بازار املاک / وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

گروه استان‌ها ــ هفدهم شهریورماه پارسال بود که زلزله ۵.۱ ریشتری به برخی از واحدهای مسکونی در روستاهای شهرستان رامیان و به صورت محدودتر در آزادشهر خسارت وارد کرد، مسئولان وعده داده بودند خانه‌های مردم زلزله‌زده حداکثر در یکسال احداث شود...

 از رامیان، لحظات ابتدایی بامداد هفدهم شهریورماه بود که تکان‌های شدید، لرزه بر اندام نحیف خانه‌های کاهگلی روستاییان انداخت، دیوارها ترک‌های عمیقی برداشت و پایه‌ها آنقدر سست شده بود که دیگر تاب و توان تحمل سقف بالای سر را نداشت. زلزله به برخی از روستاهای شهرستان رامیان خسارت وارد و خانه‌های مردم آسیب فراوانی دید.
در همان ساعت اولیه پس از زمین لرزه، مسئولان از نقاط دور و نزدیک استان خود را به رامیان رساندند، کانون زلزله در روستاهای " قورچای" و " ویرو" بود و به تبع بیشترین خسارت‌ها هم در همین مناطق رخ داده بود.
با اینکه آوارشدگی در پی زلزله 5.1 ریشتری رامیان اتفاق نیفتاد اما به علت ترک‌ها و شکاف‌های عمیقی که در دیوارها و سقف خانه‌های روستایی ایجاد شده بود این واحدهای را برای سکونت کاملا غیرایمن کرده بود.
بازسازی خسارت‌های ناشی از زلزله در بخش مسکونی روستاهای رامیان پس از گذشت چند ساعت آغاز شد و نخستین واحد مسکونی بازسازی شده نیز در مدت یکماه در روستای قورچای به بهره برداری رسید. همین موضوع مردم را برای بازسازی خانه‌هایشان امیدوار کرده بود اما برخی قول‌ها و وعده‌های غیرکارشناسی مسئولان به مردم زلزله‌زده، در کنار مشکلات اقتصادی و گرانی مصالح و فقر انباشت شده از گذشته سبب شد ساخت خانه‌های جدید با چالش‌های زیادی مواجه شود.
با اینکه گفته شده بود خانه‌های تخریب شده در زلزله رامیان حداکثر در مدت یکسال ساخته می‌‌شود اما هنوز روستاییان به ویژه در روستای ویرو با ساختمان‌های نیمه تمام و دست خالی مواجه هستند.
یکی از روستاییان که خانه‌اش در زلزله 17 شهریور پارسال تخریب شده بود در این باره اظهار داشت: بعد از زلزله بسیاری از مسئولان به روستا آمدند هرکدام شان، وعده‌ای به مردم دادند و قرار بود تا آخر کنار مردم بمانند تا خانه‌هایشان ساخته شود.
وی گفت: بعد از چند هفته دیگر سرزدن‌های مسئولان مختلف به روستاییان به پایان رسید و الان که خیلی از خانه‌ها نیمه تمام مانده، کسی سراغی از ما نمی‌گیرد.
ساخت منازل مسکونی زلزله‌زدگان رامیانی پس از 8 ماه به کجا رسید؟
قالیباف در رامیان: تلاش گروه‌های جهادی در مناطق زلزله زده و سیل زده گلستان ستودنی است
بازسازی خانه‌های زلزله‌زدگان رامیانی بعد از 5 ماه به کجا رسید؟
این پیرمرد درباره اینکه ساخت برخی خانه‌ها به اتمام رسیده است، هم گفت: کسانی که خانه‌هایشان به پایان رسیده گاو و گوسفندشان را فروختند یا یک قطعه زمین فروختند تا خانه‌هایشان را کامل کند اما همه روستاییان وضع خوبی ندارند که بتوانند خانه‌هایشان را بسازند. مردم در این کار مانده‌اند و فقر هم دست‌شان را بسته است.
یکی دیگر از اهالی روستای ویرو هم گفت: با 60، 70 میلیون تومان که نمی‌شود خانه ساخت. تقریبا همین مبلغ به مردم داده شده و با این پول یک اتاقک هم نمی‌توان ساخت.
وی افزود: روستای ما دور افتاده و محروم است و اغلب مردم شرایط اقتصادی خوبی ندارند. همانقدر گاو و گوسفند یا زمین دارند که بتوانند خرج زندگی‌شان را بدهند. الان یکسال از زلزله گذشته و تقریبا نیمی از خانه‌های مردم زلزله زده این روستا ساخته نشده است.
مرتضی احمدی، مدیر بنیاد مسکن شهرستان‌های آزادشهر و رامیان در این باره اظهار داشت: بعد از زلزله پارسال 250 واحد مسکونی در 10 روستای شهرستان رامیان و یک روستا در آزادشهر خسارت دید.
وی گفت: الان که یکسال از آن حادثه گذشته از مجموع 250 واحد خسارت دیده، 234 واحد عملیات ساخت آن اجرایی شد و مالکان برخی واحدها نیز از ساخت و بازسازی خانه‌های خود به دلایلی که داشتند، انصراف دادند یا استقبال نکردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان‌های آزادشهر و رامیان افزود: 205 واحد مسکونی، عملیات اجرایی آن به پایان رسیده است و واحدهای باقی مانده نیز در مرحله سقف قرار دارد.
به گفته وی در مجموع بازسازی خانه‌های مردم زلزله زده رامیان پس از گذشت یکسال 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. احمدی درباره عدم تحقق وعده ساخت یکساله خانه‌های روستاییان گفت: در بازسازی، مشارکت مردم حرف اول را می‌زند و در روستای ویرو در روزهای اول بعد از حادثه برخی از مالکان به رغم اینکه شرایط و تسهیلات برای شروع عملیات ساخت و ساز فراهم شده بود، با تأخیر ورود کردند و برای همین اکنون کمی با مشکل مواجه شده‌اند.
وی افزود: در کنار آن، شرایط اقتصادی که بر جامعه حاکم شد و افزایش قیمت‌ها سبب شد که کار با کندی پیش برود. با اینحال برای این واحدهای باقی مانده از هر طریق ممکن پیگیری می‌کنیم تا ساخت و ساز آنها به اتمام برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم 

