامانه جامع و کاملی وجود داشته باشد تا از طریق آن بتوان بازار مسکن را به سنت رونق هدایت شود.

پیش‌بینی‌ها از سعود و نزول قیمت مسکن

با به اوج رسیدن بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نظر می‌رسد از هم اکنون گمانه زنی‌ها و پیش بینی‌ها از میزان کسری بودجه و نرخ تورم بیش از همه چیز جلب توجه و مورد توجه مردم و کارشناسان قرار بگیرد.

دولت به داد اجاره‌نشینان رسید!

زمان لازم برای ثبت قراردادها در سامانه خودنویس کمتر از یک ساعت است که این ویژگی به‌عنوان یک مزیت بزرگ برای متقاضیان محسوب می‌شود.

آغاز ثبت نام مسکن رایگان و دولتی برای...

«مسکن ملی » یکی از مسئولیت‌های مهم دولت جدید است که به‌دلیل «پیش‌فروش واحدهای مسکونی دولتی‌ساز» در این طرح، امروز تنها گزینه موجود برای دولت، تکمیل و تحویل این مساکن محسوب می شود.

بانک‌ها با خرید و فروش ملک مسکن را گران...

بانک‌ها در راستای افزایش رتبه و اخذ تاییدیه از سوی بانک مرکزی، اقدام به خرید و انباشت ملک و آپارتمان کردند که این روند نقطه عطفی بر گرانی مسکن در بازار مصرفی بود.

شرایط جدید وام مسکن به مبلغ ۷۵۰ میلیون...

تصویبنامه هیئت وزیران اصلاح ماده ۳ آیین‌نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران را به تصویب رساند. بر اساس این مصوبه، بانک مرکزی موظف است تسهیلات مسکن با نرخ ۴ درصد و مدت بازپرداخت ۲۰ ساله برای حداقل ۱۰۰ هزار نفر از ایثارگران مشمول در سال ۱۴۰۳ تأمین کند.

بانک ها عامل «گران شدن ملک» هستند

یک کارشناس بازار مسکن گفت: خرید ملک توسط بانک‌ها نقطه عطفی برای گرانی مسکن بود، در نتیجه بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد.

سود نجومی در جیب اجاره نشین ها

سامانه "ایران املاک"، که از سال ۱۳۸۸ به عنوان اولین سامانه ثبت قراردادهای ملکی در کشور فعالیت خود را آغاز کرد، پس از ۱۴ سال بدون تغییر اساسی، همچنان به عنوان یک ابزار مهم در بازار مسکن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین...

آینده بازار مسکن با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران طی ماه‌های آینده، یکی از مسائلی است که در روز‌های گذشته به شدت توسط کارشناسان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است

خبر مهم وام خریداران مسکن ملی

شهرام ملکی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، درباره بسته شدن پرونده مسکن مهر پردیس گفت: مسئولیت ما این است که از تعطیلی پروژه‌های نهضت ملی مسکن و مسکن مهر جلوگیری کنیم و روند اجرایی این پروژه‌ها ادامه یابد. این موضوع از طریق جلسات منظم که خانم وزیر در سطح ملی برگزار می‌کنند، پیگیری می‌شود.