  • خرید بیمه جنگ برای خودرو و مسکن

    خرید بیمه جنگ برای خودرو و مسکن

    در پی تحمیل شرایط جنگی در کشور، بیمه مرکزی اعلام کرد که شرکت‌های بیمه می‌توانند پوشش خسارت‌های ناشی از جنگ را در بیمه‌نامه‌ها ارائه کنند

  • چرا قیمت مسکن در شرایط تورمی امروز بالا نمی رود؟

    چرا قیمت مسکن در شرایط تورمی امروز بالا...

    اگرچه در ماه‌های اخیر سرعت رشد قیمت مسکن و اجاره نسبت به سایر گروه‌های هزینه‌ای کاهش یافته، اما بررسی سهم هزینه‌های مختلف در سبد خانوار نشان می‌دهد این کا هش لزوما به‌معنای توقف فشار بر هزینه‌کرد مردم نیست.

  • بازار مسکن در خواب زمستانی فرو رفته

    بازار مسکن در خواب زمستانی فرو رفته

    بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد تمایل موجران و مستاجران نسبت به تمدید و اعمال تخفیف در قراردادها افزایش پیدا کرده است

  • تسه ارزان شد و بازار وام مسکن نفس کشید

    تسه ارزان شد و بازار وام مسکن نفس کشید

    بررسی بازار فرابورس نشان می‌دهد قیمت هر برگ اوراق حق تقدم مسکن به نرخ‌های فروردین امسال عقبگرد داشته است.

  • بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن در ماه‌های اخیر شاهد تغییرات محدودی بوده و معاملات واحدهای کوچک، به‌ویژه واحدهایی با متراژ کمتر، کمی فعال شده است،

  • فاصله تاریخی درآمد و قیمت مسکن

    فاصله تاریخی درآمد و قیمت مسکن

    بازار مسکن با رشد بی‌وقفه قیمت‌ها و فاصله فزاینده درآمد خانوارها، خانه‌دار شدن برای دهک‌های متوسط و پایین را با وجود افزایش 43 درصدی حقوق به رؤیایی دوردست تبدیل کرده است.

  • بازار مسکن‌های کوچک رونق گرفت

    بازار مسکن‌های کوچک رونق گرفت

    عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازار مسکن در ماه‌های اخیر شاهد افزایش معاملات واحد‌های با متراژ کم شده است.

  • پرداخت وام در بانک مسکن مسدود شد

    پرداخت وام در بانک مسکن مسدود شد

    پرداخت انواع تسهیلات مسکن از سوی بانک مسکن به دلیل «ناتراز معرفی شدن» این بانک دولتی از سوی بانک مرکزی، متوقف شد.

  • الان وقت خرید خانه است؟

    الان وقت خرید خانه است؟

    بازار مسکن در آستانه ورود به سال جدید با جهش نرخ ارز و رشد 75 درصدی قیمت دلار نسبت به زمستان گذشته روبروست.

  • سقف وام ارزان‌قیمت مسکن مشخص شد

    سقف وام ارزان‌قیمت مسکن مشخص شد

    سقف تسهیلات ارزان‌قیمت ودیعه و خرید مسکن مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی با مصوبه مجلس تعیین شد.

  • پیش‌ بینی شوکه‌ کننده از قیمت مسکن در ۱۴۰۵

    پیش‌ بینی شوکه‌ کننده از قیمت مسکن در...

    ازار مسکن نسبت به سایر بازارهای موازی عقب مانده است، در صورت تحقق ثبات سیاسی به تدریج خود را با سطح این بازارها هماهنگ خواهد کرد.

  • آخرین خبر از وضعیت قیمت مسکن

    آخرین خبر از وضعیت قیمت مسکن

    هنوز مسکن نسبت به تورم و بخصوص بازارهای ارز و طلا عقب است و این عقب ماندگی باید جبران شود

  • زمانِ طلایی خرید مسکن

    زمانِ طلایی خرید مسکن

    بازار مسکن در ماه‌های اخیر با ترکیبی از رکود طولانی و شیب ملایم افزایش قیمت مواجه بوده است؛

  • سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    افزایش رفت‌وآمد به بنگاه‌های املاک در ماه‌های پایانی سال، بیش از آنکه نشانه رونق بازار مسکن باشد، حاصل اشباع و بی‌اعتمادی در بازارهای موازی طلا و ارز است.

  • فرار خریداران از بازار مسکن

    فرار خریداران از بازار مسکن

    رییس انجمن انبوه‌سازان تهران با اشاره به افزایش شدید هزینه‌های ساخت گفت: امروز هزینه ساخت با دلار 130 هزار تومانی محاسبه می‌شود، اما فروش آپارتمان با قیمت‌هایی انجام می‌شود که تناسبی با این هزینه‌ها ندارد.

  • پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و ساز

    پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و...

    بسیاری از سازندگان در این بازار راکد، علاقه‌ای به شروع کار جدید ندارند.

  • قفل بازار مسکن باز شد

    قفل بازار مسکن باز شد

    بازار ملک و مسکن در کشور، همچنان در باتلاقی از رکود تورمی گرفتار شده است؛

  • خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به محدوده ۱۲۸ هزار تومان کاهش یافت؛

  • بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه بردند!

    بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه...

    بحران و رکود مسکن، قدرت خرید را در بازار به شدت کاهیده است

  • یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    دبیر انجمن انبوه‌سازان گفت: به نظر می‌رسد رکود حاکم بر خریدوفروش مسکن تغییر سیکل داده و قهر خریداران با بازار مسکن نسبت به فصل گذشته و ابتدای سال کاهش یافته است.

  •  اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    جهت‌های متفاوت دو متغیر کلیدی بازار اجاره مسکن در سال جاری، «تورم اجاره ۱۴۰۵» را سوال‌برانگیز کرده است.